znam. takvih što ulaze na dnu i izlaze na vrhu je puna država. sve majstor do majstora.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
znam. takvih što ulaze na dnu i izlaze na vrhu je puna država. sve majstor do majstora.
Jednostavna matematika kaže da ne mogu svi izaći na vrhu. Jer netko to mora i kupiti.
Iz toga slijedi da upravo onoliko koliko ih proda na vrhu, toliko ih i kupi na vrhu
-
Zato možda kod nas još više vrijedi nego li i inače: kupujte one dionice iz kojih ne planirate “izlaziti”, one koje se drže trajno jer su tako dobre da je prodati ih praktički uvijek greška.
-
ulazak na dnu izlazak na vrhu samo odabrana ekipa uspijeva. posebno ako uključe naknadnu pamet.
renchi da hoće barem jednom mjesečno da me prevare kao na opte ne bi se žalio.
-
Evo jedna dobra vijest za hrvatsko tržište kapitala, a potpuno neočekivano, bar meni, a tooo jeeeee
wait for it
wait for it
wait for it
još malo neizvjesnosti
Tomislav Birtić opet jaše
"Savjet ne tražim niti bih ga dao, no, iščekujući hoće li biti dividende i ostale vijesti o
Čakovečkim mlinovima, nadam se da sam s ovim ulaganjem na dugi rok, ha, siguran.
Siguran koliko orahova ljuska od ulagača amatera na uzburkanom oceanu od tržišta
može biti."
Šta još dodati gore izrečenom osim, Tomislave svaka čast, dobio si novog redovitog čitatelja
P.S. Naravno uz informanku subotom, da ne zaboravim Angelinu tj. našu Ivanicu, što mi je
također nezaobilazna literatura preko vikenda. Ok u nedjelju popodne, jer Ivana inače
ne prihvaća prijateljstva, pa moram čekati kao i svi ostali da vidim što piše
Ne samo zbog priča o preuzimanju kupio sam dionice Čakovečkih mlinovaDobro upućen izvor s financijskih tržišta ‘prišapnuo’ nam je kako Stjepan i Ružica Varga žele prodati vlasničke udjele i povući se iz tvrtke, piše Danica.hrexpress.24sata.hr -
tomislav nam je bio kao kontra indikator. drago mi je da opet piše. svaka pomoć je dobro došla u ovoj plitkoj bari.
-
ima tu ekipe koja je ozbiljne novce natukla i nakon 2008., prvi mi na pamet pada Bilbija i onaj all-in u rivp, pivci su čudo utukli u kras i mogli iskočiti sa +200%
tomislav nam je bio kao kontra indikator. drago mi je da opet piše. svaka pomoć je dobro došla u ovoj plitkoj bari.
nemojte tako, pogodio čovjek lura
-
Imamo novi UCITS ETF., 7BET....koji je zapravo indeksni fond Bukureštanske burze ( ako sam dobro shvatio).https://zse.hr/hr/papir/310?isin=HRICAMFBETR5&tab=stock_info
-
-
Kakve to ima veze jedno s drugim ? Jeste li vi uopće pročitali post ?
Nije beznadna burza ako ima preuzimanja ili IPO. Ali to su rijetki dogadjaji. Burza, nazovi poduzetnici i regulatori su skloni prevari malih dioničara.
Od kuda ste zakljucili da ja ne investiram negdje i nesto ? Kada bi citali s razumjevanjem znali bi i gdje.
Ovaj forum ima zanimljivih tema. Pregledajte forumske teme i na nekima se da svasta naučiti.
Hoće li u đržavici biti jos gore ? Hoće.
Procitajte jos jednom post.
vidite kolegice (čije pisanje cijenim, razmišljate pomalo out of the box ), zse je u biti raj na zemlji ako se objektivno pogleda, tamo npr jedan SPAN na ipo ne bi bio toliko koliko je bio niti bi toliko dugo tavorio na cijeni malo iznad ipo, neefikasnost je najveća komparativna prednost ove burze, negdje na razvijenom marketu sve bi to već razgrabili algoritmi i kompjuteri, pa tamo nema perspektivne dionice koja se ne trži ispod (ne)realnih očekivanja...i ne samo ipo/preuzimanja, imate ohoho takvih primjera, na pamet mi prvo pada sapn na onim smiješnim valuacijama..
- pada li vam sapn ili span na pamet ?
- na pamet mi prvo pada sapn na onim smiješnim valuacijama...
-
-
19.75% indeksa je banka (BANCA TRANSILVANIA) koja je od 2019 do 2022 podigla equity za 2.8%, a broj dionica za 46.8%
19.03% indeksa je OMV PETROM kojem je YoY neto dobit narasla 282.7%
Pa naše firme su zanimljive kao gledati travu kako raste spram njih
-
vidite kolegice (čije pisanje cijenim, razmišljate pomalo out of the box ), zse je u biti raj na zemlji ako se objektivno pogleda, tamo npr jedan SPAN na ipo ne bi bio toliko koliko je bio niti bi toliko dugo tavorio na cijeni malo iznad ipo, neefikasnost je najveća komparativna prednost ove burze, negdje na razvijenom marketu sve bi to već razgrabili algoritmi i kompjuteri, pa tamo nema perspektivne dionice koja se ne trži ispod (ne)realnih očekivanja...i ne samo ipo/preuzimanja, imate ohoho takvih primjera, na pamet mi prvo pada sapn na onim smiješnim valuacijama..
- pada li vam sapn ili span na pamet ?
- na pamet mi prvo pada sapn na onim smiješnim valuacijama...
i span i sapn, i ipkk na p/e 2 u vrijeme bakićevog divljanja po zse, i oni mamutski nalozi na prodaji cros tamo 2013. prije nego ih je adrs kupio za 50% veću cijenu - taman da se čovjek zapita, pa jel taj na prodaji zna nekaj više od mene itd...i da ga to odvrati da uloži i bubreg...sve je to neefikasno tržište, prilike koje negdje drugdje ne bi postojale.
apropos birtića i njegovih ulaganja, pogledati donji klipić od 01:00, kome se naravno da :
-
Opet nas straše...
Europska središnja banka: Moguć je kaotičan pad cijena nekretnina u eurozoniCIJENE stambenog prostora u eurozoni mogle bi "kaotično" pasti jer stanovi zbog visokih kamatnih stopa postaju nedostupni građanima, a neprivlačni ulagačima,…www.index.hr -
informacija čovjeka koji se bavi nekretninama u Njemačkoj od neki dan," niti možeš više dobiti cijenu za stanove niti možeš što prodati,
sve se događa iznenađujućom brzinom"
-
informacija čovjeka koji se bavi nekretninama u Njemačkoj od neki dan," niti možeš više dobiti cijenu za stanove niti možeš što prodati,
Kolega ovde kod mene si mogao lani novogradnju kupiti po 1800 eura, danas 2800€, a gradi se kao da sutra ne postoji....što je najbolje mislio sam lani kupiti stan, danas bi po svakom kvadratu bio u plusu 1000 €
-
Kolega ovde kod mene si mogao lani novogradnju kupiti po 1800 eura, danas 2800€, a gradi se kao da sutra ne postoji....što je najbolje mislio sam lani kupiti stan, danas bi po svakom kvadratu bio u plusu 1000 €
Još uvijek ne u jednakom plusu kao u nekim kvalitetnim hrvatskim dionicama!
-
cijene stanova u njemačkoj nemaju veze sa mozgom. 17000€ kvadrat, plaća kancelara 30 000€. 100 kvadrata 1 700 000 € ako mu je mandat 4 g. plaća je 1 440 000. za jedan mandat on si ne može priuštiti taj stan. još jasnija je računica za np. par liječnika. nek oba dvoje imaju po 7000€ pa ti vidi. sve je prenapuhano zahvaljući pogrešnom monetarnom sustavu koji će nam se uskoro sručiti na glavu. pamtim cijene na istim lokacijama po 4000 dm prije cca 25g. od tad do danas njemačka je otišla dolje a ne gore.
-
Al jbga, ja ne kuzim sta toliko kosta?
Pa za taj iznos sam sagradis po projektu kucu pomalo, koliko vremena treba da zaradis taj iznos, vise ti se isplati to vrijeme onda ulozit u lopatu, kariolu i pomalo graditi💪💪💪, ako nesto falis, onda ostemas i ponovo napravis.
Kao nasi stari sto su delali kuce hvala bogu
-
Al jbga, ja ne kuzim sta toliko kosta?
Pa za taj iznos sam sagradis po projektu kucu pomalo, koliko vremena treba da zaradis taj iznos, vise ti se isplati to vrijeme onda ulozit u lopatu, kariolu i pomalo graditi💪💪💪, ako nesto falis, onda ostemas i ponovo napravis.
Kao nasi stari sto su delali kuce hvala bogu
Konstrukcijski ti kuću mora izgraditi građevinska firma, dakle temelje, zidove, tarace i krov(ako ga imaš)...ostalo možeš ti sam.
-
ne smiješ ti sam graditi kuću malo po malo. moraš sve preplatiti duplo nego što vrijedi. nedavno čuo još veći apsurd, čovjek vozio iz bosne njemački građevinski materijal jer mu je bilo jeftinije. gledam u švici helikopter dovozi materijal. aloooo pa pošto je sat tog helikoptera. u ravnici je samo da znate.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun