Na ZSE-u će ovaj puta izgubiti oni koji su prodali zbog straha od pandemije. Većinom mali ulagači od kojih su fondovi preuzeli njihove udjele. Kada krene trgovanje po asku upravo oni koji su prodavali u strahu od pada u strahu od rasta će i dizati cijenu po asku. Fondovi će se samo laganice postavljati na bih hinjeći kupnju i jak bid će prouzročiti kupnju po asku. Očekujem taj scenarij poslije Uskrsa kada bi se većina nepoznanica trebala raščistiti. Ekonomija ima svoju logiku i neće je zaustaviti nikakav virusčić. Kad je novac u pitanju nitko ne voli gubiti na duge staze a naročito ne komunjare u Kini.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
"Chinese stocks are now just 1% below their 2-year high and have recovered all the losses from the coronavirus drop."
Ne znam odakle taj graf, al Hang Seng i dalje ore po trenutnom dnu po ovome sto ja gledam.
-
@Neo, to je Shanghai Shenzhen CSI 300 Index.
-
Aha..ok..hvala kolega Mitkko
-
Vani je market manično depresivan
Danas Dow 2630, - 2,86%
Neveselo.
Vidjeti ćemo da li će se to odraziti na nas sutra. Čini se da slijedimo pad, u rastu ne sudjelujemo
-
Korekcija za divke i to je to.
-
Ameri rade padajuci trokut, Dax bearish zastavica.Ako pukne Crobex 1840 izlazak 100%.
Osim Tpng koju brani trezor.
Masu dionica bi moglo rasti, a ne raste. Moguc jos 1 lag dolje.
Bojim se i napisati dokle.
-
-
Neo, prestrasni ste. Takve promjene misljenja, vratolomije, stvarno strava... Recite gdje nabavljate to sto pusite.
-
@Neo, to je Shanghai Shenzhen CSI 300 Index.
Znao je on to ali je htio vidjeti znate li vi
-
-
Ameri rade padajuci trokut, Dax bearish zastavica.Ako pukne Crobex 1840 izlazak 100%.
Osim Tpng koju brani trezor.
Masu dionica bi moglo rasti, a ne raste. Moguc jos 1 lag dolje.
Bojim se i napisati dokle.
Koji nepotrebni kataklizmički postovi...
-
Bez obzira na pad amera danas gledam oni su i dalje 5-10% u plusu od dna ovog pada
-
Neo, prestrasni ste. Takve promjene misljenja, vratolomije, stvarno strava... Recite gdje nabavljate to sto pusite.
Samo sam oprezan kolega. Moj portfelj i dalje u debelom plusu 28% ove godine jer ne dozvoljavam sebi lapsuse. Lakse je rezati -2% nego -15%. Stvar spasava Tpng sa +22%. Tamo sam 30% portfelja. Moguce da cu pomalo skracivati uskoro jer bi kanal mogao postati uzak.
Trziste je prevolatilno. Dobar dio izvjesca los.
Drzava ovisi o turizmu previse. Nek to stane i imamo ozbiljan pad BDP-a. Nasrecu spasavaju nas niske kamatne stope koje ce nastaviti.
I meni je drazi rast, al u padu je ulet i izlet.
Graf pokazuje bear zastavice na puno toga pa i Us indeksu.
Bolje sprijeciti nego lijeciti, jer ni 1630 Crobex po TA nije nemoguce. Sto ako je ovo 5 val Crobexa?
To bi znacilo jos podosta padanja.
-
To sto vi radite nije oprez nego uletavanje i izletavanje iz dionica ko muha bez glave temeljem dnevnih vijesti, na svaki susanj, s totalnim kopernikanskim obratima unutar 24 ili 48 sati. To nije cak ni trejdanje. Trejdanje ipak zahtijeva sistematicnost, analiticnost, tajming, strpljenje... Ovo sto vi radite je cista eraticnost i nabacivanje brojevima, cisti spam, zapravo. A to sto ste u plusu zbog Tpng... Pa cujte, i corava kokos napikne zrno.
Npr. nekidan sam iskrcao 6 znamenki za PKD. Za 2019. Ne bih to uspio da sam letao unutra van kao vi.
-
Jučer je Vili izvisio crvenu Zastavicu pa je vrijeme da to učinimo i ovdje:
Crveni petak - Opasnost visokog stupnja
Nadam se da svi oni koji su za stolom i još u igri da će imati dovoljno casha da pokriju svije uloge!
Oni koji su za stolom a nisu u igri da se lagano priključe ako namjeravaju jer ovakve prilike su svakih 10 godina s tim da moraju znati da će u narednim mjesecima mnogi iz Klasse optimist morarti napustiti stol ili će mrkim pogledom morati pratiti daljnju igru i čitati ovdje objave koje im se neće ni malo svidjeti!
-
Isto tako mozete objaviti i potpuno oporavak kineskih dionica od izbijanja virusa tamo.
-
Isto tako mozete objaviti i potpuno oporavak kineskih dionica od izbijanja virusa tamo.
Zahvaljujem, ali ja to ne mogu zbog opće poznate manipulacije države i uplitanja. Kako to na kraju završi po male vidjeli smo i vidimo ovdje kod nas, ima nekoliko primjeraka nasilne otimačine! i prelijevanja novca u džepove kumova i bliskih ortaka, tako da ne moramo, ili bar ja, gledati što radi crvena Kina!
Radije ću pratiti što radi Warren jer on je stvarno i pokazao da zna Rules of the game i ako niste primjetili sve do nedavno je imao $128 Mrd u cashu kao nikada do sada.
Da li ste pratili što je i kada kupio zadnja dva mjeseca?
Ja ću Vam samo otkriti da nije ništa u crvenoj Kini!
Good luck!
-
Joj kak ste vi pametni...
A sigurno kuzite i kontekst.
-
Joj kak ste vi pametni...
A sigurno kuzite i kontekst.
Vijesti od jučer me ne zanimaju i obično ne čitam pisma koja sam pročitao prije dva tjedna!
Za one koje nisu od srca preporučam jer zadnje pismo ima samo 14 stranica i više kvalitetnih i poučnih informacija od svih dosadašnjih objava ovdje:
-
link je na predzadnje Buffettovo pismo, iz 2018.?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun