Priča oko tužbe je vrlo vjerojatno završena.Proračun u skoijoj ,a vjerojatno i u daljnjoj budućnosti,. neće imati sredstava za isplatu.Kada se nudio Jadran Crikvenica kao kompenzacija trebalo je to prihvatiti po nuđenoj cijeni jer sada očito neće biti ništa.
INSP (INSPIRIO ZAIF d.d.)
-
-
-
Priča oko tužbe je vrlo vjerojatno završena.Proračun u skoijoj ,a vjerojatno i u daljnjoj budućnosti,. neće imati sredstava za isplatu.Kada se nudio Jadran Crikvenica kao kompenzacija trebalo je to prihvatiti po nuđenoj cijeni jer sada očito neće biti ništa.
ovo su bile moje prve dionice ikada, jer sam se vodio "zlatim" pravilom diverzifikacije.
prvo su propustili urediti svoje odnose s državom kad se otvorila priča s JDRN, onda smo otkrili da su masno izgubili na slučaju Agrokor, a kad sam vidio da se na tržištu otvorila prilika zvana Optima, a oni nisu ni mrdnuli, odmah mi je bilo jasno o kakvoj se ovdje družini radi.
izišao sam iz ove priče sa priličnim gubitkom, a iskreno ne znam čemu se nadaju oni što drže ovu dionicu.
kad je ova priča sa PIF-ovima došla pred Ustavni sud, odmah mi je bilo jasno kako će i završiti, jer tamo sjede političari, a ne suci profesionalci i 99% slučajeva završi odbijanjem/odbacivanjem ustavne tužbe.
ovako su zaglavili sa sporom od kojeg najvjerojatnije neće biti ništa, hrpom nelikvidnih dionica u portfelju i s morem propuštenih prilika, uključujući i ovu zadnju korekciju s burze di se nisu pomaknuli s mrtve točke.
Vama vječnim optimistima što držite ovu dionicu od srca želim da nešto bude u vezi ovog spora, jer ova družina šta ovim upravlja očito nema nikakve ni želje ni ambicije da ovoga napravi jedan relevantan faktor na tržištu kapitala, a ne stoji priča da se nije moglo.
-
Ovo je daaavno (prije niz godina) trebalo kupiti kad je bilo 20+kn (vidi I.Tadin), prije nego sto su pocele redovne isplate - smanjenja temeljnog - na kojima se to ulaganje visestruko isplatilo......svaka čast onima koji su to drzali od onda.....
Sade je to, vise-manje, gotova prica....
-
Neznam, pretpostavljam da hoće ... Ipak se radi o pozamašnim iznosima
moram priznati da me interesira stav Europskog suda ako dođe do njega, a vjerujem da hoće... kako je isto riješeno u slućaju SNHO
-
Pa sud u Strasbourgu je sud za ljudska prava?!
O kojem sudu vi ovdje raspravljate? -
ok, od presude ništa...
nakon svega koja su vam kratkoročna/dugoročna očekivanja od ove dionice?
nemam puno, ali sam ju davno plaćao duplo...
-
ok, od presude ništa...
nakon svega koja su vam kratkoročna/dugoročna očekivanja od ove dionice?
nemam puno, ali sam ju davno plaćao duplo...
bez presude, ali više zbog pasivnosti družine koja ovo vodi, ovdje je čisti StatusQuo, čak bi doveo u pitanje i ovu vrijednost imovine fonda koju navode, obzirom da tu ima hrpa nelikvidnih dionica i nekih projekata di je pitanje kad će i hoće li se uopće ikad realizirati.
zadnji popis ulaganja im je bio za dan 31.12.2017. godine
http://auctorinvest.hr/Files/NewsDownload/205
pa Vi sami procijenite.
imaju imovinu prosječnog mirovinskog fonda kategorija A, mogu biti puno fleksibilniji u ulaganjima, a ne događa se baš ništa.
ovo ima perspektivu jedino ako to kupi netko tko ima novaca i zna što radi, možda netko tipa Vujnovac i slično.
-
prošlo 760000 dionica po 20,8Kn za cca 15.8 milijona kuna
takvu količinu je imao jedino auctor i lipa promet
mišljenja?
-
Ha, tko god kupio ili prodao, za sada očito imamo preuzimanje bez preuzimanja.
-
kupac je Fond za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva NE Krško ?!?
-
-
-
imaju web stranu
-
imaju web stranu
da, ali ne bave se ničim.
izdimili su i masne novce na Agrokoru.
još jedna od izmišljenih institucija koje vole pržiti naše novce.
-
Taj fond je u 2018., imao skoro 190 milijuna kuna uloženih u dionicama te još 90 milijuna u dioničkim fondovima, a istovremeno 1,6 milijardi u državnim obveznicama...
Banalizirano, HEP njima uplaćuje svake godine 15 milijuna eura, ovi to ulažu, a od zarade će se financirati skladištenje otpada iz Krškog...
-
Zasto je Auctor prodao ove dionice?
Za sto mu treba lova?
Mozda za otkup udjela u Vabi od fgsa.
-
Ovo je diskontirana cijena to nije sala.
Mora da su dobili nesto diskontirano za uzvrat.
Nadam se da nije Vaba.
Nadam se da zastupnik Maras ovo prati.
-
https://www.poslovni.hr/trzista/slatin…b-banke-4233040
"Zapravo, u poslovnim krugovima tvrdi se da apetiti mađarske banke ne uključuju samo banku, već je dio investicijskog paketa koji je već neko vrijeme predmetom pregovora (bio) i sam Slavonski fond."
-
kupac je Fond za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva NE Krško ?!?
A evo, automobili njihovih zaposlenika nisu za baciti.
-
https://zse.hr/default.aspx?id=99480
a ide fino po cca 18
-
https://zse.hr/default.aspx?id=99480
a ide fino po cca 18
I ja sakupljam pomalo. Spustio sam si prosjek na 24kn.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun