Kako danas prošao nalog u 16:15h?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
dešavalo se to već. tera firma pojma nemam ni šta je to.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
dešavalo se to već. tera firma pojma nemam ni šta je to.
spašavanje ove posrnule švicarske banke je svakog švicarca koštalo 12500 franaka, a već su jednom 2008. platili spašavanje ubs koja je sad profitirala kupnjom ove prve. u ponedjeljak su bile demonstracije jer je ljudima dopi.dilo da drugi dijele bonuse a kad je gubitak onda su preveliki da bi propali. najveći gubitnici su saudijci posebno fond obitelji olajan (nikad čuo) i katarski suvereni fond. u glavnom u perzijskom zaljevu nisu oduševljeni ovom situacijom dok su ameri opet pokazali kako se to radi. kad opljačkaš švicarce onda si stvarno majstor.
Saudijcima su uzeli 10% dionica banke, a likovi ih dokapitalizirali krajem lanjske godine...
Koliko je pisalo dionicari dobivaju za dionice cijenu preuzimanja
Saudijcima su uzeli 10% dionica banke, a likovi ih dokapitalizirali krajem lanjske godine...
Koliko je pisalo dionicari dobivaju za dionice cijenu preuzimanja
To je neke sića...5-10% prijašnje tržišne vrijednosti udjela, čisto da se zadovolji forma i izbjegnu sudske parnice.
za sada loša reakcija -1,6 sßp 500
Tko je ovaj koji slika selfie? Sudeći po osmijehu, netko tko se nakrcao put opcijama.
To je specijalni termin. Za insajdere i one koji nisu stigli zadati nalog prije 16.00 sati.
Tko je ovaj koji slika selfie? Sudeći po osmijehu, netko tko se nakrcao put opcijama.
Zar ga nisi prepoznao?
Pa to je nas Dr.Kalica
QuoteKoliko je pisalo dionicari dobivaju za dionice cijenu preuzimanja QuoteSaudijcima su uzeli 10% dionica banke, a likovi ih dokapitalizirali krajem lanjske godine...
To je neke sića...5-10% prijašnje tržišne vrijednosti udjela, čisto da se zadovolji forma i izbjegnu sudske parnice.
Pravna država i zaštita investitora i malih dioničara, a ne kao kod nas, gdje je potpuno isto, zato je kod njih burza jaka, a kod nas nije.
Nema veze s percepcijom, mentalitetom prvenstveno onih koji imaju dionice.
Najveća antipropaganda za ulaganje u HR je čitati komentare na ovom portalu, koji kao propagira jaču burzu, više izlistanih i više trgovine.
Pod komentare mislim na nekakav RSI komentara, količina sitnih duša x količina destrukcije naprema količini zdravog razuma x količina afirmativnog.
evo, ugasilo CNBC na A1.
kao da nam poručuju da se ostavimo Powell-a i vratimo onome šta najbolje znamo, brojanju turista i praćenju brodova
evo pišu da je pad marketa jučer izazvala sekretarica Yellen a ne J. Pow
neoprezno je komentirala da neće država garantirati za sve depozite u regionalnim bankama
eno se jutros fjučersi oporavljaju
od 13.4. smo u biti u uzlaznom trendu bez obzira na sve: graf
ja vam kažem da su šanse veće da ćemo prije vidjeti 4.300 pa onda ide pad
kako? pa... ako se banke oporave, mogle bi pogurati indeks, a kako vidimo, NVDA i AMD rasturaju neumorno od listopada
problem u tom razvoju bi jedino mogle biti smanjene zarade, to bi pritisnulo prema dolje
logički? svi koji su imali namjeru prodati su prodali
šorteri? uspjeli su pogurati do 3.800 min, i to je to, samo zahvaljujući bankama od kojih su se neke prepolovile
živi bili pa vidjeli!
(i dalje sam bullish na naftu)
To je specijalni termin. Za insajdere i one koji nisu stigli zadati nalog prije 16.00 sati.
zbog razlike u cijeni, dionica je bila u dražbi, koja je ovaj puta potrajala 15 minuta,
svi su mogli učestvovati, natjecati se i onaj s najvećom cijenom i kupiti
Dražbe uravnoteženja (limiti promjene cijene)
možete pronaći na popisu određenu tvrtku i provjeriti limite, možda drugi puta i vama zatreba
Nisam detaljno pratio jučer ZSE. Šmrknuo sam više nego inače pa me pokosilo. Uvijek na dane kad je FED treba malo povući.
Šta je to trgovalo u 16.15?
evo pišu da je pad marketa jučer izazvala sekretarica Yellen a ne J. Pow
Yellenica jucer rasturila. Zna ona kako se krati trziste.
Nisam detaljno pratio jučer ZSE. Šmrknuo sam više nego inače pa me pokosilo. Uvijek na dane kad je FED treba malo povući.
Šta je to trgovalo u 16.15?
A šta mogu, ja šmrknuo samo od prehlade. a je i jeftinije.
jučer je Hindenburg najavio short report za nekog velikog
danas je izašlo pa znamo tko je u pitanju... SQ je meta
-18% u PM
-18% u PM
samo neka deru.
-18% u PM
Evo još malo komedije
Evo još malo komedije
dok god Kuroda printa, ovi japanski kockari će se za*ebavat 🤷
btw., vidi i naših Švicaraca
glavno da je valuta tvrda ko kamen.
da ne spominjem Kineze.
sam dragi Bog zna preko koga oni sve peru lovu, jer i yuan isto stoji ko Stojko.
a uredno krate dollarske rezerve
https://ticdata.treasury.gov/resource-center/data-chart-center/tic/Documents/mfh.txt
btw., danas je u Hong Kong-u roknuo repo market.
šteta šta Soroš više nije u najboljim danima da se malo "poigra" s ovim valutama.
Display MoreEvo još malo komedije
dok god Kuroda printa, ovi japanski kockari će se za*ebavat 🤷
btw., vidi i naših Švicaraca
https://mises.org/power-market/s…on-and-counting
glavno da je valuta tvrda ko kamen.
da ne spominjem Kineze.
sam dragi Bog zna preko koga oni sve peru lovu, jer i yuan isto stoji ko Stojko.
a uredno krate dollarske rezerve
https://ticdata.treasury.gov/resource-cente…cuments/mfh.txt
btw., danas je u Hong Kong-u roknuo repo market.
šteta šta Soroš više nije u najboljim danima da se malo "poigra" s ovim valutama.
"Soroši" su zastarjeli
mislim da je netko već dobio informaciju što nam slijedi i svi papirići će očito postati bezvrijedni, bez obzira na boje, oblik, porijeklo
"Soroši" su zastarjeli
https://www.jutarnji.hr/life/tehnologi…premni-15318304
mislim da je netko već dobio informaciju što nam slijedi i svi papirići će očito postati bezvrijedni, bez obzira na boje, oblik, porijeklo
nek mu neko postavi pitanje: na koji način uhljeb može donijeti rješenje u zakonskom roku?
pregorit će mu "neuroni" dok nađe odgovor
"Soroši" su zastarjeli
https://www.jutarnji.hr/life/tehnologi…premni-15318304
nek mu neko postavi pitanje: na koji način uhljeb može donijeti rješenje u zakonskom roku?
pregorit će mu "neuroni" dok nađe odgovor
Termin "uhljeb" se koristi za označavanje osobe koja je dobila neki posao ili funkciju na temelju svojih političkih ili osobnih veza, a ne na temelju svojih sposobnosti i kvalifikacija.
U tom smislu, ne postoji konkretni način na koji "uhljeb" može donijeti rješenje u zakonskom roku, jer to ovisi o sposobnostima i kompetencijama same osobe.
Ako osoba ima potrebna znanja, vještine i iskustvo za rješavanje problema u zakonskom roku, ona bi mogla primijeniti ta znanja i vještine kako bi donijela rješenje u skladu s rokovima koje zakon propisuje. Međutim, ako osoba nema potrebna znanja i vještine, teško je očekivati da će biti u stanju donijeti rješenje u zakonskom roku, bez obzira na to jesu li "uhljeb" ili ne.
U svakom slučaju, učinkovitost i kvaliteta rješenja koje se donose ne bi trebale biti povezane s bilo kakvim političkim utjecajima ili vezama, već bi trebale biti utemeljene na stručnosti i sposobnostima osobe koja donosi odluke.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Riječ "uhljeb" se često koristi u Hrvatskoj u negativnom kontekstu i označava osobu koja je zaposlena u javnom sektoru na temelju političke ili osobne veze, a ne zbog svojih stručnih kvalifikacija.
U tom smislu, uhljeb ne bi trebao utjecati na sposobnost donošenja rješenja u zakonskom roku, jer bi njegova pozicija trebala biti utemeljena na stručnosti i sposobnosti, a ne na vezama ili neprimjerenim povlasticama.
U svakom slučaju, donošenje rješenja u zakonskom roku ovisi o sposobnosti osobe koja je zadužena za to da istraži, prikupi potrebne informacije, razmotri različite opcije i donese odluku na temelju relevantnih činjenica i zakonskih propisa.
To uključuje dobro poznavanje relevantnih zakona, pravilnu interpretaciju i primjenu propisa.
Evo kaj veli