VIX danas završio ispod 20 https://www.investing.com/indices/volatility-s-p-500
Što to znači? Kakva je interpretacija?
Da smo ušli u mirnije vode, nakon cirkusa sa bankama...pod uvjetom da još koji kostur iz ormara ne izleti...
Vix je indeks straha, samo bacim oko na njega, u sustini pokazuje koliko je ocekivanje trzista na volatilnost S&P 500 u sljedecih 30 dana. Neka njega nisko.
ne znam što je ali fjučersi preko bare rasturaju
ima li neka vijest?
MU pao u post-trgovini a LULU (oni kaj proizvode prozirne tajice, dobar markentiški trik) rastura
Nasdaq-u se ne piše dobro
Zanimljivo, BRICS sustigao G7 po bdp-u. A G7 mi kroio svijet po svom.
nepovratno ga nadmašio. dovoljno ti je pogledati tko je u G7 da skužiš koja je to šaka jada. nema energenata, nema resursa, nema ljudskog potencijala. samo promašena ideologija. lgtb i dr.
Jedino bi svi živjeli u G7 državama, a ne u BRICS državama
Evo, na KODT2 se vode žestoke bitke nalozima i transakcijama po jednu dionicu.
Trenutačno na ponudi za kupnju jedna dionica, dok je u dva navrata skinuto s aska 2 x jedna dionica. Napeto!
Promjena: | - 2,00 EUR | -0,50 % | |
---|---|---|---|
Zadnja: | 396,00 | Promet: | 792,00 |
Najviša: | 396,00 | Najniža: | 396,00 |
Volumen: | 2 | Status: | Trade |
|
|
|
nema ljudskog potencijala.
Nije ovo BRICS , nego Kina, tj. zaslužna je za 80% rasta BRICS-a. A Kineski rast je stao, kao sada stvari stoje. Što se tiče Rusije to je država koja stagnira od 2008 godine.
nema ljudskog potencijala.
Nije ovo BRICS , nego Kina, tj. zaslužna je za 80% rasta BRICS-a. A Kineski rast je stao, kao sada stvari stoje. Što se tiče Rusije to je država koja stagnira od 2008 godine.
Gledajuci samo jedan graf vrlo lako se dobije krivi zakljucak uvijek je bitnije gledat po stanovniku GDP nego samo GDP, G7 ima oko 800 mil stanovnika dok BRICS ima 3,3 biljuna to je omjer 1:4, a kina sigurno taj prosjek dize za sve ostale, a i smislenije bi bilo ukljucit i cijelu EU u usporedbu, jer su vanjske clanice isto imale veci rast nego stare clanice
Gledajuci samo jedan graf vrlo lako se dobije krivi zakljucak uvijek je bitnije gledat po stanovniku GDP nego samo GDP, G7 ima oko 800 mil stanovnika dok BRICS ima 3,3 biljuna to je omjer 1:4, a kina sigurno taj prosjek dize za sve ostale.
Bez da gledam išta, znam da Brazil, JAR i Rusija imaju lošije stope rasta od Zapada, barem zadnjih 15 godina.
Ruski BDP per capita (ppp) od 2008 je svega 10% porastao...
Brazil je u još goroj situaciji:
A tek JAR je teža truba:
China and France complete first LNG gas trade using Chinese Yuan, ending reliance on the US dollar for energy trades.
Šč
zapadne stope rasta su lažne i utemeljene na tiskanju novca bez pokrića. ovo je sukob realne ekonomije sa balončinom koja puca. kupovna moć po glavi stanovnika? već 2017. je kina sa amerima bila egal a sama istočna obala koja ima preko 300 miliona stanovnika je prestigla ameriku. svi žele živjeti u G7? svaki uspješan programer teži doći u kinu jer se tamo kuje budućnost, keramičari i tesari idu u evropu jer ovi više ni to ne znaju. stereotip da je ruska ekonomija red veličine jedne španjolske valjda nikom normalnom ne trebam objašnjavati. oponentima ove teorije (koji kao da žive u tom G7) preporučam da se strpe još malo pa ćemo opet da suprostavimo razmišljanja. samo što će onda biti kasno.
Kineska nekretninska baloncina samo sto nije eksplodirala. Kinezi su tamo gdje je zapad bio 2007-2008.
nekretninski balon u kini je potrošena priča. kasniš.
nekretninski balon u kini je potrošena priča. kasniš.
kaj su prodali onih 90 milijuna stanova? pitam za frenda ....nisam pratio nesto u zadnje vrijeme.
kak je to potrosena prica tak je propast zapada najstarija potrosena prica zadnjih 70 godina. evo zapad propada...samo sto nije svi bjeze prema kini i rusiji, a ne prema zapadu
Ja ne poznajem nikoga da želi ići raditi u Kinu. Možda ako netko ima malog, voli jesti pse, gušiti se u smogu ili da te pretuče milicija jer nemaš masku pa se i nađe netko da otiđe. Ali znam mnogo njih šta iz Kine i Azije žele na Zapad.
Koga boli ku... uostalom jer zapad nema resurse. Prodat će nam ih ionako sa onim istim bezvrijednim novcem koji smo tek isprintali. Posječemo stablo, napravimo 10 mil EUR i kupimo brdo resursa 🤣
To je najveća prevara Zapada. Sa ničim kupimo sve 🤣
onda verdi kad selis u kinu ili rusiju, kad se tamo bolje zivi ?
Sad ste mu dali razmišljati. Možda i odustane.
Prica o resursima je smijesna. Zapad nema resurse? US je samodostatan i najveci izvozac plina u eu. Australija ima rudaca i metala koliko hoces. Kad jos europa podigne obnovljive izvore na vecu razinu ostade rusija, kina i bliski istok da trguju medju sobom u frnjama. Da kina je u pravu, dolazi najveca promena u 100 godina, samo nisam siguran da je to sto ona zeli....