Crobex se još dobro i drži, u malom plusu iznad 2000 bodova, s obzirom
da je DAX u minusu -2% i da su USA futuresi u minusu od -1 do -1,5%
Crobex se još dobro i drži, u malom plusu iznad 2000 bodova, s obzirom
da je DAX u minusu -2% i da su USA futuresi u minusu od -1 do -1,5%
Tri mjeseca nisam bacio ni pogled na ZSE, ni ovdje na forum.
Mislio sam da je crobex na 1200, kad ono, drži se na 2k, ćudo-ćudo!
A, prema pesimizmu komentara, kanda je dno
Crobex je postao sigurno utočište za kapital, bar se tako čini na prvi pogled.
U međuvremenu, plin je skočio na 290 €/MWh i bit će tu još svega na zimu.
Više velikih europskih gospodarstava, na čelu s Njemačkom, priprema se za ulazak u recesiju. U tako mračnim ekonomskim perspektivama u ponedjeljak je s 290 eura/megavatsat oboren rekord prema ključnim ‘futuresima‘ (ugovorima za plaćanje cijene na određeni datum u budućnosti). To je cijena 7 puta viša nego u bilo kojem razdoblju 2021. godine.
Povećava se broj energetskih eksperata koji prognoziraju kako bi se cijene prirodnog plina u EU mogle podići iznad 400 eura za megavatsat ako Gazprom prekine isporuke kroz Sjeverni tok. To je razina cijene uz koju svaka energetski intenzivna proizvodnja postaje komercijalno upitna.
I Njemačka i Francuska, najveće EU ekonomije, preživljavaju inflatorne udare koji nisu viđeni duže od 40 godina, što podiže rizike od recesije u cijeloj eurozoni.
Od šest papira koje posjedujem trgovano je čak sa jednim, u iznosu od 14 tisuća kuna.
Proteklih nekoliko dana niti sa jednim.
Sreća je da sam long inače bih si jetricu izjela.
Aj' dobro, makar se burzom ne moram baviti.
Od šest papira koje posjedujem trgovano je čak sa jednim, u iznosu od 14 tisuća kuna.
Proteklih nekoliko dana niti sa jednim.
Sreća je da sam long inače bih si jetricu izjela.
Aj' dobro, makar se burzom ne moram baviti.
Kupi jos koji papir pa je veca vjerojatnost da ce se necim trgovat
Mozda se nabere do 20 tisuca prometa
nhf
teško da JANAF nece cjenovno eksplodirati
povodom čega? možda sam nešto propustio.
Vjerovatno jesi 😀
Eto mjesecima se stalno po medijima crnjači. Ne možeš youtube otvorit bez crash videa.
A i dalje market jedva da se malo iskorigirao a crobex ne pada s ovih 2000 razina. Ne bi pošteno pali ni da nam asteroid udari.
Jednostavno mi je nepojmljivo da netko u svojoj zemlji i svojoj burzi zlurado želi "pošteni" pad. Fuj.
A zašto bismo padali!?
Dok god su po portalima ovakvi članci, nećemo se pomaknuti s mjesta, žalosno, ali istinito.
Kod mene na gledalici pšenica je 792,83 US¢/bu, nakon šoka zbog Ukrajine vratila se dolje
a šećer 0,17910 $/lb
a i metalurgija se vratila na normalnije razine, ni željezo, ni bakar nisu skupi koliko su znali biti
Brent nafta 100$, prije 10-15 godina nije se godinama spuštala ispod 100$, to nam je tada bilo normalno
A te cijene smo imali tamo 2012-13, a šećer je znao biti i skuplji.
Jest da je tečaj eura lošiji nego tada ali opet ne kontam kako litar ulja uz sve to može biti 40kn ili kg šećera 12kn ili vreća 15kg peleta 80kn?
Ali zato u dućanima odjednom sve otišlo na nebulozne razine što se nikad prije nije dogodilo.
I odjednom nestašica struje.
Ovo podsjeća kao kad je u starom Rimu neki lik pokušao zaustaviti dostavu žita iz Egipta u Rim ne bi li izazvao umjetnu nestašicu. Naravno prije toga je napunio svoje silose žitom.
Današnji dan obilježilo je oprezno trgovanje, rekao bi gospodin Kardum.
Investitori su na oprezu nakon izjave čelnika FEDa o bespoštednoj borbi protiv inflacije i očekivanom bumpy landingu.
Američka i europska burza oštro su pale.
Mi se još i dobro držimo. Naprosto ne trgujemo
Ne trgujemo kad je blokirano 800 milijuna
Sad će u RH pasti sva tržišta, od dioničkog do nekretninskog
Vjerovatno jesi 😀
molim pojašnjenje. to što su mu blokirali transport ruske nafte prema rafineriji u pančevu pa sad ovi čekaju kad će barže krenuti dunavom. i onda janafa nema u tom poslu. uz svaki komentar molio bi razuman argument. ne mora biti nešto spektakularno ali da ima glavu i rep. za početak.
Rijetko ovako dosadan dan na ZSE.
Sjećam se ovakvih letargija, ali ne puno.
ne brini, sa ZSE ne mogu maknuti likvidnost kao u US
ovdje je već dugo ionako nema
sve izgleda kao da nam je DAXimetar pokidan ili se sva likvidnost odvijala od deda Dane
Deda Dane je mogao cijeli promet na ZSE sam napraviti sa 500 mil kuna i to godišnji promet sam😅