Jbt pa baš smo skupi
Zar još čekaš onaj pad na koji si nam bio ukazao? Izgleda da si krenuo Brajovim stopama.
Jbt pa baš smo skupi
Zar još čekaš onaj pad na koji si nam bio ukazao? Izgleda da si krenuo Brajovim stopama.
Da, ja bi isto rekao da smo trenutno dosta skupi... Ja mislim da neću ništa kupovat do zime.
Meni je zanimljiv i ovaj graf (euro area interest rate):
Većinom se smatra da treba cca 6 mjeseci da se vidi učinak rate hike-a, prije 6 mjeseci smo bili na 2%, ovaj/sljedeći bi mogli bit na 4% čiji će se utjecaj tek vidjet iza Božića. Nijemcima trenutno baš ne cvjeta cvijeće, nigdje ne stoji da neće nastavit posrtat i u narednim kvartalima... Dal će to utjecat na nas ili ne, vidjet ćemo.
Eno vam Granolino P/E 3.3 što čekate??? Ne vidim da se iko otima za njega hehe
Pa ne moraš kupovati one s P/E = 18 (ako im E ne raste dovoljno brzo da opravda to). Imaš i onih s P/E = 10 kojima EPS raste po 20+ % CAGR već desetljećima da su valjda već "dokazane", a bome bi im moglo i malo brže ići u narednih par godina obzirom na specifičnost situacije u industriji im.
To je bilo za proslu godinu, da je P/E 3.3 za prvi kvartal ove godine mozda bi se i otimali
To je bilo za proslu godinu, da je P/E 3.3 za prvi kvartal ove godine mozda bi se i otimali
Pa P/E se računa zadnja 4 kvartala. Nije firma propala , ako je jedan kvartal slabija zarada...
KODT gazi sve pred sobom, dionica proteklog, a bogami i budućeg desetljeća
Ljudi se zezaju za KODT, "reinvestiramo dividende - pa valja zato". Ali ako ovo malo dividendi ima market impact..., pitam se onda što će biti kasnije (npr. ako uđemo u CROBEX pa indeksni bude morao kupovati, pitam se od koga će, kad unatoč ovom sasvim solidnom free floatu kojeg imamo dnevni prometi opet nikakvi).
A prije toga je u svakom slučaju i ovaj Q2, koji čini mi se svi s nestrpljenjem čekaju, da vidimo kako se taj backlog može konvertirati u revenue. Sigurno ne može povijesnom dinamikom, to bi ipak bilo malo previše, očito da ugovoraju puno unaprijed, ali pitanje koliko točno. Vidjet ćemo.
Bome ako atpl divka se bude reinvestirala natrag.
Nek ode samo dio, recimo 4-5 mil.€ natrag u dionicu 🫣😳
Bome ako atpl divka se bude reinvestirala natrag.
Nek ode samo dio, recimo 4-5 mil.€ natrag u dionicu 🫣😳
ATPL posluje u izrazito cikličkoj industriji pa tako i cijena dionice dosta prati te cikluse. Nisam siguran kako se to radi kod takvih dionica. Vi biste možda se morali u taj biznis tako dobro razumijeti da u ovim rupama shvaćate da su rupe nakon kojih ide uspon pa tada fokusirati svoje kupnje… Prekomplicirano za mene
KODT je ono što kažu “quality compounder”, pa tako i cijena dionice prati biznis, više-manje, jednim jasnim smijerom bez puno oscilacija, pa se tu reinvestirati može kad-god. Svaki dan je dobar dan, tj. veći dioničari čini mi se to rade baš jako postepeno, nekakav DCA uz minimiziranje market impakta, jer ipak je tu još jako slaba likvidnost. Ne možeš tu odjednom staviti veći nalog. Nije ti u interesu kao kupcu.
Istina, da je cijena atpl na valuacijama KODT, onda idem na ono manje cikličko...
Al kad je nešto izrazito ciklično na popustu onda , jbga volim takav šoping
Federal Reserve policymakers left the central bank’s benchmark interest rate unchanged despite inflation that has run above its target for over two years, saying the pause would allow it to gauge the effects of earlier hikes on the economy.
Gotovo je...
Federal Reserve policymakers left the central bank’s benchmark interest rate unchanged despite inflation that has run above its target for over two years, saying the pause would allow it to gauge the effects of earlier hikes on the economy.
Gotovo je...
Lako za amere, europa će to malo teže riješiti. Oni imaju Pavela, mi Legarde -.-'
Malo o mojim povjesnim usporedbama iz 2015 godine sjećam se usporedbe RIZO i KODTa. RIZO je bio malo zadužen OK bilanca, HEP je najavio posao zamjene starih brojila sa elektronskim na daljinsko očitanje u cijeloj RH. Jedini proizvođač u RH bio je RIZO i to u većinski državnom vlasništvu. Sve navedeno me navelo da uložimo neki novac i da ga izgubim u RIZO. KODT je bio u investicijskom procesu povećanja kapaciteta i tu sam počeo ulagati. Danas vidite kakvu štetu i kakvu korist jedan menadžment može ostaviti društvu i pojedincu. Ovo bih volio da pročitaju oni iz državnih službi koji još uvijek žive u socijalističkom mentalitetu, pa neka malo promisle o životu, kapitalizmu, priči o uspjehu i porazu
Gotovo je...
Lako za amere, europa će to malo teže riješiti. Oni imaju Pavela, mi Legarde -.-'
Gotovo?
Target je 5,5-,5,6 %
Kolega izvukao citat gdje piše da je gotovo, ono ispred i poslije zanemario
Još će Ameri dignuti, za 0.25-0.5%.
Oni su pri kraju, možda već ove godine zgotove.
Europa tek negdje na pola puta. ECB će danas dignuti za 0.25%
Nije mi jasno kad Powell kaže da do spuštanja može potrajati par godina.
Je li uračunao tu prošlo i ovu godinu ili tek sljedeća godina bude prva od "couple of years"?
Mislim da kad stanu a to će bit ove godine, da onda 2-3 godine sigurno neće spuštat do kad neće bit sigurni da je ekonomija ok. Naravno svašta se može desit u tom periodu pa špekulirat za nešto duži period je jalov posao
dugovi su se teško vraćali kad su kamatne stope bile blizu nule. većinom su se reprogramirali. majčin sine ajd ga sad reprogramiraj u novim okolnostima. i tak iz duga u još veći dug dok kolateral ne ode na bubanj. to se odnosi kako na pojedince i firme tako bome i na države. čeka se tko će prvi da poklekne. predpostavka je da će to biti neka manja država koja više neće imati sredstava za podmirivanje dospjelih obveza. o zombi firmama koje su pojedinačno zadužene više od nekih država bolje je i ne razmišljati.
Šta ovaj na ask-u HPB-a izvodi...ovo nisu čista posla, tj. ovo nije osoba koja želi prodat svoje dionice.