Mjesec maj. Hoćemo li u korekciju.
Što vele znalci
Mjesec maj. Hoćemo li u korekciju.
Što vele znalci
Hahaha, američki i bilo koji BDP je jedno, a financijska tržišta su drugo!
Ja sam sve izloženo na SAD rasprodao još krajem srpnja prošle godine. Prema njihovom BDPu, pogledajte što kaže The Warren Buffett indicator. Tržište je već duže vrijeme debelo prenapuhano u SADu i to uglavnom zbog techa. I Microsoft i Google i Apple...sve to ćemo gledati na prepolovljenim cijenama od trenutačnih.
Slažem se, naravno, s kolegom Marinom da treba promatrati svaku dionicu za sebe. Intel je trenutno svima odbojan, a ja ozbiljno razmišljam da bih ušao na veliko. To je jedina tech dionica na NYSE koja mi se trenutno jako sviđa.
Kod nas su cijene ok. Ne vidim neki balon. Bude li išlo dolje, to će biti samo prilika.
Gle naš Intercapitalov tehnološki fond..koliko se urušila cijena, a nije to ni blizu koliko to još može i hoće pasti. Samo ne znamo kad. Ali znamo da hoće.
Hahaha, američki i bilo koji BDP je jedno, a financijska tržišta su drugo!
Ja sam sve izloženo na SAD rasprodao još krajem srpnja prošle godine. Prema njihovom BDPu, pogledajte što kaže The Warren Buffett indicator. Tržište je već duže vrijeme debelo prenapuhano u SADu i to uglavnom zbog techa. I Microsoft i Google i Apple...sve to ćemo gledati na prepolovljenim cijenama od trenutačnih.
Slažem se, naravno, s kolegom Marinom da treba promatrati svaku dionicu za sebe. Intel je trenutno svima odbojan, a ja ozbiljno razmišljam da bih ušao na veliko. To je jedina tech dionica na NYSE koja mi se trenutno jako sviđa.
Kod nas su cijene ok. Ne vidim neki balon. Bude li išlo dolje, to će biti samo prilika.
Gle naš Intercapitalov tehnološki fond..koliko se urušila cijena, a nije to ni blizu koliko to još može i hoće pasti. Samo ne znamo kad. Ali znamo da hoće.
Kolega, tržišta naročito vani trebaju imati narativ. Narativ je da nakon borbe s inflacijom dolazi recesija (ako okine još jedan kvartal negativan).
FED će do kraja godine dizati kta i dok to traje novac se ne bude slijevao naročito u tehnološki sektor. Još gore od kta je što FED izvlači lovu iz cirkulacije (kao što ju je upumpavao prošle godine) što sigurno hladi tržišta.
Btw, Buffer je jako puno kupovao u 2 mjesecu ove godine kad ga već citiraš.
Tu vam je objašnjen "pad" BDP u US. Realno, nema pada.
Display MoreHahaha, američki i bilo koji BDP je jedno, a financijska tržišta su drugo!
Kolega, tržišta naročito vani trebaju imati narativ. Narativ je da nakon borbe s inflacijom dolazi recesija (ako okine još jedan kvartal negativan).
FED će do kraja godine dizati kta i dok to traje novac se ne bude slijevao naročito u tehnološki sektor. Još gore od kta je što FED izvlači lovu iz cirkulacije (kao što ju je upumpavao prošle godine) što sigurno hladi tržišta.
Btw, Buffer je jako puno kupovao u 2 mjesecu ove godine kad ga već citiraš.
Čiča je uistinu puno kupovao, ali ne cijelo tržište, nego individualne dionice. HPQ ako se ne varam.. HPQ ima slične fundamentalse kao i INTC. Kad tržište zaroni, sve ide dolje pa i takvi papiri. Ali puno manje nego što će porinuti cijeli NASDAQ, a o TSLA da ni ne pričamo. Dugoročno u biti najbolje prolaze oni investitori koji najmanje izgube kad se takvi slomovi dogode. Ako tržište pada 40%, a čiča 10-20%, sve je jasno.
Jucer u debelom zelenom (DSX preko 7%),a danas nastavak.
Ma ne govori..stavim ti link i opet me uvjeravaš da je pao.
Šonje je sve lijepo objasnio u članku:
a tu su još i termini odn. razlike kao nominalni i realni BDP (realni je kad ga udariš po glavi za inflaciju)
znači slično kao što gledamo i dionice: zadnji EPS kvartalni je važan ali kad se na stranicama gledaju valuacije, obično većina prikazuje ttm podatak, rast (pad) zarada u zadnjih 12 mjeseci
Znači svi tipujete na rast i da nećemo roknut? Jel to sad treba ići protiv foruma i očekivat pad ili da i ja vjerujem u rast?
Treba pitati Chucka, on jedini zna!
ja sam onako usput naletio da je pao. nisam dublje istraživao. zadnji kvartal je bio preko 6% i sad jedno veliko ALI. bitno je tko to računa. rejting agencije su jedna velika prevara kao i 80% stvari koje nam dolaze iz sličnih izvora. sve je to kompromitirano do boli. realne proizvodnje nigdje nema samo financijske manipulacije koje će se urušiti ko kula od karata. samo jedan primjer. ako je cca 40% proizvođačkog viška nafte koji ide u međunarodnu razmjenu sada se samo 50% transakcija sa time odvija u $. petro dolar više nije tražena roba. i šta se dešava. kao raspad bivše yu. slovenci naštancaju tolare i dinar prebace nama, mi naštancamo hrd i dinar prebacimo bosancima sve naravno za DM i sve to na kraju završi u centralnoj banci yu. eee sad dolar putuje u ameriku i tamo obezvređuje sve živo i mrtvo.
Znači svi tipujete na rast i da nećemo roknut? Jel to sad treba ići protiv foruma i očekivat pad ili da i ja vjerujem u rast?
Treba pitati Chucka, on jedini zna!
Chuck, molim te, nemoj se ljutiti, samo šala mala!
amerika u debelom plusu poslije sastanka feda
Dobro se Ameri zelene.
Ai brodari ih prate vec danima, izgleda da su up trendu.
amerika u debelom plusu poslije sastanka feda
Gledamo li mi razlicite indekse?
Jasličari se zaigrali u parku!
Agram rikne u 9:29, pa booooog teeeeee greeebo!
savršen timing !
Možda i bolje.. . Nije majka Muju klela sto se kladio,
već sto se vadio...