1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Manu
  • February 20, 2020 at 8:07 PM
  • toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • June 2, 2020 at 10:18 AM

Naravno da je nedostatak znanja evidentan u postojećem mediokritetskom sustavu koji promovira podobne, a ne sposobne. Ali našlo bi se sposobnih vrlo brzo kada bi se ti kriteriji promijenili. Masa ih je otišla dalje ne čekajući da se tu nešto promijeni. Dio bi se i vratio da za to postoje uvijeti.

Po meni ne planeti Zemlji ne postoji ljepša lokacija za život od ove koju pokriva teritorij RH. Imate sve što možete poželjeti u krugu od nekoliko stotina km. I nikakvih realnih opasnosti tipa vulkana, tsunamija, uragana, otrovnih zmija, krokodila ili kukaca. A klima - savršena. Naravno osim mentaliteta domorodaca kojem fali podosta dasaka.

Ali u njega je ugrađeno više stoljeća robovanja pod tuđim čizmama, uključujući i socijalizam koji se nije pokazao dobitnom kombinacijom. Stoga sad imamo ovu papazjaniju kvazi kapitalizma gdje svi gledaju kako se što lakše "snaći", a ne vide da bi zajedničkim trudom u izgradnji funkcionalnog društva imali neizmjerno bolje uvjete za život.

Slažem se da bi jedan snažan autoritet na poziciji premijera ovo mogao pogurati i značajno ubrzati, ali takav nije na vidiku. Narod koji ovdje živi je navikao na autoritete, ali nažalost svi koji su do sada bili u toj poziciji i imali tu snagu disciplinirati i povući ekipu za sobom su bili šuplji na mnogim bitnim karakteristikama. I dok je tako - stojimo na peronu i čekamo ...Godoa.

U tome smislu nam ne preostaje nego da se sami snalazimo kako znamo i umijemo. Trenutno je to jedino funkcionalno rješenje.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • June 2, 2020 at 11:21 AM

Apsolutno se slažem. To što nam fali koja daska se nekad rješavalo ciljanim naseljavanjem Čeha, Nijemaca i ostalih koji su imali obrtničke i upravljačke sposobnosti te smo i mi u uz njih se kultivirali. Iz Beča je došla naredba da se grade pruge, ceste, škole, sređuju zemljišne knjige itd. I dan danas uživamo u tim tekovinama koje su nam ostavili Franjo Josip, Strossmayer, Herman Bole, Lavoslav Ružička,Slavoljub Penkala, Štos, Lisinski, Gaj, Vraz, Šulek, pa i Šenoa i još mnogo umjetnika i gospodarstvenika na čijim su temeljima nastale tvornice poput Končara, Kraša, Borova itd. a o kojima ni ne razmišljamo da su u biti doseljenici. Ovi doseljenici koji nam danas vladaju, poput Banditića i ostalih, nažalost su drugačijeg kulturološkog i mentalnog sklopa. Kako su oni vladajuća elita i imaju novac, samim time su i uzor narodu koji pokušava postati sličniji uzorima. Ne kultiviramo se već stojimo na mjestu ili nazadujemo dok drugi idu naprijed.

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • June 2, 2020 at 11:42 AM
    Quote from komot

Apsolutno se slažem. To što nam fali koja daska se nekad rješavalo ciljanim naseljavanjem Čeha, Nijemaca i ostalih koji su imali obrtničke i upravljačke sposobnosti te smo i mi u uz njih se kultivirali. Iz Beča je došla naredba da se grade pruge, ceste, škole, sređuju zemljišne knjige itd. I dan danas uživamo u tim tekovinama koje su nam ostavili Franjo Josip, Strossmayer, Herman Bole, Lavoslav Ružička,Slavoljub Penkala, Štos, Lisinski, Gaj, Vraz, Šulek, pa i Šenoa i još mnogo umjetnika i gospodarstvenika na čijim su temeljima nastale tvornice poput Končara, Kraša, Borova itd. a o kojima ni ne razmišljamo da su u biti doseljenici. Ovi doseljenici koji nam danas vladaju, poput Banditića i ostalih, nažalost su drugačijeg kulturološkog i mentalnog sklopa. Kako su oni vladajuća elita i imaju novac, samim time su i uzor narodu koji pokušava postati sličniji uzorima. Ne kultiviramo se već stojimo na mjestu ili nazadujemo dok drugi idu naprijed.

Kolega u svo dužno poštovanje, ti "doseljenici" su uglavnom jedini koji imaju djecu dok ovi "kultivirani" ganjaju karijere ili stalno nešto umjetničare ili vole isti spol tako da ih je s vremenom sve manje, dok je onih prvih sve više i više. Isto se može reći i za migrante VS domicilne u Njemačkoj i drugdje. Mislim da lajete na pogrešno drvo, doseljenici bi se rado "kultivirali", ali kad vide što im takvo "kultiviranje" nosi u budućnosti, kažu ne hvala, ja ću i dalje biti Rvat'na ili Alahu akber ili La raza (u Americi), ali će moja djeca naslijediti sve što su ovi "kultivirani" ostavili iza sebe, a neći im morati reći ni hvala.

Problem nije u doseljenicima nego su "kultivirani" gadno zastranili i sad se kao čude što nitko ne želi biti kao oni i što rađe ostaju "primitivni"...

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • June 2, 2020 at 11:55 AM

Niste me razumjeli, ne pričam o svim doseljenicima, doseljenici su korisni i poželjni. Oni donose svježu krv i elan. Pričam o doseljenicima koji su na vlasti. Htio sam napraviti usporedbu s nekadašnjom elitom koju sam nabrojio u prethodnom postu s ovom sadašnjom koja je iz gumenih čizama uskočila u najfinije talijanske cipele.

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • June 2, 2020 at 12:03 PM

Nisu oni uskočili u najfinije cipele nego smo ih mi tamo postavili.

Mi bi demokraciju, ali da imamo uzornog diktatora.

Mi bi prava, ali da nam netko drugi odrađuje obveze.

Mi bi se jebali, ali da nam ne uđe.

Za sva sranja smo si sami krivi, nisu odgovorni nikakvi doseljenici, s bilo kojih paralela i meridijana.

Naši današnji vlastodršci su odrasli i školovani pod paskom KPJ i to se osjeti na svakom koraku, ma kojim oni stranačkim iskaznicama mahali.

Samo u sredinama gdje su na vlasti mlađi ljudi, neopterećeni s prošlošću, vidi se iskorak.

Od Međimurja, Bjelovara, Sv. Nedjelje ili Vrgorca.

Nažalost, zbog užasno centralizirane države, sve je to uzalud dok po Zagrebu harače Bandić, Pripuz i ostali priljepci.

I sam sam rodom iz tih krajeva, ali baš nikakvu simpatiju nemam prema tim i takvim ljudima.

To je talog društva kojeg mi sami održavamo na životu

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • June 2, 2020 at 12:14 PM

Ma u pravu ste, ali poanta mojeg posta i kolege toulena je ta da se mi kao narod trebamo mijenjati. Nažalost za to nam trebaju elite koje će biti uzor, a ne ovo što imamo danas. Za te elite bi bilo poželjno da su školovane na Harvardu, Stanfordu, Sorboni a ne u Mostaru ili Kumrovcu.

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • June 2, 2020 at 12:39 PM

Kolega bojim se da "vrijednosti" s kojima izlaze danas studenti s ivy league sveučilišta (a i ostalih) sve više sliče na ono što se nekad učilo u Kumrovcu. Infiltracija je temeljito napravljena u humanities and arts pravcima, a tek sad pokušavaju zaposjesti i STEM, ali to malo teže ide jer ovi ne puše maglu koja im se prodaje - preracionalni su valjda.

Mislim da ćemo se sami morati probuditi i pročistiti svoje redove te nastaviti putem koji sami odaberemo. Ono što nam se servira kao "dobro i poželjno" iz vanka najčešće je sve samo ne to, samo treba malo zaviriti iza sjajnog pakiranja.

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • June 2, 2020 at 12:54 PM

Rambo, skroz tocno.

Retardiranost i pervertitstvo se podvlaci pod politicku korektnost i humanost.

I ako nesto zucnes protiv toga ti si fasist itd.

Ja sam inace liberal, ali ovo mi ide na zivce.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • June 2, 2020 at 1:36 PM
    Quote from rambo_5

Kolega bojim se da "vrijednosti" s kojima izlaze danas studenti s ivy league sveučilišta (a i ostalih) sve više sliče na ono što se nekad učilo u Kumrovcu. Infiltracija je temeljito napravljena u humanities and arts pravcima, a tek sad pokušavaju zaposjesti i STEM, ali to malo teže ide jer ovi ne puše maglu koja im se prodaje - preracionalni su valjda.

Mislim da ćemo se sami morati probuditi i pročistiti svoje redove te nastaviti putem koji sami odaberemo. Ono što nam se servira kao "dobro i poželjno" iz vanka najčešće je sve samo ne to, samo treba malo zaviriti iza sjajnog pakiranja.

Pa dobro, nisam dovoljno stručan da ocjenjujem jesu li vrijednosti koje donose diplomanti s Princetona i Oxforda degradirale u zadnje vrijeme, ali dajem si za pravo tvrditi da je to još uvijek miljama daleko od onoga što nam dolazi iz Bihaća, Travnika ili Zaprešića.

A u takvim ustanovama su školovani naši načelnici, pročelnici, direktori javnih poduzeća i to je dobrim dijelom naša elita. Sami se moramo probuditi, slažem se, samo to buđenje traje već 30 godina i još smo mamurni. Ne vidim kako bi se to narod u cjelini mogao probuditi i opametiti sam od sebe bez poticaja izvana ili od državnih elita. Kada bi uspjeli barem donekle stvoriti uređeno društvo, uvjeren sam da bi se, kao što je rekao kolega toluen, dio odseljenih vratio s novim znanjima i idejama. Ova zemlja je ipak njihova domovina i ima sve predispozicije za dobar život.

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • June 2, 2020 at 1:55 PM
    Quote from komot
    Quote from rambo_5

Pa dobro, nisam dovoljno stručan da ocjenjujem jesu li vrijednosti koje donose diplomanti s Princetona i Oxforda degradirale u zadnje vrijeme, ali dajem si za pravo tvrditi da je to još uvijek miljama daleko od onoga što nam dolazi iz Bihaća, Travnika ili Zaprešića.

A u takvim ustanovama su školovani naši načelnici, pročelnici, direktori javnih poduzeća i to je dobrim dijelom naša elita. Sami se moramo probuditi, slažem se, samo to buđenje traje već 30 godina i još smo mamurni. Ne vidim kako bi se to narod u cjelini mogao probuditi i opametiti sam od sebe bez poticaja izvana ili od državnih elita. Kada bi uspjeli barem donekle stvoriti uređeno društvo, uvjeren sam da bi se, kao što je rekao kolega toluen, dio odseljenih vratio s novim znanjima i idejama. Ova zemlja je ipak njihova domovina i ima sve predispozicije za dobar život.

Ovom narodu treba samo jedno, a to je da prestane očekivati čuda od raznoraznih "Vođa" iznutra i izvanka, nego da se okrene sam sebi i složi svoj život i ekonomiju prema svojoj želji i potrebi. Maknuti državu iz ekonomije i života, pustiti tržište i duh naroda da sami određuju što je "dobro i poželjno" pa ćete se jako brzo riješiti parazita o kojima pričate. Kad im se jednom zavrne državna pipa nestanu ko da ih nikad nije bilo. A ovdje ne pričam samo o raznim Bandićima i Kutlama, nego i o Frljićima i Feralima koji isto da se tržište pita bi valjda umrli od gladi. Nije narod glup, bez brige, nego ga sustav iskorištava i neda mu disati. Najbolje u zadnjih 100 godina nam je bilo nedavno kad godinu dana nismo imali vladu, odjednom je sve prodisalo. Nisam anarhist, ali da ovo sve treba debelo rezati, treba.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • June 2, 2020 at 9:46 PM

kolega hugh, kaj se vama dogodilo? oprala vas korona? od solidnog i iskusnog forumaša postali ste babaroga! već nekoliko mjeseci niste napisali tekst sa nešto pozitive! sve crnjak do crnjaka!

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • June 2, 2020 at 10:10 PM

Slušao sam Škoru na HTV1 kod Bolkovića. Zanimljiv lik. Nisam mu sklon, ali priča suvislo o bitnim stvarima koji nas stvarno guše, a to je upravo ovo što i ovdje komentiramo. Ali puno ih tako priča dok ne dođu u poziciju moći, a onda okrenu ploču. Kako god na ovim izborima će vjerojatno upravo on biti bitan faktor. A tek onda ćemo saznati koliko doista stoji iza vlastitih riječi. Nisam optimist i nikome ne vjerujem na časnu riječ, ali oćemo-nećemo, biti ćemo svjedoci vremena.

Kako god bilo - tko god bude sastavljao sljedeću vladu neće imati previše prostora za muljaže nego će zaista morati mijenjati neke stvari koje su sada već gangrenozne. Stoga mislim da će upravo gospodarstvo ovaj puta biti u fokusu da se stvari koje sada ne štimaju postave realnije. Morati će jer druga opcija je - put u propast i nestajanje. A to baš i nije neka opcija.

Što se korone tiče - pa sada su stvari ipak malo drugačije nego prije. Ponešto se naučilo, socijalni eksperiment neviđenih dimenzija je dao masu novih do sada nepoznatih informacija tako da drugi i ostali valovi ne bi trebali biti nikakav problem izvan granica bilo koje druge slične pojave. Lekcije naučene. Osim toga globalno se intenzivno radi na bitnim stvarima da se ova priča ubuduće ovako opet ne ponavlja tako da je to sada sasvim drugi par cipela. Vidjeti ćemo.

Osobno mislim da nije loše to što se korona dogodila jer nam je dala jasan uvid u to koliko smo zapravo fragilni i gdje su ogromne rupe koje nas mogu žive progutati, ako ih ubuduće ne uzmemo u obzir. O tome se sada ozbiljno razmišlja. Siguran sam da su sada npr. vlasnici turističkih objekta itekako svjesni činjenice kako ništa nije sigurno i da - žele li preživjeti neke sljedeće slične pojave - moraju drugačije posložiti priču. A te stvari su onda i generatori inovacija.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • June 2, 2020 at 10:11 PM
    Quote from tollway

kolega hugh, kaj se vama dogodilo? oprala vas korona? od solidnog i iskusnog forumaša postali ste babaroga! već nekoliko mjeseci niste napisali tekst sa nešto pozitive! sve crnjak do crnjaka!

jednostavno zato što mi u ovim uvjetima neka long strategija ne drži vodu na mnogim dionicama....prilika naravno ima svakoga dana, ali i mnogo mina.......jel jednostavno neke će firme nakon ovog početnog šoka i pada i dalje ostati u "downu" i neće se tako brzo oporaviti i doći na recimo prošlogodišnje razine......neki iskusni to predviđaju a neki neiskusni to neznaju pa bi mogli pomisliti da je čarobnim štapićem sve došlo na staro........sve ovisi o stilu ulaganja i mogli bi sad knjige ovdje pisati......ako smatramo da je večina dionica na zse bila približno realno vrednovana prije krize i nema naznaka preuzimanja u budučnosti, nevidim kuda bi mogle "pobječ" u razdoblju koje slijedi......burza nije uvijek logika ali logika govori a i burze da sve ima svoje faze, naravno i svaka dionica unutar burze za sebe......i sada se vidjelo koliko godina treba za stvoriti nešto i doći do nekih rezultata a koliko je malo vremena potrebno da se sve uruši ko kula od karata.......uz to mi smo i dalje u hrv. i na zse a u oporavku od zadnje krize baš se i nismo iskazali......možda ovaj put bude drugačije ali puno puta smo mi ovdje to mislili a rijetko se dogodilo......eto vidim dok ovo pišem da kolega gore u postu misli kako Škoro pametno priča al več isam kao i mi svi ovdje znamo da su sve to puste priče.....vidim da i Škoro pita gdje je ko bio 90-tih a nisam ni siguran da je i on bio ovdje ali svejedno jel kradu isto i oni koji su tad bili tu i ovi koji su se vratili kad je prestalo grmit.....EU i svjetska ekonomija daju nam šanse ali ove hobotnici i dalje su ovdje......no sad sam na kraju možda malo i pobjegao sa teme burzi......politiku ću ostavit za neki drugi post......

Edited 2 times, last by hugh (June 2, 2020 at 10:25 PM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • June 3, 2020 at 8:33 AM

Proslijeđeno mi je nešto zgodno neki dan.

Pripisano je M. Tacher.

Al' zgodno i poučno je u svakom slučaju.

Kad vaše dijete zaradi prvi novac za sladoled, napravite sljedeće:

1. Prije nego prvi put poliže svoj sladoled, uzmite mu ga i ugrizite 20%.

2. Dok će dijete zaprepašteno gledati u vas, pojedite još 30% sladoleda.

Nakon toga, dajte mu ostatak sladoleda i objasnite da to radi država sa svim novcem što ljudi zarade. Te da će mu se isto dogoditi sa svakim kupljenim sladoledom.

Objasnite djetetu da postotak ugriza se može smanjiti hvatanjem za ruku i traženjem izvještaja, zašto se baš toliko grize.

Ako ovo bude učinio svaki roditelj, postoji nada da će u državi odrasti generacija ljudi koja će shvatiti da država nema svoj novac- postoji samo novac poreznih obveznika. I da porezni obveznici ne samo što mogu, nego i trebaju pratiti kako vladini službenici troše njihov novac."

Margaret Thatcher

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • June 3, 2020 at 8:55 AM

Izvrsna vizualizacija. Jednom je mislim Einstein rekao da ako nešto ne možete objasniti tako da vas 7-godišnje dijete razumije onda vjerojatno niti vi ne kužite to o čemu pričate.

Najveći problem svih problema zašto se stvari brže ne razvijaju je što ljudi zapravo nemaju nikakvu predodžbu o bitnim stvarima u životu. Ekonomija, porezi i financije su iznimno bitna stvar za razumjeti što prije u životu, a opet to je zadnja stvar na svirali večine. Ne slučajno. One su same po sebi dosadna stvar - tko se s time želi baviti za ozbiljno - samo rijetki.

Ali kada bi ovakvih pojednostavljenih vizualizacija do gole suštine stvari bilo više i na zanimljiv način interpretirane ljudima onda bi se i priča o tom sustavu (država) puno brže razvijala. Na kraju krajeva nije li marketing zasnovan na činjenici da imate 30 sekundi ili manje da nekoga uvjerite da je baš vaš prozvod/usluga ono što nekome treba. Znanje je moć i ono se u ovom slučaju (stvarna javna potrošnja i razlozi za to) nimalo slučajno skriva od ljudi da bude što teže saznati pravu istinu o nekim stvarima, koja je zapravo trivijalno jednostavna u većini slučajeva.

Na kraju znate li zašto države trpaju lopove u zatvor? - Zato jer ne vole konkurenciju.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 3, 2020 at 1:53 PM
    Quote from st-brajo

svi u zelenom

https://www.investing.com/indices/indices-futures

osim Marića

https://www.seebiz.eu/ekonomija/mari…a-cak-72/233731

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 4, 2020 at 10:37 AM
    Quote from my moon

počelo je, taj pad, jel.

Evropa otvara u minusima....

Čak ninive mjere nisu spriječile crvenilo

https://www.poslovni.hr/europska-unija…darstvu-4235616

Samo loše vijesti:

https://www.marketwatch.com/story/italian-…tion-2020-06-03

Display More

sad će to Bero naš pogurati kada preuzme vlast, smanjiti će troškove jer će sjedovati na Cvjetnom umjesto stolovati na Markovom trgu,

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…za-ovo/2114976/

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • June 4, 2020 at 11:00 AM
    Quote from Moller
    Quote from my moon

počelo je, taj pad, jel.

Evropa otvara u minusima....

Čak ninive mjere nisu spriječile crvenilo

https://www.poslovni.hr/europska-unija…darstvu-4235616

Samo loše vijesti:

https://www.marketwatch.com/story/italian-…tion-2020-06-03

Display More

sad će to Bero naš pogurati kada preuzme vlast, smanjiti će troškove jer će sjedovati na Cvjetnom umjesto stolovati na Markovom trgu,

Display More

Ne brinite se vi za Beru. On će ostati u oporbi a Škoro će odraditi ono što je Most odradio na predzadnjim i zadnjim izborima.

Hint: ''mi smo protiv svih i nećemo ni s kim''.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • June 4, 2020 at 3:48 PM

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…rimac/10369726/

Ovo ce bit zanimljivo pratit, ispec si kokice i gledat :)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 5, 2020 at 9:57 AM
    Quote from Roki
    Quote from Moller

Ne brinite se vi za Beru. On će ostati u oporbi a Škoro će odraditi ono što je Most odradio na predzadnjim i zadnjim izborima.

Hint: ''mi smo protiv svih i nećemo ni s kim''.

ma ja vam se već skoro 10 godina ne brinem za nikoga od političara, niti ih što tražim, niti mi trebaju, niti od njih išta očekujem, rekli bi skraćeno boli me k za sve njih i njihove politike, gledao sam malo neku večer Otvoreno i kada vidim da je Kerum nešto, tj. glumi nešto, onda me ne čudi ni da novopečeni elementi Apsurdić, traže svoje mjesto pod šarolikim političkim suncobranom, po uzoru valjda na bračni par Sinčić, vjerojatno računajući da će i oni ostvariti za sebe kakav novi zidić ili kvadratić, a ja ću biti presretan da mi ne prodaju svaki dan istu ciglu i tako mi izvlače lovu, dosta mi je i Ribič za takve stvari

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 30

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 2, 2025 at 2:10 PM
    2. Odgovora
      30
      Pregleda
      16k
      30
    3. teski_amater

June 2, 2025 at 2:10 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 2, 2025 at 12:18 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      919k
      2.1k
    3. Dadan

June 2, 2025 at 12:18 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 1, 2025 at 9:03 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

June 1, 2025 at 9:03 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Tvrtke s potencijalom za IPO

teski_amater June 2, 2025 at 2:10 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Dadan June 2, 2025 at 12:18 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 1, 2025 at 9:03 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Politika
  • Stranke
  • Korupcija
  • Sinekure
  • Porezi
  • Zakoni
  • Birokracija

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy