Hoce li brokeri mjenjati aplikacije i sucelje za trgovanje, malo osvjeziti i poboljsati nesto ili se samo iznosi mjenjaju u euriće, jel netko zna nesto?
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Ne znam da li je tko stavio da je sutra zadnji dan trgovanja u 2022. godini, pa evo:
Zagrebačka burza d.d. donijela je odluku da se dana 29. i 30. prosinca 2022. godine neće odvijati trgovanje na XETRA T7 trgovinskom sustavu na svim segmentima uređenog tržišta te multilateralne trgovinske platforme – Progress tržišta kojima upravlja Zagrebačka burza d.d., kako bi svim članovima Zagrebačke burze d.d. bio omogućen učinkovit i siguran prijelaz na valutu euro.
Osim što je danas zadnji dan trgovanja u ovoj godini, od brokera sam dobio obavijest kako će se danas nakon završetka trgovine otkazati svi nalozi.
Dodatno, 2.1.2023 kad bude prvi dan trgovanja u €, dražba otvaranja će trajati od 9:00 do 11:00 umjesto uobičajenih pola sata.
Hoce li brokeri mjenjati aplikacije i sucelje za trgovanje, malo osvjeziti i poboljsati nesto ili se samo iznosi mjenjaju u euriće, jel netko zna nesto?
Nadam se da neće. Dobra praksa je da se značajne promjene u aplikacijama ne puštaju zajedno, a prelazak na € je dovoljno značajan sam po sebi.
-
Naravno da ce se otkazati nalozi kada se iz Xetre brise postojeca valuta i dodaje potpuno nova za ZSE. Takodjer ce se promijeniti koraci trgovanja za pojedinacne dionice kao i limiti po istima. Trgovanje prvih par dana biti ce dlakavo jer vecina nas ovdje ima nekakve ideje potpora i otpora u glavi, no cak da te prevedemo direktno u eure ne znaci da ih nasa kolektivna svijest tako pamti.
Biti ce veselo gledati trgovinu.
-
Bit će zanimljivo ispipati koje su to vrijednosti kupnje/prodaje u eurićima
Možda se zahebemo i ostavimo iste vrijednosti naloga za k/p... samo valutu promjenimo
Što se mene tiče može
-
Mozda se varam, ali čini mi se da bi na dionicama gdje CERP i dalje dijeli šakom i kapom, a nemaju jaču potporu (mali-veliki investitor kojem je u interesu da brani cijenu ili MF) vrlo lako moglo doci do osjetne korekcije nakon uklanjanja svih dosadasnjih naloga i prelaska ne euro.......naravno, ukoliko kupci budu pametni i postave se sto nize.....CERPu je ionako svejedno posto prodaje sto je dokazao xx puta....
-
Bit će zanimljivo ispipati koje su to vrijednosti kupnje/prodaje u eurićima
Po meni lakše će se tući po asku, jer će nominalni iznosi biti znatno manji, pa je ljudima lakše dati realno više...kako bilo kalkulator u ruke prije postavljanja naloga.
-
Do kada će biti cijene vidljive i u kunama
-
Do kada će biti cijene vidljive i u kunama
Još samo danas.
-
Nek ostane zabilježeno ovdje, posljednja transakcija na ZSE u kunama
Mogla bi burza nagradit kupca nekom značkom
-
Drugi tjedan ce nam prometi biti mali, kikiriki.. i u kunama su bili ko u malo boljoj pekari pad se samnji 7-8 pita bit ce zaslosno za gledati 🫣
-
-
Zagrebačka burza dva radna dana ranije kunu poslala u povijestwww.poslovni.hr
“Posljednji dan trgovine u kunama je 28. prosinca 2022., a nakon završetka trgovine svi nalozi u trgovinskom sustavu bit će otkazani
-
Time se izbjegla potencijalna zbrka da se dionice s cijenama izraženima u kunama plaćaju u eurima.…
🤣🤣🤣🤣 genijalno, a kakva zbrka je izbjegnuta, pa sve cijene u ducanima su iskazane dvojno i placanje se vrsi po fiksiranom tecaju… i gdje je problem? U tome sto su bili nesposobni prosiriti sustav u pol godine da se cijene kupnje i prodaje paralelno prikazu u euru/kunama… kao i stanja portfelja, i sva placanja jos sljedecu cijelu godinu… bas cirkus kao i sada sa karticama, POS ovima sto se digla frka sada.. pa kao imajte gotovine 🤣🤣🤣
-
tek sad vidim da je na 'našoj' burzi zadnji dan trgovanja bio još u srijedu
dakle čet i pet neradni, i još modalitet dražbe uravnoteženja u pon oko 11h
divota!
ne mogu oni toliko malo raditi, koliko su predobro plaćeni
ja mislim da u svijetu nije bilo toliko neradnih sati kad se strepilo od Y2K buga
mi smo rad' uvođenja EUR-a spremni odležati par dana
samo šteta što se nije moglo spajati ove godine, praznici i blagdani nezgodno padaju na vikende
-
Ima i onih ne mali broj kojima su i radni dani u stvari neradni, dobili su ugovore na nepostojeća i izmišljena radna mjesta, ako zaškripi samo ozakone porez na ekstra profit i pričaju priču o solidarnosti.
-
tek sad vidim da je na 'našoj' burzi zadnji dan trgovanja bio još u srijedu
dakle čet i pet neradni, i još modalitet dražbe uravnoteženja u pon oko 11h
divota!
ne mogu oni toliko malo raditi, koliko su predobro plaćeni
ja mislim da u svijetu nije bilo toliko neradnih sati kad se strepilo od Y2K buga
mi smo rad' uvođenja EUR-a spremni odležati par dana
samo šteta što se nije moglo spajati ove godine, praznici i blagdani nezgodno padaju na vikende
da je nova godina sredinom tjedna nebi se radili 10-tak dana 🤣
-
Baš me zanima kako su informaticari brokerskih kuca rijesili ovo sa svojim gledalicama.
Ja koristim investor i agram brokere, ali za pracenje trgovanja isključivo investor gledalicu.
Nadam se da nece jednostavno zamijeniti kunske brojke sa eurima, nego da ce negdje kraj toga staviti u zagradu ili slicno iznos u kunama
tako da se bude lakse orijentirati, barem u ovom prijelaznom razdoblju, recimo prva dva tjedna.
Za one koji prate dosta dionica bit ce jako tesko ako ce sve dosadasnje brojke / vrijednosti koje su im u memoriji morati u glavi
svako malo konvertirati u eure i na tome bazirati svoje trgovanje i kupovne / prodajne naloge.
A da ne spominjem uz to jos i nove cjenovne pomake i limite za pokretanje drazbi za sve dionice....
-
na stranici http://www.zse.hr piše da 02.01.2023. Indeks je 1.979,88 ali su navedeni podatci sa kašnjenjem od 15 minuta.
Da proradi Zagrebačka burza i koji dan poslije Božića po julijanskom kalendaru, ja sam sa time više nego zadovoljan.
-
Baš me zanima kako su informaticari brokerskih kuca rijesili ovo sa svojim gledalicama.
Nisu još ništa riješili...meni su samo izbrisali vrijednost dionica, ostalo mi je u portfelju samo keš.
A da ne spominjem uz to jos i nove cjenovne pomake i limite za pokretanje drazbi za sve dionice....
hahah koji će tek ovo biti cirkus...ja sam lani za TPNG morao zvati brokera, jer nisu ažurirali promjenu režima pomaka cijene prva 3 mjeseca...
Ovo je već 3 put da zovem( u dvije godine) da isprave greške na gledalici koje su stajale mjesecima tamo, masa ekipa ima ovog brokera,a nitko ne zove...rekoh sebi neću ja sve rješavati, neka se i drugi malo potrude...
EDIT:A da ne govorim da me je SKDD zaboravio za 11 mjesec i uopće mi nisu poslali ispis promjena stanja računa za studeni. Tako da ću i to morat riješit ovih dana.
-
nabavna i sadašnja cijena su u €. samo cijelokupni potfelj i keš još uvijek pored piše u kn.
-
Za pola milijuna kuna ukupna provizija brokeraju košta kao srednji paket LEGO kocaka. Slažem se da bi trebali ubaciti i obiteljske vikend wellness tretmane za taj novac ili pametni sat, ali nije mi jasno od čega oni žive. Trebaju barem poduplat provizije.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner