Display MoreJa sam također sličnog stava i vjerujem da ćemo još tonuti. Naprosto se ništa dobro ne događa. Rat eskalira, ekonomski rat eskalira i ostavlja posljedice na cijenu energenata i roba, uz to sve imamo i inflaciju koja se razvila od situacije s koronom a koja će se uz prethodno nabrojane probleme još povećati i produžiti. Ništa dobro nije na vidiku, ne vidim druge nego da burze još idu dolje i zato i čekam s nekom lovom da dokupim kad se pojave dobre prilike.
Kad i kako će ovo proći, ne znam, ali očekujem da kad ovo prođe skok burze, osim nekog manjeg inicijalnog, uopće neće biti strelovit već polagan jer će posljedice inflacije i nedostatka energenata i roba ostaviti ožiljke na ekonomiji.
Da Rusi ovo misle riješit u nekom srednjem roku ne bi izlazili iz Vijeća Europe, da Ameri ovo misle da riješit ne bi išli u Iran i Venezuelu da im skinu sankcije kako bi povećali proizvodnju nafte.
Da UK ovo misli riješit ne bi slali u Ukrajinu protuzračne sisteme koji mogu obarat zrakoplove i noću.
Da EU ovo misli riješit ne bi provodila plan da smanji uvoz ruskog plina za 2/3 do kraja godine...
Dakle, daljna eskalacija je gotovo sigurna...
Moj savjet je da ne slušate što netko govori, već što radi i iz toga izvlačite zaključke.
Ovo je jednodimenzionalno gledanje na stvar, zašto ne bi istovremeno i pokušavali riješiti problem i pripremali svoje države za slučaj da se sukob otegne? Ne vodi se država na način da su sva jaja u jednoj košari.