Kako su hrv gospodarstvu prodavali i prodaju po 210 eura MWH tako ce ga tek sada unistiti. vidimo i sami koja je cijena u proizvodnji plina i uz marzu - 20 eura po MWH. Sada ce zdrobiti gospodarsvo ili ce HDZ uposlenici kolonizatora drzati sve na kratkoj uzdi tzv energetskim vaucerima i gospodartsvo. Jer ce im prodavati ono sto kosta 20 eura po MWH za 210, pa cak i 290 eura po MWH. Kazu da ce to trajati i do 5 godina dok se ne stabilizira. Pogledajte interview zagrebackog gradonacelnika. A glede Hrvatske.ja ne znam.kako ce ta ista dalje. Kao drustveni ugovor. Znaci, trenutno ste u drustvenom ugovoru gdje cete svoj plin madjarskoj fiemi placati 10 x skuplje. I sve sto uz to ide kao posljedica inflacije. I to je drustveni ugovor Hrvata u svojoj zemlji ?
Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE
-
-
-
Plin izvađen u državi pokraden od države kao dioničara se prodaje Hep-u po 10-ak puta skuplje sa državnim zajmovima,poticajima…..
Kakav krug??Umjetnost živa koliko se još svi prave blesavi😇
-
To prodaje strana kompanija MOL po 10 x skuplje HEP i onda HEP prodaje gradjanima tj Hrvatima u " svojoj zemlji ".
Kako se naziva taj drustveni ugovor ?
Ima li to smisla ?
-
…još se poziva na štednju da se što više može izvoziti jeftino a uvoziti skupo 👌
-
To prodaje strana kompanija MOL po 10 x skuplje HEP i onda HEP prodaje građanima tj Hrvatima u " svojoj zemlji ".
Kako se naziva taj društveni ugovor?
Ima li to smisla?
nešto kao Ugovor s vragom
sreća u nesreći da imamo Vladu, koja je uvijek spremna pomoći svojim građanima, kojima bez nje pomoć ne bi bila ni potrebna
-
10.9. svi u Zagreb.
Ovome treba stati na kraj!
-
Odokativno 2000 učesnika, ako vrijeme nebude loše, povjetarac i tako.
-
Zapanjujuće je da ministar obrane kaže jedno, a službeni dokumenti potpuno oprečno! Banožić izričito tvrdi da su četiri ophodna broda vlasništvo Republike, ali upisnik tvrdi da je vlasnik tih brodova “Brodogradilište specijalnih objekata”, tvrtka kćer društva “Brodosplit”.
Debeljak naprid, Banožić stoj!
-
zanimljivo da se benzin i dizel više cjenovno ne prate, prešli su na formulu trgovačkih centara, skini 50 artikala, podigni 500, svaka čast na pomoći građanima
Benzin ide na 10,62 kune, a dizel 12,89 kuna po litriBenzin će od sutra pojeftiniti za 57 lipa i nova cijena će biti 10,62 kuna po litri, dizel će poskupjeti za 54 lipe, na 12,89 kuna, a cijena plavog dizela…lidermedia.hrgosn Davore jako ste mi pomogli našim susretom, kada god se vidimmooo ode mojih 40kn za tvoju plaću, mislim da je bolje da se uopće na viđamo i da nam ne izlaziš u susret, samo stoj na semaforu i ne delaj ništa
-
Grubišić ističe da je dominantno pitanje je li se ovo dogodilo unutar legitimnih ovlasti koje je imao Damir Škugor.
"Ako jest, pitanje je radi li se o nesnalaženju, neznanju, neiskustvu i lošoj poslovnoj procjeni, ovakve stvari se događaju, samo to nije uvijek u medijima, posebno ako je riječ o privatnim kompanijama. Nitko nije cijepljen protiv loših poslovnih odluka.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…na/2391537.aspx
Slazem se s Grubisicem da je to možda samo loša poslovna odluka. Ali loša samo za INU.
I s ovim se slazem da se tu radilo o nesnalaženju, neznanju, neiskustvu jer kako bi inače 500 milijuna kuna znalac, snalažljivac i iskusan čovjek parkirao na račun umirovljenika.🤣
A nekog jadnog umirovljenika kojeg su blokirali zbog duga od 100 kuna ne spašava neznanje?
-
-
Je.
I onih pola milijarde kuna na očevom računu je bez nakane, u neznanju
Ajmeee
Ovo sve nije za ljude slabih želudaca. Uzjoguni se. Želudac
-
HBOR časti neograničenim alkoholom. Nadzire ga onaj Filipović koji poziva na uštedeHBOR naručuje razne delicije i neograničeni alkohol za gala večeru pri kojoj nimalo ne štedi, a na popisu su whiskey, gin, votka, pelinkovac, vino...www.index.hr
I ja, i ja......... magare
Mislim da bih išla, da su me pozvali.
Stvarno sam jalnuš
-
Rafinerija Sisak nije trebala biti zatvorena
Nije to ništa novo ni neočekivano, samo je pitanje vremena kada će i što još isplivati iz političkog muteža ekipe na vlasti.
Kad već pišem (a dugo nisam) jedna stvar postaje sve jasnija.
Za većinu ovoga što se događa smo si nažalost sami krivi. Ne direktno jer većine stvari zapravo nismo ni svjesni, ali stanje u kojem živimo je direktna posljedica našeg osobnog pasivizma kao i ne postojanja zajedničkog interesa da se svi ti problemi i problemčići stvarno i riješe. Jer SVE se može riješiti kad si netko to stvarno uzme u zadatak napraviti.
Ne vidimo stvarnu sliku odnosa koji određuju sve te korupcijske sheme tek povremeno do nas dopre činjenica da nešto što plaćamo 200 netko prodaje po realnih 20 (kao plin) dok se nama istovremeno prodaje neka zamumuljena priča kako je to eto tako i da se tu ništa ne može jer je to zbog npr. "globalne" situacije. I dokle god pušimo te laži stvari se nastavljaju u nedogled na istu shemu nama na štetu. A što mislite koliko još ima takvih stvari gdje nas sve gule i deru kojekakvi likovi koji su otkrili shemu kako sisati tuđu muku, a da ih nitko dugo ne otkrije.
I gdje je izlaz iz toga? Vjerovali ili ne on postoji, ali je pomalo paradoksalan. A to je da bi svi mi zapravo trebali funkcionirati na načelima na kojima funkcionira - mafija. Zašto?
Pa realno mafija zapravo predstavlja jedan jako dobro organizirani (ekonomski) sustav koji se ne opterećuje administracijom i piskaranjem zakona (što smanjuje troškove organizacije), ali se jako dobro zna tko što kako i zašto radi. Ti nepisani zakoni su toliko jednostavni i jasni da ih i najtupaviji među njima dobro kuže, a opet služe sustavu tako da on evidentno dobro funkcionira.
Mafiju uvijek povezuje neki zajednički cilj i interes koji je uvijek ekonomske prirode i sve što se radi radi se u cilju realizacije zadanog - svim sredstvima. I to je zapravo puno prirodnije od ove naše nakradne zakonima udavljene civilizacije u kojoj realno malo toga stvarno funkcionira jer je proždire laž i korupcija što zapravo rade - mafije jer puno efikasnije i brže dolaze do ciljeva. U konačnici na ovoj planeti sve se vrti oko ekonomije, a ona je utoliko efikasnija što su troškovi niži.
Dakle mafije u suštini rade isto što rade i legitimne organizacije ljudskog društva samo su neusporedivo efikasnije. I dok to ne skužimo - mafije će uvijek, uvijek imati prednost nad ovim što mi zovemo civilnim društvom jer stvarno ne kužim - na koji način si suvremena civilizacija zamišlja da bi prosječan čovjek mogao kužiti sve te silne zakone i akte koji se svakodnevno iznova štancaju, a ne služe realno ničemu osim da se mafije još bolje sakriju iza njih. I da vam netko temeljem toga nastavi po tim zakonima - legalno sisati krv (npr advokati da spomenem sam djelić svih vampira koji žive od toga.)
Čisto za primjer kako načelo mafije dobro funkcionira je ova mala "akcija" malih dioničara na ATPL koji su zamalo postigli da dobiju što su tražili - dividendu od 60 kn. U suštini to je zapravo bilo isto što radi mafija jer je jedna grupa ljudi s zajedničkim interesom našla način (u ovom slučaju legitiman) kako da postigne ono što želi. I to bez puno komplikacija. I to je to. A da su sjedili skrštenih ruku - ne bi napravili baš ništa. Ovako su pokušali i - vidi vraga - skoro postigli cilj.
A sada zamislite što bi sve mogla postići ona ušutkana većina birača koji nikada ne izlaze na izbore da kojim slučajem otkriju da bi se aktivnim organiziranjem i radom na tome za stvore svoju političku platformu za djelovanje i tako zapravo legitimno skinu jednu po jednu sve te mafije koje nas sve redom unesrećuju. Realno to je teško očekivati, ali to je zapravo jedini način (bez revolucije i prolijevanja krvi) da se razne nepravde kad tad počnu riješavati.
A do tada ćemo morati svjedočiti svim ovim grozotama kojima svjedočimo od krvavih nepotrebnih ratova kao što je ovaj u Ukrajini do svih mogućih muljaža i makinacija koje postoje. Realno nitko nam nije kriv što to ne kužimo jer to tako ne izgleda iz naše pozicije s koje promatramo svijet. Kad to jednom skužimo - samo nebo je granica. A do tada - krepaj magare jer drugo nisi ni zaslužio.
-
na dobrom ste pragu, kolega, ali takve radikalne i revolucionarne promjene možemo samo sanjati. ili zamišljati kad bi bilo kako bi bilo.
i nisu naši zakoni, ustav i ostale regule toliko loše. najveći problem je u tome što malo tko od nas zna kakva su nam prava koja proizlaze iz nekog odnosa. ali gotovo svi znamo kakove su nam obveze! krenimo samo od zakona/ugovora o radu i socijalnog/zdravstvenog osiguranja, imovinskih prava.... pojma nemamo kakova sve prava imamo, a malotko uopće zna za njih.
osobno mi bilo blesavo kad sam nekad davno na američkim filmovima vidio situacije da i obični mali ljudi imaju svog odvjetnika-savjetnika, poreznika. a vidi vraga.... sad ga već desetak godina imam i ja. i mogu vam reći da se iplati svaka njegova naplaćena minuta!
-
na dobrom ste pragu, kolega, ali takve radikalne i revolucionarne promjene možemo samo sanjati. ili zamišljati kad bi bilo kako bi bilo.
i nisu naši zakoni, ustav i ostale regule toliko loše. najveći problem je u tome što malo tko od nas zna kakva su nam prava koja proizlaze iz nekog odnosa. ali gotovo svi znamo kakove su nam obveze! krenimo samo od zakona/ugovora o radu i socijalnog/zdravstvenog osiguranja, imovinskih prava.... pojma nemamo kakova sve prava imamo, a malotko uopće zna za njih.
osobno mi bilo blesavo kad sam nekad davno na američkim filmovima vidio situacije da i obični mali ljudi imaju svog odvjetnika-savjetnika, poreznika. a vidi vraga.... sad ga već desetak godina imam i ja. i mogu vam reći da se iplati svaka njegova naplaćena minuta!
Odličan komentar, kolega.
Znam iz osobnog iskustva kolikim ljudima sam promijenio život u manjoj ili većoj mjeri nekim pravnim savjetom - čak i kad ga nisu htjeli. Većina ljudi(ne samo Hrvata, nego je to inače ljudska priroda - po prirodi nismo baš skromni i teško trpimo da netko nešto zna i može daleko više od nas) i kad traži savjet, zapravo očekuje afirmaciju onoga što su si oni prethodno zamislili pa kad ne čuju to, nego nešto drugo, teško to prihvaćaju...neki i s velikim protivljenjem.
Većina ljudi kod nas nema vjere u državu i to je sasvim razumljivo s obzirom na sve što se u njoj događa, a za što znamo. Recimo, meni su gadljivi ti mediji, ali da nema njih, koliko toga ne bismo nikada saznali.
Što se tiče realizacije različitih prava, 💯 ste u pravu. Ljudi su skeptični, neće prijaviti, tužiti, žaliti se, itd. Greška. Treba pokušati aktivirati raspoložive pravne mehanizme pa se nerijetko i uspije. Pravda je i slijepa i spora, ali je dosljedna. A nepravda...uvijek je postojala i uvijek će postojati...dok je svijeta i čovjeka.
-
kandidat za predsjednika napravio je od kandidature više nego svi predsjednici zajedno u svim mandatima,
politika kvari ljude
Boris Mikšić kupio novu tvornicu u Baranji, EcoCortec postaje europski liderBELI MANASTIR - EcoCortec 11. listopada otvara novu tvornicu u Belom Manastiru.seebiz.eu -
ono kad misliš da si vidio sve
Zajednica poduzetnika i obrtnika HDZ-a: 'Očekujemo da će naše mjere kopirati i druge zemlje'Pohvalili su mjere Vladedalmatinskiportal.hri ovi izdaju nekakva priopćenja?
da smo normalna država, ovi bi bili pod posebnim povećalom poreznog USKOK-a, kao i sve ostale stranačke udruge poduzetnika.
e sad se mogu dostojno quiet quit-at
-
https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/zajedn…-zemlje-/145288
i ovi izdaju nekakva priopćenja?
da smo normalna država, ovi bi bili pod posebnim povećalom poreznog USKOK-a, kao i sve ostale stranačke udruge poduzetnika.
Sveopće zadovoljstvo vladinim paketom mjera iskazali su:
- Luka Banjaluka Burilović u ime HGK
- Borgovka Weber koja je nedavno zamijenila Zorića na čelu HUP-a
- sveprisutni Tedeschi
- zajednica poduzetnika i obrtnika HDZ
-
na sreću i radost dogovornih ekonomista
-
https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/zajedn…-zemlje-/145288
i ovi izdaju nekakva priopćenja?
Sveopće zadovoljstvo vladinim paketom mjera iskazali su:
- Luka Banjaluka Burilović u ime HGK
- Borgovka Weber koja je nedavno zamijenila Zorića na čelu HUP-a
- sveprisutni Tedeschi
- zajednica poduzetnika i obrtnika HDZ
Sve redom vlasnici knjižica i simpatizeri!
Jednom riječju: jednoumlje! Poznato!?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k