zavladalo neko zatišje pred izvješća, nadam se da će biti nešto dobrih izdanja, da se kešoljupci malo rasterete
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
ZSE doslovno zna ubiti dosadom. Popodne zna biti življe, kad se silne fond baje vrate sa svojih pauzi za kavu i ručak. Da se vidi da su nešto malo i radili. Imam osjećaj da se čak ni njima više ne da.
-
Evo tko je kupovao ADPL and co.
-
Jesmo li blizu dna ?
A 60/40 Portfolio of US Stocks/Bonds is down 21% in 2022, on pace to become the 2nd worst year in history after 1931.
-
Rekao bih da sve ovisi o inflaciji i da li se smanjuje, a rat u Ukrajini
također ne ide u prilog tržištima. Dizanje kamata je neminovno u
uvjetima visoke inflacije, što bi pak moglo dovesti do recesije,
najprije u Europi, a onda i u USA. ZSE sa trenutnom likvidnošću
više uopće ni ne prati svjetska tržišta, pa promatrajmo i dalje!
-
ZSE sa trenutnom likvidnošću više uopće ni ne prati svjetska tržišta, pa promatrajmo i dalje!
DAX tri godine:
Crobi tri godine:
Gledajuci u odnosu na pred koronarno stanje rekao bi da pratimo na milimetar.
Ili bi mi trebali upola rast a dvostruko padat? Pitam za prijatelja..
-
Pod svjetska tržišta sam mislio na najvažnije, a to je USA tržište, ali
DAX je možda bliži i sličniji Crobexu, slažem se s vama
Ali koliko vidim i Dax je u zadnjih godinu dana pao za -19,46%, a Crobex za -6,10%,
dok je u zadnjih 6 mjeseci DAX pao za -13,64%, a Crobex za -9,92%
U pravu ste da su u 3 godine tu negdje sa padom DAX -2,50%, a Crobex -1,35%
DAX 12,194.68 -0.20% -2.54% -8.98% -5.48% -13.64% -19.46% -2.50% ZSE Equity Index 1,919.37 +0.03% -0.10% -3.73% -2.86% -9.92% -6.10% -1.35% -
Još je jači pad DAXa gledano YTD. Preko 20%. CROBEX nije pao toliko puno. Naravno, to ne znači da neće ako dođe do recesije/energetske krize/stagflacije.
-
ZSE je danas imao promet od 6.5 mil kuna i blagi rast. Skoro flat.
Za ZSE to je prosječan promet.
Inače, imam sada pattern da sam 50 posto u cashu, sa 50 posto trejdam blue chipove. Sa tih 50 posto casha čekam propade.
I tako do daljnjega 🙃
-
Koliko je DAX ili S&P naprema crobi, 2009- danas 🙃 🫣 čisto da vidimo jel ih pratimo 💪👊🤣🤣
Ja bi odma( potpisao da smo bar na 50% toga 😎
-
-
ZSE sa trenutnom likvidnošću više uopće ni ne prati svjetska tržišta, pa promatrajmo i dalje!
DAX tri godine:
Crobi tri godine:
ogromna količina dionica na zse je podcijenjena. naivnih više nema, novac je precijenjen i još puno drugih okolnosti koje bi trebalo uvažiti.
-
DAX tri godine:
Crobi tri godine:
ogromna količina dionica na zse je podcijenjena. naivnih više nema, novac je precijenjen i još puno drugih okolnosti koje bi trebalo uvažiti.
čak i ako je novac precijenjen ja bih ipak rađe imao ogromne količine "precijenjenog" novca nego ogromne količine podcijenjenih dionica od kojih se večina nikada neče otključati jel će u međuvremenu biti izlistane, doći će u međuvremenu neka kriza koja će ih dodatno zatući dole, uprava i/ili vodeći dionićari prodati će firmu "ispod stola", dogodit će se neke malverzacije ili nešto treće što će pokazati da dionica na kraju i nije precijenjena, upravi uopće nije bitna vrijednost dionice i bitno im je samo da svake godine kapaju nove "gratis" dionice na ime ostvarenog rezultata itd........za neke koje se jednog dana i otključaku pitanje je vremena kada će to biti i koliki je oportunitetni trošak držanja istih na dugi rok u odnosu na kraće prilike koje se s vremena na vrijeme pružaju na marketu......
a najbitnija okolnost koju naš market mora uvažiti je da smo tržište kakvo jesmo, da sad ponovno ne pričamo o tome, i da novac ne ulazi na naš market a nije ni prethodnih godinu i pol kad je para bilo ko šodera a kako će tek sada kad okolnosti postaju suprotne.......naša burza ima velike "strukturne" probleme i velike probleme sa likvidnosti koji su povezani sa ovim prvim problemima i dok je tako dobro je da i postoji.......
i u ovom trenutku puno ljudi ima puno novca pa ne ulaže i ne trguje na našoj burzi......čak i oni koji inače trguju vjerovarno imaju više ili manje keša pa svejedno ne trguju a svi znamo ili barem pretpostavljamo zašto je to tako........može se kupit ako se ima želje, ali treba to kasnije nekome i prodat i pri tome zaradit a ne do tada ostarit ili "ostavit unucima"......
-
Rekao bih da pratimo DAX na milimetar.
Nije baš na milimetar. No, ako je barem približno tako, onda posao fond managera u RH uopće nije tako loš. Dapače. Kada vidiš DAX u crvenom, onda eventualno za svaki slučaj nešto malo prodaš. Kada vidiš zeleno, nešto malo kupiš kako ti netko možda malo prigovorio. Uvijek se možeš pozvati da "stanje u Njemačkoj I šire". Sve u svemu, nisi previše razmišljao, uglavnom si imitirao, ali si na kraju dana ipak nešto "napravio". Dovoljno za plaću.
-
Pa zato ima jeftinih prilika, lakše je kupovati na p/e 7 nego na 27. I još ih ima s rastućim poslovanjem na takvim valuacijama. A i ta naša Hrvatska nije više zadnje smeće od zemlje kao prije 5,6 godina. Vrijeme je da nadoknadimo propušteno, i hoćemo, tek smo krenuli.
-
Pa zato ima jeftinih prilika, lakše je kupovati na p/e 7 nego na 27. I još ih ima s rastućim poslovanjem na takvim valuacijama. A i ta naša Hrvatska nije više zadnje smeće od zemlje kao prije 5,6 godina. Vrijeme je da nadoknadimo propušteno, i hoćemo, tek smo krenuli.
tako je, rekao sam ja još početkom ove godine da nam samo treba da Njemačka, Usa i Kina upadnu u probleme i evo nas kao sile No1. u svijetu.......i nečemo mi više okolo po svoje mišljenje ići, nego će svi nas pitat.......
-
O-hoo, ti si optimist! Lijepo je to čitati. Istina, moram priznati da sam se ugodno iznenadio u zadnje vrijeme kako su poduzeća koja su preživjela na ZSE pokazala u prosjeku dobre i vrlo dobre, čak i odlične rezultate. Dakle, treba se ravnati po valuacijama i perspektivi, a manjim dijelom kupovati ili prodavati zbog toga što to netko u Njemačkoj. Njemačka je trenutačno na udaru raznih nepovoljnih vjetrova uslijed rata u Ukrajini i to ih sve opterećuje.
-
mi smo fundamentalno jeftini u odnosu na Usa ali nismo fundamentalno jeftini u odnosu na sebe same i u tome je kvaka......
-
mi smo fundamentalno jeftini u odnosu na Usa ali nismo fundamentalno jeftini u odnosu na sebe same i u tome je kvaka......
Retoričko pitanje - kako numerički izraziti korupcijske i sve druge rizike? Kroz koju valuaciju.
Ulaganje u jedan HPB meni nije zanimljivo nakon one vratolomije sa Sberbankom. Kod nas naprosto čega kod se država dodirne, ne prođe dobro. Ne kažem da je tako i s HPBom...
-
dijonice će uvijek padati i rasti, tko nije spreman na vožnju vlakom smrti, na njega niti ne sjeda
sačekajmo izvješća u miru, neke stvari će sigurno porasti, a neke će i pasti, samo treba dobro odabrati
-
dijonice će uvijek padati i rasti, tko nije spreman na vožnju vlakom smrti, na njega niti ne sjeda
sačekajmo izvješća u miru, neke stvari će sigurno porasti, a neke će i pasti, samo treba dobro odabrati
ma kakvo čekanje izvješća u miru......sve nenormalno binka na crveno all around the world, od marketa do ekonomija i outlooka.....jedino fondovi mogu spasiti ako podmetnu leđa, makar neznam kakav bi spas bio prženje naših mirovina......
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun