gotovo je.
Powell kralj, inflacija kapitulirala.
tko sutra ne upuca sav cash u burzu i još ne digne kredit, p*zda
gotovo je.
DAX skocio kao macka kad vidi krastavac.
gotovo je.
Tražim jamca za kredit. Može na pvt!
Ako netko misli da je skok samo radi CPIa neka pogleda ovo. Naravno da slika veze nema s nama na ZSE ali USA market zivi i umire na opcijama.
Ček, sad sam zbunjen. Zar nisi ti još nedavno na ovim stranicama svakodnevno najavljivao kreš stoljeća ili barem desetljeća? Predomislio si se ili što?
Ček, sad sam zbunjen. Zar nisi ti još nedavno na ovim stranicama svakodnevno najavljivao kreš stoljeća ili barem desetljeća? Predomislio si se ili što?
ni najmanje.
al vidim da su svi euforični, pa eto.
ja i dalje čekam da mi dollar rokne na cca 7 kn, pa da dokupim
Ameri razvalili trenutno, sta je sad zasjalo neko spešl sunce 🤔
Meni je nekako djelovalo u postu od kolege Braje da je bio sarkastičan
Meni je nekako djelovalo u postu od kolege Braje da je bio sarkastičan
Aha, dakle, kreš stoljeća tek slijedi?
majketimile što je ovo preko bare , i eu je dobro potegnula, najviše dax...a gdje smo mi u svemu tome
Aha, dakle, kreš stoljeća tek slijedi?
pojednostavljeno, imaš "kamp" di je bitan samo FED, opcije, trala lala, ukratko, sve ono šta je bitno kad market funkcionira normalno.
i onda imaš "kamp" koji gleda i neke druge stvari (dollar, obveznice, krivulje, prinose, inverzije, itd.).
prvi kamp je 100% u pravu kad market funkcionira normalno (znači, kad nema QE, QT, inflacije, itd.), ali nikad ne predvidi krah, jer ne gleda ono šta drugi kamp gleda.
i onda se prvi kamp domislio da izmisli high frequency trading i razne ekonometrijske modele (gledam banke i fondove, tamo sad sve informatičari rade, a skoro nitko tko se razumije u ekonomiju, a u macro pogotovo), a kad sve krahira, onda vam kažu, a to je burza, jbg.
a svi vam obećavaju neke godišnje prinose, itd., pa evo, mi i obvezno, znači, po sili zakona, uplaćujemo u naš drugi stup, a ekipi je teško alocirat se u cash dollar, iako puše na sve strane, jer im njihovi modeli kažu tko zna što, jer, hej, burza uvijek raste.
reci to onima kojima je II. stup kategorije B sad skurio ili će skuriti hrpu novaca, a onda će ih, isto po sili zakona, zavezati za kategoriju C di su samo obveznice, jer će biti prestari da mogu biti u kategoriji B da im se lova vrati ako se dionice oporave.
protiv ovakvih mlatimudana, ja se hedge-am cash dollar-om.
inače, bio sam se javljao na par mjesta kao analitičar, al naravno da nisam prošao (HR-ovci su se za to pobrinuli ), jer je*eš analitičara koji ti ne skuri pare, jer mu je "model" rekao da to tako i treba
majketimile što je ovo preko bare , i eu je dobro potegnula, najviše dax...a gdje smo mi u svemu tome
Ovdje su kešoljupci.
Ovdje su kešoljupci.
Ja sam pri stavu da je ovo još jedan bear market rally, u većem trendu koji je još uvijek padajući, ali možda griješim, ne bi bilo prvi put
sutra ću pokušati prodati što više dijonica, kažu da će recesija
Display MoreAha, dakle, kreš stoljeća tek slijedi?
pojednostavljeno, imaš "kamp" di je bitan samo FED, opcije, trala lala, ukratko, sve ono šta je bitno kad market funkcionira normalno.
i onda imaš "kamp" koji gleda i neke druge stvari (dollar, obveznice, krivulje, prinose, inverzije, itd.).
prvi kamp je 100% u pravu kad market funkcionira normalno (znači, kad nema QE, QT, inflacije, itd.), ali nikad ne predvidi krah, jer ne gleda ono šta drugi kamp gleda.
i onda se prvi kamp domislio da izmisli high frequency trading i razne ekonometrijske modele (gledam banke i fondove, tamo sad sve informatičari rade, a skoro nitko tko se razumije u ekonomiju, a u macro pogotovo), a kad sve krahira, onda vam kažu, a to je burza, jbg.
a svi vam obećavaju neke godišnje prinose, itd., pa evo, mi i obvezno, znači, po sili zakona, uplaćujemo u naš drugi stup, a ekipi je teško alocirat se u cash dollar, iako puše na sve strane, jer im njihovi modeli kažu tko zna što, jer, hej, burza uvijek raste.
reci to onima kojima je II. stup kategorije B sad skurio ili će skuriti hrpu novaca, a onda će ih, isto po sili zakona, zavezati za kategoriju C di su samo obveznice, jer će biti prestari da mogu biti u kategoriji B da im se lova vrati ako se dionice oporave.
protiv ovakvih mlatimudana, ja se hedge-am cash dollar-om.
inače, bio sam se javljao na par mjesta kao analitičar, al naravno da nisam prošao (HR-ovci su se za to pobrinuli ), jer je*eš analitičara koji ti ne skuri pare, jer mu je "model" rekao da to tako i treba
a imaš još i analitičare koji isto sviraju Qur..
npr. danas/jučer dakle u razmaku par dana, PT na RDFN od jednog $2, a od drugog $10
cijena dionice je trenutno skočila (samo danas) +40% na trenutnih $4.66
i to je isključivo squeeze uzrokovan opcijama i velikim short izloženostima, između ostalog
to je ovo o čemu govori kol. LodeRunner; jer se ništa fundamentalno nije promijenilo na tržištu nekretnina nabolje, što bi opravdalo toliki skok RDFNa
The year-over-year increase of 7.7% in the October consumer-price index was an improvement from 8.2% in September.
radi ovoga je burza otkinula?! nigdje veze s mozgom. da su inflaciju mjerili kako se mjeri bila bi bar 18%. da su oni kojim slučajem u pravu opet nije dobro da indexi osciliraju u tim postotcima. potrošena je politička priča o izborima gdje opet na kraju ne znamo tko je pobijedio. to nam je već prešlo u naviku. od bosne, brazila pa sad i amerike. svi su pobijedili i niko neće preuzeti odgovornost za dosadašnje i buduće događaje. nešto jače mora da se desi. nešto do sad ne viđeno. scenaristi imaju i mašte i vremena, premda se vidi ubrzanje procesa.
Ovakva reakcija marketa na vijest je bila totalno iznenađenje. Da su indexi otišli 1-2% gore ok, ali ovo je da ne povjeruješ
Ne znam ekipa hoce li crash ili ne ali evo na carnivalu sam u plusu 41% u mjesec dana na 8000 dijona.... FLNG na +11% a i dividenda ce uskoro... Ja volim ovaj "bear" market.....
I meni je bio drag ovaj bear market do danas. A onda indexi +6, a ja samo +0,6.
Ovakva reakcija marketa na vijest je bila totalno iznenađenje. Da su indexi otišli 1-2% gore ok, ali ovo je da ne povjeruješ
Izbori su okidač, kakva inflacija.