Htio sam u šoping na petak ali neki su rekli isto ko i ja. Pušiona.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Yellena kaže da je sustav zdrav, onda se možda odluče da još porade na zdravlju, pa obrišu još
nazdravlje
Ovi ljudi su bolesno korumpirani i zli, kad nešto kažu vjerujem baš u suprotno. Silvergate, Sillicon Valley Bank, Signature su doživjele bankrot. First Republic banka jedva spašena upumpavanjem novca.
Zabrinjavajuće je što pravi kapitalizam treba kazniti neodgovorne. FDIC će depozite spasiti javnim novcem kroz printanje i inflaciju. Super poticaj ostalim bankarima da se nastave ponašati neodgovorno, da daju riskantne kredite, itd.
Živjela trula verzija kapitalizma, dok se ne dogodi kompletno urušavanje sustava.
to se (nažalost) svodi na ono "too big to fall"
-
Za ovu krizu nije kriv kripto, nego upravo suprotno - obveznice izdane bez pokrića i vrijednosti!
Samo J.P. stavi potpis na prazan papir i kaže "To vrijedi 100 milijardi!".
I to ide neko vrijeme, dok se neki kripto-klinac ne dosjeti "Daj da vidimo dal vrijedi? Daj mi pare."
-
Htio sam u šoping na petak ali neki su rekli isto ko i ja. Pušiona.
Imas dan velikih popusta na dugmicima.
-
Yellena kaže da je sustav zdrav, onda se možda odluče da još porade na zdravlju, pa obrišu još
nazdravlje
Pa kako nije sustav zdrav, pogledajte ZABA-u 12,10€...
Italy's UniCredit, Intesa fall as investors fret over bond portfolio risksShares in leading Italian banks UniCredit and Intesa Sanpaolo fell sharply on Friday following a sell-off in U.S. and Asian banks driven by concerns lenders…www.reuters.comBanks have limited the hit to their capital reserves by classing increasingly larger portions of their bond portfolios among assets held to maturity, which prevents them from having to value them at current market prices.Register now
However, European Central Bank Chief Supervisor Andrea Enria warned last November that"this accounting configuration gives a false sense of security in the face of shocks and volatility, in that actual changes in fair value are not reflected in the banks' earnings and regulatory capital figures."
O ovome pišem već tjednima i radi ovoga banke padaju...kreativno računovodstvo, koje je stvorilo opravdani dojam da banke kriju stvarno stanje stvari.
-
već oni imaju spremnog krivca za sve, bojim se
kada jednoga dana pokažu kako dolaze s maskom i odnose sve $ iz opticaja i printer
-
već oni imaju spremnog krivca za sve, bojim se
https://www.poslovni.hr/svijet/sokantn…-sustav-4381657
kada jednoga dana pokažu kako dolaze s maskom i odnose sve $ iz opticaja i printer
Svako malo se priča o mothership aliena u solarnom sustavu. A gdje ima dima ima i vatre.
EDIT: Daj bože da su Ferengiji došli...
-
jel imaju alieni credit swaps? zainteresiran sam ulozit
-
nazdravlje
Ovi ljudi su bolesno korumpirani i zli, kad nešto kažu vjerujem baš u suprotno. Silvergate, Sillicon Valley Bank, Signature su doživjele bankrot. First Republic banka jedva spašena upumpavanjem novca.
Zabrinjavajuće je što pravi kapitalizam treba kazniti neodgovorne. FDIC će depozite spasiti javnim novcem kroz printanje i inflaciju. Super poticaj ostalim bankarima da se nastave ponašati neodgovorno, da daju riskantne kredite, itd.
Živjela trula verzija kapitalizma, dok se ne dogodi kompletno urušavanje sustava.
https://www.reuters.com/markets/europe…sks-2023-03-10/
Banks have limited the hit to their capital reserves by classing increasingly larger portions of their bond portfolios among assets held to maturity, which prevents them from having to value them at current market prices.Register now
However, European Central Bank Chief Supervisor Andrea Enria warned last November that"this accounting configuration gives a false sense of security in the face of shocks and volatility, in that actual changes in fair value are not reflected in the banks' earnings and regulatory capital figures."
O ovome pišem već tjednima i radi ovoga banke padaju...kreativno računovodstvo, koje je stvorilo opravdani dojam da banke kriju stvarno stanje stvari.
ovdi su najmanje krivi depozitari i naravno da njih treba spasiti.
btw., meni je savršeno jasno koga se ovdi neće spašavati, ali čini se da većini nije
-
"Tehnologija je stvar koja je prouzročila tako nagli odljev depozita utoliko što danas možete preko mobitela i internetskog bankarstva puno brže seliti depozite. Pogotovo ako ste iz te informacijske branše. Čule su se glasine. Depozitori su reagirali. To se odvilo puno brže nego u ranijim vremenima i stigli smo tu gdje jesmo. Tako da su regulatori u SAD-u za vikend morali i jesu reagirali"
Makroekonomist o bankarskoj krizi: Danas možete preko mobitela brže seliti depoziteMAKROEKONOMIST Goran Šaravanja iz HGK, financijska analitičarka Mihaela Grubišić Šeba i financijski analitičar Neven Vidaković komentirali su bankarsku krizu.www.index.hrI o ovome sam pisao( nameće se logički) danas možeš izazvati "bank run" iz dnevnog boravka i zato su banke mnogo ranjivije.
-
-
"Tehnologija je stvar koja je prouzročila tako nagli odljev depozita utoliko što danas možete preko mobitela i internetskog bankarstva puno brže seliti depozite. Pogotovo ako ste iz te informacijske branše. Čule su se glasine. Depozitori su reagirali. To se odvilo puno brže nego u ranijim vremenima i stigli smo tu gdje jesmo. Tako da su regulatori u SAD-u za vikend morali i jesu reagirali"
https://www.index.hr/vijesti/clanak…e_i_komentari_d
I o ovome se pisao( nameće se logički) danas možeš izazvati "bank run" iz dnevnog boravka i zato su banke mnogo ranjivije.
glavno da Šaravanja smatra da će kod nas "cvjetati cvijeće" i da nikakvih rizika nema
-
Za ovu krizu nije kriv kripto, nego upravo suprotno - obveznice izdane bez pokrića i vrijednosti!
Samo J.P. stavi potpis na prazan papir i kaže "To vrijedi 100 milijardi!".
I to ide neko vrijeme, dok se neki kripto-klinac ne dosjeti "Daj da vidimo dal vrijedi? Daj mi pare."
netočno!
drž obveznice imaju i pokriće i vrijednost i pripadajući kupon...ali ako se prodaju prije dospijeća e to je onda nešto sasvim drugo a da je država stisnula kripto regulativu kao što regulira i druga TK, onda niti bi bilo globalne kripto kockarnice kao niti mjenjačnica niti enormnih depozita kapitaliziranih od uplata u kripto kladionicu kao niti kripto-klinci koji bi onda išli u škole, bavili se sportom i svime onim što je potrebno za jedno normalno odrastanje da bi isti sutra mogli stasati u ozbiljne i odgovotne ljude...
-
netočno!
drž obveznice imaju i pokriće i vrijednost i pripadajući kupon...ali ako se prodaju prije dospijeća e to je onda nešto sasvim drugo a da je država stisnula kripto regulativu kao što regulira i druga TK, onda niti bi bilo globalne kripto kockarnice kao niti mjenjačnica niti enormnih depozita kapitaliziranih od uplata u kripto kladionicu kao niti kripto-klinci koji bi onda išli u škole, bavili se sportom i svime onim što je potrebno za jedno normalno odrastanje da bi isti sutra mogli stasati u ozbiljne i odgovotne ljude...
sad je kripto kriv i za to sto se klinci ne bave sportom :
sve bolje i bolje . morat cu kokice uzet
Zamisli tek da zabrane mobitele kompjutere PS i tv-e . kolko bi se tek tad klinaca pocelo bavit sportom
-
Treba uvest obavezan vojni rok za te klince, al posteni a ne da idu kod mamice svaki tjedan na rucak i da im ona pere gace i carape .
-
ej ej, neki idu kod mame na rucak i daju da im pere gace a nicu klinci!
a i u vojsku sam isao.
-
Banks have limited the hit to their capital reserves by classing increasingly larger portions of their bond portfolios among assets held to maturity, which prevents them from having to value them at current market prices.Register now
btw., meni je savršeno jasno koga se ovdi neće spašavati, ali čini se da većini nije
Kolega nisam rekao da su depozitari krivi. Međutim, ovdje su sada spašeni neosigurani depoziti. Da li i ubuduće depozitari drugih banaka mogu očekivati spašavanje ? Ovdje se radi o pitanju jednakosti tretmana.
Ako je neosigurani depozit štediše u X banci isplaćen, a u Y banci drugog štediše nije, to je velika nepravda. S razlogom je postavljen limit na neosigurane depozite, i trebalo bi ga poštovati, ili taj limit u potpunosti ukinuti.
Ali zapitajte se onda što bi uprave natjeralo na odgovorno ponašanje. I da jasno mi je da su dioničari izgubili sve.
-
netočno!
Treba uvest obavezan vojni rok za te klince, al posteni a ne da idu kod mamice svaki tjedan na rucak i da im ona pere gace i carape .
klinci su dobili pare, jer su se na njih kladili odrasli.
onda su klinci dio para koji im trenutno ne treba opet vratili odraslima "na čuvanje", računajući da će se ovi adekvatno za njih pobrinuti.
i sada vidimo šta su odrasli zapravo napravili sa novcima klinaca, a u biti sa novcima drugih odraslih i kako se ponašaju.
kmeče kao mala djeca i mole mamicu da ih spasi.
ne znam ja tko je u ovoj situaciji "klinac", a tko "odrasli"
Kolega nisam rekao da su depozitari krivi. Međutim, ovdje su sada spašeni neosigurani depoziti. Da li i ubuduće depozitari drugih banaka mogu očekivati spašavanje ? Ovdje se radi o pitanju jednakosti tretmana.
Ako je neosigurani depozit štediše u X banci isplaćen, a u Y banci drugog štediše nije, to je velika nepravda. S razlogom je postavljen limit na neosigurane depozite, i trebalo bi ga poštovati, ili taj limit u potpunosti ukinuti.
Ali zapitajte se onda što bi uprave natjeralo na odgovorno ponašanje.
za neosigurane depozite apsolutno potpisujem
-
Prvo bi trebalo uvesti vojni rok za ekipu 35+, mi smo deblji i u lošijoj formi.
-
Prvo bi trebalo uvesti vojni rok za ekipu 35+, mi smo deblji i u lošijoj formi.
ako bi me unovacili u ponedjeljak, mislim da bih krepao u srijedu
-
neće se spašavati burze jel iz Fedove perspektive sa burzama je sve u redu što trenutno i je istina......i da padnu 20% za Fed ništa tu nije upitno jel i dalje ništa nije izgubljeno i bili bi na razinamo od prije 2,5 -3 godine a inflacija je i dalje visoka tako da po njima neće bit nikakve brige ako zviznu, a ekonomija "running fine" tako da je sve fine and dandy sve dok i na burzama netko ne stisne big red button pa se odjednom sve od fine and dandy dođe do banane na sve strane .......
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner