A, eto, ja ću ponovo, skupi autii ulaze revno u bazu.
INSP (INSPIRIO ZAIF d.d.)
-
-
-
iskreno, ovakav fond je nešto što treba našem tržištu kapitala, ali pod uvjetom da se napokon počnu ponašati kao aktivni, a ne pasivni fond.
ne znam kakvi su planovi ekipe koja je preuzela upravljanje, al i ovdje treba dobrano počistiti portfelj od ostataka Agrokora i ostalih nelikvidnih dionica, te početi ulagati na burzi u podcijenjene dividendne dionice, kao i u podcijenjene dionice koje su na meti preuzimanja.
mogao bih ja sad pobrojati ovdje nekoliko takvih, al ekipa koja se ovim bavi su ipak profesionalci i trebala bi ipak znati i imati neke ključne informacije, tj. slagati svoj portfelj bolje i kvalitetnije od prosječnog forumaša.
ako se tako nešto dogodi, rado bih ovdje parkirao svoj novac uz neku pristojnu dividendu, koja bi trebala biti veća od prinosa mirovinskih fondova.
dapače, pod takvim uvjetima, isplatilo bi im se provesti i dokapitalizaciju putem IPO-a, jer bi dosta ljudi povuklo novac sa štednje da zna da će negdje imati sigurnu dividendu od cca 5%+ godišnje.
-
-
S obzirom s kim sve djeluju zajednicki cini se da je cilj otkupiti od manjinskih. A ako je tako, nek ponude fer cijenu.
-
Ali bojim se da je po "kikiriki" cijeni!
-
to se i ja bojim,
molim neke procjene... znam da ima kolega koji vec dugo ovo prate
pa ako vam nije problem...
-
A ponudit će tro-mjesečni prosjek (negdje oko 20 kn), vidjelo se po današnjem trgovanju.
Pravo pitanje je zašto su se spojili? Ne kužim svrhu ove ponude?
-
Pa svrha je vjerojatno nastaviti cijediti limun?
A od čega žive fond menadzeri?
Nije ovo javni fond.
-
Pa svrha je vjerojatno nastaviti cijediti limun?
A od čega žive fond menadzeri?
Nije ovo javni fond.
Toga se i bojim. (samo sam kasno shvatio)
Bitno im je da im plače i naknade "idu" , dok se NAV polako topi. ( i još mogu "parkirat" neki svoj neuspjeh).
-
Nadam se najboljem, očekujem najgore
Ne vjerujem u ponudu iznad 20kn, a samo su dvije mogućnosti zašto se u ovo ide:
1. likvidacija fonda
2. nešto čeka iza ugla, a ljepše je kad se dijeli na manje dijelova
-
-
Ma bit će minimalna ponuda propisana zakonom. Ne vidim nikakav razlog da bude ista vise od toga.
Mislim da neće biti nikakve likvidacije nego vjerojatno “nastavak po starom”.... da su htjeli likvidirati, to su mogli i prethodni vlasnici.
-
A ponudit će tro-mjesečni prosjek (negdje oko 20 kn), vidjelo se po današnjem trgovanju.
Pravo pitanje je zašto su se spojili? Ne kužim svrhu ove ponude?
Premalo transakcija za tromjesecni prosjek. Treba ici procijena.
-
Kako bi se mogla provesti eventualna likvidacija drustva s obzirom na nelikvidnu imovinu drustva?
-
Kako bi se mogla provesti eventualna likvidacija drustva s obzirom na nelikvidnu imovinu drustva?
smanjenjem cijene mislim da je jedina mogućnost i prodaja pošto se može, prošao sam likvidaciju Qestusa i mislim da mnogi nisu bili zadovoljni, ali neki sigurno i jesu, možda su neki došli do vrijedne imovine uz dobar diskont, ostalima isplatili koliko se moglo namiriti prodajom i mirna Bosna i H
-
Dali netko možda zna top 10 VP koje drži SLPF?
Znam stanje s 30.04.2019. Pa da usporedim.
Hvala
-
A zašto misliš da likvidacija može jedino završiti unovčujem imovine? Koliko ja znam može zavrisiti i podjelom imovine.
Dobiješ malo “mesa” i malo “zelja”, sve skupa moze završiti sarmom.... ali i nejestivim cuspajzom.
-
Zato sto mi ovdje dosta komplicirano djeluje da se podjeli imovina. Ovakva kakva je.
-
Kako komplicirano?
Pa fond drži dionice, dobiješ karikiram 5 kuna i dionicu Elektrode ili dobiješ dionicu “novog” fonda koji drži Elektrodu i sve ostale dionice koje nemaju kotaciju i ne mogu se unovčiti.
Ja ne tvrdim da će se to dogoditi, ali to je mogući oblik podjele imovine u likvidaciji. Likvidacija je dobrovoljan postupak o kojem odlučuju dionicari odnosno većina dionicara.
Sto se tiče konkretnog zajedničkog djelovanja Auctora, Lipe prometa, Auctor Investa i Inspirea te fonda NEK, radi se o preuzimanju od strane Inspirea koji se na ovakav način osigurao da defacto isplati manjinske dioničare i preuzme fond prema nekoj ugovornoj cijeni odnosno prosjeku. Vjerojatno nakon nekog vremena će se trenutni zajedncki djelovatelji medjusobno podijeliti i isplatiti u novcu ili imovini. Ili preoblikovati fond u neki drugi oblik fonda, spojiti s nekim drugim fondom i sl.
Ovom ponudom se zapravo cilja isključivo 20% dionica u vlasništvu manjinskih dionicara od strane Inspire-a i zadovoljava zakonska forma.
-
Jasan mi je nacin, ali mislim da nije jednostavno kad ima dosta malih dionicara i uz to poprilican broj razlicitih papira u portfelju fonda. No, mozda je ova ponuda upravo da se rijese malih (kako sam gore i naveo). Tad bi bilo jednostavije. Puno ako.
-
hocete li prodati ako ponude manje od 20?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti