CROBEX prati DAX poput sjene
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Primjetio sam u zadnje vrijeme na par dionica trgovanje sa 1-2 dionice kojim se dize ili spusta cijena nekoliko % vrijednosti naloga 100kn i manje.
Primjer danas na SNBA , protrgovano 700 dionica po 42 kn i i onda neko kupi dvije po 43 i jos plati brokeru minimum 20kn i ispada da je kupio po 53kn?
Koji je smisao toga?
-
Koji je smisao toga?
Prvo trebas shvatiti sto rade market mejkeri. No, osim njih, postoji jos jedna klasa.
Drugo sto trebas nauciti je sto rade market fejkeri.
To su ti ovi sto lupaju po jedan komad da bi porihtali cijenu za daljnje trgovanje unutar dana ili zavrsnu dnevnu cijenu. I jedni i drugi imaju svoju svrhu. Ovi drugi nesto manje nego ovi prvi.
-
Primjetio sam u zadnje vrijeme na par dionica trgovanje sa 1-2 dionice kojim se dize ili spusta cijena nekoliko % vrijednosti naloga 100kn i manje.
Primjer danas na SNBA , protrgovano 700 dionica po 42 kn i i onda neko kupi dvije po 43 i jos plati brokeru minimum 20kn i ispada da je kupio po 53kn?
Koji je smisao toga?
Može biti zaostali nalog djelomično izvršen i ostanu mu tipa 2 dionice pa pormjeni cijenu na tom nalogu i onda kupi još i te dvije po većoj cijeni. Vrlo vjerojatno je to. A bude i tih koji namjerno dižu i spuštaju cijenu ali to mora biti neki fond koji ne plaća proviziju pa može kupiti koliko hoće.
-
Koji je smisao toga?
Prvo treba shvatiti sto rade market mejkeri. No, osim njih, postoji još jedna klasa.
Drugo sto trebas nauciti je sto rade market fejkeri.
To su ti ovi sto lupaju po jedan komad da bi porihtali cijenu za daljnje trgovanje unutar dana ili zavrsnu dnevnu cijenu. I jedni i drugi imaju svoju svrhu. Ovi drugi nesto manje nego ovi prvi.
to su tzv.MM (mali muljatori) koji eto kao na nešto žele utjecati, evo neka netko narihta cijenu na Atgr na 1650, a onaj blok 3000 kom ošao po 1620, toliko su te sitne smicalice nebitne za cijenu pravih izdanja
-
Ameri opet u slobodnom padu, njih baš izuva iz cipela. Ljudi šta očekivat od sljedećeg razdoblja što se tiče cijena na burzi? Prodat pola pa čekat sve niže?
-
Ameri opet u slobodnom padu, njih baš izuva iz cipela. Ljudi šta očekivat od sljedećeg razdoblja što se tiče cijena na burzi? Prodat pola pa čekat sve niže?
Ako ne možeš gledati pad, ako si u strahu, prodaj.
-
Sve sami junaci na VLEN-u, svi su vjerovali u dionicu cca 2 dana od FI...sad se prospipaju po bidu, sretni da im netko uzme
-
Mogu, nije problem, samo moguće je lijepo zaraditi ako se proda prije pada ili početkom pada a peče me utroba jer je očito da će sve pasti a nikako da kod nas počne padati, nije mi jasno jel ja to nešto krivo kontam ili šta
-
Vi bi ADPL po 90kn???
-
-
Vi bi ADPL po 90kn???
ja bi prodo svoj po 160 da dođem na nulu
-
Mogu, nije problem, samo moguće je lijepo zaraditi ako se proda prije pada ili početkom pada a peče me utroba jer je očito da će sve pasti a nikako da kod nas počne padati, nije mi jasno jel ja to nešto krivo kontam ili šta
Ima ona izreka: "If you must panic, panic early. Be scared when you can, not when you have to. "
-
Ima ona izreka: "If you must panic, panic early. Be scared when you can, not when you have to. "
Ima i jedna kraca i jednostavnija: "He who panics first panics best."
-
Ima i ona 'Play stupid games, win stupid prizes.' Pričam iz iskustva.
-
Ovaj VIX je otiša u vražju mater...
-
Ovakve stvari se lagano premoste ako se držiš one da u dionice stavljaš lovu koja ti ne treba u naredne dvije godine. Ako si mudro složio portfelj, sve se izravna kroz dovoljno dug period, privremeno ugasiš gledalicu i gotovo...
-
Vi bi ADPL po 90kn???
ja bi prodo svoj po 160 da dođem na nulu
Dobri ste, mene već nervoza vata na -5% ADPL ,sreća nemam puno...
-
Ovakve stvari se lagano premoste ako se držiš one da u dionice stavljaš lovu koja ti ne treba u naredne dvije godine. Ako si mudro složio portfelj, sve se izravna kroz dovoljno dug period, privremeno ugasiš gledalicu i gotovo...
Da, i mantras si da nisi izgubio dok nisi prodao
-
Držao sam se toga u proljeće 2020 i nisam pogriješio, vidjet ćemo
-
Držao sam se toga u proljeće 2020 i nisam pogriješio, vidjet ćemo
Ma samo se salim. I to je ok, dugorocno drzis dobre dionice i ne brines previse o kratko/srednjerocnim kretanjima.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner