ovdje svaki dan isto... kupiš ujutro prodaš popodne.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
jel ovo opet burza blokala?
-
link je na predzadnje Buffettovo pismo, iz 2018.?
I veliki griješe!
Hvala! Javite Warrenu!
Prije toga pomno pročitati pismo do kraja a ne samo link jer nije dovoljno uvijek samo kritizitati
(Mala pomoć: Na zadnjoj stranici pisma je i datum! Isprika nije potrebna)
-
ovdje svaki dan isto... kupiš ujutro prodaš popodne.
Stvarno mi nije jasno zašto glumimo amerikance kad smo sličniji indijancima.....jel oni su su i sa jučerašnijm padom,na 10% večim vrijednostima od dna prošli tjedan dok smo mi, ako se ne varam čak i nekih 10-20 bodova ispod najniže vrijednosti prošli tjedan.....
-
Naučit ćeš. Još si student.
-
Svi zanijemili. Od sto glasa, glasa čuti nije.
Pazite se lažnih proroka.
-
Hm.
Od svih dionica kojima je danas trgovano samo su četiri u malom plusu
Od 2060 bodova Crobexa do današnjih 1830 pali smo cca 11%
Stvarnost nam je nevesela.
Korona virus , koji može nauditi turizmu, i ne mora. Ne znamo.
Izbjeglička kriza
Dugi bull.
Fed je prekoredno smanjio kamatnu stopu, i to više od očekivanog, burza im je to neveselo popratila
A ovo je tek panika
Čime će Fed intervenirati ako stvari stvarno krenu po zlu .
Sve si mislim da je bolje propustiti priliku, nego se uvaliti u nepriliku. Jer ako je trgovanje cjeloživotni poziv, prilika će biti uvijek, a minuse je teško nadoknaditi.. I to je jedina prednost koju mali ulagač ima pred institucionalnim ulagačima. Ne mora uvijek trgovati
-
Dosadan dan na svjetskim burzama.
-
post ti nije u skladu s nickom.
prilično realan, zločest nikako.
jedino mi nije jasna tvoja dvojba oko turističke sezone.
ne bih rekao da ne znamo, samo je pitanje koliko su msm spremni to priopćiti puku uljuljkanom u turističko/nekretninsko blagostanje.
ako bih treba birati o čemu da ne brinem, rekao bih izbjeglice.
-
-----Absorption is the key feature (that a Wyckoffian cares about) of the Accumulation Phase. The C.O. absorbs shares, like a sponge, at a good price/value with the intention of holding the shares for a very long time. The only scenario that would cause the C.O. to sell these absorbed shares would be much higher prices. If the Composite Operator community absorbs, buys, locks up most of the available floating supply of stock, what happens to the price of the stock? Once the stock is in ‘strong hands’, available supply will be low and even a slight increase in demand will cause the stock price to jump. The major uptrend begins. This is when the Wyckoffian gets busy buying shares to ride along with the large, informed interests.-------
Čini mi se da na Optimi netko upija papire kao spužva. A opet, niti jednu fazu ciklusa kretanja cijene papira nije tako teško proniknuti kao apsorpciju, pogotovo kada je intermedijarna. Pa mi je oprošteno ako ne znam
Al' sam si danas pomislila da je netko vrlo voljan kupiti svaku koliličnu na 6 kn. To sam prošla posljednji put na ovom istom papiru na 1,80
-
-
I ovo mislim da je dobra vijest za papir.
Netko zatvara long poziciju, netko prodaje kupljeno na 5,40, neko prodaje nalik shortu, u očekivanju daljnjeg pada. Razloga za prodaju je stotinu, a za za kupnju uvijek samo jedan- zarada.
Ima dakle nekih koji na 6 kn misle da je to dobra kupnja i voljni su kupiti sve ponuđeno
-
je li padajući nož opasniji od propuštene prilike pitanje je sad?!
-
je li padajući nož opasniji od propuštene prilike pitanje je sad?!
Mozda vrijedi i obratno.:) Hoce li ostati zal za propustenom prilikom?!
-
Opte --Da sam trgovala po crtkarijama, a ne hodala za mrkvom na dugom štapu zvanom preuzimanje, prošla bih još bolje
Svi smo ovdje dobro prošli.
Da nije u pitanju preuzimanje iz ovog se papira trebalo maknuti negdje na 7,80 kada je ispala iz trend linije.
Mislim da je dno iza nas, retestirano na 5,40
No, čekamo
Vani se ne nazire kraj, Ameri otvorli sa gapom, trenutno su na 25520, 2,3% minusa.
Da me ne bi krivo shvatili, da zazivam doom jer sam u cashu.
Opte mi je jedina pozicija. Nakon nje zlato.
Pa sucker, sucker 🙂
I ovo nije nagovor na ništa. Moje viđenje koje dijelim sa vama. Rado bih čula i što drugi misle
-
Opte --Da sam trgovala po crtkarijama, a ne hodala za mrkvom na dugom štapu zvanom preuzimanje, prošla bih još bolje
Svi smo ovdje dobro prošli.
Da nije u pitanju preuzimanje iz ovog se papira trebalo maknuti negdje na 7,80 kada je ispala iz trend linije.
Mislim da je dno iza nas, retestirano na 5,40
No, čekamo
Vani se ne nazire kraj, Ameri otvorli sa gapom, trenutno su na 25520, 2,3% minusa.
Da me ne bi krivo shvatili, da zazivam doom jer sam u cashu.
Opte mi je jedina pozicija. Nakon nje zlato.
Pa sucker, sucker 🙂
I ovo nije nagovor na ništa. Moje viđenje koje dijelim sa vama. Rado bih čula i što drugi misle
Kako su ameri otvorili s gapom kad još burza nije ni počela radit?......
a što se Crobija tiće, moje je mišljenje da on glumi svjetski index kad netreba isto kao što ne glumi svjetski index kad treba.....ali na to smo već navikli pa nas ni ovo ne može iznenadit.....
-
Trading economics
Premarket ?
-
Teško je bilo što predvidjeti. Činilo se da fundamentalnih razloga nema, da će prehlada biti samo prilika za korekciju, koju su trebali i Ameri i Nijemci... međutim, pojavljuju se naznake da bi se gospodarstvo moglo zaljuljati zbog korone, ipak. Ma čak ni to nije nešto zbog čega se treba zabrinuti, ali ako panika preraste u strah (da, trenutno imamo paniku) e onda bi moglo postati gadno i spirala pada bi se mogla produbiti, kako dioničkih tržišta tako i samog gospodarstva.
Ali opet, ne mogu se kladiti na to,
-
pošto smo sve stavili na istu kartu, rentijerstvo... naravno da će prihodi značajnije pasti, potrošnja će padati itd, PDV će slabije puniti ionako prenapuhanu hljeb kasu države.. sve je to zakon spojenih posuda i zato ne treba značajnije biti izložen diionicama dok se malo sve ovo ne iskristalizira.. dušu dalo za trejd.
-
Kolega Neo, kaj ste ono rekli....do koliko Crobex pada?
I dalje ostajem pri prognozi 1860. Iako precizno gledano niti 1810-1820 nije nemoguce.
Tu bi trebalo stati negdje.
Svejedno sutra ne ocekujte -5%, pad ce sutra usporiti. Kad stane,mozda kroz narednih 5 dana ocekujte ultra snazni rast.
Ulazimo u vrijeme jake volatilnosti.
I dalje mislim da ce dugorocno Crobex preko 2600. Al ovo sad je podval 2 i on mora biti brz.
čini se da je prognoza ipak točna.
evo, vidimo da je MGMA krenula prema bull marketu
-
Proboj ispod 1840 otvara vrata 1620-1640
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-