dešavalo se to već. tera firma pojma nemam ni šta je to.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
spašavanje ove posrnule švicarske banke je svakog švicarca koštalo 12500 franaka, a već su jednom 2008. platili spašavanje ubs koja je sad profitirala kupnjom ove prve. u ponedjeljak su bile demonstracije jer je ljudima dopi.dilo da drugi dijele bonuse a kad je gubitak onda su preveliki da bi propali. najveći gubitnici su saudijci posebno fond obitelji olajan (nikad čuo) i katarski suvereni fond. u glavnom u perzijskom zaljevu nisu oduševljeni ovom situacijom dok su ameri opet pokazali kako se to radi. kad opljačkaš švicarce onda si stvarno majstor.
Saudijcima su uzeli 10% dionica banke, a likovi ih dokapitalizirali krajem lanjske godine...
Koliko je pisalo dionicari dobivaju za dionice cijenu preuzimanja
-
Saudijcima su uzeli 10% dionica banke, a likovi ih dokapitalizirali krajem lanjske godine...
Koliko je pisalo dionicari dobivaju za dionice cijenu preuzimanja
To je neke sića...5-10% prijašnje tržišne vrijednosti udjela, čisto da se zadovolji forma i izbjegnu sudske parnice.
-
za sada loša reakcija -1,6 sßp 500
Tko je ovaj koji slika selfie? Sudeći po osmijehu, netko tko se nakrcao put opcijama.
-
Kako danas prošao nalog u 16:15h?
To je specijalni termin. Za insajdere i one koji nisu stigli zadati nalog prije 16.00 sati.
-
Tko je ovaj koji slika selfie? Sudeći po osmijehu, netko tko se nakrcao put opcijama.
Zar ga nisi prepoznao?
Pa to je nas Dr.Kalica
-
QuoteQuoteSaudijcima su uzeli 10% dionica banke, a likovi ih dokapitalizirali krajem lanjske godine...
To je neke sića...5-10% prijašnje tržišne vrijednosti udjela, čisto da se zadovolji forma i izbjegnu sudske parnice.
Pravna država i zaštita investitora i malih dioničara, a ne kao kod nas, gdje je potpuno isto, zato je kod njih burza jaka, a kod nas nije.
Nema veze s percepcijom, mentalitetom prvenstveno onih koji imaju dionice.
Najveća antipropaganda za ulaganje u HR je čitati komentare na ovom portalu, koji kao propagira jaču burzu, više izlistanih i više trgovine.
Pod komentare mislim na nekakav RSI komentara, količina sitnih duša x količina destrukcije naprema količini zdravog razuma x količina afirmativnog.
-
evo, ugasilo CNBC na A1.
kao da nam poručuju da se ostavimo Powell-a i vratimo onome šta najbolje znamo, brojanju turista i praćenju brodova
-
evo pišu da je pad marketa jučer izazvala sekretarica Yellen a ne J. Pow
neoprezno je komentirala da neće država garantirati za sve depozite u regionalnim bankama
eno se jutros fjučersi oporavljaju
od 13.4. smo u biti u uzlaznom trendu bez obzira na sve: graf
ja vam kažem da su šanse veće da ćemo prije vidjeti 4.300 pa onda ide pad
kako? pa... ako se banke oporave, mogle bi pogurati indeks, a kako vidimo, NVDA i AMD rasturaju neumorno od listopada
problem u tom razvoju bi jedino mogle biti smanjene zarade, to bi pritisnulo prema dolje
logički? svi koji su imali namjeru prodati su prodali
šorteri? uspjeli su pogurati do 3.800 min, i to je to, samo zahvaljujući bankama od kojih su se neke prepolovile
živi bili pa vidjeli!
(i dalje sam bullish na naftu)
-
Kako danas prošao nalog u 16:15h?
To je specijalni termin. Za insajdere i one koji nisu stigli zadati nalog prije 16.00 sati.
zbog razlike u cijeni, dionica je bila u dražbi, koja je ovaj puta potrajala 15 minuta,
svi su mogli učestvovati, natjecati se i onaj s najvećom cijenom i kupiti
Dražbe uravnoteženja (limiti promjene cijene)
možete pronaći na popisu određenu tvrtku i provjeriti limite, možda drugi puta i vama zatreba
-
-
Nisam detaljno pratio jučer ZSE. Šmrknuo sam više nego inače pa me pokosilo. Uvijek na dane kad je FED treba malo povući.
Šta je to trgovalo u 16.15?
-
evo pišu da je pad marketa jučer izazvala sekretarica Yellen a ne J. Pow
Yellenica jucer rasturila. Zna ona kako se krati trziste.
-
Nisam detaljno pratio jučer ZSE. Šmrknuo sam više nego inače pa me pokosilo. Uvijek na dane kad je FED treba malo povući.
Šta je to trgovalo u 16.15?
A šta mogu, ja šmrknuo samo od prehlade. a je i jeftinije.
-
jučer je Hindenburg najavio short report za nekog velikog
danas je izašlo pa znamo tko je u pitanju... SQ je meta
-18% u PM
-
-18% u PM
samo neka deru.
Block: How Inflated User Metrics and “Frictionless” Fraud Facilitation Enabled Insiders To Cash Out Over $1 BillionBlock Inc., formerly known as Square Inc., is a $44 billion market cap company that claims to have developed a “frictionless” and “magical” financial…hindenburgresearch.com -
-18% u PM
Evo još malo komedije
Pivot to profitability prompts Mizuho to upgrade Block to Buy By Investing.comPivot to profitability prompts Mizuho to upgrade Block to Buywww.investing.com -
Evo još malo komedije
dok god Kuroda printa, ovi japanski kockari će se za*ebavat 🤷
btw., vidi i naših Švicaraca
The Swiss National Bank's US Stocks: $150 Billion and Counting | Robert AroThis time last year, the Swiss National Bank (SNB) had US stock holdings of $94 billion. The portfolio of Switzerland’s central bank has grown by $56 billion…mises.orgglavno da je valuta tvrda ko kamen.
da ne spominjem Kineze.
sam dragi Bog zna preko koga oni sve peru lovu, jer i yuan isto stoji ko Stojko.
a uredno krate dollarske rezerve
https://ticdata.treasury.gov/resource-center/data-chart-center/tic/Documents/mfh.txt
btw., danas je u Hong Kong-u roknuo repo market.
šteta šta Soroš više nije u najboljim danima da se malo "poigra" s ovim valutama.
-
Evo još malo komedije
dok god Kuroda printa, ovi japanski kockari će se za*ebavat 🤷
btw., vidi i naših Švicaraca
https://mises.org/power-market/s…on-and-counting
glavno da je valuta tvrda ko kamen.
da ne spominjem Kineze.
sam dragi Bog zna preko koga oni sve peru lovu, jer i yuan isto stoji ko Stojko.
a uredno krate dollarske rezerve
https://ticdata.treasury.gov/resource-cente…cuments/mfh.txt
btw., danas je u Hong Kong-u roknuo repo market.
šteta šta Soroš više nije u najboljim danima da se malo "poigra" s ovim valutama.
"Soroši" su zastarjeli
‘Ovo je najveći izum čovječanstva. Pogodit će nas kao tornado, a mi za to nismo spremni‘Američki esejist Thomas Lauren Friedman pokušao je objasniti što će ChatGPT značiti za svijetwww.jutarnji.hrmislim da je netko već dobio informaciju što nam slijedi i svi papirići će očito postati bezvrijedni, bez obzira na boje, oblik, porijeklo
-
"Soroši" su zastarjeli
https://www.jutarnji.hr/life/tehnologi…premni-15318304
mislim da je netko već dobio informaciju što nam slijedi i svi papirići će očito postati bezvrijedni, bez obzira na boje, oblik, porijeklo
nek mu neko postavi pitanje: na koji način uhljeb može donijeti rješenje u zakonskom roku?
pregorit će mu "neuroni" dok nađe odgovor
-
"Soroši" su zastarjeli
https://www.jutarnji.hr/life/tehnologi…premni-15318304
mislim da je netko već dobio informaciju što nam slijedi i svi papirići će očito postati bezvrijedni, bez obzira na boje, oblik, porijeklo
nek mu neko postavi pitanje: na koji način uhljeb može donijeti rješenje u zakonskom roku?
pregorit će mu "neuroni" dok nađe odgovor
Termin "uhljeb" se koristi za označavanje osobe koja je dobila neki posao ili funkciju na temelju svojih političkih ili osobnih veza, a ne na temelju svojih sposobnosti i kvalifikacija.
U tom smislu, ne postoji konkretni način na koji "uhljeb" može donijeti rješenje u zakonskom roku, jer to ovisi o sposobnostima i kompetencijama same osobe.
Ako osoba ima potrebna znanja, vještine i iskustvo za rješavanje problema u zakonskom roku, ona bi mogla primijeniti ta znanja i vještine kako bi donijela rješenje u skladu s rokovima koje zakon propisuje. Međutim, ako osoba nema potrebna znanja i vještine, teško je očekivati da će biti u stanju donijeti rješenje u zakonskom roku, bez obzira na to jesu li "uhljeb" ili ne.
U svakom slučaju, učinkovitost i kvaliteta rješenja koje se donose ne bi trebale biti povezane s bilo kakvim političkim utjecajima ili vezama, već bi trebale biti utemeljene na stručnosti i sposobnostima osobe koja donosi odluke.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Riječ "uhljeb" se često koristi u Hrvatskoj u negativnom kontekstu i označava osobu koja je zaposlena u javnom sektoru na temelju političke ili osobne veze, a ne zbog svojih stručnih kvalifikacija.
U tom smislu, uhljeb ne bi trebao utjecati na sposobnost donošenja rješenja u zakonskom roku, jer bi njegova pozicija trebala biti utemeljena na stručnosti i sposobnosti, a ne na vezama ili neprimjerenim povlasticama.
U svakom slučaju, donošenje rješenja u zakonskom roku ovisi o sposobnosti osobe koja je zadužena za to da istraži, prikupi potrebne informacije, razmotri različite opcije i donese odluku na temelju relevantnih činjenica i zakonskih propisa.
To uključuje dobro poznavanje relevantnih zakona, pravilnu interpretaciju i primjenu propisa.
Evo kaj veli
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SNBA (Slatinska Banka d.d.) 266