ATPL
Ne znamo kud ćemo dok nam ino brodari ne pokažu smijer. Sav jad ove burze upravo se vidi na primjeru trgovanja ovom dionicom.
ATPL
Ne znamo kud ćemo dok nam ino brodari ne pokažu smijer. Sav jad ove burze upravo se vidi na primjeru trgovanja ovom dionicom.
ATPL
ATPL je još i dobra, pogledajte bluechip ADRIS samo 13 000 kn prometa do sada.
Ekipa trpa sve u nekretnine kao da ne postoji sutra, svi stanovi u ZG unaprijed
rasprodani za rekordne iznose po m2, a za neke još nije ni počela gradnja.
Pa morat će i FINA od nečega živjet za par godina...
ATPL
ATPL je još i dobra, pogledajte bluechip ADRIS samo 13 000 kn prometa do sada.
Ekipa trpa sve u nekretnine kao da ne postoji sutra, svi stanovi u ZG unaprijed
rasprodani za rekordne iznose po m2, a za neke još nije ni počela gradnja.
treba legalizirati kune iz madraca dok još vrijede
Ali kako se na HPB gledaju preko nišana, neće niko da za 5 kn popusti
IGH krenula pa stala!
Taman me na asku nespremog nasla i malo me nagrizlo, zaostali nalog-stara stvar kod mene...
Držite na oku 7SLO dolazi u područje gdje ga se isplati kupiti...
oko 50 / proljeće 2023 bi mogao biti zanimljiv
pominje se meko prizemljenje. da su htijeli možda su to i mogli. opet kažem možda. ali onda ne bi postigli svrhu. otriježnjenje. ovakva ekonomska i monetarna politika je već duže vrijeme ne održiva. samo pad na leđa dovodi do otriježnjenja. tko će iz ovoga izaći kao pobjednik, tko kao gubitnik postoje neke pretpostavke ali bitka je u toku pa ćemo vidjeti da li se te pretpostavke ostvaruju. za sad ide sve po planu.
Inflacija u Americi 8.3% na godišnjoj razini, čeka nas još rate hikeova i čišćenja bilance (smanjenja aktive) FED-a, tehnološke opet rone kao i Crypta
Inflacija u Americi 8.3% na godišnjoj razini, čeka nas još rate hikeova i čišćenja bilance (smanjenja aktive) FED-a, tehnološke opet rone kao i Crypta
Ma lako je za njih, a kud ćemo mi?
kripto potop.. a tako sam lijepo sve mogo prodat sa plusom u studenom 2021...
mi možemo svojim putem ali ne ćemo. naše političke elite nas po zapovijedi vode na rub litice da sami skočimo u ambis. u tome im još asistira barem 30% zaluđenog stanovništva koji boga mole da padne kiša u londonu pa makar mi skapali od žeđi.
Inflacija u Americi 8,3% na godišnjoj razini, čeka nas još stopa hikeova i čišćenja bilance (smanjenja aktive) FED-a, tehnološke opet rone kao i Crypta
U SLO nam ne vrijedi, Orban nas ne bi primio, U Srbiju bez aviona ne vrijedi nam ići, ostaje samo Bosna I Hercegovina pa možemo birati, samo bi i tamo valjalo nešto oružje ponijeti
Pratit ćemo ih. Lagarde najavljuje prvi Euro hike početkom srpnja, Ameri će tad imati već treći. Dok se ovo sa inflacijom ne raspetlja očekujte EURIBOR 3mj na 3-4%, znači svi koji imaju varijabilnu kamatu će plaćati duplo, znači rasprodaja nekretnina, pad standarda, recesija. Hebiga, centralne banke su reagirale debelo prekasno, trebali su dignuti kamate kad su se štampali trilijuni za "pandemiju", a sad gase požar. Sad ćemo imati stagflaciju sljedećih 1-2 godine ako se nešto još dodatno ne zakomplicira kao npr. neko novo širenje "slobode i demokracije"...
Koji dan je divka od ht
stagflacija je prava riječ za ono što nas čeka. što se tiče kamate svejedno je kolika je ako izgubiš posao pa ni glavnicu nemožeš otplaćivati. imam jednog poznanika kojemu je banka sjela na hipoteku ali ga još nije izbacila vanka. kaže ja živim normalno plaćam račune (osim hipotekarnog kredita) i banka me ne dira. samo do kad. valjda nemaju kupca pa imaju i nekakve instrukcije da ne dižu socijalne tenzije. ne bi ovo ni pominjao da nisam naletio na podatak da je takvih slučajeva u americi 40 miliona. alooo to je 10% populacije.
Koji dan je divka od ht
16.05.
O tome ja cijelo vrijeme pricam tko me hoce slusati... A imam jako puno iskustva sa potopima...Kada sve zaroni onda je to jako brzo i obicno je tada prekasno za prodavati...ako dugorocno vjerujes u pricu onda je to u redu...tko ima veliki prag tolerancije na bol i minus na racunu...ja nemam...bar nemam vise...
O tome ja cijelo vrijeme pricam tko me hoce slusati... A imam jako puno iskustva sa potopima...Kada sve zaroni onda je to jako brzo i obicno je tada prekasno za prodavati...ako dugorocno vjerujes u pricu onda je to u redu...tko ima veliki prag tolerancije na bol i minus na racunu...ja nemam...bar nemam vise...
Slažem se daje potreban jak prag tolerancije na bol, međutim postoji razlika između kasno, kasnije i prekasno... Da je odmah, uvjetno rečeno, kasno - jest, ali ovisi koliko je dugo tko investiran prije toga, koliko je u plusu prije toga, kakve papire drži i koliko su oni pali.. Po meni je najbolje odmah srezati gubitke i čekati u cashu dok pokolj ne završi jer takav pokolj traje još danima, tjednima, a nerijetko i mjesecima. Čak i onaj tko je u pojedinim investicijama dugoročno, može nakon izvjesnog vremena dobiti identične stvari po znatno nižim cijenama. Ne mora ni mijenjati sastav portfelja, samo iskoristi priliku da poveća količinu papira.
Ipak mali pad u odnosu na prošli mjesec, prvi nakon rujna prošle godine. Nemojmo zaboraviti da je prvi nagli skok bio prije točno godinu dana na 4.2%. Od sada će i usporedive osnovice od prošle godine biti više. Skoro pola godine su izgubili i prekasno reagirali zbog pogrešnih predviđanja u početku.
ne znam da li je netko primjetio da je u senatu nakon dvije godine prošao prijedlog zakona NOPEC? ima još procedure ali ako se to usvoji onda je dolarosima stvarno odzvonilo. napominjem da se trenutno naftom u $ trguje oko 50% sveukupne razmjene.