1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • nimimada
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • May 21, 2022 at 7:59 AM
    • #11,241
    Quote from Ledica
    Quote from diokidina

https://www.seebiz.eu/trzista/glavas…-ulagace/276038

Daj Boze da i ovo dozivimo

“Puno pričamo o euru. No, prosječni građani su skeptični da ćemo uopće uvesti euro kao valutu. Dok oni ne vide dvojne cijene, o tome ne razmišljaju“, rekla je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.“

Nije šefica naše burze ni trebala potegnuti do Opatije, valjanje ovakvih gluposti , podcjenjivati i vrijeđati prosječne građane može se i iz Zagreba.

Da se gospođa Gažić više bavila i razmišljala o prosječnim građanima te bila manje skeptična prema njima vjerojatno bi ZSE bolje stajala.

Na žalost to su prevelika očekivanja za karakter pokondirane tikve.

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • May 21, 2022 at 8:21 AM
    • #11,242

Mene zanima zašto na zse nema opcija. Zamisli da možeš raditi triple income strategiju na Adrisu, Rivijeri, Kodt ili Zabi.

Ubereš dividendu i premiju na opcije.

I uvesti short selling. Povećali bi im se prometi značajno.

Ali to je za njih znanstvena fantastika.

Nekad je bilo i certifikata pa su i to uklonili.

Pa da izlistaju papire "iz regiona" da imamo izbora od Vardara do Triglava.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 21, 2022 at 8:42 AM
    • #11,243
    Quote from Ledica
    Quote from diokidina

https://www.seebiz.eu/trzista/glavas…-ulagace/276038

Daj Boze da i ovo dozivimo

“Puno pričamo o euru. No, prosječni građani su skeptični da ćemo uopće uvesti euro kao valutu. Dok oni ne vide dvojne cijene, o tome ne razmišljaju“, rekla je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.“

Nije šefica naše burze ni trebala potegnuti do Opatije, valjanje ovakvih gluposti , podcjenjivati i vrijeđati prosječne građane može se i iz Zagreba.

Pa moglo bi ovo biti dobar dobar okidac, da.

Iz vlastitog iskustva znam da mi je tramak prebacivati lovu vani i nazad jer nemozes u kunama, pa moras konverzirati, a nemozes po frorexu.. tako da ce ovo definitivno olaksati i smanjiti troskove..

• nik07aos
    Student
    Reakcija primljeno
    297
    • May 21, 2022 at 9:24 AM
    • #11,244

Evo jedan zanimljiv člančić o situaciji u komšiluku: ,,Na Sarajevskoj berzi, na današnjem trgovanju,ostvaren je ukupan promet od 3.431,58 KM. U okviru tri transakcije prometovana su 172 vrijednosna papira."

https://www.klix.ba/biznis/berza/na-sarajevskoj-berzi-promet-oko-3-400-km/220510073

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 21, 2022 at 9:35 AM
    • #11,245
    Quote from nik07aos

Evo jedan zanimljiv člančić o situaciji u komšiluku: ,,Na Sarajevskoj berzi, na današnjem trgovanju,ostvaren je ukupan promet od 3.431,58 KM. U okviru tri transakcije prometovana su 172 vrijednosna papira."

https://www.klix.ba/biznis/berza/n…00-km/220510073

Bilo bi i u nas isto da nema mirovinaca...

Bdw zašto ovo nije zaživilo???

Zagrebačka i Ljubljanska burza planiraju unakrsno uvrštenje dionica hrvatskih i slovenskih izdavatelja

Prepostavljam kad uvedemo euro da više neće biti zapreka tome...

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • May 21, 2022 at 9:40 AM
    • #11,246
    Quote from Marin83
    Quote from nik07aos

https://www.klix.ba/biznis/berza/n…00-km/220510073

Bilo bi i u nas isto da nema mirovinaca...

Bdw zašto ovo nije zaživilo???

Zagrebačka i Ljubljanska burza planiraju unakrsno uvrštenje dionica hrvatskih i slovenskih izdavatelja

Zato što razni politički pacovi spinaju da svaki pokušaj udruživanja miriše na onu tamnicu naroda ?

;(

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • May 21, 2022 at 12:41 PM
    • #11,247

opčenito, na trenutnu zse situacije gledam na sljedeći način........glavni indexi vani došli su na rub bear marketa a neki su več debelo u njemu.......crobi, opravdano, nije pratio taj veliki pad indexa vani.......rezultati večeg dijela firmi su vrlo dobri i to je glavni razlog, a i rast smo pratili sa vremenskim odmakom......međutim, neznam koliko je moguće očekivati daljni razvoj situacije prema sadašnjem "modelu" ukoliko se negativna predviđanja nastave ostvarivati a za sada sve ide tim putem i negativni rizici o kojim se do sada samo pričalo počinju se ostvarivati.......u tom slučaju opet ćemo vjerovatno reagirati sa vremenskim odmakom jel ne vjerujem da crobi npr. može ostati "imun" na dodatnih ,opet, npr. -20% pada SqP indexa jel ta bi situacija bila i definitivna potvrda lošeg budućeg outlooka.......netreba zanemariti ni činjenicu da dobri rezultati nisu jamac da će tako ostati i u bližoj budučnosti te da su neke dionice vjerovatno ove sadašnje rezultate več uračunale u cijenu dionice prije nego smo vidjeli izvješća.......

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 21, 2022 at 12:49 PM
    • #11,248

Mi smo pad imali na svim CROBEX dionicama ove godine -5% do -20% od ATH za ovu godinu...brate skoro 3/4 CROBEX dionica ima tržišnu vrijednost DEBELO manju od intrizične vrijednosti.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • May 21, 2022 at 12:53 PM
    • #11,249

sve je trenutno super i za 5 kako sam i rekao.......ozračje je relativno pozitivno u odnosu na markete vani.......ono što kažem, ja da kad medo baci šapu, puno duže tržište može ostati preprodano i dionice "podcjenjene" nego što mi možemo bit likvidni....

u tom kontekstu, teza o superiornosti crobija i njegovih sastavnica u odnosu na vanjska tržišta i dionice ne drži mi vodu......no fundamenti će naravno biti važni kao i "pogled u budučnost"......

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • May 21, 2022 at 1:14 PM
    • #11,250

Tko ne riskira, ne profitira.

Uvijek ima neki ali ......

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • May 21, 2022 at 3:09 PM
    • #11,251
    Quote from hugh

sve je trenutno super i za 5 kako sam i rekao.......ozračje je relativno pozitivno u odnosu na markete vani.......ono što kažem, ja da kad medo baci šapu, puno duže tržište može ostati preprodano i dionice "podcjenjene" nego što mi možemo bit likvidni....

u tom kontekstu, teza o superiornosti crobija i njegovih sastavnica u odnosu na vanjska tržišta i dionice ne drži mi vodu......no fundamenti će naravno biti važni kao i "pogled u budučnost"......

Koliko smatrate da bi u % bilo razumno držati cash poziciju u ovome trenutku?

Ne znam, iskreno, što bih sada prodao. Imam samo ZABU, ERNT, HT i ATGR i zapravo bih htio kupiti još toga. Ne vidim razlog za prodaju, a skoro sam all in sada u dionicama. Možda pred jesen prodati, kad se oporave nakon dividendi? Jesen povijesno zna biti pogubna na burze.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • May 21, 2022 at 4:11 PM
    • #11,252

Kolega Hugh, ne stignem pisati, jer danas sam na ladanju… al, ja vam mislim da lokalni Market njje Market otprije 15 godina. Nema velikih izlozenosti fondova, nema margina, nema poluga, nema hrpe retaila koja se po prvi i posljednji puta susreće s burzom i nema povijesno najviših valuacija i zato se Market ne ponaša sukladno ocekivanjima. Želim reci, ocekivanja su pogrešna. Ali i preko bare za sada imamo najveći pad Nasdaq listed stocks i pad najrizicnijih klasa imovine. Tipa Crypto. Brodari ne padaju, ali i iz istog razloga i ne rastu.

Dakle, kod nas je moguca kriza značajno psihološkog karaktera, a ne jako fundamentalno pogoršanih makro varijabli. Uglavnom, ovdje su svi spremni za veliki Boom, a taj se vjerojatno neće dogoditi sto ne znaci da cijene ne mogu pasti, a investitori imati averziju prema long ulaganju. Zato treba na sve pa i situaciju gledati cum grano salis, jer iako su određeni sistemski rizici značajno povećani još ne postoji neki znacajan pokazatelj da nam slijedi globalna recesija. A i ako se dogodi, još će dosta mjeseci do nje potrajati. Al zapravo, još uvijek je veća vjerojatnost da recesije neće biti sto god lokalni “znalci” mislili o tome.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • May 21, 2022 at 4:51 PM
    • #11,253
    Quote from Yieldchaser
    Quote from hugh

Koliko smatrate da bi u % bilo razumno držati cash poziciju u ovome trenutku?

Ne znam, iskreno, što bih sada prodao. Imam samo ZABU, ERNT, HT i ATGR i zapravo bih htio kupiti još toga. Ne vidim razlog za prodaju, a skoro sam all in sada u dionicama. Možda pred jesen prodati, kad se oporave nakon dividendi? Jesen povijesno zna biti pogubna na burze.

teško mi je biti "pametan" i za sebe a pogotovo ne bi davao savjete drugima.......Vi (ako nisam promašio nick) imate respektabilno znanje o tim firmama čije dionice imate, tako da ih vjerovatno poznajete bolje od mene i kroz izvještaje i kroz kretanje cijene......uglavnom, sve TOP firme imate :thumbup: ......

to pitanje ovisi i o veličini portfelja, strategiji ulaganja, o tome da li još svako malo imate neki novi slobodan novac raspoloživ za ulaganje, cijenom i vremenom ulaza u gore navedene dionice........

ali smatram da bi bilo dobro imati bar nešto keša sa strane u slučaju "izvanrednih popusta" ukoliko se burze vani uskoro ne konsolidiraju i prestanu tako roniti.......

što se jeseni tiče, gotovo svi najavljuju vruču jesen a sad da li će stvarno tako i biti na burzi, ili će burze tu "vruču jesen" odraditi ranije i da li ju odrađuju več sada ostaje za vidjeti.......

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 21, 2022 at 6:42 PM
    • #11,254

naša burza ne raste ili pada zbog toga što nam kolektivni zapad nije dodijelio tu djelatnost. Naše je biti konobari, sobarice ili zidari a ova šatro nauka i prevare su u njihovoj nadležnosti. Ali još će mo vidjeti tko će kome pločice lijepiti....

• Nevera
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    414
    • May 21, 2022 at 7:09 PM
    • #11,255

Super izmjena mišljenja na osnovu iskustva iz prijašnjih kriza, korekcija i svih nepogoda koje su nas snašle.

Neznam sam šta bi mislio, ujutro mislim jedno navečer drugo, a mislim da i drugi imaju slične nedoumice.

Kriza, korekcija bi po svim zakonistima trebala već biti tu, ali mi relativno neokrznuti pronalazimo s obzirom na pad svjetskih indexa.

Razlog vidim u dobrim FI zadnjeg kvartala, nadolazećoj dobroj turističkoj sezoni i rastu brodarskih indexa.

Zbog opreza i neizvjesnosti koje su pred nama očekuje smanjenje likvidnosti (mrcvarenje), ali nadam se da index nebi trebao značajno pasti.

Usporedba i scenarij sa 2007 - 2008 nije baš logičan ni realan.

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • May 21, 2022 at 7:32 PM
    • #11,256
    Quote from havi

Kolega Hugh, ne stignem pisati, jer danas sam na ladanju… al, ja vam mislim da lokalni Market njje Market otprije 15 godina. Nema velikih izlozenosti fondova, nema margina, nema poluga, nema hrpe retaila koja se po prvi i posljednji puta susreće s burzom i nema povijesno najviših valuacija i zato se Market ne ponaša sukladno ocekivanjima. Želim reci, ocekivanja su pogrešna. Ali i preko bare za sada imamo najveći pad Nasdaq listed stocks i pad najrizicnijih klasa imovine. Tipa Crypto. Brodari ne padaju, ali i iz istog razloga i ne rastu.

Dakle, kod nas je moguca kriza značajno psihološkog karaktera, a ne jako fundamentalno pogoršanih makro varijabli. Uglavnom, ovdje su svi spremni za veliki Boom, a taj se vjerojatno neće dogoditi sto ne znaci da cijene ne mogu pasti, a investitori imati averziju prema long ulaganju. Zato treba na sve pa i situaciju gledati cum grano salis, jer iako su određeni sistemski rizici značajno povećani još ne postoji neki znacajan pokazatelj da nam slijedi globalna recesija. A i ako se dogodi, još će dosta mjeseci do nje potrajati. Al zapravo, još uvijek je veća vjerojatnost da recesije neće biti sto god lokalni “znalci” mislili o tome.

Slažem se sa vama u svemu što ste napisali i zato mislim da nema puno prostora za pad.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • May 21, 2022 at 9:52 PM
    • #11,257

Kad vam predsjednik RH na TV izjavi da je Agrokor Todoriću otet, te da je određena interesna skupina sudjelovala u tome, o čemu pričamo?

Kakvo tržište kapitala?

Ako ne postoji neotuđivost vlasništva, zakoni se pišu u kancelarijama odv. ureda povezanih s vladajućim elitama po njihovoj mjeri i kroju, te pritom 'strada' na stotine dioničara Agrokora samo da se obezvlasti jednog čovjeka (što god mislili o njemu)...

Da skratim, kakva pravna država takva i burza: da je meda i mlijeka na ZSE kapital koji slobodno cirkulira našao bi put ovamo.

But that's not the case

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • May 22, 2022 at 11:08 AM
    • #11,258
    Quote from accountant

Kakvo tržište kapitala?

Pa Hrvatsko. Eto friska tablica sa najprodavanijim dijonicama od petka skinuta danas sa naseg najboljeg novinskog portala gdje pise nas eminentni investitor gosp. Gojko Drljaca.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Primjetite i zanimljivu cinjenicu da se Crobi index skoro i poklapa. Kao i Atlanska. Ostalo je tu samo za ukras.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 22, 2022 at 1:21 PM
    • #11,259
    Quote from accountant

Kad vam predsjednik RH na TV izjavi da je Agrokor Todoriću otet, te da je određena interesna skupina sudjelovala u tome, o čemu pričamo?

Kakvo tržište kapitala?

Ako ne postoji neotuđivost vlasništva, zakoni se pišu u kancelarijama odv. ureda povezanih s vladajućim elitama po njihovoj mjeri i kroju, te pritom 'strada' na stotine dioničara Agrokora samo da se obezvlasti jednog čovjeka (što god mislili o njemu)...

Da skratim, kakva pravna država takva i burza: da je meda i mlijeka na ZSE kapital koji slobodno cirkulira našao bi put ovamo.

But that's not the case

Prvostupanjska presuda je trebala biti u svibnju, ako ne bude u svibnju najkasnije će biti u lipnju zbog toga što je DORH dobio produženje od mjesec dana za podnesak sudu.

Kakav će biti ishod evidentno je iz činjenice da DORH cijelo vrijeme pokušava sud u Washingtonu proglasiti nenadležnim za slučaj Agrokora, umjesto da dokazuje da je država napravila sve po stečajnom postupku. S obzirom na ono što Milanović govori očito je da će Todorić biti obeštećen, odnosno nešto je već procurilo, i da će iznos biti u razinama nekoliko milijardi eura. Milanović do sada nije pričao o Agrokoru, ne vjerujem da je netom prije presude slučajno počeo pričati da je Agrokor otet Todoriću.

Nažalost nisu oštećene stotine dioničara, nego otprilike 17.000 dioničara Jamnice, Leda, Vupika, Belja, Zvijezde, Tiska, itd.

Očekujem tektonske promjene u roku mjesec dana kada presuda izađe javno. A onda ide procesuiranje kriminalne Borg grupe za koju je DORH odbacio bilo kakvu istragu za sada. Po čijem naređenju jasno je svima.

A tu su vam upleteni mnogi, od šefa HANFA-e, Dalićke, premijera, itd. Ovo će biti veće od Sanadera. Uostalom pogledajte emailove koje je Todorić javno objavio i tko se s kim dopisivao.

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • May 23, 2022 at 9:07 AM
    • #11,260
    Quote from Paulie

.....

Nažalost nisu oštećene stotine dioničara, nego otprilike 17.000 dioničara Jamnice, Leda, Vupika, Belja, Zvijezde, Tiska, itd.

Očekujem tektonske promjene u roku mjesec dana kada presuda izađe javno....

Slažem se.

Samo, presuda će izaći javno za jedno 10 godina.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 8:12 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

May 25, 2025 at 8:12 AM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani May 25, 2025 at 8:12 AM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago