US PPI +0.3%
Ocekivalo se usporavanje. DAX pao kao sa kruske.
kako pao, tako se i vratio
mislim da do slj. tjedna i CPI + quad witching day nemamo kud, vjerojatno gore-dolje u uskom rasponu
US PPI +0.3%
Ocekivalo se usporavanje. DAX pao kao sa kruske.
mislim da do slj. tjedna i CPI + quad witching day nemamo kud, vjerojatno gore-dolje u uskom rasponu
Da, slijedeci tjedan izgleda rollercoaster. Tko bi gori bude doli i obrnuto. U utorak CPI, u srijedu nam je FOMC a u petak veliki OPEX. Mislim da ce prve naznake kretanja ipak dati Powell u srijedu, a balansiranje u cetvrtak i istek svih opcija u petak samo pojacati zacrtani smijer. VIX mi izgleda kao da plese po dnu ali tko crta VIX taj nije bas normalan. Obzirom na nepredvidljive algoritme nema sanse da ista predvidjam za slijedeci tjedan - imamo istu sansu nastavka Santa Jerome relija na 410+ kao i propad na 380 prema novoj.
No do neke osjetne korekcije i VIXa barem u visokim dvadesetima bi trebalo doci u slijedecih tridesetak dana. Tako da trenutno podjednako sjedim i u 3xbull i u 3xbear fondovima iako ne u istim sektorima.
I jedan grah VIX buducnosnica pa da potvrdim da nisam bas normalan.
Vidim da smo na burzi u fazi ocekivanja Godota. Sva sreca da puno forumasa tipka po forumu pa je veselo.
Ah!
ako sam ja dobro vidio vix ti je juče otišao preko 6% nastavlja i danas. ako tako nastavi svi znamo šta nas čeka.
Kada kreće prelijevanje kunskih novčanica na dividendne dionice ZSE, još ostade 10 ak radnih dana za tu operaciju.
ako sam ja dobro vidio vix ti je juče otišao preko 6% nastavlja i danas. ako tako nastavi svi znamo šta nas čeka.
Smak svijeta nas ceka!
Osim na Crobexu. Tu je sve po starom..
Prognoza: bit će valovito
Petrodolar propada, gotovo je.
normalno da propada. ja ti mogu približiti neke činjenice koje ti nisu dostupne pa ulijećeš upadicama misleći da si interesantan. prvo pratiš tokove nafte. onih 103 crnih tankera je već sad 130 a sa prijašnjim nabavkama računa se da ih je možda 260. u međunarodnoj slobodnoj razmjeni je na dnevnom nivo oko 40-45 miliona barela. ova flota pokriva negdje oko 20% ako ne i više i sva se ta razmjena odvija bez upotrebe petro dolara. ako je on iz tog sustava istisnut onda je otvoren prostor za nešto drugo. uskoro ćemo vidjeti šta je to. da li je to neko brikston ili kako će se već zvati u glavnom to će biti valuta utemeljena na robno resursnim fundamentima nikako ne na volji štamparije. naravno da su vlasnici fed-a svega toga svjesni i povlače kordinirane poteze sa onima kojim trebaju.
Tesko da ce nesto istisnuti dolar u dogledno vrijeme
Prekretnica u istraživanju fuzije.
Američki znanstvenici po prvi put iz pokusa izvukli više energije nego što su utrošili.
Još ako i Hrvatska postane svjetski prvak eto konačno i crobexa na astronomskih +1%
Prekretnica u istraživanju fuzije.
Američki znanstvenici po prvi put iz pokusa izvukli više energije nego što su utrošili.
https://www.bbc.com/news/science-environment-63950962
Još ako i Hrvatska postane svjetski prvak eto konačno i crobexa na astronomskih +1%
tako i naši mirovinci dok obveznice rastu, a kad padnu onda u fondu nastane fisija 😅
Ako mirovinci odluče otići u plus 2023. što realno nije realno, ali nije ni potpuno nemoguće...možda CROBEX poraste u idućih godinu dana za 3,9 % ili više. To nije nikome za bacit. Onda je put prema porastu od 5% potpuno otvoren, ako uzmemo u obzir Šengen i rekordni turizam. Umjereni sam optimist za takav ludi brzi neviđeni vlak scenarij na ZSE.
Ipak bolje je mirovincima spaliti još koju milijardu, uzeti bonuse i na Sejšele kao do sada. Šalu na stranu, pitam se na kojim dionicama mogu tražiti rast. U jednu sam uložio. KODT nema tu tajni, rukavicu sam bacio.🤗
evo, i Kristalina kaže "buy the dip"
Ovaj mi HPB nije jasan, uopće nema reakcije na gotovo 350 milijuna kuna potencijalnog poreza na extra dobit...čak se počelo udarat po asku(a da nije mirovinac)...sad jel netko zna nešto, što drugi ne znaju???
Ako ima poreza znači ima i dobit!
Ovaj mi HPB nije jasan, uopće nema reakcije na gotovo 350 milijuna kuna potencijalnog poreza na extra dobit...čak se počelo udarat po asku(a da nije mirovinac)...sad jel netko zna nešto, što drugi ne znaju???
Moralo bi biti reakcije kada bude izglasan zakon, iako vjerujem da će biti gotovo sigurno izglasan tako da je nekakva reakcija cijene na burzi već trebala bila...
Reakcija na dobit od preko milijarde kuna je bio pad dionice preko 10%. Naravno da je reakcija na dodatni porez rast cijene. Sušta ZSE logika.
Fed podigao za ocekivanih 0,5..
ZSE općenito ne vrednuje kvalitetnije dividendene dionice, tako da jednokratni porez zbilja nije od utjecaja, čak ni razlog za druk na dolje. Bolje poslovanje stabilizacija nakon korone i rata u bliskoj budućnosti i imperativ ulaganja mirovinaca, možda i euro, možda i Šengen i (opet) rekordni priljev turizma preteže na rast, kao i galopirajuća inflacija. Sirovine, radna snaga, su drugi problemi. Presudit će ponuda i potražnja kao i uvijek.