da, ja i opat Držiha smo to prodali na 500 kn, samo što je on to uklesao u neku ploču a ja sam ponovno ulazio i izlazio. Šort skviznio sam ja nju više puta... Opat ne, on leži na plaži u Baškoj. Rano ušao čoek.
SAPN (SAPONIA d.d.)
-
-
-
ispravak, p/b nešto ispod 3
-
Info je bio kad je bila na 300kn. Dugo traje ovaj kupoprodajni dio.
Ma da sumnjam da će dioničari biti zadovoljni sa cijenom.
Pa si ti zbog njihova nezadovoljstva se iskrcao na 500 i kusur…. Ta je vijest odavno ugrađena u cijenu bila dobra ili manje dobra. Na djelu je već dulje vrijeme short squeez…. Interes konstantan, a roba deficitarna. Capisci?
Ja sam se iskrcao jer sam vidio priliku u ATPL na oko 190kn.
Zašto mislim da neće biti dobra prodajna cijena? Jer znam ko prodaje i ko kupuje.
Svi vide da je interes konstantan, a firma dobra. Sad je i dionica dobra. Bezveze.
-
Maraska je riješena ima godinu dana, kupac Zvijezdan Stanic vlasnik Juicy branda. Zasto to tako uvik dugo traje dok se do kraja obznani i prenese ne znam, ali evo i general još preuzima i gradi benzinske postaje a prodao je firmu slovencima.
Eto tin Zvjezdan je napokon sakupio novac. Na kraju mi je dvojba ATPL ili SAPN dosla na isto rastom.
-
[…]
Maraska je riješena ima godinu dana, kupac Zvijezdan Stanic vlasnik Juicy branda. Zasto to tako uvik dugo traje dok se do kraja obznani i prenese ne znam, ali evo i general još preuzima i gradi benzinske postaje a prodao je firmu slovencima.
Eto tin Zvjezdan je napokon sakupio novac. Na kraju mi je dvojba ATPL ili SAPN dosla na isto rastom.
Pa sad ja sam prodao SAPN na 570 do 600 kn (ulazio na 300 do 400 kn)....za te novce kupio ATPL na 190 do 230 kn...prosjek 200 kn...sad je 500 kn(rast x 2,5)...pa mi ispadne da mi dionice koje sam prodavao na 600 kn sad vrijede 1500 kn.
Saponia svojih 52,9% u knjigama vodi po 80M HRK, dakle 151M za cijelu Marasku.
Teško mi je zamisliti da su dobili toliki iznos, tako da vjerujem da će biti otpisa vrijednosti. Non-cash opterećenje u RDG-u, ali što je tu je...Znači vodili su MRSK po 106 kn dionica...e sad treba vidjeti po koliko je prodana.
-
Pa sad ja sam prodao SAPN na 570 do 600 kn (ulazio na 300 do 400 kn)....za te novce kupio ATPL na 190 do 230 kn...prosjek 200 kn...sad je 500 kn(rast x 2,5)...pa mi ispadne da mi dionice koje sam prodavao na 600 kn sad vrijede 1500 kn.
Saponia svojih 52,9% u knjigama vodi po 80M HRK, dakle 151M za cijelu Marasku.
Teško mi je zamisliti da su dobili toliki iznos, tako da vjerujem da će biti otpisa vrijednosti. Non-cash opterećenje u RDG-u, ali što je tu je...Znači vodili su MRSK po 106 kn dionica...e sad treba vidjeti po koliko je prodana.
Eto manje više isto razmišljali...
Prodao SAPN oko 530,
I ATPL ću rano prodati
-
Bitno je da pozitivno utječe na prodaju, popularizaciju FAKSa i Saponie, te na vece prihode/dobit. Trziste ce se onda pobrinuti za cijenu dionice.
Maja ima ogroman doseg preko socijalnih mreža (pola milijuna pratitelja na Instagramu), emisija koje vodi na TVu i drugih javnih nastupa, te preko svojih ostalih poslovnih pothvata (ShuShu, Majuska brand). Kada zagrebete ispod površine vidite da je Maja pametna i sposobna poslovna zena i nije slucajno odabrana.
Spot nije tipicni za deterdžente, gdje se zgodni ljudi i obitelji valjaju po svježe opranim plahtama, sve je super, divno i krasno. Kampanja će svakako biti primjećena..
ne uzimajući u obzir kako će se reklama odraziti na cijenu dionice, samo ću se referirati na projekat reklame;
obzirom da je u pitanju glumica Maja, mislim da je u kadru previše knjiga, a premalo njenog veša, ipak se reklamira deterdžent, a ne Algebra, pozicioniranje cajkine "mašine", koja se inače kod nas naziva stroj za pranje rublja, nije baš mjesto gdje je potrošači uobičajeno drže, a kako se spotom obrađuje cijela "zmazana i nespretna" obitelj, pitam se kako se nije ubacilo čika Marka i Momčila, da možebitno potakne prodaju i među onim drugim obiteljima, ali dobro valjda će biti još koje snimanje, pa se šanse da se i to dogodi povećavaju i rečenica na kraju bi bila primjerenija, Miriše na lovu,
jer sve ove tzv. domaćice ionako preferiraju Persil, Ariel i sva ostala strana izdanja, da ne napišem ...........
treba osmisliti neku reklamu za široke narodne mase, koji jedva spajaju kraj s krajem i na dobrom su putu da ga sve teže spoje, jer je to najvjernija kategorija kupaca domaćih proizvoda, da ne kažem najžilavija, nešto tipa ovoga
izgleda Maraska bolje djeluje od reklame
-
moja brzinska procjena kaže da su dobili 120kn po dionici...baš me zanima za koliko ću fulati:)
-
Dotični kupac i danas ima svoju računicu i na 800 kn
Ušteda kroz prodaju djela imovine /maraske/ I dodatne optimiranje poslovanja na godinu bi iznosila 13 mil kn.
Konzervativna procjena
Procjena nezavisnog analitičara.
-
moja brzinska procjena kaže da su dobili 120kn po dionici...baš me zanima za koliko ću fulati:)
Ja mislim da ide po 80kn po dionici...odnosno da ce SAPN dobit 60 mil kn...
1. Vec dugo se zna da je Stanić kupac i po glasinama deal je vec bio postignut, ali ga je corona odgodila i zato mislim da je u preuzimanju koristena valuacija iz 2019.
2. To je 10xEBITDA (2019.) uvecanih za 10% zbog dobre 2021. (i lose 2020.)...odnosno 8,5xEBITDA za H12021
3. Na toj cijeni, za 2019., P/E je 21, a P/BVPS 2,5...ali je za H12021. P/E 11, a P/BVPS 2
-
-
Ja mislim da će to ipak biti “malo” vise….
I mislim da je netko nedavno odspekulirao sa tom transakcijom i da sad radi iskrcaj. I isto tako mislim da je ta transakcija nebitna iz perspektive vrednovanja SAPN odnosno da Sapn vrijedi vise i bez MRSK. To je naprosto dio poslovanja s kojim se dalje neće nastaviti i teret kojeg se treba(lo) očito prema njihovim nepisanim smjernicama - rijesiti.
-
Izgleda da ća pare sjesti još ove godine:
Stanić grupa od Mepasa kupila MaraskuStanić Beverages postat će novi vlasnik 98,25 posto dionica Maraske d.d., 45,3 posto dionica kupuje od dioničkog društva Koestlin, a 52,90 posto od dioničkog…www.tportal.hr"Drago nam je što smo upravo pri završetku kupovine dionica Maraske d. d. i što ćemo potkraj 2021. godine postati novi vlasnici jedne od najstarijih kompanija u Hrvatskoj."
-
Mirovinac nastavlja skupljati i na ovim cijenama:
SAPN PBZ CO OMF - KATEGORIJA A +73
-
baš ga tovare,
ja sam samo jučer 60kom - mogu li osnovati OMF
-
Info je bio kad je bila na 300kn. Dugo traje ovaj kupoprodajni dio.
Ma da sumnjam da će dioničari biti zadovoljni sa cijenom.
Pa si ti zbog njihova nezadovoljstva se iskrcao na 500 i kusur…. Ta je vijest odavno ugrađena u cijenu bila dobra ili manje dobra. Na djelu je već dulje vrijeme short squeez…. Interes konstantan, a roba deficitarna. Capisci?
Ja ne bi rekao da je roba deficitarna. Dapace kad fondovi prestanu kupovati...a koliko vidim kupuju na kapaljku imat cemo brzi tobogan dolje. Ciiena narasla 440%...ovdje slijedi jaca korekcija.
-
Da si imao mu.a pa kupio pocetkom godine ili prosle godine, bilo bi ti svejedno gdje ce cijena 🤣
-
Mali nalozi na bidu uvijek ispred ostalih, ne udara po asku da ne podigne cijenu. Ako staviš mali nalog ispred na bid neće te preskakat
-
Kampanja ode dalje
-
mirovinac i dalje ulazi:
Kupljeno 250 od 454 komada trgovanih tog dana.
-
Uz mirovinca, jos jedan iz top 10 je nastavio kupovati.:
SAPN ADDIKO BANK D.D. 69 0.01% 6,692 1.02% 5.25M PBZ CO OMF - KATEGORIJA A 88 0.01% 6,052 0.92% 4.75M Sviđa mi se promet na ovim razinama. Brzo ce se ispucati dioničari koji žele kapitalizirati i onda krećemo dalje od ove još uvijek niske valuacije.
Glavna skupština je slijedeći tjedan. vidjet ćemo što će nam ona donijeti.
-
-