1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • July 6, 2022 at 9:57 AM
    • #11,741
    Stock Market Index - Major World Indices Live - Investing.com
    Real-time charts for major world stock market indices including the latest price, daily high, low and percentage changes across each index.
    www.investing.com

Jucer smo pratili pad, a danas rast nista. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • July 6, 2022 at 9:58 AM
    • #11,742

logično je da smo u prvim godinama dobili više nego što smo uplatili. nije to ni blizu kako je naprimjer dobro prošao portugal ili grčka u zlatna vremena. 28 milijardi na 6 godina ništa spektakularno. ali nitko vam neće reći da je samo DT iz HT-a izvukao bar 5 milijardi, povoljni krediti zapadnih banaka za njihove automobile. cifra nenormalna. uništen dobar dio proizvodnih kapaciteta. poljoprivreda devastirana. sela opustošena. demografski slom. dugovi ajmeee. to je rezultat te ekonomske politike. neko će reći sami smo si krivi. da ali bilo je tu puno stranih šaptača i pomagača.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 6, 2022 at 10:07 AM
    • #11,743

Realno ako sagledamo trenutnu situaciju rekao bih da je cak dobro da je opce malo hladjenje na trzistu, dionica, pogotovo sirovina itd. jer bi to trebalo utjecat na inflaciju i pretpostavku inflacije pa bi centralne banke mogle usporit s brzinom dizanja kamatnih stopa sta bi posljedicno vratilo pozitivu na trziste, sigurno da cijeli ovaj proces se nece rijesiti odjedanput dok se ekonomije ne balansiraju na novo normalno koje tek treba otkrit gdje je.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 6, 2022 at 10:13 AM
    • #11,744
    Quote from verdi

logično je da smo u prvim godinama dobili više nego što smo uplatili. nije to ni blizu kako je naprimjer dobro prošao portugal ili grčka u zlatna vremena. 28 milijardi na 6 godina ništa spektakularno. ali nitko vam neće reći da je samo DT iz HT-a izvukao bar 5 milijardi, povoljni krediti zapadnih banaka za njihove automobile. cifra nenormalna. uništen dobar dio proizvodnih kapaciteta. poljoprivreda devastirana. sela opustošena. demografski slom. dugovi ajmeee. to je rezultat te ekonomske politike. neko će reći sami smo si krivi. da ali bilo je tu puno stranih šaptača i pomagača.

Ma sve je to istina što si napisao, ali da nije bilo EU fondova imao bi sve to što su uradili.. bez sufinanciranja iz EU

A za hladnu zimu? Pa nije neki problem, samo se obučeš malo jače, fizički se ugriješ, malo prošetaš svako toliko, ili napraviš par čučnjeva i super, čad si napravio i za zdravlje bonus. Umjesto da u stanu sjediš u laganoj majici ili kratkim rukavima kako ekipa zna??? pa ih gledam wtf. pa zima je, kako možeš toliko grijati kuću da se moraš skidati u kratke rukave?? Obući ćeš jaču majicu, ili duplu i super. Ako si fizički aktivan neće ti biti hladno. Ja kad odem na skijanje imam samo jednu laganu majicu uz tijelo i kuham se a vani -10, -15. kad ništa ne radiš hladno ti je i na +15.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • July 6, 2022 at 10:38 AM
    • #11,745

cijena sirovina kažete. evo grafovi obrađeni od onoga čije se ime nesmije pominjati.

trebao je ići prvo ovaj, a onaj je bio za trgovce.

Files

290233020_10159880845369556_5446258718431702745_n.jpg 86.16 kB – 0 Downloads 289962431_10159880177849556_1505558087248524618_n.jpg 119.76 kB – 0 Downloads

Edited once, last by verdi: Merged a post created by verdi into this post. (July 6, 2022 at 10:40 AM).

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • July 6, 2022 at 12:05 PM
    • #11,746
    Quote from verdi

cijena sirovina kažete. evo grafovi obrađeni od onoga čije se ime nesmije pominjati.

Nenad je viješt u grafovima, to je po meni jedino u cemu je ekspert.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 6, 2022 at 12:18 PM
    • #11,747
    Quote from diokidina
    Quote from verdi

Puno ljudi je na ZSE ostavilo gaće na štapu zbog njegovih savjeta i ulaganja.

Deep Value u Petrokemiji, Varteksu i Đuri, moš misliti.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • July 6, 2022 at 12:38 PM
    • #11,748

U Njemačkoj je konačno i politika prihvatila novo krizno normalno.

Njemačka se priprema za dugotrajnu krizu: ‘Pred nama su teške godine’
    www.poslovni.hr

Kod nas to malo teže ide. Sjetimo se Sanadera i njegovog "Kriza se događa zapadu, kod nas nema krize." Pa je onda s odgodom od pola godine kod nas stigla triput jača. I ovaj Marićev odlazak na to podsjeća. U 🍌smo 2.0

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • July 6, 2022 at 12:40 PM
    • #11,749
    Quote from BudFox
    Quote from diokidina

Količina mudrosti koju je prosipao o Agrokoru na svojemu 'blogu' me zapanjivala još pred pet godina, u to vrijeme. Međutim zadnje dvije godine su obilježile njegov život. Te analize o pandemiji... I nije posustao do danas. Evo ga nedavno kod Bolkovića u udarnom terminu. Inače nemam nešto poštovanja prema većini hrvatskih novinara, ali razina Bolkovićeve samokontrole u toj emisiji.. s tim tipom.. Za svaku je pohvalu. Ja to ne bih mogao.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 6, 2022 at 12:42 PM
    • #11,750
    Quote from Yieldchaser
    Quote from BudFox

Količina mudrosti koju je prosipao o Agrokoru na svojemu 'blogu' me zapanjivala još pred pet godina, u to vrijeme. Međutim zadnje dvije godine su obilježile njegov život. Te analize o pandemiji... I nije posustao do danas. Evo ga nedavno kod Bolkovića u udarnom terminu. Inače nemam nešto poštovanja prema većini hrvatskih novinara, ali razina Bolkovićeve samokontrole u toj emisiji.. s tim tipom.. Za svaku je pohvalu. Ja to ne bih mogao.

Je Bolković je dobar i ima utakmica u nogama. Sjećam se njegovih intervjua sa prvim hrvatskim predsjednikom još tamo 90-desetih na OTV-u.

Jedan od najboljih hrvatskih novinara i intektualac, te je milina slušati i gledati njegove emisije. Šteta što Karduma isto nema češće na TV-u, već su

ga gurnuli na HRT4, jer kao kod nas gospodarske teme nisu previše bitne, a čovjek ima isto puno znanja o gospodarstvu. Sjećam se jedne emisije

na HRT-u kada je tek bila počela kriza u Agrokoru i on je prvi rekao da će Agrokor i sve njegove firme u stečaj i da će dioničari sve izgubiti, pa sam

ostao u šoku, jer je Bakić (i njegova žena) tada kupovao dionice Belja, Vupika i ostalih agrokoruša. Nešto je bio spominjao da je dug Agrokora 3x

veći od kapitala i da su dionice svih Agrokor firmi bezvrijedne. Uvijek ima bunt papira ispred sebe da pokaže da se dobro pripremio, pa obično

zna što priča.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • July 6, 2022 at 1:35 PM
    • #11,751
    Quote from BudFox
    Quote from Yieldchaser

Je Bolković je dobar i ima utakmica u nogama. Sjećam se njegovih intervjua sa prvim hrvatskim predsjednikom još tamo 90-desetih na OTV-u.

Jedan od najboljih hrvatskih novinara i intektualac, te je milina slušati i gledati njegove emisije. Šteta što Karduma isto nema češće na TV-u, već su

ga gurnuli na HRT4, jer kao kod nas gospodarske teme nisu previše bitne, a čovjek ima isto puno znanja o gospodarstvu. Sjećam se jedne emisije

na HRT-u kada je tek bila počela kriza u Agrokoru i on je prvi rekao da će Agrokor i sve njegove firme u stečaj i da će dioničari sve izgubiti, pa sam

ostao u šoku, jer je Bakić (i njegova žena) tada kupovao dionice Belja, Vupika i ostalih agrokoruša. Nešto je bio spominjao da je dug Agrokora 3x

veći od kapitala i da su dionice svih Agrokor firmi bezvrijedne. Uvijek ima bunt papira ispred sebe da pokaže da se dobro pripremio, pa obično

zna što priča.

Display More

Slažem se u vezi Karduma. Ne daje mu se dovoljno prostora. Nemam problem s time da je on na HRT4, nego upravo suprotno - ne bi bilo loše napraviti i neku emisiju s njime uživo, možda nakon podnevnog Dnevnika, gdje se vrte cijene dionica na ZSE na ekranu pa da komentira gospodarstvo i trendove, poziva goste itd. Koliki na tom HRTu imaju golemu plaću, a da ju ne zarade? Žec bi ju zaradio sigurno.

Da, bio je u pravu u vezi Agrokora jer je vidio jamstva koja su dala društva iz tog konzorcija za cijele njegove obveze, a te obveze su višestruko premašivale imovinu, dakle prezaduženost. Postupak naravno nije trebalo provesti tako kako je to odrađeno jer su pojedini vjerovnici jako oštećeni, ali za dioničare je bilo kakav insolvencijski postupak uništenje. Čak i dokap ih pobriše, a kud ovakvi scenariji.

U Hrvatskoj je i položaj stečajnih vjerovnika izuzetno težak, čak i kad sve ide po zakonu. Smiješno je koliko mnogi stečajni postupci traju, a praktički ima par nekretnina i za prodat i nešto strojeva, opreme i robe, a taj gigant od Agrokora je išao munjevitom brzinom u usporedbi.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • July 6, 2022 at 1:41 PM
    • #11,752
    Quote from diokidina
    Quote from verdi

ako je u kapitalizmu količina novca mjerilo znanja on je jaaaaakooo pametan. zaradio je što ja nikada neću. to što je izgubio na ptkm tako sam i ja popušio na dlkv. tu je bilo svega osim poštene tržišne utakmice. što više oponenata ima to znači da je u pravu jer samo 10% njih na burzi dobija a 90% gubi. iskreni borac za istinu ma kakva god ona bila.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • July 6, 2022 at 2:00 PM
    • #11,753

Kolega BudFox , ajmo ponoviti gradivo, ali jako skraćeno jer sam na plaži , a i ne želim nikog gnjaviti tom temom i trošiti vrijeme i živce na nešto sto puta objašnjeno i utvrđeno.

Bakić je bio u pravu, a Kardum je lupetao napamet jer stečaj SAMO AGROKORA D.D. ( kod Leda, Jamnice,Zvijezde, Belja Itd ….. nisi postojali uvjeti i razlozi za otvaranje stečaja) po važećem Stečajnom zakonu bio bi spas za sve dioničare osim dioničara Agrokor d. d. u vlasništvu IT-a.

Vjerovnici, kreditori Agrokora trebali su izgubiti gotovo sve jer je Agrokor d.d. bio prezadužen, insolventan, a jamstva koja su dala pojedina društva najeminentniji stručnjaci za trgovačko pravo smatraju bezvrijednim tj. po Zakonu o trgovačkim društvima ona su ograničena , u konkretnom slučaju čak i ništava.

Ograničena samo na dio dividende koja pripada dioničaru Agrokor d.d.

Ništava jer za isplatu dividende mora se donijeti odluka na skupštinama dioničara društava koja nikad nije održana ni donijeta.

Dakle, da se postupalo po važećem Stečajnom zakonu i ZTD- u deblji kraj bi izvukli agrokorovi kreditori jer su znali ili su trebali znati da prihvaćaju zakonski nevaljala jamstva za svoja potraživanja. Kamate su bile izdašne, iznad 7% , pa su radili po sistemu “ daj sto daš u zalog “smatrajući da neće doći do naplate njihovih kredita iz kolaterala.

Koliko ja znam nitko nije podigao tuzbu protiv uprava pojedinog društva zbog davanja jamstva jer potpisali su u stvari po zakonu nenaplativa jamstva . Banke su ih prihvatile i tko im je kriv.

Nije bas usporedivo, ali tko će nastradati ako na primjer uzmeš milijun kuna hipotekarnog kredita, ostaneš bez posla i prihoda za otplatu, a banka je prihvatila kao kolateral hipoteku na tvom stanu koji vrijedi samo 300 k kuna ?

Ali krediti su stigli na naplatu ( kako to ? kako to? tko je forsirao i zašto ? )pa je država donošenjem Lexa zaštitila banke i lešinarski fond uzevši ostalim dioničarima, ali i fondovima pa čak i sebi. Zašto ? Vjerujem da će nam vrijeme donijeti i taj odgovor.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • July 6, 2022 at 2:06 PM
    • #11,754
    Quote from verdi
    Quote from diokidina

ako je u kapitalizmu količina novca mjerilo znanja on je jaaaaakooo pametan. zaradio je što ja nikada neću. to što je izgubio na ptkm tako sam i ja popušio na dlkv. tu je bilo svega osim poštene tržišne utakmice. što više oponenata ima to znači da je u pravu jer samo 10% njih na burzi dobija a 90% gubi. iskreni borac za istinu ma kakva god ona bila.

Taman posla. To je tip koji upravo potvrđuje onu da ti ne treba više od par dobrih investicija u cijelome životu da uspiješ pa makar sve ostale podbacile.

I on nije tip koji je upješan u kontinuitetu, nego je popalio hrpu novca na glupostima. Uć sa 20 milijuna i izać s 8 milijuna iz nečega, to je uspjeh? Onaj tko njega sluša pa ima 200 tisuća za ulaganje i izgubi 120 tisuća, tome tih 120.000kn puno više vrijede nego tom prodavaču magle 12 milijuna. On je i s 8 milijuna i dalje bogat čovjek, neće to osjetit na svojoj kvaliteti života. Puno će se lakše oporaviti od onog jadnika kojeg je obmanuo. I još kasnije kad ga se raskrinka, onda je i bezobrazan i to na televiziji, u udarnom terminu kad svi gledaju.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • July 6, 2022 at 2:12 PM
    • #11,755
    Quote from Ledica

Kolega BudFox , ajmo ponoviti gradivo, ali jako skraćeno jer sam na plaži , a i ne želim nikog gnjaviti tom temom i trošiti vrijeme i živce na nešto sto puta objašnjeno i utvrđeno.

Bakić je bio u pravu, a Kardum je lupetao napamet jer stečaj SAMO AGROKORA D.D. ( kod Leda, Jamnice,Zvijezde, Belja Itd ….. nisi postojali uvjeti i razlozi za otvaranje stečaja) po važećem Stečajnom zakonu bio bi spas za sve dioničare osim dioničara Agrokor d. d. u vlasništvu IT-a.

Vjerovnici, kreditori Agrokora trebali su izgubiti gotovo sve jer je Agrokor d.d. bio prezadužen, insolventan, a jamstva koja su dala pojedina društva najeminentniji stručnjaci za trgovačko pravo smatraju bezvrijednim tj. po Zakonu o trgovačkim društvima ona su ograničena , u konkretnom slučaju čak i ništava.

Ništava jer za isplatu dividende mora se donijeti odluka na skupštinama dioničara društava koja nikad nije održana ni donijeta.

Dakle, da se postupalo po važećem Stečajnom zakonu i ZTD- u deblji kraj bi izvukli agrokorovi kreditori jer su znali ili su trebali znati da prihvaćaju zakonski nevaljala jamstva za svoja potraživanja. Kamate su bile izdašne, iznad 7% , pa su radili po sistemu “ daj sto daš u zalog “smatrajući da neće doći do naplate njihovih kredita iz kolaterala.

Koliko ja znam nitko nije podigao tuzbu protiv uprava pojedinog društva zbog davanja jamstva jer potpisali su u stvari po zakonu nenaplativa jamstva . Banke su ih prihvatile i tko im je kriv.

Nije bas usporedivo, ali tko će nastradati ako na primjer uzmeš milijun kuna hipotekarnog kredita, ostaneš bez posla i prihoda za otplatu, a banka je prihvatila kao kolateral hipoteku na tvom stanu koji vrijedi samo 300 k kuna ?

Ali krediti su stigli na naplatu ( kako to ? kako to? tko je forsirao i zašto ? )pa je država donošenjem Lexa zaštitila banke i lešinarski fond uzevši ostalim dioničarima, ali i fondovima pa čak i sebi. Zašto ? Vjerujem da će nam vrijeme donijeti i taj odgovor.

Display More

Po čemu su ta jamstva bila bezvrijedna?

Jamčiti se može za svakakve obveze, čak i strogo osobne i da je to po ZOOu i ZTDu. Može se jamčiti i budućom imovinom, a to su te dobiti. Kakve dividende, o čemu pričate? Pa neće Ledo incestuozno sam sebi isplaćivati dividendu kojom bi onda jamčio. Što je rekao koji 'eminentni stručnjak' je nebitno. I tamo nekom koji ovce uzgaja kod Udbine je jasno ako netko jamči za 20 milijardi da je to opasno.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 6, 2022 at 2:16 PM
    • #11,756
    Quote from Ledica

Display More

Kolegice znate da vas iznimno cijenim i slažem se sa svime što ste napisali, te mislim

da je to sve jedna velika prevara i svinjarija prema malim dioničarima u Hrvatskoj.

Agrokor d.d. je trebao u stečaj zbog prezaduženosti (neki čak pričaju da je i pet godina

prije te 2017.g. Agrokor bio zreo za stečaj), ali su oni napisali i izglasali zakon u kojem pod

Lex Agrokor ulaze čak sve firme u kojem Agrokor ima suvlasništvo iznad 25 ili 30% čini mi se,

da time obuhvate Agrolagunu i Ledo čiji sam i ja bio dioničar, pa sam tu dosta izgubio, gdje

su imali oko 49% suvlasništva, čini mi se, što je potpuna budalaština i smišljeno napisan

zakon da mali dioničari firmi kćeri ostanu bez svog udjela, a da spase male (i velike) dobavljače,

banke i vjerovnike Agrokora d.d.. Ma da i po starom stečajnom zakonu su dioničari firme u stečaju

u zadnjem naplatnom redu iza radnika, dobavljača, ostalih vjerovnika i banaka, ali u ovom slučaju

bi to bili dioničari Agrokora d.d., a ne firmi kćeri.

Najviše sporna su bila ta jamstva koja nisu bila valjana po starom stečajnom zakonu, pa su

napisali novi zakon i sud je poslije prihvatio ta jamstva i sve je prošlo "po zakonu". Tipičan

hrvatski sistem, vuk sit, ovce na broju.

P.S. Uživajte na moru, ali ne na suncu, nego negdje u hladu s nekim koktelčićem po ukusu :thumbup:

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • July 6, 2022 at 2:30 PM
    • #11,757

Kolega Yieldchaser , provjerite na e oglasnoj ploči suda podneske u lipnju 2018. g

PVV uopće nije utvrdilo nacrt Nagodbe s uračunatim jamstvima. Zašto ? Jer su nebitna ?

Nakon tjedan dana , a desetak dana prije nego je Nagodba išla na glasanje na TS-u hrabri, sada pokojni odvjetnik Tin Dolicki uputio je sudu podnesak kojim je “ ISPRAVIO GREŠKE U PISANJU I RACUNANJU” pa ubacio u Nacrt Nagodbe 25 milijardi potraživanja.

Naravno, TS je to prihvatio kao ispravak greške u pisanju i racunanju pa je nekoliko milijuna potraživanja ispravkom advokata preraslo u silne milijarde.

Evo i tu vam je dio odgovora na vaše pitanje po čemu su ta jamstva ( bez)vrijedna.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • July 6, 2022 at 2:32 PM
    • #11,758

Uvijek su dioničari zadnja rupa na svirali, a isplate ostatka stečajne mase su raritet, upravo zato jer da kakvog viška ima, onda ne bi bilo ni potrebe za stečajem. Da se odigralo 'pošteno' i po zakonu, svejedno bi dioničari društava konzorcija jako izgubili. Ne bi izgubili sve, ali puno. Recimo dionice Leda d.d. su bile vlasništvo Agrokora. I sad zamislimo njih kao dio stečajne mase. Po kakvim bi se to cijenama prodavalo? Kojim kupcima? Kao da bi tu bila poštena igra. Ja to pričam iz iskustva jer sam bio razlučni vjerovnik u par stečajnih postupaka pa sam izigran. Doslovno svi budu protiv mene..i stečajni upravitelj i sud i Fina i odvjetnici i državni odvjetnici. Ono kad im Zdravko Mamić svima psuje do sedmog pokoljenja je glazba za moje uši. Sve što kaže za tu stoku je istina. Stečajni postupak su uglavnom vodi zbog svih, samo ne zbog vjerovnika. Najljepše im je kad nekretnine kasnije na dražbi kupuje isti onaj koji je društvo otjerao u stečaj. Todu su rasturili i nisu mu dali tu priliku pa se sad plače na njim. A koliki se izvuku i unište druge. Netko mora stradati. To je stvarnost života. Ovdje su stradali dioničari, ali oni ionako uvijek stradavaju u takvim situacijama. Barem su neki vjerovnici dobro prošli. Pravilo je da ih smeće sve izigra i kasnije im se ceri. I najčešće se radi i nekoj nepismenoj i polupismenoj budali koja ti se ceri iz novog mercedesa. Oni žive...uživaju...žderu, piju i da ne budem vulgaran što sve rade, dok se drugi muče i tako iznova sedamsto puta. Zakon? Sud? DORH? To je ko loš vic...

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • July 6, 2022 at 2:33 PM
    • #11,759
    Quote from Yieldchaser
    Quote from verdi

Taman posla. To je tip koji upravo potvrđuje onu da ti ne treba više od par dobrih investicija u cijelome životu da uspiješ pa makar sve ostale podbacile.

I on nije tip koji je upješan u kontinuitetu, nego je popalio hrpu novca na glupostima. Uć sa 20 milijuna i izać s 8 milijuna iz nečega, to je uspjeh? Onaj tko njega sluša pa ima 200 tisuća za ulaganje i izgubi 120 tisuća, tome tih 120.000kn puno više vrijede nego tom prodavaču magle 12 milijuna. On je i s 8 milijuna i dalje bogat čovjek, neće to osjetit na svojoj kvaliteti života. Puno će se lakše oporaviti od onog jadnika kojeg je obmanuo. I još kasnije kad ga se raskrinka, onda je i bezobrazan i to na televiziji, u udarnom terminu kad svi gledaju.

kako te netko može obmanuti kad je generalno pravilo da se ne slušaju ničiji savjeti. meni je nekad davno broker predlagao atpl po 2200kn ali ja sam htio lcds. i jedno i drugo je bila greška jer sam ostao dugoročan u lcds. jedino što on vrijedi bar 4x više od one cijene pošto sam ga ja kupio i odluka i krivica su moje. na zse gdje caruje bezakonje čovjek sam sebi ne smije vjerovati kamo li nekom drugom.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • July 6, 2022 at 2:42 PM
    • #11,760
    Quote from Ledica

Kolega Yieldchaser , provjerite na e oglasnoj ploči suda podneske u lipnju 2018. g

PVV uopće nije utvrdilo nacrt Nagodbe s uračunatim jamstvima. Zašto ? Jer su nebitna ?

Nakon tjedan dana , a desetak dana prije nego je Nagodba išla na glasanje na TS-u hrabri, sada pokojni odvjetnik Tin Dolicki uputio je sudu podnesak kojim je “ ISPRAVIO GREŠKE U PISANJU I RACUNANJU” pa ubacio u Nacrt Nagodbe 25 milijardi potraživanja.

Naravno, TS je to prihvatio kao ispravak greške u pisanju i racunanju pa je nekoliko milijuna potraživanja ispravkom advokata preraslo u silne milijarde.

Evo i tu vam je dio odgovora na vaše pitanje po čemu su ta jamstva ( bez)vrijedna.

Znate li uopće gdje su oni pohranjivali ta jamstva? Inače, na ZSE je još krajem '16. bila obavijest o jamstvima. O 2018. o kojoj pričate, tu je već bilo 'Kasno Marko na Kosovo stiže..'

Puno je emocija oko Agrokora. Gubio se veliki novac na tome. Ljudi su ulazili u te dionice u najgorim trenucima. Kad sam čuo trgovkinje u Konzumu kako pričaju da bi se isplatilo uzeti Ledo jer se nudi po 4.000, a bio je 12.000, to mi je bilo dosta.

Kao kad moj susjed djevac od 17 godina priča o dionicama, kako se isplate i kako svi na tome zarađuju... Tesla Motors, veli... - to je dobar signal da je tržište u balonu. Situacije kada se dionice ljudima toliko gade da ih nitko ne želi dirnuti, kad svi to zaobilaze i ne žele ni pričati o tome, e onda je to trenutak kada bi trebalo malo to istražiti, i to hladno, racionalno jer je to posao, a ne društvena igra. Na Poslovnom je čak bilo ekipe koja je tvrdila da "gubitak na Ledu nije stvaran", aludirajući na pad cijene, a kolege starigrac i StatusQuo su imali puno realnije ocjene tadašnje situacije.

Quote from verdi
    Quote from Yieldchaser

kako te netko može obmanuti kad je generalno pravilo da se ne slušaju ničiji savjeti. meni je nekad davno broker predlagao atpl po 2200kn ali ja sam htio lcds. i jedno i drugo je bila greška jer sam ostao dugoročan u lcds. jedino što on vrijedi bar 4x više od one cijene pošto sam ga ja kupio i odluka i krivica su moje. na zse gdje caruje bezakonje čovjek sam sebi ne smije vjerovati kamo li nekom drugom.

Kolega, teško da će jedan takav demagog obmanuti nas dvojicu koji smo dosta prefrigani, Vi i više od mene jer ste, pretpostavljam, dosta stariji. Ali nedužni prolaznici često stradaju..

Evo pred koji dan su skoro stradali nedužni prolaznici u Amruševoj..Skoro ih je pogodila "Nova pravednost"..

Edited once, last by Yieldchaser: Merged a post created by Yieldchaser into this post. (July 6, 2022 at 2:47 PM).

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      482k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,805 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago