1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • August 3, 2022 at 8:24 PM
    • #12,061
    Quote from accountant

odavno sam rekao da tu ZSE treba ugasiti, uštediti na plaćama svih silnih zaposlenih tamo

a ovo malo dionica što je (pre)ostalo prebaciti na njuškalo

pa nek se torbari kao nekada tko ima volje i vremena

jeste li ikada u proteklih par godina čuli da se netko žali da treba potaknuti tržište kapitala u HR? ja nisam!

prema tome... čemu se nadate?

pola zagreba se može džabane grijati za njihove plaće.

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • August 3, 2022 at 8:55 PM
    • #12,062
    Quote from accountant

odavno sam rekao da tu ZSE treba ugasiti, uštediti na plaćama svih silnih zaposlenih tamo

jeste li ikada u proteklih par godina čuli da se netko žali da treba potaknuti tržište kapitala u HR? ja nisam!

Podržavam kolega. Još sam cca godinu dana, možda malo više na ZSE i ako se ništa ne promijeni, odlazim zauvijek iz ove žabokrečine nakon punih, tada će biti 17 godina (2006. - 2023.). Dovoljan kredit jednom neuspjelom eksperimentu u Hrvata.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • August 3, 2022 at 9:08 PM
    • #12,063

privremeni odlazak je nužnost. nema šorta, € sumnjivo i td. dok je kuna još sam nešto vjerovao ali tome dolazi kraj. ja imam u planu prebaciti se na $ i to u etf šort. povratak u hr dionice će biti kad tad jer više vjerujem u hr nego u eu.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • August 3, 2022 at 9:22 PM
    • #12,064
    Quote from maratonac
    Quote from accountant

Podržavam kolega. Još sam cca godinu dana, možda malo više na ZSE i ako se ništa ne promijeni, odlazim zauvijek iz ove žabokrečine nakon punih, tada će biti 17 godina (2006. - 2023.). Dovoljan kredit jednom neuspjelom eksperimentu u Hrvata.

Display More
    Quote from maratonac
    Quote from accountant

Display More

i sam sam u vrlo sličnom razmišljanju. ovo sad već stvarno gubi svaki smisao.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • August 3, 2022 at 9:39 PM
    • #12,065

Kako kazu, kad i posljedni optimisti odu, onda je vrijeme za oporavak… samo nikako to vrijeme da dođe 😅

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • August 4, 2022 at 12:35 AM
    • #12,066

Ne znam koliki je to problem, ali ZSE bi trebala u interesu vlastitog opstanka dozvoliti mogućnost trgovanja sa stranim papirima izlistanim na velikim svjetskim burzama. Jer čekati nova domaća izdanja da popune sve veće rupe zbog odlaska firmi s burze je jednostavno put u nestanak.

Za takvu promjenu nam treba osoba s dovoljno vizije, volje i političke moći da to pokrene s mrtve točke. Evidentno takve osobe još nema na vidiku i to se jasno vidi po imovinskim karticama - samo beton i štednja, ništa papiri. I dok je tako ZSE će biti i ostati zadnja rupa na svirali.

Osobno me na ZSE drži činjenica da ima jednostavan proces trgovanja i relativnu sigurnost (npr. izvršena transakcija je stvarno izvršena uz jasan trag vlasništva), a to je vani uz razne opcije i zamke koje tamo postoje upitna stvar i čini značajan rizik od gubitka investicije, ako baš nemate sreće i negdje ugazite u minu.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • August 4, 2022 at 7:35 AM
    • #12,067

Pa nije problem ZSEa, to je vise stvar do brokera mi se cini, da preko istog racuna mozes kupovati i vani bilo bi super. Do sad je bio problem valuta, jer nisi mogao imati kune i eure, ali ako imas racun za trejdanje vani, mozes kupovati okolo, nisi vezan konkretno samo jedno trziste, tipa za xetru paris… nego biraj….

Iako realno nije problem ni imati drugog brokera za vani, veci je problem imati dovoljno €€€€ za sve to

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • August 4, 2022 at 9:02 AM
    • #12,068
    Quote from D_artagnan

Pa nije problem ZSEa, to je vise stvar do brokera mi se cini, da preko istog racuna mozes kupovati i vani bilo bi super.

Vec bi bilo dostojno nagrade za zivotno djelo da konacno spojimo Slovence i Makedonce u jednu burzu. Da na to skratimo radno vrijeme od 0900h fo 1200h napravili bi svjetsko cudo.

No nazalost to necemo docekati tako brzo. Duza iracionalnost od nasih zivaca je moto ZSE.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 4, 2022 at 10:01 AM
    • #12,069

ne treba biti nestrpljiv i predlagati gašenje burze, vremenom će se sama od sebe ugasiti, eno i Rajna presušuje, a di ne bi ova naša močvarica, svakako pripaziti da se nekome ne dogodi ovo

Nesvakidašnja akcija: HGSS spasio muškarca koji je zaglavio u blatu u Kopačkom ritu
    Na području Kopačkog rita zatražena je pomoć muškarcu koji je ostao zaglavljen u dubokom močvarnom tlu bez mogućnosti samostalnog izlaska, javlja HGSS Osijek
    www.tportal.hr

nas nema ni tute, ni za di smo nismo

Zbog nastavka dobrih vijesti iz poslovnog sektora, diže se optimizam na burzama
    Na Wall Streetu su u srijedu indeksi ostvarili dobitke, pri čemu je tehnološki Nasdaq dosegnuo najvišu razinu u zadnja tri mjeseca, zahvaljujući nizu dobrih…
    lidermedia.hr
  • rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • August 4, 2022 at 11:23 AM
    • #12,070

Ovdje nema ozbiljnijeg kapitala zbog Agrokora, Vira, Dalekovoda, da se vratim samo par godina unazad. A gdje su Kaštelanski staklenici, Transadria, Viadukt...

Nema pravne sigurnosti, razni Borgovi te mogu oderati kako im se prohtje, a ozbiljan novac to zna i drži se dalje odavde. Dok ne zaživi pravna država nema ovdje kruha

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 4, 2022 at 11:38 AM
    • #12,071
    Quote from rambo_5

Ovdje nema ozbiljnijeg kapitala zbog Agrokora, Vira, Dalekovoda, da se vratim samo par godina unazad. A gdje su Kaštelanski staklenici, Transadria, Viadukt...

Nema pravne sigurnosti, razni Borgovi te mogu oderati kako im se prohtje, a ozbiljan novac to zna i drži se dalje odavde. Dok ne zaživi pravna država nema ovdje kruha

dok je njemački trgovina i turskijeh sapunica, jasno je kakva je struktura našega potencijanog ulagača, a bome dolaze do izražaja i rezultati sistema obrazovanja u proteklih 20-30ak godina

Ovo su tri najpoželjnija poslodavca u Hrvatskoj
    Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i koji su razlozi njihove atraktivnosti otkrilo je 18. istraživanje o poslodavcima prvog izbora, koje provodi…
    linker.hr
  • verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • August 4, 2022 at 11:57 AM
    • #12,072
    Quote from D_artagnan

Pa nije problem ZSEa, to je vise stvar do brokera mi se cini, da preko istog racuna mozes kupovati i vani bilo bi super. Do sad je bio problem valuta, jer nisi mogao imati kune i eure, ali ako imas racun za trejdanje vani, mozes kupovati okolo, nisi vezan konkretno samo jedno trziste, tipa za xetru paris… nego biraj….

Iako realno nije problem ni imati drugog brokera za vani, veci je problem imati dovoljno €€€€ za sve to

varaždinska fima ti omogućuje upravo to što želiš.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 4, 2022 at 3:39 PM
    • #12,073

evo i jedna preporuka za burzovne ulagače sa ZSE ako odlaze na more

https://www.poslovni.hr/lifestyle/juhu…ign=Partnerski+ portali&utm_medium=Widget&utm_source=Vecernji.hr

i sretna vam sutrašnja Oluja

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • August 4, 2022 at 7:10 PM
    • #12,074

Može se trgovati stranim papirima preko brokera, ali kada bi vrijednosni papiri bili izlistani direktno na ZSE kao jedan od novih segmenata na postojeća tri to bi doprinijelo jednostavnosti, smanjenju troškova trgovanja i sigurnosti jer bi tada burza bila ta koja temeljem međuburzovnih protokola garantira transakcije, a ne broker.

Naravno sve to nije garancija da opet nećete nešto ispušiti, ali je ipak vjerojatnost da vas netko u procesu trgovanja prevari i opljačka znatno manja. Ali ako kupite luzera on je luzer na kojoj god burzi bio izlistan. Tu pomoći nema ako o tome sami ne vodite računa.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • August 11, 2022 at 7:24 AM
    • #12,075
    Inflacija u SAD-u manja od očekivanog, Wall Street jako skočio
    CIJENE dionica na Wall Streetu u srijedu su uzletjele na krilima objave da je inflacija u SAD-u u srpnju na godišnjoj razini iznosila 8.5 posto, manje od…
    www.index.hr

Nema veze sto nije tako crno kako su naricali.. ZSE ce ipak biti suzdrzana od rasta 🤣🤣🤣 jer tko zna za godinu, dve, pet ce biti neki pad 😅 pa ce ekipa biti u pravu. Do tada tko je vidio kupovati kompanije koje godisnje zarade, tj. Imaju dobit 30-50% svoje trzisne kapitalizacije 🫣😅😅😅

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • August 11, 2022 at 9:15 AM
    • #12,076

sve bi to bilo u redu kad bi mi mogli biti 100% sigurni da su podatci o inflaciji točni. naime postoje ekonomisti koji tvrde da je ona oko 20%. možda je istina negdje u sredini jer se tu apsolutno povjerenje nikome ne može pokloniti.

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • August 11, 2022 at 9:36 AM
    • #12,077

Jedno je službena inflacija, a jedno nečiji osobni dojam ili izračun.

Službena inflacija uzima u obzir jako širok dijapazon dobara i usluga, čiji se popis i ponder razlikuje od države do države. To što je službena inflacija 5, 10 ili 20% ne znači jednako nekome tko troši 20% prihoda na hranu i nekome tko troši 50% prihoda na hranu ako je hrana najviše poskupjela. Ili neko drugo dobro.

Osobno, nije inflacija ugodna, ali nije ni kataklizmička kako se najavljivalo. Jedini pravi problem, koji se nažalost reflektira na gotovo sva dobra i usluge, su energenti. A to je više maslo politike nego ponude, potražnje i, što je možda najvažnije u inflatornim vremenima, očekivanja.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • August 11, 2022 at 10:34 AM
    • #12,078

priblem je u tome što sam ja davnih dana izgubio povjerenje u nešto što se zove službeno. od uvijek je bilo laži i manipulacija ali nikad kao sad. živimo u doba gdje je veliki problem pronaći djelić istine. nedavno sam pročitao da će se recesijom boriti protiv inflacije. da li je to moguće ili nije i kako će se to odvijati sami si razmislite.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • August 11, 2022 at 11:39 AM
    • #12,079
    Quote from verdi

priblem je u tome što sam ja davnih dana izgubio povjerenje u nešto što se zove službeno. od uvijek je bilo laži i manipulacija ali nikad kao sad. živimo u doba gdje je veliki problem pronaći djelić istine. nedavno sam pročitao da će se recesijom boriti protiv inflacije. da li je to moguće ili nije i kako će se to odvijati sami si razmislite.

S takvim stavom najbolje je ulagati u fizičko zlato zakopano ispod hrasta u vikendici.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • August 11, 2022 at 11:49 AM
    • #12,080

to vam je izvrsna ideja čak iz tri pogleda. nekretnine poskupljuju, hrast iz godine u godinu sve deblji i zlato sve skuplje.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 11:54 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. Blister

June 5, 2025 at 11:54 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 5, 2025 at 10:08 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. sitnariba

June 5, 2025 at 10:08 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• SPAN (SPAN d.d.)

Blister June 5, 2025 at 11:54 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

sitnariba June 5, 2025 at 10:08 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago