zato se ZABA drzi na istom
nema do hrvata
Ako zafali Unicredit-u mogli bi još neku izvarednu dividendu do kraja godine izbaciti 😅
nema do hrvata
Ako zafali Unicredit-u mogli bi još neku izvarednu dividendu do kraja godine izbaciti 😅
nema do hrvata
to bi im bia kusur.
prije da će ju nekome uvaliti, dao Bog nekoj američkoj banci pa da imamo premium brokersko iskustvo 🤷
to bi im bia kusur.
prije da će ju nekome uvaliti, dao Bog nekoj američkoj banci pa da imamo premium brokersko iskustvo 🤷
Ne,ne neka njima kusuraju,njihovi sitniši su nama O2 😁
Kod nas je tek najsmješnija situacija.
Zato što su vani banke pale bijes su iskalili na drugim domaćim dionicama. A banke se još i dobro drže.
Zato što su vani banke pale bijes su iskalili na drugim domaćim dionicama. A banke se još i dobro drže.
Neka. Hvala prodavačima na ULPL.
Neka. Hvala prodavačima na ULPL.
Čestitam! Isto sam razmišljao podebljati poz ali mi broker nije dao ni blizu.
ja čekao atpl ali ništa
ja čekao atpl ali ništa
I ja, isto ništa,čekamo i dalje
Koja drastična promjena u očekivanjima ciljane fedove kamate. I to prije sutrašnjih podataka o inflaciji. Prema ovome kamata bi se samo malo pomakla do kraja godine. A pojavila se i mala vjerojatnost da možda počne padati.
4.00 - 4.25 | 1.6% | — | — |
4.25 - 4.50 | 9.4% | — | — |
4.50 - 4.75 | 22.8% | — | — |
4.75 - 5.00 | 30.0% | — | — |
5.00 - 5.25 | 23.0% | 2.8% | 3.9% |
5.25 - 5.50 | 10.3% | 15.6% | 23.4% |
5.50 - 5.75 | 2.5% | 31.7% | 36.5% |
5.75 - 6.00 | 0.3% | 30.8% | 25.4% |
6.00 - 6.25 | — | 15.2% | 9.0% |
6.25 - 6.50 | — | 3.6% | 1.7% |
6.50 - 6.75 | — | 0.3% | 0.1% |
6.75 - 7.00 | — | 0.0% | 0.0% |
Slabo ja to sve.
Nikako da skužim kako bi fedove kamatne stope bile u odnosu sa time da bi, recimo, povečana isplata dividende zabe bitno mogla pomoći unicred-u, pa onda i cijena ulpl na zse, pa onda i atpl na zse, itd, itd. pa svima nama na tom našem zse.
Kako to fed utječe, recimo na kutjevo? adrs, atgr, bcin?
Pomagajte.
Slabo ja to sve.
Nikako da skužim kako bi fedove kamatne stope bile u odnosu sa time da bi, recimo, povečana isplata dividende zabe bitno mogla pomoći unicred-u, pa onda i cijena ulpl na zse, pa onda i atpl na zse, pa svima nama na zom našem itd, itd ??
Kako to fed utječe, recimo na kutjevo?
Pomagajte.
nikako.
ali utječe ECB koji isto diže kamate, što znači da utječe na uvjete kreditiranja.
ako neka firma ima kredite koje uskoro treba refinancirati, treba izračunati koja je najveća kamata po kojoj može dignuti novi kredit, a da ga uredno može vraćati.
ako pak dobiju kredit po kamati koja je veća od toga, onda se može dogoditi novi mali Agrokor 🤷
Slabo ja to sve.
Nikako da skužim kako bi fedove kamatne stope bile u odnosu sa time da bi, recimo, povečana isplata dividende zabe bitno mogla pomoći unicred-u, pa onda i cijena ulpl na zse, pa onda i atpl na zse, itd, itd. pa svima nama na tom našem zse.
Pomagajte.
Barem u odnosu na brodare je veza očita. Fed utječe na libor a brodari se većinom zadužuju prema kamati libor+nešto. Slično vrijedi i za banke. I tako je otprilike sve povezano. Jedino što je ponegdje poneka karika više u lancu.
Display MoreSlabo ja to sve.
Nikako da skužim kako bi fedove kamatne stope bile u odnosu sa time da bi, recimo, povečana isplata dividende zabe bitno mogla pomoći unicred-u, pa onda i cijena ulpl na zse, pa onda i atpl na zse, pa svima nama na zom našem itd, itd ??
Kako to fed utječe, recimo na kutjevo?
Pomagajte.
nikako.
ali utječe ECB koji isto diže kamate, što znači da utječe na uvjete kreditiranja.
ako neka firma ima kredite koje uskoro treba refinancirati, treba izračunati koja je najveća kamata po kojoj može dignuti novi kredit, a da ga uredno može vraćati.
ako pak dobiju kredit po kamati koja je veća od toga, onda se može dogoditi novi mali Agrokor 🤷
upravo to.......to su rizici koji dolaze......to je neizbježno jel kamate koje su bile, su bile, što reći....... tu će neki kleknuti, neki pokleknuti a neki se više ili manje spotaknuti .......
The implosions of Silicon Valley Bank, Silvergate Capital, and Signature Bank in recent days might make for scary headlines. But they could actually be bullish developments for stock investors.
That's because the Federal Reserve may be forced to slow the pace of rate hikes it's been enacting since March 2022. It would be welcome news for investors who have felt the pain of tighter financial conditions as stocks have limped to a weak start this year.
It would also help alleviate the very pressure that led to the collapse of these institutions. After all, the rising-interest-rate environment is what put the firms in such a precarious situation to begin with, as risk-free government bonds started yielding more than their debt. Customers pulled money and fled to greener pastures, and the panicked situation eventually snowballed into a series of bank runs.
Now, with the prospect of further rate hikes diminished, investors are scrambling to reassess what it means for two main drivers of stock gains: corporate earnings growth and risk appetite. Based on Monday's market action, it's positive: all three US indexes rose, with the more rate-sensitive Nasdaq pacing the gains with a 1.4% increase.
Display MoreŠta nije onaj neki takozvani stable coin pao za 99% prije godinu dana i to u jednom danu?
Ako je to stabilnost, onda ne znam što je to nestabilna valuta
Da, UST.
I tu sam popušio 250k jer sam ostao zaključan na Binance Earn i nisam mogao izaći. Zapravo manje jer sam prodao na 0.12 i dobio još nešto malo LUNC prevare. Ali uglavnom popušio većinuu. Srećom sam većinu kripta držao u BUSD.
Tkogod kaže da je kripto sigurniji od dionica nije baš pri zdravoj pameti. Preporučam da ga odmah stavite block/ignore i uštedite vrijeme rasprava i nepotrebno čitanje posta.
Vidim da se vanka pad nastavlja. Nažalost već sam izašao iz shorta jer sam teški amater. A nisam ništa ni prodao na ZSE. Jer stalno netko iskače na prodaji ispred mene. Netko od ovih kojima nema panike i sve je u redu. kakvi klauni majko mila.
Ti si imao na CEXu 250k zaključano?
Pa koliko ti imaš godina 12?
Tako se ponašaju djeca, pohlepno. To onda košta na kraju. I još njaške ovdje..
A cold wallet pa stake ništa a? manja kamata a ti pohlepan, tako ti i treba
Ma i tebe treba na ignore kad si tako pametan
ja sam vam čamio ovdje godinama, gledao nestanak investitora, padom likvidnosti kroz vrijeme od 10 godina..
I skužio sam da ste svi već tu ušemljeni da poznajete tržište i sentiment i ostalo.. nikako napravit neku lovu, ali nikako, 2 koraka naprijed jedan nazad, onda 2 naprijed 3 nazad i tako stalno u ovoj maloj izmanipuliranoj bari prepunoj zrelih krokodila koji znaju posao..
Kripto mi je došao isto kao i dionice, želja za zaradom. To što se zove drukčije i to što vi iskusni krokodili stavljate fundamente na prvo mjesto me nije opterećivalo, ionako ne trebam fundamente, nego profite.
Tako sam iz jedne zone neugode prešao u drugu, pare sam dao na obe strane i pomirio se s njima..
Kripto mi je napravio x12 od studenog 2020., kupio garsonjeru i zemljište na krku.
I da sad pričamo o dionicama na zse? knzm, tisk, ksst, samo reci koja uspješnica to može biti u državi od niti 4 milje i toliko obeshrabrenih investitora koji su izgubili povjerenje u institucije koje vode ovu predstavu, da će vam promijeniti život..
Jasno mi je da vam se ne da izlaziti iz zone ugode i poznatog u nepoznato i strano. Stariji ste ljudi.
Ali ste čangrizavi za poludit prema kriptu, jer nemate hrabrosti za promjenu, jer ste sve te prevare već vidjeli.. Niste istraživači, znatiželjni, nego uljuljani u zse, komforni. Kolumbo nije isto znao di ide, pa ga fino nakitila Španjolska kruna.
I sam ću se složiti da je kripto prevara, napisati knjigu o tome ako treba, čim i vi priznate (sebi) da je Dollar najveći ponzi ikad stvoren.
(Pa sad i fundamenti, dolar je izgubio više od 96% svoje vrijednosti od prvog dana upotrebe i bez pokrića u zlatu (zlatnog standarda) je od 1971. Kad usfali love, Vlada ne smanjuje troškove države, nego isprinta nove novčanice. Stvara inflaciju. i ne naša vlada nego ona koja to bolje radi a naša prati. Inflate, napuhati (količinu novca u opticaju). Poslje kažeš da je sve poskupilo. Nije poskupilo bas sve odjednom kako ispada, nego je razrijeđena vrijednost ovih starih novčanica u opticaju, pala je vrijednost novca kad naprintaš još tog istog shita.)
hrabrosti vam treba za promjenu, ne iskustva, ne znanja, cahones.
Lijepi pozdrav
Slabo ja to sve.
Pomagajte.
Barem u odnosu na brodare je veza očita. Fed utječe na libor a brodari se većinom zadužuju prema kamati libor+nešto. Slično vrijedi i za banke. I tako je otprilike sve povezano. Jedino što je ponegdje poneka karika više u lancu.
Ajde opet ja.
Privatno sam ponekada bio dosta zadužen.
Ako moj izračun ne bi izdržao porast kamatne stope za, reciomo, jedan ili dva posto, ja bi to morao znati izdržati, prtetpostaviti, ukalkulirati, ili to ne učiniti itd.
To pretpostavlja da su velika većina ekonomskih subjekata na rubu? Ili ništa ne znaju?
Recimo i HT i ERNT su puni casha, ne treba ih se ticati porast kamatnih stopa, ali padaju.
Znam da su ovo prejednostavne stvari za velike fin. analize, ali evo.
Display Moreja sam vam čamio ovdje godinama, gledao nestanak investitora, padom likvidnosti kroz vrijeme od 10 godina..
I skužio sam da ste svi već tu ušemljeni da poznajete tržište i sentiment i ostalo.. nikako napravit neku lovu, ali nikako, 2 koraka naprijed jedan nazad, onda 2 naprijed 3 nazad i tako stalno u ovoj maloj izmanipuliranoj bari prepunoj zrelih krokodila koji znaju posao..
Kripto mi je došao isto kao i dionice, želja za zaradom. To što se zove drukčije i to što vi iskusni krokodili stavljate fundamente na prvo mjesto me nije opterećivalo, ionako ne trebam fundamente, nego profite.
Tako sam iz jedne zone neugode prešao u drugu, pare sam dao na obe strane i pomirio se s njima..
Kripto mi je napravio x12 od studenog 2020., kupio garsonjeru i zemljište na krku.
I da sad pričamo o dionicama na zse? knzm, tisk, ksst, samo reci koja uspješnica to može biti u državi od niti 4 milje i toliko obeshrabrenih investitora koji su izgubili povjerenje u institucije koje vode ovu predstavu, da će vam promijeniti život..
Jasno mi je da vam se ne da izlaziti iz zone ugode i poznatog u nepoznato i strano. Stariji ste ljudi.
Ali ste čangrizavi za poludit prema kriptu, jer nemate hrabrosti za promjenu, jer ste sve te prevare već vidjeli.. Niste istraživači, znatiželjni, nego uljuljani u zse, komforni. Kolumbo nije isto znao di ide, pa ga fino nakitila Španjolska kruna.
I sam ću se složiti da je kripto prevara, napisati knjigu o tome ako treba, čim i vi priznate (sebi) da je Dollar najveći ponzi ikad stvoren.
(Pa sad i fundamenti, dolar je izgubio više od 96% svoje vrijednosti od prvog dana upotrebe i bez pokrića u zlatu (zlatnog standarda) je od 1971. Kad usfali love, Vlada ne smanjuje troškove države, nego isprinta nove novčanice. Stvara inflaciju. i ne naša vlada nego ona koja to bolje radi a naša prati. Inflate, napuhati (količinu novca u opticaju). Poslje kažeš da je sve poskupilo. Nije poskupilo bas sve odjednom kako ispada, nego je razrijeđena vrijednost ovih starih novčanica u opticaju, pala je vrijednost novca kad naprintaš još tog istog shita.)
hrabrosti vam treba za promjenu, ne iskustva, ne znanja, cahones.
Lijepi pozdrav
neke stvari stoje, ali neki od nas koji su skoro sve izgubili na dionicama da ne nabrajam sad tickere, možeš li nas kriviti što ne želimo još jednom skoro sve izgubiti na kriptama da također ne nabrajam doge
osobno kripte smatram smećem iako sam izvukao cca 2k€ bez da sam ulozio jednu kunu (airdrop)
Display MoreDa, UST.
I tu sam popušio 250k jer sam ostao zaključan na Binance Earn i nisam mogao izaći. Zapravo manje jer sam prodao na 0.12 i dobio još nešto malo LUNC prevare. Ali uglavnom popušio većinuu. Srećom sam većinu kripta držao u BUSD.
Tkogod kaže da je kripto sigurniji od dionica nije baš pri zdravoj pameti. Preporučam da ga odmah stavite block/ignore i uštedite vrijeme rasprava i nepotrebno čitanje posta.
Vidim da se vanka pad nastavlja. Nažalost već sam izašao iz shorta jer sam teški amater. A nisam ništa ni prodao na ZSE. Jer stalno netko iskače na prodaji ispred mene. Netko od ovih kojima nema panike i sve je u redu. kakvi klauni majko mila.
Ti si imao na CEXu 250k zaključano?
Pa koliko ti imaš godina 12?
Tako se ponašaju djeca, pohlepno. To onda košta na kraju. I još njaške ovdje..
A cold wallet pa stake ništa a? manja kamata a ti pohlepan, tako ti i treba
Ma i tebe treba na ignore kad si tako pametan
Da. To se zove diverzifikacija. Negdje popušiš, negdje zaradiš. Nešto šta vama nije jasno i neće biti. I idete na ignore. Hvala na napomeni.