1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 4, 2022 at 10:45 AM
    • #12,541
    Quote from st-brajo
    Quote from bjane

tko nije pročitao ...

https://www.poslovni.hr/financije/drug…rosjeka-4361792

"Gubici na dionicama i državnim obveznicima nisu samo hrvatski

rekla je kolegica zlocesti da je bilo prilike na Viru i Tankerskoj, je al te dvi dionice su ludovale i prije lockdown-a, pa nek svak zaključi šta hoće :/

osobno sam Viro više doživljavao kao rizičnu nepriliku, ali se stanjem na tržištu šećera lagano pretvorila u priliku, samo da sudac na kraju sve ne uprska,

inače ove mirovinske stupiće doživljavam slično kao i one stupić-glupić po gradu, gdje jedva protjeraš auto, samo jer se namnožilo previše kumića,

nadam se da ste pročitali i ovo, pa netko mora sav taj postroj i plaćati, a oni i dalje rade jedva u drugoj, jer kada hoće prebaciti u treću, več im krči, jer moraju na pauzu, o DrIvinoj petoj oni ni u najljepšim snovima ne mogu sanjati

mislim da je negdje bio natpis da primaju preko 1000 novih djelatnika, pa evo ako se nekome da brojati, nemam članak

Otvoreni natječaji | Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje
    HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE je javna ustanova osnovana Zakonom o mirovinskom osiguranju, kojim je ujedno započet proces reforme mirovinskog…
    www.mirovinsko.hr
  • D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • November 4, 2022 at 11:31 AM
    • #12,542

Meni stvarno nije jasno na koji način možeš stvoriti toliko gubitke kao naši fondovi u jednoj godini ako investiraš samo u Obveznice, ako ta obveznica ne bakrotira pa je otpišeš ili valuta te obveznice brutalno devalvira..? Jel mi to netko može objasniti?

https://hrportfolio.hr/?t=obveznicki-fondovi

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • November 4, 2022 at 11:34 AM
    • #12,543
    Quote from bjane

tko nije pročitao ...

ja sam zatvorio rba 3. dobrovoljni stup, napravili su mi samo gubitak i da gubitak bude još veći, ne možeš ti to samo tako prekinuti i povuči svoje pare, ne, nee...samo 30% su mi isplatili jednokratno a ostalo na 20 god. i to uz takvo otezanje sa isplatom tražeći više puta iste potpise, pa šalji mailom pa poštom pa opet iz početka i sve to je trajalo 2 mjeseca.

ljudi moji, sva ova društva za "upravljanje" tuđim parama, bez obzira koje namjene, sve je to čista prevara da vam se uzme, bježite od toga, samo ono što moraš, nikakakvi mirovinski stupovi, nikakve "dobrovoljne" štednje i sl. gluposti, i todorić je "dobrovoljno"potpisao dalički pa ga eto sada "laje na mjesec" ... sve je to prevara da vas izuju hoštapleri paraziti i lešinari, ...sami potrošite ili dajte pare svojoj djeci(ali to nitko ne radi ?( ) jer sve je bolje nego uzdržavati to fondovsko blato u kojemu samo ti imaš obvezu a neki drugi prava, sve to raznim hoštaplerskim strukturama služi kao samoposluga i to u milionima a ja svoje "dobrovolno" moram čekati 20 godina :cursing:

dakle ekipa, prijateljska sugestija, samo ono što moraš, niti lipe više a ako vam netko uvaljuje navlakušu zapamtite onu narodnu "u tuđoj ruci samo k... raste"

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • November 4, 2022 at 11:36 AM
    • #12,544
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from bjane

tko nije pročitao ...

ja sam zatvorio rba 3. dobrovoljni stup, napravili su mi samo gubitak i da gubitak bude još veći, ne možeš ti to samo tako prekinuti i povuči svoje pare, ne. nee...samo 30% su mi isplatili jednokratno a ostalo na 20 god. i to uz takvo otezanje sa isplatom tražeći više puta iste potpise, pa šalji mailom pa poštom pa opet iz početka i sve to je trajalo 2 mjeseca.

ljudi moji, sva ova društva za "upravljanje" tuđim parama, bez obzira koje namjene, sve je to čista prevara da vam se uzme, bježite od toga, samo ono što moraš, nikakakvi mirovinski stupovi, nikakve "dobrovoljne" štednje i sl. gluposti, sve je to prevara da vas izuju hoštapleri paraziti i lešinari, ...sami potrošite ili dajte pare svojoj djeci(ali to nitko ne radi ?( ) jer sve je bolje nego uzdržavati to fondovsko blato u kojemu samo ti imaš obvezu a neki drugi prava, koje s raznim hoštaplerskim strukturama služi kao samoposluga i to u milionima a ja svoje "dobrovolno" moram čekati 20 godina :cursing:

dakle ekipa, prijateljska sugestija, samo ono što moraš, niti lipe više a ako vam netko uvaljuje navlakušu zapamtite onu narodnu "u tuđoj ruci samo k... raste"

Igra samo ova naša igra ovdje!

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 4, 2022 at 11:49 AM
    • #12,545
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from bjane

tko nije pročitao ...

ja sam zatvorio rba 3. dobrovoljni stup, napravili su mi samo gubitak i da gubitak bude još veći, ne možeš ti to samo tako prekinuti i povuči svoje pare, ne, nee...samo 30% su mi isplatili jednokratno a ostalo na 20 god. i to uz takvo otezanje sa isplatom tražeći više puta iste potpise, pa šalji mailom pa poštom pa opet iz početka i sve to je trajalo 2 mjeseca.

ljudi moji, sva ova društva za "upravljanje" tuđim parama, bez obzira koje namjene, sve je to čista prevara da vam se uzme, bježite od toga, samo ono što moraš, nikakakvi mirovinski stupovi, nikakve "dobrovoljne" štednje i sl. gluposti, i todorić je "dobrovoljno"potpisao dalički pa ga eto sada "laje na mjesec" ... sve je to prevara da vas izuju hoštapleri paraziti i lešinari, ...sami potrošite ili dajte pare svojoj djeci(ali to nitko ne radi ?( ) jer sve je bolje nego uzdržavati to fondovsko blato u kojemu samo ti imaš obvezu a neki drugi prava, sve to raznim hoštaplerskim strukturama služi kao samoposluga i to u milionima a ja svoje "dobrovolno" moram čekati 20 godina :cursing:

ima više od 10 godina da sam na Polovnom dnevniku pisao kako mi je upravo gospođa iz RBA na jednom skupu pokušala prodati maglu, jer se takve prilike koriste upravo za uvaljivanje njihovih novih modela "ulaganja"

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • November 4, 2022 at 12:27 PM
    • #12,546
    Quote from D_artagnan

Meni stvarno nije jasno na koji način možeš stvoriti toliko gubitke kao naši fondovi u jednoj godini ako investiraš samo u Obveznice, ako ta obveznica ne bakrotira pa je otpišeš ili valuta te obveznice brutalno devalvira..? Jel mi to netko može objasniti?

Jednostavno. Nakrcaš portfelj obveznicama sa niskim prinosom i kad kamate naglo počnu rasti prinos obveznice i dalje ostaje isti ali vrijednost obveznice pada pa onda i vrijednost samog portfelja.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • November 4, 2022 at 12:36 PM
    • #12,547
    Quote from Manu
    Quote from D_artagnan

Jednostavno. Nakrcaš portfelj obveznicama sa niskim prinosom i kad kamate naglo počnu rasti prinos obveznice i dalje ostaje isti ali vrijednost obveznice pada pa onda i vrijednost samog portfelja.

Da vas malo ispravim, nisu se oni ciljano nakrcali obveznica sa niskim prinosom, već je zadnjih cca 5 godina bilo isključivo samo obveznica sa niskim prinosom. Nije da su imali nekog izbora.

• tiko1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • November 4, 2022 at 12:48 PM
    • #12,548
    Quote from D_artagnan
    Quote from zlocesti

Pogledala sam promjene u top 10, za sve papire, tijekom mjesec dana.

Mirovinski fondovi svih vrsta kupili su Ništa.

Jedan je kupio masu obveznica RH.

Što li ga čine sa našim doprinosima koji pristižu svaki mjesec :/

Skrbnički račun u Privrednoj banci već nekoliko mjeseci prodaje Atgr i još nekoliko blue chipova.

Obzirom da je vrlo izvjesno da ćemo se iduće godine plemenito krajnje nevoljko odreći dividendi u korist guske u magli, na rubu sam suicidalne ideje da sve prodam, kupim stan za iznajmljivanje i pridružim se ligi pobjednika.

Istina je da sam zakasnila barem pet godina, hvala državnim poticajima :S

Taman misliš da si sve već vidio. Preuzimanja po elaboratu. Dokapitalizacije. Lex Agrokor.

A onda vidiš da nisi. Šmrcko.

Display More

kad smo kod obveznica, kako komentirate da su ovi Bond fondovi ostvarili minuse ove godine?? Mislim kako mozes na obveznicama ostvariti tolike minuse?.? Ono vecina imovine ti je u obveznicama i ostvaris -10, -15% ???? Sta fondovi placaju drzavi da im mogu dati lovu, wtf?

Display More

neće biti u minus ako je drže do dospijeća a mirovincima se nigdje ne žuri

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • November 4, 2022 at 12:49 PM
    • #12,549

Jedna slika sa konferencije Vujnovackih indijanaca.

Procjene rasta BDPa emerging markets EU.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • November 4, 2022 at 2:56 PM
    • #12,550
    Quote from LodeRunner

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

nekako više vjerujem ovim indijancima

Istraživanje: Najjači pad ekonomije eurozone u gotovo dvije godine
    AKTIVNOST u gospodarstvu eurozone ponovo je pala u listopadu, najsnažnije u gotovo dvije godine, zbog visoke inflacije i straha od intenziviranja energetske…
    www.index.hr

samo, ako BDP raste, kako onda ekonomija pada? :/

bogami, ovo postaje kao u Kini, tamo sve zatvoreno, a rast i dalje 5%, jer je tako Partija odlučila da mora u izvještaju pisati :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • November 4, 2022 at 3:00 PM
    • #12,551
    Quote from st-brajo
    Quote from LodeRunner

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ne/2409152.aspx

samo, ako BDP raste, kako onda ekonomija pada? :/

bogami, ovo postaje kao u Kini, tamo sve zatvoreno, a rast i dalje 5%, jer je tako Partija odlučila da mora u izvještaju pisati :S

Display More

močni svjetski fond..... :)

Moćni svjetski fond: Svijet srlja u potpuni kolaps, opcije su zastrašujuće
    GLOBALNO gospodarstvo je na putu hiperinflacije i svijetu prijeti društveni kolaps ako se ogroman rast cijena ne stavi pod kontrolu, upozorio je jedan od…
    www.index.hr
  • LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • November 4, 2022 at 3:22 PM
    • #12,552
    Quote from st-brajo

Ma samo prenosim, ne razumijem se nista u ove makroekonomije. Samo tamanim secerne kolace i vino.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • November 4, 2022 at 3:31 PM
    • #12,553

je, baš, zato eu burze rastu 3%, pa što nije u redu s njima tamo, kako rastu a svi znaju da spasa nema na vidiku ?(

i nama bdp u plusu ko nikad , proračun pun para, traži se radnik više, nekretnine vrijede i sve to a crobex stagnira i sve dežurni crnjak u smislu "treba se bojati" X/

DAX +2.81%

FTSE 100 +2.42%

CAC 40  +3.22%

Euro Stoxx 50 +3.10%

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 4, 2022 at 3:39 PM
    • #12,554
    Quote from barbosa 2.0

je, baš, zato eu burze rastu 3%, pa što nije u redu s njima tamo, kako rastu a svi znaju da spasa nema na vidiku ?(

i nama bdp u plusu ko nikad , proračun pun para, traži se radnik više, nekretnine vrijede i sve to a crobex stagnira i sve dežurni crnjak u smislu "treba se bojati" X/

DAX +2.81%

FTSE 100 +2.42%

CAC 40  +3.22%

Euro Stoxx 50 +3.10%

Display More

mi čekamo ulazak u Eurozonu i ne treba nagliti sa zelenilom :) vragu priša

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • November 4, 2022 at 3:44 PM
    • #12,555
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from bjane

tko nije pročitao ...

ja sam u 3. stupu jer mi firm aplaca kao oblik stednje.. zato sto firma smije uplatit 500 kn po djelatniku mejsecno i time si smanjuje osnovicu poreza na dobit - ( mislim ovako bih ja neto dobio 300 kn a ovako mi uplate 500 ) . gledam to kao oblik sednje. dakel 6000 kn godisnje i na tih 6000 jos drzava daje 750. ja to gledam na nacin iako da je i prinos 1% godisnje prosjecno bolje i to da dobijem na tih 500 kn 1% godisnje.. dakle na 6000 kn tih 1% godisnje je bolej nego da mi firma isplati godisnje 3600 kn u netu ( 300 x 12) . jos kada se dobije poticaj.. da fond i pada opet sam u +

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • November 4, 2022 at 3:52 PM
    • #12,556
    Quote from barbosa 2.0

DAX +2.81%

DAX u ovom trenutku preko 3%! :huh: 
    To baš i nije svakog dana tako. Otkuda euforija?
    Lijepo, no mislim da će se to sljedećih dana ili tjedana malo smiriti.

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • November 4, 2022 at 3:53 PM
    • #12,557
    Quote from barbosa 2.0

@ barbosa 2.0

Sve potpuno pogrešno.

Ništa od ovog što je kolega barbosa 2.0 naveo dugoročno nije točno.

RBA DMF konkretno ima prosječni godišnji prinos u 20 g0dina od 4, 94%.

meni se čini da je malo klasa imovine koje su to ostvarile.

No, jedno vam mogu sa potpunom sigurnošću reći: tko je držao imovinu u kešu u čarapi, za tih 20 godina izgubio je na vrijednosti keša upravo onoliko koliko je bila kumulativna stopa inflacije za 20 godina!

A to je koliko?

Prema https://web.dzs.hr/calcinfl.htm to je -45,3%!

Dakle, tko je držao u 3. stupu ima svake godine više za 4,94%, a tko je držao u kešu ima u proteklih 20 godina ukupno manje za 45,3%.

Pa vi držite novac u čarapi.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • November 4, 2022 at 4:03 PM
    • #12,558
    Quote from Normani
    Quote from barbosa 2.0

DAX +2.81%

DAX u ovom trenutku preko 3%! :huh: 
    To baš i nije svakog dana tako. Otkuda euforija?
    Lijepo, no mislim da će se to sljedećih dana ili tjedana malo smiriti.

Samo što nam taj +3% vrijedi kad vidim da mi je portfelj danas pao za gotovo -25k kuna..izgleda da je netko zamijenio kod nas + za -.

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • November 4, 2022 at 4:43 PM
    • #12,559

+23% trenutni prinos za 2022.

Iako sam spreman na pad(ostalo je municije) očekujem rast.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • November 4, 2022 at 5:19 PM
    • #12,560
    Quote from Infinity

+23% trenutni prinos za 2022.

Iako sam spreman na pad(ostalo je municije) očekujem rast.

bravo!......ja isto spreman na pad ali očekujem pad i nadam se rastu za popunit kasicu prasicu do kraja godine pa ako ide ide.........i dalje nas muči nelikvidnost za dići lovu na ovim swingovima vani i to nije dobro pa najčešće dočekamo novi pad bez rasta prije baš zbog nedostatka likvidnosti, "živosti" i volje za trgovinom........

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago