...vi sjedite na što god hoćete, ja budem sjedio na "guzicama" ...
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Vezano uz ukidanje poreza na kapitalnu dobit...
Ne kažem da je to nemoguće, al netko treba pokrenuti inicijativu. Neće se Plenki jedan dan samo probuditi i reći "danas ukidamo taj porez".
To poredim s ukidanjem članarine HGK-u. Udruga Glas piduzetnika je pokrenula inicijativu, pa je prvo bilo vidjet ćemo, pa malo pomalo, i ukinula se članarina za male firme.
Plenki kakav god da je, mislim da kod njega pale ARGUMENTI. Znači, daj mi prijedlog, argumentiraj, pa ću vidjet. A ovdje argumenata za ukidanje poreza ima. Čak mislim da bi i Gažićka bila za to.
I vraćamo se na početak - netko treba pokrenuti inicijativu.
-
Nitko za nas neće se boriti za ukidanje poreza na tržištu kapitala ako se mi sami ne organiziramo. Prvi korak je osnivanje udruge sa što više članova. To vam je tako u demokracijama, za prava Francuza da i dalje idu u mirovinu sa 62 godine mogu se boriti samo oni sami i oni su toga svjesni i vidimo kako se to radi. Milijun i po ljudi na ulice, zatvoriti rafinerije, elektrane itd To se u demokraciji zove politički aktivizam. Pod hitno uvesti građanski odgoj u škole jer za sva prava se treba izboriti nitko ti ništa neće dati na lijepe oči.
-
Samo treba iskra...
Sjetimo se samo prošle godine i ATPL.
A Francuzima se divim. Znači, da smo upola kao oni.
-
A toj udruzi može pristupiti svatko tko ima SKDD račun sa minimalno jednom pozicijom prošle godine. Članarina na mjesečnoj bazi 3-5€.
što udruga može:
-pritiskati državu u vezi poreza na kapitalne dobitke( razne solucije su tu otvorene, zajednički godišnji obračun kapitalnih dobitaka, dividenda i kamata, omogućavanje korištenja osobnog odbitka za prihode od kapitala, prenošenje gubitaka u sljedeću godinu itd.)
-pritisak na ZSE u vezi spajanja sa Ljubljanskom burzom.
-pritiskati brokerske kuće da pojeftine naknade za trejdere, ovisno koliki im je promet.
-udruga može zastupati dioničare na skupštinama dioničkih društava (punomoć za zastupanje se može potpisati online uz pomoć elektronskog potpisa)
-
Nego... kad i gdje je osnivačka skupština?
Vidim već pola statuta je napisano.
-
Junius, preuzmi inicijativu i vodstvo ako možeš i hoćeš.
-
Ma ide plenki da kucne u zvono na burzi i otvori trgovinu obveznicama.. vidio da to rade ovi veliki igraci vani 😂😂 pa presli smo 2200 bodova sad kad se motor upalio vrijeme je za ??
-
Ma ide plenki da kucne u zvono na burzi i otvori trgovinu obveznicama.. vidio da to rade ovi veliki igraci vani 😂😂
https://zse.hr/hr/potpisan-ug…acku-burzu/2597
Fino, i sada, umjesto da lova ode u dionice, ode u obveznice...opet smo izvisili... -
A toj udruzi može pristupiti svatko tko ima SKDD račun sa minimalno jednom pozicijom prošle godine. Članarina na mjesečnoj bazi 3-5€.
što udruga može:
-pritiskati državu u vezi poreza na kapitalne dobitke( razne solucije su tu otvorene, zajednički godišnji obračun kapitalnih dobitaka, dividenda i kamata, omogućavanje korištenja osobnog odbitka za prihode od kapitala, prenošenje gubitaka u sljedeću godinu itd.)
-pritisak na ZSE u vezi spajanja sa Ljubljanskom burzom.
-pritiskati brokerske kuće da pojeftine naknade za trejdere, ovisno koliki im je promet.
-udruga može zastupati dioničare na skupštinama dioničkih društava (punomoć za zastupanje se može potpisati online uz pomoć elektronskog potpisa)
Da se neki minimalni iznos ni ne oporezuje, recimo 1.000 eura dobiti, da se ekipa navikne na trziste kapitala..
-
-
Da se neki minimalni iznos ni ne oporezuje, recimo 1.000 eura dobiti, da se ekipa navikne na trziste kapitala.
Ili da se skrati vrijeme kada je moguće prodati bez poreza, npr. na jednu godinu.
-
A dobro to i nije problem, uvijek mozes imati vise dionica pa 20-30% mjenjati, trejdati kroz 2 godne
-
A dobro to i nije problem, uvijek mozes imati vise dionica pa 20-30% mjenjati, trejdati kroz 2 godne
A što ako mi ne odgovara trejdanje tj. mijenjanje? Misim da bi, ako već porez, taj period trebao biti skraćen na jednu godinu.
-
Ma ide plenki da kucne u zvono na burzi i otvori trgovinu obveznicama.. vidio da to rade ovi veliki igraci vani 😂😂
Fino, i sada, umjesto da lova ode u dionice, ode u obveznice...opet smo izvisili...Ode lova u obveznice, narodne obveznice za široke narodne mase čiji prinos, naravno ne podliježe oporezivanju, njih kupuju uglavnom starije generacije, sredovječni građani i imućni umirovljenici kojima je to isplatljivije nego novac držati na računima u banci.
Tu i tamo vođen političkom direktivom i osobnim političkim ambicijama iskoči s respektabilnim iznosom i koji mlađi državni dužnosnik , ali to već spada u domenu anomalija.( Baš sam “najgerih” gdje je dosad bio taj novac parkiran, u banci ? )
Dioničari, vecinom mali dioničari su kao što sama riječ kaže MALI i samim time našoj drzavi apsolutno nebitni jer tih nekoliko tisuća koji aktivno, gotovo na dnevnoj bazi trguju dionicama na burzi i čije zarade podliježu plaćanju poreza na kapitalnu dobit imaju utjecaj na politiku i ekonomiju naše zemlje izražen u promilima.
Glasačku mašineriju koja je vladajućima jedino bitna čine 1,3 milijuna umirovljenika, stotine tisuća iznajmljivača soba i apartmana, pola milijuna branitelja i još nekoliko manje važnih kategorija građana i zato je, nažalost porez na kapitalnu dobit NETEMA.
-
Fino, i sada, umjesto da lova ode u dionice, ode u obveznice...opet smo izvisili...Ode lova u obveznice, narodne obveznice za široke narodne mase čiji prinos, naravno ne podliježe oporezivanju, njih kupuju uglavnom starije generacije, sredovječni građani i imućni umirovljenici kojima je to isplatljivije nego novac držati na računima u banci.
Tu i tamo vođen političkom direktivom i osobnim političkim ambicijama iskoči s respektabilnim iznosom i koji mlađi državni dužnosnik , ali to već spada u domenu anomalija.( Baš sam “najgerih” gdje je dosad bio taj novac parkiran, u banci ? )
Dioničari, vecinom mali dioničari su kao što sama riječ kaže MALI i samim time našoj drzavi apsolutno nebitni jer tih nekoliko tisuća koji aktivno, gotovo na dnevnoj bazi trguju dionicama na burzi i čije zarade podliježu plaćanju poreza na kapitalnu dobit imaju utjecaj na politiku i ekonomiju naše zemlje izražen u promilima.
Glasačku mašineriju koja je vladajućima jedino bitna čine 1,3 milijuna umirovljenika, stotine tisuća iznajmljivača soba i apartmana, pola milijuna branitelja i još nekoliko manje važnih kategorija građana i zato je, nažalost porez na kapitalnu dobit NETEMA.
baš sam slušao MM (ministra Marka) sve lijepo priča, ali porez na nekretnine još ne bi uvodio iako od PKD i ne dobije neku veliku lovu, to je više valjda simbolično kao upozorenje, ne približavaj se burzi, pec, pec,
inače je spomenuo i da je najstariji ulagač u obveznice u OTP s 91g. i u RBA 99g.( pod uvjetom da su njihovi novci) nije čudno da nisu orijentirani na burzu
-
Ma to netko stavio na babino ime neku lovu koju ce nasljedit, pa dobio od babe u nasljedstvo, a kako ja baba zaradila, aj ti nju pitaj kad ode… 🙃
-
Ovaj iz RBA je triba 10godišnju uzeti 😅
-
Jel to Manolić 🤔
-
Jel to Manolić 🤔
On je odusta kad su ga prevarili za obveznice kojima su financirali piramide 😁
Možda je neki njegov daljni šukunuk
Kako je to još uvik kod nas na sudu postoji mogućnost da se sljedeće ročište dogodi za našega života.
-
možda predsjednik vlade objavi da se ukida porez na kapitalnu, ne gubite limunadu
vidim vi stvarno ne gubite limunadu, što sam to zakuhao
nisam fan udruga općenito i sumnjam i da ćete se uspjeti organizirati oko ovoga lobiranja... zadnja udruga koje se sjećam bila je udruga malih dioničara valamara... mislim da ni ta nije opstala
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun