1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 31, 2020 at 3:43 PM
    • #2,221
    Quote from trial

Konačno je i ova neizbježna tema došla na red. Bit će veselo.

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/cak-i…romni/10153300/

Zanimljivo kako su nasli opravdanje da se ne smanje place uzeli su samo jednadzbu koja njima odgovara, a jesu racunali kolika je proracunska rupa i koliko je ovih 3250kn iz proracuna isto utjecanje na taj bdp ili kako bi bilo da to smanjenje podile ovima s 3250kn pa bi onda bdp jos ljepse izgledao aj dugorocni utjecaj na potrosnju bio bolji da je ravnomjerniji teret krize.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 31, 2020 at 3:43 PM
    • #2,222

Vidjet ćemo će ovi veliki nalozi prodajni na AD Plastiku biti pometeni. Kupio sam povoljno ali nema rasta nekog. Je li vrijeme ? Isto stečajna cijena stoji kao i RIVP.

• Neo
    Guest
    • March 31, 2020 at 4:09 PM
    • #2,223

i dalje mislim da ce Adpl do nekih 120-125kn, a onda bombetina dolje.

Files

20200331_160539.jpg 513.9 kB – 0 Downloads
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 31, 2020 at 4:31 PM
    • #2,224

https://tradingeconomics.com/united-states/stock-market

Ovi trenutno koriste benefit četvrtog najavljenog stimulusa

Nadam se da imaju više trikova u rukavu, nego li će ovo trajati

• Neo
    Guest
    • March 31, 2020 at 5:54 PM
    • #2,225

Ameri mogu svirati do 2790...a onda krece samo 1 smijer. A nije up up.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 31, 2020 at 7:03 PM
    • #2,226

I Trump sada planira velika ulaganja u infrastrukturu.

"With interest rates for the United States being at ZERO, this is the time to do our decades long awaited Infrastructure Bill. It should be VERY BIG & BOLD, Two Trillion Dollars, and be focused solely on jobs and rebuilding the once great infrastructure of our Country! Phase 4"

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 31, 2020 at 7:26 PM
    • #2,227

Sucker's Rally,i tako pišu

https://finance.yahoo.com/news/investors…-103832588.html

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 31, 2020 at 9:05 PM
    • #2,228

Trading Economics-

- US stocks erased early gains in another volatile session on the last trading day of the quarter, as investors remain concerned about a global recession as the number of coronavirus infections in the US rose above 165K with cases in New York jumping to over 75K. Meantime, the Trump ....

• barbosa
    Guest
    • March 31, 2020 at 9:07 PM
    • #2,229
    Quote from StatusQuo

Zanimljivo kako su nasli opravdanje da se ne smanje place uzeli su samo jednadzbu koja njima odgovara, a jesu racunali kolika je proracunska rupa i koliko je ovih 3250kn iz proracuna isto utjecanje na taj bdp ili kako bi bilo da to smanjenje podile ovima s 3250kn pa bi onda bdp jos ljepse izgledao aj dugorocni utjecaj na potrosnju bio bolji da je ravnomjerniji teret krize.

Svi državni funkcioneri u Severnoj Makedoniji će dva meseca primati minimalac

Smanjenje plate na "minimalac" se ne odnosi na administraciju i imenovana lica u zdravstvu, već su tom merom obuhvaćeni predsednici države, parlamenta i vlade, zamenici ministara, državni sekretari, direktori državnih institucija, poslanici, gradonačelnici, dok predsednici i članovi upravnih i nadzornih odbora javnih instutucija neće primati nadoknadu za vreme trajanja krize.

samo da se vidi da se može...daj u hr predloži gradonačelniku ili gradskoj upravi da ide na minimalac pa da vidiš :cursing: iako sad za vrijeme mjera ne rade ništa, pogotovo manji gradovi ...

Edited once, last by barbosa (March 31, 2020 at 9:13 PM).

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 31, 2020 at 9:24 PM
    • #2,230
    Quote from barbosa
    Quote from StatusQuo

Smanjenje plate na "minimalac" se ne odnosi na administraciju i imenovana lica u zdravstvu, već su tom merom obuhvaćeni predsednici države, parlamenta i vlade, zamenici ministara, državni sekretari, direktori državnih institucija, poslanici, gradonačelnici, dok predsednici i članovi upravnih i nadzornih odbora javnih instutucija neće primati nadoknadu za vreme trajanja krize.

samo da se vidi da se može...daj u hr predloži gradonačelniku ili gradskoj upravi da ide na minimalac pa da vidiš :cursing: iako sad za vrijeme mjera ne rade ništa, pogotovo manji gradovi ...

Lokalnim vlastima će jako pasti prihodi. Svaka općinska terasa plaća reket načelniku općine ili gradonačelniku i njegovoj ekipi. Bez provizije gotovinski. Imajte srca.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 31, 2020 at 9:26 PM
    • #2,231
    Quote from barbosa
    Quote from StatusQuo

Moze ali nasi ne, a sta je s ovih preko 100 tisuca nezaposlenih koji nikakvu pomoc nece dobit a vecina se trebala zaposlit sezonski jadni oni i da oce ne mogu ic trazit posao sada, umisto da su i njima barem nesto dali jer su i njima uskratili pravo da traze posao tj pravo na rad jer ne mogu nigdi sada, njima je samo pozitivno kako i ne bi bilo kad se nicega ne odricu.

Neće biti prijedloga rezanja plaća i ušteda u javnom sektoru ili prijedloga zakona koji bi djelomično suspendirao radna prava. Barem zasad. Vlada će se u četvrtak držati krilatice: Samo pozitivno! Na sjednici Vlade usvojit će prošireni paket mjera za pomoć, a kako saznajemo, uslišit će molbe poduzetnika o otpisu poreznih i drugih davanja u vrijeme dok su zatvoreni odlukom države. Želja je povećati i plaće onih radnika koji su ostali zaposleni i nisu završili na burzi.

https://www.24sata.hr/news/radnicima…a-tvrtke-684435

• barbosa
    Guest
    • March 31, 2020 at 10:44 PM
    • #2,232

ne znam gospodo, jesam malo radikalan ali ovo ne vodi nikuda, ali baš u nikuda...opet teret snosi isključivo gospodarstvo a veliki dio drž i javnog sektora, koji u ovoj specifičnoj situaciji niti na posao ne moraju ići ima "pravo" na punu plaću i još će dobiti i uskrsnice i regrese a nadobudni zaposleni u i iz privatnog poduzetništva, po ne znam koji puta, zgaženi, iskorišteni i odbačeni nek se sami snalaze ko islužena prostitutka iz javne kuće i to pod kojim izgovorom, da uhljebi i udarači pečata mogu vrtiti likvidnost unutar sebe tj. da pdvom, doprinosima i režijama natrag pune drž blagajnu...još ovo izvrdavanje sa ustavom, saborom, izvanrednim stanjem i ograničavanjem prava i sloboda...ne znam, bijesan sam, razočaran, u stvari niti sam ne znam što sam, ali znam da se ja a niti moji prijatelji i kolege za ovakvu ne ravnopravnu Hrvatsku nismo borili...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 31, 2020 at 11:05 PM
    • #2,233

btw., od sutra Vam se na nekim dionicama mijenja pomak cijene, čisto da se ne iznenadite zašto su Vam nalozi izbrisani

https://zse.hr/default.aspx?id=96734

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 31, 2020 at 11:18 PM
    • #2,234
    Quote from barbosa

ne znam gospodo, jesam malo radikalan ali ovo ne vodi nikuda, ali baš u nikuda...opet teret snosi isključivo gospodarstvo a veliki dio drž i javnog sektora, koji u ovoj specifičnoj situaciji niti na posao ne moraju ići ima "pravo" na punu plaću i još će dobiti i uskrsnice i regrese a nadobudni zaposleni u i iz privatnog poduzetništva, po ne znam koji puta, zgaženi, iskorišteni i odbačeni nek se sami snalaze ko islužena prostitutka iz javne kuće i to pod kojim izgovorom, da uhljebi i udarači pečata mogu vrtiti likvidnost unutar sebe tj. da pdvom, doprinosima i režijama natrag pune drž blagajnu...još ovo izvrdavanje sa ustavom, saborom, izvanrednim stanjem i ograničavanjem prava i sloboda...ne znam, bijesan sam, razočaran, u stvari niti sam ne znam što sam, ali znam da se ja a niti moji prijatelji i kolege za ovakvu ne ravnopravnu Hrvatsku nismo borili...

Pametan uči na tuđim greškama, a budala na svojim. Mi smo gori od budala jer nismo ni na svojim greškama uspjeli ništa naučili.

Ovo je stvarno tužno.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Lucijan
    Student
    Reakcija primljeno
    102
    • March 31, 2020 at 11:35 PM
    • #2,235

Javni sektor nas "spašava" svojim trošenjem. Hvala im lijepa ali i mi bismo trošili. Ja bih pitao Ribića tko je tu malouman.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 1, 2020 at 12:47 AM
    • #2,236
    Quote from barbosa

Slazem se ovo je ponizavanje svih ostalih i osjecas gorcinu da imaju pravo ti sve ogranicit, uzest primanja i onda ti dat mrvice i to samo nekima, a da ne pokazu niti malo solidarnosti svojim postupcima sa svojim primanjima jer na kraju ta primanja ce opet sve privatni sektor platit, znaci unisti privatnike i onda ih naknadno jos optereti da podnesu obveze njihovih rasipanja, prave nas budalama.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 1, 2020 at 4:27 AM
    • #2,237

u neku ruku mogu se složit sa Ribićem.

naime, najviše uhljeba Vam se nakrcalo u HZZO, HZMO, jedinice lokalne i regionalne samouprave i javna poduzeća, a jedini lijek za to Vam je smanjivanje doprinosa, poreza na dohodak, prireza i ostalih parafiskalnih nameta, i to drastično.

inace, opća država, pa i Ribićevci, su najvećim dijelom financirani iz PDV-a.

problem je što su ovi prvi većinom HDZ uhljebi i nijedna mjera od ovih predloženih ne ide prema njima, dok kod ovih drugih je situacija 50-50 i politički je tamo lakše rezat da se ne izgube izbori

ovo Vam je jedan od boljih komentara na sadašnju situaciju.

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2170307

i šlag na kraju, ako je nekome promaklo, radnici iz plaće, oni šta rentaju (turistički i ne-turistički) i mi šta trgujemo na tržišzu kapitala najviše financiramo ove lokalne krkan-uhljebe koji ionako ništa ne rade i koji bi sada bili par mjeseci na godišnjem odmoru da ne moraju lupati pečate na propusnice (inače, na njihove pečate se najduže čeka i najteže ih je dobiti, pogotovo ako ne želite uvaliti kuvertu).

i sad zato šta ih je Vili zafrknuo s karantenom, di ipak moraju udariti koji pečat, i to bez kuverte, njima se, pretpostavljam, radi duševnih bolova neće rezati ništa.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 1, 2020 at 5:14 AM
    • #2,238
    Quote from st-brajo
    Quote from nascar

Nikad više štednje u bankama, a nikad manje kamate (08.01.2020.)

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…kamate-20200108

ako ste ikad svratili u baknu podignuti nesto novca mogli ste primijetiti da je vecina ljudi u dozvoljenom minusu.

oni koji vec imaju rijeseno stambeno pitanje drze cash i ne misle ga ulagati nigdje osim u renovaciju nekretnine ili kupnju neke druge ako cijene padnu.

broj ulagaca na trzistu kapitala stalno opada, a znam da ti bankari cim imas nesto vise casha na racunu nude ove otvorene fondove (meni su konkretno ove sta su izlozene BRIC-u).

meni to nije bilo interesantno, jer mislim da sam mogu bolje oploditi novac na trzistu kapitala, a vjerujem da je dosta ljudi nasjelo i sad su u "pusioni".

Isto tako, oni te obavijeste kad tvoj ulog padne za odredjeni postotak, tako da su vjerojatno neki u panici odlucili prodati svoje udjele, pa imamo ovo sto sada imamo.

Display More

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2170755

• greenhorn
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • April 1, 2020 at 5:20 AM
    • #2,239

Eto i službena potvrda tko je i zašto prodavao u onim danima kada je sve padalo po 10 % i više.

Ovdje se povela rasprava koliko će hrvatski BDP pasti, pa evo što struka kaže:

https://novac.jutarnji.hr/specijali/ia/e…ezive/10153174/

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 1, 2020 at 7:10 AM
    • #2,240
    Quote from st-brajo

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2170755

Članak je vrlo glup. Novinar sjedi 1.

Građani nisu povukli 7 milijardi nego su cijene udjela i dionica strmoglavo pale. Ipak Hrvati nisu toliko financijski nepismeni kao taj novinarčić. Kad apokaliptično pada prilika je za kupnju, jer niža cijena umanjuje rizik. Ako cipele koštaju 1.500 kn, na rasprodaji mogu biti 600 kn. Bolje ih je kupiti tada za 600 kn. Evo sad iz primjera cipela da i taj novinar može naučiti. Valamar RIVP je danas 24,10 kn to je NIŽE od 50% nekadašnje cijene. Tako sve dionice ili preko 99% imaju znatno nižu vrijednost. I to prvoklasne diinice na ZG burzi...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 932

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 11:10 PM
    2. Odgovora
      932
      Pregleda
      492k
      932
    3. borsa

May 28, 2025 at 11:10 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 28, 2025 at 7:16 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 28, 2025 at 7:16 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 28, 2025 at 7:08 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. vitoo

May 28, 2025 at 7:08 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 28, 2025 at 3:41 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 28, 2025 at 3:41 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 2:00 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 28, 2025 at 2:00 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

borsa May 28, 2025 at 11:10 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 28, 2025 at 7:16 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 28, 2025 at 3:41 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Što smo danas tržili

tento May 28, 2025 at 1:14 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy