1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 8, 2021 at 5:49 PM
    • #6,221
    Quote from LodeRunner
    Quote from jack_zg

On može doć u optjecaj samo ako banke odluče olabaviti kriterije plasiranja kredita u ekonomijiu. A to ne rade. Ako sam što krivo rekao, kolega St-Brajo će me ispraviti.

To ne rade trenutno. Sto ce biti za godinu, dvije ilil pet kad COVID-19 bude proslo svrseni problem i krene rast zaposlenosti? Kad realna privreda krene naprijed?

Ta lova, direktno ili putem kreditnih linija ce poceti ulaziti u privredu u kojem trenutku, a onda i dalje prema pojedincima. Ako nas ne ceka Jugoslavija, ceka nas Japan. Pitanje je samo sto je gore.

naravno da nas čeka infacija (nadam se ne i hiperinflacija).

al prije toga bi mogao roknuti jedan fini deflacijski balon da Ameri sa sise maknu hrpu stranaca šta su se tamo nakupovali imovine, tj. da je pod teretom naplate dolarskog duga budu prisiljeni prodavati.

a nas čeka drek.

moja preporuka je dugoročno se parkirati u dobre dionice emerging marketa koji su bogati sirovinama, a očajnog standarda.

ti mogu samo up.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • January 8, 2021 at 5:56 PM
    • #6,222
    Quote from st-brajo
    Quote from LodeRunner

To ne rade trenutno. Sto ce biti za godinu, dvije ilil pet kad COVID-19 bude proslo svrseni problem i krene rast zaposlenosti? Kad realna privreda krene naprijed?

Ta lova, direktno ili putem kreditnih linija ce poceti ulaziti u privredu u kojem trenutku, a onda i dalje prema pojedincima. Ako nas ne ceka Jugoslavija, ceka nas Japan. Pitanje je samo sto je gore.

naravno da nas čeka infacija (nadam se ne i hiperinflacija).

al prije toga bi mogao roknuti jedan fini deflacijski balon da Ameri sa sise maknu hrpu stranaca šta su se tamo nakupovali imovine, tj. da je pod teretom naplate dolarskog duga budu prisiljeni prodavati.

a nas čeka drek.

moja preporuka je dugoročno se parkirati u dobre dionice emerging marketa koji su bogati sirovinama, a očajnog standarda.

ti mogu samo up.

Display More

U cashu si.To je tvoj problem.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 8, 2021 at 6:32 PM
    • #6,223
    Quote from diokidina

jesam.

i pažljivo ga čuvam, jer ne nasjedam na navlakuše koje nemaju veze sa zdravim razumom.

što se mene tiče, svi mogu biti do samog kraja u dionicama.

al kad balon pukne i svi navale na izlaz, onda mi nemojte kukati.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • January 8, 2021 at 6:50 PM
    • #6,224

Pa ako raspravu svedemo na Crobex, imamo situaciju da se taj bogački Index onako odokativno dignuo 5% od dna i sad svi predviđaju globalnu apokalipsu.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 8, 2021 at 7:08 PM
    • #6,225
    Quote from lebowski

Pa ako raspravu svedemo na Crobex, imamo situaciju da se taj bogački Index onako odokativno dignuo 5% od dna i sad svi predviđaju globalnu apokalipsu.

ma nema nikakve apokalipse, nego je svo tržište izmanipulirano na ovaj ili onaj način, i dok se situacija ne raščisti, nije pametno biti dugoročan nigdje ako nemaš neku siguricu da će sve biti ok.

jbg., mene je gadno opeklo u ožujku i kad vidim poremećaje na tržištu, uđe mi zmija u takujin.

al to sam ja.

ako vas smeta to što vidim, neću više o tome pisati i sve ok.

• BabaLuji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • January 8, 2021 at 7:08 PM
    • #6,226
    Quote from st-brajo
    Quote from diokidina

jesam.

i pažljivo ga čuvam, jer ne nasjedam na navlakuše koje nemaju veze sa zdravim razumom.

što se mene tiče, svi mogu biti do samog kraja u dionicama.

al kad balon pukne i svi navale na izlaz, onda mi nemojte kukati.

Kad se to desi nece ni tvoj papirnati novac vrijedit nista pa ti dodje na isto...misi ce ga pojest

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • January 8, 2021 at 7:16 PM
    • #6,227
    Quote from st-brajo

Nis nas ne smeta, samo greske na forumu koji ima na pretek. Kao i ova da nam je Brajo presao i kilu postova i kilu reakcija a nije dobio niti jednu citabu povrh cela.

Admin -e, ovi oblacni servisi su uvijek mnogo kisoviti.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 8, 2021 at 7:38 PM
    • #6,228
    Quote from BabaLuji

Kad se to desi nece ni tvoj papirnati novac vrijedit nista pa ti dodje na isto...misi ce ga pojest

kad smo već kod papirnatog novca, mislim da će Euro biti prvi na udaru.

s kunom smo još uvijek sigurni, jer Vujčić sigurno neće Mariću pucati u glavu da luđački brani tečaj.

možda tek ako Euro ode na 6,5 kuna, jer se tek tada mehanizam mora aktivirati.

u svakom slučaju, moći će se na vrijeme sakriti :)

inače, čini se da su se izmeli shorteri na dolaru, jer se fino odbio, stimmy-u unatoč ;)

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • January 8, 2021 at 7:43 PM
    • #6,229
    Quote from st-brajo
    Quote from lebowski

ma nema nikakve apokalipse, nego je svo tržište izmanipulirano na ovaj ili onaj način, i dok se situacija ne raščisti, nije pametno biti dugoročan nigdje ako nemaš neku siguricu da će sve biti ok.

jbg., mene je gadno opeklo u ožujku i kad vidim poremećaje na tržištu, uđe mi zmija u takujin.

al to sam ja.

Ma ne ssmeta, dapače.

• Sinner99
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • January 8, 2021 at 8:27 PM
    • #6,230

I sve ovo šta smo prošli, agrokor, covid, neznam sad za 2008, ako si u kvalitetnoj dionici (HT,ADRS,KOEI,KODT,ADPL,ZABA...) dugoročno,sa novcem koji ti ionako ne treba, u čemu je problem? Dividenda dolazi redovno , cijena se nakon svakog pada vratila na staro više/manje, opusti se i uživaj.

A tko želi veće povrate na uloženo, mora više riskirat, trejdat, i više se nervirat, svakome po svojoj volji :P

• Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    342
    • January 8, 2021 at 10:03 PM
    • #6,231
    Quote from rambo_5

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Evo da malo dopunim priču od jučer za sve vas koji još sumnjate kakva nas budućnost čeka. Plavo je broj štampanih dolara, bar onaj dio koji priznaju da postoji, postoji još ohoho toga što skrivaju (beskamatni krediti korporacijama i sl.) ali i ovako se lijepo vidi. Crveno je brzina kojom se ti dolari obrću u ekonomiji. Razlog zašto još ne vidimo inflaciju unatoč tome što štamparija radi 100 na sat je to što je zbog Covid krize usporio obrtaj dolara tako da sad čak imamo deflatorni efekt. Međutim kako se stvari počmu vraćati u normalu, inflacija će ubrzati - a dodatan problem je što ekipa planira vratiti stvari u normalu sa još više štampanja, tako da će pritisak biti još jači. Ukratko, dobrodošli u 1988 u Jugoslaviji, ali bez zelenijih pašnjaka sa druge strane granice. ZATO se kupuju tech dionice po suludim valuacijama, ZATO bitcoin luduje, svježe isprintana besplatna lova se parkira tamo gdje će najmanje izgubiti vrijednost kad inflacija uđe u brzinu. A sva realna ekonomija (što je od nje ostalo) i posebno životni standard obične raje će otići kvragu. ZATO cenzuriraju sve živo na internetu, ZATO se policija naoružava kao paravojska, ZATO propaganda pumpa desne protiv lijevih, crne protiv bijelih, žene protiv muškaraca, debele protiv mršavih. ZATO će sad krenuti serije ratova da se skrene pažnja sa totalnog kolapsa ekonomije i životnog standarda. Ovo neće biti lijepo i neće završiti uskoro. Zovite me crnjakom, nije me briga, ali brojevi su jasni.

Jadni Ameri, na kraju će i oni ić' u Trst po rifle....(farmerke, traperice, rabatinke...)

pecunia non olet

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • January 8, 2021 at 10:49 PM
    • #6,232
    Quote from rambo_5

Evo da malo dopunim priču od jučer za sve vas koji još sumnjate kakva nas budućnost čeka. Plavo je broj štampanih dolara, bar onaj dio koji priznaju da postoji, postoji još ohoho toga što skrivaju (beskamatni krediti korporacijama i sl.) ali i ovako se lijepo vidi. Crveno je brzina kojom se ti dolari obrću u ekonomiji. Razlog zašto još ne vidimo inflaciju unatoč tome što štamparija radi 100 na sat je to što je zbog Covid krize usporio obrtaj dolara tako da sad čak imamo deflatorni efekt. Međutim kako se stvari počmu vraćati u normalu, inflacija će ubrzati - a dodatan problem je što ekipa planira vratiti stvari u normalu sa još više štampanja, tako da će pritisak biti još jači. Ukratko, dobrodošli u 1988 u Jugoslaviji, ali bez zelenijih pašnjaka sa druge strane granice. ZATO se kupuju tech dionice po suludim valuacijama, ZATO bitcoin luduje, svježe isprintana besplatna lova se parkira tamo gdje će najmanje izgubiti vrijednost kad inflacija uđe u brzinu. A sva realna ekonomija (što je od nje ostalo) i posebno životni standard obične raje će otići kvragu. ZATO cenzuriraju sve živo na internetu, ZATO se policija naoružava kao paravojska, ZATO propaganda pumpa desne protiv lijevih, crne protiv bijelih, žene protiv muškaraca, debele protiv mršavih. ZATO će sad krenuti serije ratova da se skrene pažnja sa totalnog kolapsa ekonomije i životnog standarda. Ovo neće biti lijepo i neće završiti uskoro. Zovite me crnjakom, nije me briga, ali brojevi su jasni.

Stvarno neznam kako bi zivio da gledam svijet tvojim ocima...mada siguran sam da danasnja medicina cuda radi :)

Kad dodje taj tvoj smak svijeta (ako ikad dodje) bice na stvarno svima tesko, al meni ce bar do tada sve biti lijepo i ruzicasto a tebi je vec sad sve crno...

Nije ni cudo da farmacetustke industrije rade punom parom sa ljekovima za smirenje ako ovako ljudi razmisljaju ....

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 8, 2021 at 10:55 PM
    • #6,233
    Quote from emil
    Quote from rambo_5

Stvarno neznam kako bi zivio da gledam svijet tvojim ocima...mada siguran sam da danasnja medicina cuda radi :)

Kad dodje taj tvoj smak svijeta (ako ikad dodje) bice na stvarno svima tesko, al meni ce bar do tada sve biti lijepo i ruzicasto a tebi je vec sad sve crno...

Nije ni cudo da farmacetustke industrije rade punom parom sa ljekovima za smirenje ako ovako ljudi razmisljaju ....

Ako se ovo i desi najsigurnije mi se cini biti parkirana u bluechip dionicama a ne u cashu.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • January 8, 2021 at 11:00 PM
    • #6,234

Ma Nasdaq je balon, to je jasno. Evo gledam Tesla na 880 dolara. Tržišna kapitalizacija vrijedi više nego Toyota, Volkswagen, BYD, NIO, Daimler, GM, BMW, Ferrari, Volvo) – zajedno! Bitcoin je isto balon, mada bi za mene bio i da je na 10 dolara. A i ostali indeksi u Americi su u balonu. Vjerojatno će još to sve rasti, ali puknut će, to je sigurno. Uvijek je tako bilo. Trgovanje je po principu kupi pa prodaj većoj budali. Ne vidim razlog za diskreditaciju kolege ramba.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • January 8, 2021 at 11:13 PM
    • #6,235

A gle. Ja pogledam burzu i vidim sve zeleno jer je sve zelene boje.(crvene sve prodam da mi ne kvare pogled :) )

Onda pogledas ti i rambo tu istu burzu al vidite sve crno. E sad ili ste daltonisti ili su u šumi..a znamo da nisu u šumi :) ak nista drugo nije sve crno nego crveno kad popucaju baloni :)

Kazes btc balon - tesla balon- Svi indexi baloni. Sta jedino ATPL je prava dionica? :)

I slazem se da sve sto raste na kraju i padne al povjest je pokazala da nakon tog pada slijedi jos veci rast pa s tim crnim prognozama koje se ponavljaju godinama a nikako da se dogode (al opet se slazem dogodice se prije i kasnije) ti u biti nikad nista ne kupujes nego samo cekas da padne a eto nikako da padne vec godinama :). evo i tebi mogu rec neznam kak uopce zivis s takvim pogledom na svijet. kak se usudis uopce ista kupit kad suttra to nebu nis vrijedilo? ja kupim auto jer se mislim vozit s njim a ti kupis auto i odma moras po normabel jer bu sutra vrijedio manje :)

Znaci nemas nijednu dionicu i ne ulazes u nista nego samo spremas u carapu za te crne dane kad svi baloni svijeta popucaju ????

npr btc ispod 10$. e pa mislim da ipak neces dovoljno dugo zivjet da ikad u svojem zivotu vidis btc na 10 $.To je proslo svrseno vrijeme....i nikakvo puknuce balona ga nece vise vratit na 10$. Da nas sutra proguta crna rupa btc bi i dalje vrijedio vise od 10 $ i neki mali zeleni u dubini galaksije bi reko : al su bili pametni oni zemljani sto su ga kupovali po 10 $ :)

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • January 8, 2021 at 11:26 PM
    • #6,236

Kako ne ulažem, ulažem na zse. Imaš na drugom forumu moj porfelj, jedan sam od rijetkih transparentnih ovdje.

Porftelj mi je na p/e je cca 7 - 8, ne znam točno. To mi se ne čini kao balon.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • January 8, 2021 at 11:32 PM
    • #6,237

PA nije p/e 7 oznaka dal je nesto balon ili nije. Pa sta mislis da nitko na svijetu nezna procitat p/e pa kupuju teslu onako bezveze?

svi bi bili bogatasi kad bi p/e bio prorok buducnosti.

a sto ti je drugi forum? bug.hr? pcexpert.hr? forum.hr? bitcointalk.org? - pa na svima citam i ima crnjaka koji su vikali 2017 evo ideBTC na 0 . i da bila je korekcija. i gle di je sada. .oni su pljuckali a neki su kupovali . eto oni i dalje pljuckaju a neki i dalje trljaju ruke.. a p/e ni ne postoji :)

Ak se moze zaradit na balonu sto nebi prodavali balone? pa uskoro ce baloni na helij bit itekako skupi ako ce ih uopce bit jer helija nema... znaci ulaganje u balone se itekako isplati :)

i samo pitanje. Kolko to dugo moramo cekat na to pucanje balona? evo kod BTC-a to cekamo 10 godina- Kad ce to BTC puknut i nestat? eto reci slobodno neku godinu u buducnosti jer to crnjaci nikad ne govore. Evo sad ce, evo samo sto nije. to su najcesce prognoze al to traje eto 10 godina... Tko god je kupio BTC bilo kad u svom zivotu je zaradio novac na njemu. ako nije bio panicar. I nije mu trebao ikakv P/E od 2 ili 7 ...

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • January 8, 2021 at 11:37 PM
    • #6,238

U pravu si, samo tako nastavi. BTC čujem ide na 150 000.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • January 8, 2021 at 11:40 PM
    • #6,239

ja cujem da ide na 0 ... al povjest i buducost nam govori da ipak uvjek ide prema gore i da kolko god pao nakon toga ode barem duplo vislje ....

a ti me demantiraj ak imas sa cime.. evo ovdje nema P/E al zato postoji graf o tome.

nisi nabacio prognozu crnjaka? reci kad to tocno ide BTC na 0 ili bar na kolko ? pa da znam kad da prodam :)

ne kuzim sto ne shortas BTC -TESLU itd kad si tolko siguran u njihov pad? Pa to ti je ziher lova??Nemres izgubit :) ili mozda ipak nisi tolko siguran u svoje tvrdnje? mozda mislis puknuce balon al to ocekujes tamo negdje 2324 godine?

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,011
    • January 8, 2021 at 11:47 PM
    • #6,240
    Quote from st-brajo
    Quote from lebowski

al to sam ja.

Forum i služi, barem po mom mišljenju tome da svako kaže svoje mišljenje.......i svak ima pravo da ga kaže......iskrenost je očito vaša vrlina i ljepo ste reki da ste u kešu......ja isto ovdje uvijek napišem svoje mišljenje......neko misli drugačije i neka......ni ne možemo svi imati isto mišljenje.....ja također nisam očekivao neki veliki rast početkom ove godine i to sam i rekao ali isto tako sam rekao da je i rast moguć i on se događa, jak je i ide dalje mada u njega nisam vjerovao ali tu je......ali kad čovjek stalno prati burzu ipak relativno brzo skuži kad pogriješi u procjeni , prilagodi se okolnostima i to je to.......hoču reći, zašto ići protiv trenda.....trend je naš frend......kad se lova nudi uzmi je..... rijetko tko nije bio ranjen nakon 3 mj prošle godine i strah je nakon toga velik .....i sam zbog toga zaradim manje al kažu da je strah dobar za onog tko ga ima......ali opet nesmije nas paralizirati da samo promatramo rast.....možda je ludo ali što će biti ako crobex za 2-3 tjedna bude bio na 2000?.....možda balončić ali nikako balončina......uglavnom, mislim da protiv trenda ne treba ići pogotovo kad je tako jak ali naravno treba imat sreče malo i znanja i iskustva i odabrat najbolje balončiće.......nakon krize 2008 kažu da su doslovno i majmuni izabrali dionice bolje od fond menađera koje su odradile rast veči ili kao i njihovi izbori....dugoročno smo iovako svi mrtvi......

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 18, 2025 at 11:46 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. hugh

May 18, 2025 at 11:46 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 11:37 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. dionicar

May 16, 2025 at 11:37 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 16, 2025 at 7:37 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 16, 2025 at 7:37 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 4:27 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 16, 2025 at 4:27 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 3:45 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      908k
      2.1k
    3. All

May 16, 2025 at 3:45 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

hugh May 18, 2025 at 11:46 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 16, 2025 at 11:37 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:45 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

piho May 16, 2025 at 11:03 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

bjane May 16, 2025 at 10:45 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 2 months ago