1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,038
    • August 11, 2020 at 1:20 PM
    • #4,001

a to je tako, ispipava se novo dno, pa onda do slijedećeg potresa, bilo pozitivnog bilo negativnog.

no sve manje se ljulja, ta amplituda.

vjerojatno će svenarodni IGH malo protrest kad izađe izviješće i nakon tiga sve ostaje na Optimi.

nekakvom statističkom vjerOjatnoćom trebala bi grunit jednom godišnje neka vijest ko grom iz vedra neba, tipa KRAS.

0STAlo je sve na vrbi svirala, da će doći općenarodni preokret

Edited once, last by my moon (August 11, 2020 at 1:25 PM).

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • August 11, 2020 at 2:28 PM
    • #4,002
    Quote from tin

vidimda su svi usmjereni na OPTE....međutim mislim da su turisti trenutno puno zanimljiviji...pad u glavnoj sezoni biti će puno manji od onoga što se očekivalo....tako da očekujem značajan rast svih turista idućih dana....posebno mi se zanimljiv čini SUKC koji je ušao u postupak prodaje...

JDRN -5,15

SUKC cca -2

....za sada sve po planu.....:/

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • August 11, 2020 at 3:26 PM
    • #4,003

Danas je jedna od pobjednica Magma. Preko 11%

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • August 11, 2020 at 3:42 PM
    • #4,004
    Quote from komot

i djuro je dobar

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • August 11, 2020 at 3:45 PM
    • #4,005
    Quote from Backdraft
    Quote from komot

i djuro je dobar

Odlični su oboje, toliko da je i penzija moje babe prevelika da bi se upuštala u daytrade.....😂

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • August 12, 2020 at 10:25 AM
    • #4,006

dobre vijesti za hrvatsko tržište kapitala

https://www.seebiz.eu/trzista/east-c…bjednika/238780

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • August 12, 2020 at 10:52 AM
    • #4,007
    Quote from st-brajo

dobre vijesti za hrvatsko tržište kapitala

https://www.seebiz.eu/trzista/east-c…bjednika/238780

Čini mi se da će EU puno bolje to odraditi nego USA. Bar mi se sada tako čini. USA je u banani zbog korone (brutalan pad BDPa, ogromna nezaposlenost) a sav taj silan novi novac se očito preljeva samo na pumpanje burze. Možda se varam ali ovo u europi izgleda puno bolje, ne gledajući iz perspektive burzovnog ulagača nego iz perspektive običnog građanina na čiji život utječu značajniji skokovi ili padovi BDPa dok ga skokovi i padovi na burzi ne zanimaju jer za njih ni ne zna a ne osjeti ih...

Btw jeste li vidjeli da je kolega NEO dobio perma ban a na ban listi sam vidio još nekoliko inače dosta aktivnih kolega. Žao mi je.

NEO dva put trepni ako si otet, daj neki signal sa novog profila, znamo da čitaš!

Edited once, last by Roki: Merged a post created by Roki into this post. (August 12, 2020 at 10:57 AM).

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • August 12, 2020 at 11:33 AM
    • #4,008

steta za Nea. znao je biti iritantan, ali ne mozes reci da nije imao znanja

• Filjur
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • August 12, 2020 at 12:14 PM
    • #4,009
    Quote from st-brajo

update iz Dubrovnika.

Stradun sinoć krcat turista.

sve radi punom parom.

kolone taksista na Pilama.

gužve po autobusima, socijalna distanca 0 bodova, al bar svi nose maske.

nisam bio do Babina Kuka da vidim kakva je situacija u Valamaru, al ako me put nanese, javim.

Display More

Poštovani,

da li ste bili prijašnjih godina u Dubrovniku tokom vrhunca sezone kako bi valjano mogli usporediti količinu turista? Za prethodne godine se može reći da se radilo punom parom, svakako ne i za ovu godinu. Taksisti na Pilama- jednosmjerna ulica u kojoj 10-ak auta napravi kolonu te se na temelju toga ne može reći da je navala. S druge strane računajte na 2/3 manje aviona, 0 kruzera i pitanje da li ikoji bus dođe.

S poštovanjem,

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • August 12, 2020 at 12:25 PM
    • #4,010
    Quote from Filjur

Poštovani,

da li ste bili prijašnjih godina u Dubrovniku tokom vrhunca sezone kako bi valjano mogli usporediti količinu turista? Za prethodne godine se može reći da se radilo punom parom, svakako ne i za ovu godinu. Taksisti na Pilama- jednosmjerna ulica u kojoj 10-ak auta napravi kolonu te se na temelju toga ne može reći da je navala. S druge strane računajte na 2/3 manje aviona, 0 kruzera i pitanje da li ikoji bus dođe.

S poštovanjem,

bio sam preklani, i istina nije tolika gužva kao što je bila tada, ali nije ni pustopoljina kako su portali izvještavali.

ljudi koji ovdje žive od turizma su jedini relevantni faktor nekakve realne procjene.

ja sam čisto naveo svoj dojam, obzirom da je curina sestra bila tjedan prije kad je bilo ljudi, ali nije bilo nikakvih gužvi.

nema mjesta euforiji, ali nije ni tolika katastrofa koliko se u medijima želi prikazati.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Filjur
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • August 12, 2020 at 1:08 PM
    • #4,011
    Quote from st-brajo
    Quote from Filjur

Poštovani,

S poštovanjem,

bio sam preklani, i istina nije tolika gužva kao što je bila tada, ali nije ni pustopoljina kako su portali izvještavali.

ljudi koji ovdje žive od turizma su jedini relevantni faktor nekakve realne procjene.

ja sam čisto naveo svoj dojam, obzirom da je curina sestra bila tjedan prije kad je bilo ljudi, ali nije bilo nikakvih gužvi.

nema mjesta euforiji, ali nije ni tolika katastrofa koliko se u medijima želi prikazati.

Display More

slažem se, mediji vole krajnosti, pa prikazuju ili npr. Vir gdje ne možeš hodat a da ne gaziš po čovjeku, ili pustinju gdje nema psa. Problem je i to što često ljudi zanemaruju da osim ipak znatno manjeg volumena ljudi, taj volumen se ne može računati po cijenama od prijašnjih godina, kada znamo da je sve na diskontu. tako da i neka je pola manje ljudi, ali neće uprihoditi kao pola prošle godine. Mislim da su tu privatni smještaji bili fleksibilniji i bolje se punili nego hoteli, doduše nisam išao u analiziranje to je samo moja misao, volio bi da netko ukratko sumira dosadašnju statistiku.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • August 12, 2020 at 1:19 PM
    • #4,012

Možda će vam ovo pomoći. Od prvog slučaja korone do danas u sporedbi s istim razdobljem prošle godine, ove godine je u turizmu fiskaliziran iznos taman 50% u odnosu na prošlu godinu.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad se pogleda zadnji tjedan u odnosu na isti iz 2019. turizam (djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane) je dosegao 74%. E sad šta je s ostalim djelatnostima koje su usko povezane uz turizam to ne znam. Pitanje je je li uopće moguće napraviti takvu točnu analizu ili samo grubu procjenu jer je spektar tih usluga velik.

Edited once, last by Roki: Merged a post created by Roki into this post. (August 12, 2020 at 1:23 PM).

• Filjur
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • August 12, 2020 at 2:05 PM
    • #4,013
    Quote from Roki

Možda će vam ovo pomoći. Od prvog slučaja korone do danas u sporedbi s istim razdobljem prošle godine, ove godine je u turizmu fiskaliziran iznos taman 50% u odnosu na prošlu godinu.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad se pogleda zadnji tjedan u odnosu na isti iz 2019. turizam (djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane) je dosegao 74%. E sad šta je s ostalim djelatnostima koje su usko povezane uz turizam to ne znam. Pitanje je je li uopće moguće napraviti takvu točnu analizu ili samo grubu procjenu jer je spektar tih usluga velik.

Poštovani,

hvala na ovim informacijama, evo recimo ovdje vidim zanimljivost koja demantira moju misao iz prijašnjeg posta, a to je da manji volumen ljudi (računa) ipak nije generirao u većoj mjeri manji iznos, već da je proporcionalno i to gotovo identično (isto naplaćeno). Dok recimo znamo svi da su cijene smještaja puno niže nego prijašnjih godina, ugostiteljstvo je vjerujem također određeni diskont morao napraviti, raznorazne popratne stvari isto tako. Ako se dotaknemo spomenutog Dubrovnika, cijene privatnog smještaja su sigurno pa i prepolovljene, hoteli možda malo manje (naravno nije Dubrovnik cijeli turizam RH) ali ne daje argument da bi na drugim lokacijama bile cijene i smještaja i ugostiteljstva kao prijašnjih godina. Vjerojatno je prava istina onda negdje između, što je tu je, sada vidjeti kako će ići jesen i do sljedeće godine nadat se boljem, vjerujem da gore ne može jer smo ipak prošli sve to i imamo iskustvo i prilagodbu. lp

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • August 12, 2020 at 2:07 PM
    • #4,014
    Quote from toluen

Skočila cijena KOKA-e - možda vatrogasci iz Vrgorca kupuju zalihe :D

jel vidite što je ovo?

u par mjeseci x2 8|

onome tko je tržio, kapa do poda.

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • August 12, 2020 at 2:13 PM
    • #4,015
    Quote from st-brajo
    Quote from toluen

Skočila cijena KOKA-e - možda vatrogasci iz Vrgorca kupuju zalihe :D

jel vidite što je ovo?

u par mjeseci x2 8|

onome tko je tržio, kapa do poda.

Ja sam okrenuo jos par puta (od kad sam zadnji put prijavio k/p), ali svaki put na zalost ulazim sve skuplje (doduse i prodajem skuplje).......no sad me je vec frka.......

23/10/2019 se moglo kupovati po 81kn, a 20/12/2019 velika količina prošla po 95kn.......tak da je ovo sad više nego dovoljno onima koji su ulazili na vrijeme......za razliku od mene.....

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • August 12, 2020 at 2:16 PM
    • #4,016

svaka čast, kolega!

ali ako mogu primjetiti, skoro da i nema dionice u kojoj Vi niste.

očito imate dobar budžet ;)

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • August 12, 2020 at 2:20 PM
    • #4,017
    Quote from st-brajo

svaka čast, kolega!

ali ako mogu primjetiti, skoro da i nema dionice u kojoj Vi niste.

očito imate dobar budžet ;)

Ja uglavnom izbjegavam ove općenarodne, kao ATPL - tu se, moram priznati, ne snalazim dobro......ali mi idu ove uglavnom PRT totalno nelikvidne ŽLJ kategorije.......

No, s obzirom na vremena, morat ću se prilagoditi i prebaciti se u one samo LJ kategorije, koje ipak prati jos par ljudi osim mene......

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • August 12, 2020 at 2:21 PM
    • #4,018
    Quote from Filjur
    Quote from Roki

Poštovani,

hvala na ovim informacijama, evo recimo ovdje vidim zanimljivost koja demantira moju misao iz prijašnjeg posta, a to je da manji volumen ljudi (računa) ipak nije generirao u većoj mjeri manji iznos, već da je proporcionalno i to gotovo identično (isto naplaćeno). Dok recimo znamo svi da su cijene smještaja puno niže nego prijašnjih godina, ugostiteljstvo je vjerujem također određeni diskont morao napraviti, raznorazne popratne stvari isto tako. Ako se dotaknemo spomenutog Dubrovnika, cijene privatnog smještaja su sigurno pa i prepolovljene, hoteli možda malo manje (naravno nije Dubrovnik cijeli turizam RH) ali ne daje argument da bi na drugim lokacijama bile cijene i smještaja i ugostiteljstva kao prijašnjih godina. Vjerojatno je prava istina onda negdje između, što je tu je, sada vidjeti kako će ići jesen i do sljedeće godine nadat se boljem, vjerujem da gore ne može jer smo ipak prošli sve to i imamo iskustvo i prilagodbu. lp

Nisam siguran kako se privatni smještaj uopće oporezuje, možda bi to netko mogao prokomentirati. Jedino što znam je da oni u principu plaćaju paušal i shodno tome, ne izdaju fiskalizirani račun. Kako se to sve onda obračunava, ulazi li uopće u fiskalizaciju, pojma nemam. Stoga upitno je koliko je privatni smještaj uključen u ove podatke porezne uprave. Bilo bi zanimljivo da prokomentira netko tko poznaje materiju...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • August 12, 2020 at 2:25 PM
    • #4,019
    Quote from kvart99

Ja uglavnom izbjegavam ove općenarodne, kao ATPL - tu se, moram priznati, ne snalazim dobro......ali mi idu ove uglavnom PRT totalno nelikvidne ŽLJ kategorije.......

No, s obzirom na vremena, morat ću se prilagoditi i prebaciti se u one samo LJ kategorije, koje ipak prati jos par ljudi osim mene......

glavno da Vi imate svoju nišu i da trgujete bez zazivanja sudnjeg dana.

a zarada je zarada, ma kako god ona došla, samo dok je legalna :)

Vaša ulaganja su poanta da na burzi uvijek ima prilika, samo ih treba znati prepoznati.

očekujemo Vaše izvještaje :)

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 12, 2020 at 2:58 PM
    • #4,020
    Quote from Roki
    Quote from Filjur

Poštovani,

Nisam siguran kako se privatni smještaj uopće oporezuje, možda bi to netko mogao prokomentirati. Jedino što znam je da oni u principu plaćaju paušal i shodno tome, ne izdaju fiskalizirani račun. Kako se to sve onda obračunava, ulazi li uopće u fiskalizaciju, pojma nemam. Stoga upitno je koliko je privatni smještaj uključen u ove podatke porezne uprave. Bilo bi zanimljivo da prokomentira netko tko poznaje materiju...

Ne znam ni ja direktno ali nisam nikad cuo da netko svoje cijene mora nekome prijaviti uostalom poanta fiskalizacije i je da se odma racun "ovjeri", a ne da budu neke naknadne prepravke pa mislim da taj dio ne ulazi u to, neki dojam koji sam stekao par puta sam airbnb pogledao cisto da vidim kako se krece booking i cijene, rekao bih da je vecina snizavala od 15% bar vecina sta sam vidio, a neki su isli i dosta nize, ali to opet ovisi od destinacije do destinacije da bi se ovako pausalno reklo ali sigurno cijene nisu isle gore. uostalom sada smo prakticki na 50% fiskaliziranog prometa nesto malo vise od polovice sezone, to daje dobar orijentir za ocekivat prihode, iako i tu se postavlja pitanje da li je vecina prikazivala vise racuna radi vecih kontrola i nadzora.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 932

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 11:10 PM
    2. Odgovora
      932
      Pregleda
      492k
      932
    3. borsa

May 28, 2025 at 11:10 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 28, 2025 at 7:16 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 28, 2025 at 7:16 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 28, 2025 at 7:08 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. vitoo

May 28, 2025 at 7:08 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 28, 2025 at 3:41 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 28, 2025 at 3:41 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 2:00 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 28, 2025 at 2:00 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

borsa May 28, 2025 at 11:10 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 28, 2025 at 7:16 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 28, 2025 at 3:41 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Što smo danas tržili

tento May 28, 2025 at 1:14 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy