mirovinski kupuje i vrijeme je
šteta za male, da izvrše još malo dokupa..
mirovinski kupuje i vrijeme je
šteta za male, da izvrše još malo dokupa..
agresivna kupovina ,je ovo skidanje
valjda nešto i dionica treba imati,nije ni obaveznica što je nekad bila.
možda oni znaju neke stvari koje mi (još) ne znamo...
znamo i mi ,ako pročitamo prošlo izvješće
malo zbrojimo i oduzmemo, trenutno stanje i stanje u nekom drugom budućem vremenu.
uštede su tu i radi se na toj stavki.
Ma nek kupuju, kad pogledam da sam ovo uzimao nema ni 2 godine po 180 , još malo pa ni poreza .
Nadam se da ću i brodare tako za godinu, dvije, da naplatim strpljenje
znamo i mi ,ako pročitamo prošlo izvješće
malo zbrojimo i oduzmemo, trenutno stanje i stanje u nekom drugom budućem vremenu.
uštede su tu i radi se na toj stavki.
sve stoji , mislio sam na ovaj dio o kojem se već dugo priča a to je potencijalna prodaja Maraske
Nema tu previse filozofije, dionica je trenutno vrlo jeftina.
Za 2021 H2:
Saponia: 20,597 miliona kuna dobiti
Maraska: 5,274 (52,9% pripada Saponiji)
Kandit, recimo pola kao cijele prošle godine, znači 4,85 miliona kuna
konsolidirano recimo: 28,237 miliona kuna za H2 2021.
2020 Q3: 27,376 miliona kuna dobiti
2020 Q4: 28,922
Malo matematike nam daje 128.36 kuna dobiti po dionici (ukljucivo i dionice koje Saponia drži) u zadnjih 12 mjeseci.
ili P/E na trenutnih 750 kuna od: 5.84
Firma se lijepo razvija, a i dobra turisticka sezona ce sigurno podržati rezultate. Cilj ove godine je ostvariti rezultate na razini prošle i dokazati da nije bilo slučajno i uzrokovano isključivo COVID situacijom.
da ne udaraju greškom, možda su dobili odobrenje da kupe određenu količinu SPAN
da ne udaraju greškom, možda su dobili odobrenje da kupe određenu količinu SPAN
hahahahaha
Obično je na manje likvidnim dionicama jedan od većih izazova izletjeti s velikom količinom, a ne srušiti cijenu dionice 20%. Trenutno je na bidu skoro 900 dionica do 720 kn, ne viđa se to baš često. Tko želi van, može to prilično bezbolno učiniti.
Realno, obzirom na rezultate i razvoj firme, cijena bi vec trebala biti na 1000.
Ali ovo je, ZSE i stvari se odvijaju u slow-motionu....no stvari dođu na svoje prije ili kasnije. Svi su sada fokusirani na brodare, no mozda je to upravo vrijeme kupovati neke dionice van fokusa.
PBZ mirovinac ulazi sa svojim A fondom i to se vidi u top 10, no ulazi i sa svojim B fondom koji se jos uvijek ne vidi u top 10.
obzirom da ovdje u slučaju prevelike potražnje alokacija ne ide ravnomjerno prema ulozima nego prema njihovoj internoj procjeni tko će biti stabilniji/dugoročniji ulagač, mislim da se mi mali nemamo čemu nadati...
Mislim da je netko i ovdje pomiješao SAPN i SPAN
Ako dobro vidim, SAPN na korak do novog ATH,
Prosli ATH od 830kn iz ozujka 2007.g.
Bome, sve gledam da kratim malo ovo od 180, da čekam još pol godine da prođe 2 godine ili kapitaliziram , bar dio
Bome, sve gledam da kratim malo ovo od 180, da čekam još pol godine da prođe 2 godine ili kapitaliziram , bar dio
do sada je bilo dobro, ali ovo danas mi nekako vuče
na prezentaciju nekog njihovog proizvoda
Imamo i podatak o EBITDA za 2020. godinu. Iz nekonsolidiranog izvješća je 97,6 mil kn, a Saponia + Kandit je 131,7 mil kn. Zvuči nestvarno.
Dokle god je EBITDA ovakva, ima prostora za rast cijene dionice. Konsolidirano izvješće za 2020. godinu još uvijek nije objavljeno.
Objavljeno je u okviru konsolidiranih rezultata za 4. kvartal.:
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/SAPN/FI-SAPN-777b77657c7d3ef322128305113f32d3.pdf
Nije objavljeno konsolidirano-revidirano izvjesce, sto ce vjerojatno biti uskoro malo prije ili poslije skupštine.
Sretno svim koji su imali filing na toj dionici ima još prostora da ide gore..
Evo nas u CROBEXu:
.. tako da će i OTP indeksni kupovati ako vec nije.