Prema portalu moje dionice MARASKA trenutno vrijedi oko 139 kn po dionici...ukoliko se proda po toj cijeni to bi značilo da to doprinosi vrijednosti dionice SAPN s iznosom od 159,39 kn po dionici....dobit po dionici za prva 3Q preko 60 kn....do kraja godine možda i preko 80 kn....te smanjenje zaduženja....sve to ukazuje koliki je potencijal SAPN.
SAPN (SAPONIA d.d.)
-
-
-
Prema riječima predsjednika uprave Plive(Nova Tv dnevnik) najbolje su prošli u krizi proizvođači dezinficijensa i antipiretika....mislim da je i Saponia među tim firmama stoga se nadam i odličnom Q4.
-
Prema riječima predsjednika uprave Plive(Nova Tv dnevnik) najbolje su prošli u krizi proizvođači dezinficijensa i antipiretika....mislim da je i Saponia među tim firmama stoga se nadam i odličnom Q4.
Saponia je poznata po proizvodima velike dodane vrijednosti...
-
https://sib.net.hr/vijesti/osijek…a-dezinfekciju/
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…virusa-10449184
Nisu najnovije vijesti ali vrijedi se podsjetiti ipak će ovo podosta utjecati na vrlo vjerojatno najbolji rezultat u posljednjih 10 godina.
-
Za one koji neznaju, 2006 na Glavnoj skupštini izglasana je dividenda od 17,50 kn po dionici ili12 mil.kn.
Novca na računu ima.Firma generira novi novac svaki dan.
Dugovi se smanjuju i rashodi za njih.
S kolikom profitnom maržom rade piše u izvješću.Što netko traži dlaku u jajetu nemože mu se zamjeriti.
Ne vidimo svi isto niti smo svi znanjem potkovani.Proizvodi ove firme roba je dnevne potrošnje.
-
Ako netko prati politiku ECB i njihovu kupovinu obaveznica i razumje to ,zna kamo mali zeko bježi.
Zašto u jeku najveće pandemije cijene dionica rastu umjesto da padaju?.
Možda nije tema na forumu Saponie ali eto nek se pročita.
-
Ako netko prati politiku ECB i njihovu kupovinu obaveznica i razumje to ,zna kamo mali zeko bježi.
dobro detektirate.
ni meni to nije jasno i često sam spominjao rizike koje postoje na raznim temama.
sve je spremno da balon opet pukne, a to nikako da se desi.
valjda se još sve kockice nisu posložile.
ali kao što ste i sami rekli, navedeno nema veze sa vrijednošću Saponije, pogotovo ako Mepas odluči malo kvalitetnije posložiti cijelu grupu.
treba pažljivo iščitati što će novi revizor koji trenutno češlja cijelu grupu izbaciti u GFI
-
dobro detektirate.
ni meni to nije jasno i često sam spominjao rizike koje postoje na raznim temama.
ali kao što ste i sami rekli, navedeno nema veze sa vrijednošću Saponije, pogotovo ako Mepas odluči malo kvalitetnije posložiti cijelu grupu.
treba pažljivo iščitati što će novi revizor koji trenutno češlja cijelu grupu izbaciti u GFI
Mislim da je tu odgovor da dok je novac jeftin nema razloga da trend bude jasno negativan, da bi se promjenila stvar s jeftinim novcem centralne banke moraju doci u poziciju s kojim nemaju izbora nego da poskupe novac, mislim da je to u prvom redu pitanje inflacije slucaj u kojoj centralne banke bi morale promijenit pitanje dostupnosti novca, a to bi lako moglo poteci od amera ukoliko nova politika krene u poreznu represiju u kombinaciji sa nezaposlenoscu, vec dugo imamo taj jeftini novac u jednom momentu to mora se okrenit bojim se sta se vise nateze da udarac ne bude tim veci
-
dobro detektirate.
Mislim da je tu odgovor da dok je novac jeftin nema razloga da trend bude jasno negativan, da bi se promjenila stvar s jeftinim novcem centralne banke moraju doci u poziciju s kojim nemaju izbora nego da poskupe novac, mislim da je to u prvom redu pitanje inflacije slucaj u kojoj centralne banke bi morale promijenit pitanje dostupnosti novca, a to bi lako moglo poteci od amera ukoliko nova politika krene u poreznu represiju u kombinaciji sa nezaposlenoscu, vec dugo imamo taj jeftini novac u jednom momentu to mora se okrenit bojim se sta se vise nateze da udarac ne bude tim veci
-
status quo@
Svako zatezanje konopa od strane ECB nemoguća je misija u prijevodu nema nazad.
Viđeno 20tih godina prošlog stoljeća.
Ako Christine Lagarde kaže da o,5 kaznenih bodova nije dno za depozite u banci iznad 100000 eura onda to i nešto znači..
-
-
Ono što radi ECB radi i FED i Bank of JAPAN.
-
Najbolji primjer iz bivše države kako su prošli dužnici a kako štediše.
Prosto ko pasulj ,po staroj izreci.
-
Na ZSE se polako pojavljuju strani investitori ..Kraš...Podravka...oni ulažu u dionice prema poslovnim pokazateljima a na Krašu se lijepo vidjelo koliko su podcijenjeni fundamenti nekih naših tvrtki....tako je i kod Saponije...dovoljno je samo usporediti cijenu dionice Krša i Saponije i njihove fundamente pa da se vidi kolika je podcijenjenost dionice Saponije....no čini se da se i ovdje stvari mijenjaju Top 10 pojačava pozicije u zadnje vrijeme a čini se da su još neki prepoznali vrijednost Saponije...osim toga Saponija je na najbolji mogući način iskoristila situaciju sa ovom pandemijom a to će pokazati i Fi za 2020.godinu.
-
Prema svemu sudeći uskoro će i kota 430 biti iza nas a s obzirom na događaje ispred nas to bi mogao biti tek početak otključavanja cijene na ovoj dionici....još ako bude dividenda nakon 14 godina a mogla bi biti s obzirom da će dobit po dionici ove godine vrlo vjerojatno premašiti 70 kn a možda i više.
-
https://www.24sata.hr/promo-sadrzaj/…c-osijek-736094
https://www.vecernji.hr/lifestyle/bez-…klupama-1427724
Od kad je Dajana zasjela na čelo Saponije stvari su se bitno promijenile na bolje u svakom smislu.
-
SAPONIA D.D./REDOVNA DIONICA SAPN-R-A
Vlasnik/nositelj računa/Suovlaštenik/imatelj VP Stanje [%] Vrsta računa 1. MEPAS D.O.O. ŠIROKI BRIJEG (02532527641) 574.931 87,30 Osnovni račun 2. ADDIKO BANK D.D. (14036333877) 5.869 0,89 Skrb. račun 3. ADDIKO BANK D.D. (14036333877)/SZAIF D.D. (06371858079) 4.102 0,62 Skrb. račun 4. MRŠIĆ IVAN (57933858707) 3.363 0,51 Osnovni račun 5. SAPONIA D.D. (37879152548) (1/1) 3.140 0,48 Osnovni račun 6. OTP BANKA D.D. (52508873833) 2.780 0,42 Skrb. račun 7. HRKAČ DRAŽEN (31246168817) 2.651 0,40 Osnovni račun 8. ADDIKO BANK D.D. (14036333877)/PBZ CO OMF - KATEGORIJA A (94002620905) 2.128 0,32 Skrb. račun 9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 1.857 0,28 Skrb. račun 10. KOPSEJAK KREŠIMIR (87653946341) 1.555 0,24 Osnovni račun Ukupno: 602.376 91,47 Br.2 ...još malo pojačao....
-
https://www.saponia.hr/__static__/pdf…raceno_2006.pdf
https://novac.jutarnji.hr/novac/makro-mi…grokora-8880776
2006 god. Saponija isplatila dividendu .Imali su oko 39 miliona kn neto dobiti....ove godine bi trebali imati preko 50 miliona kn neto dobiti ...tako da postoji realna mogućnost isplate divke za 2020.g....danas je netko prodao svoje dionice ali nisam baš siguran da je postupio mudro...kako se vidi na bidu ne manjka potražnje....gubitke od Agrokora su počistili tako da je isplata divke realna....ovo što je danas bilo ponuđeno na 410 kn odmah počišćeno.
-
Pokazatelji za 2020 ce biti izuzetni, to je jasno. Rid i bilanca odlicni, perspektiva odlicna...jedina negativna stvar u vezi ove dionice je vlasnicka struktura. Da ovakve rezultate ima firma u kojoj sve ne ovisi iskljucivo o jednoj osobi cijena bi bila x5...ako bi se odlucili na isplatu dividende to bi bio najbolji moguci signal da misle i na ostale dionicare, nisam siguran da ce se ti dogoditi no ne prodajem, ako se otkljuca bit ce kasno za kupovinu...
-
Pokazatelji za 2020 ce biti izuzetni, to je jasno. Rid i bilanca odlicni, perspektiva odlicna...jedina negativna stvar u vezi ove dionice je vlasnicka struktura. Da ovakve rezultate ima firma u kojoj sve ne ovisi iskljucivo o jednoj osobi cijena bi bila x5...ako bi se odlucili na isplatu dividende to bi bio najbolji moguci signal da misle i na ostale dionicare, nisam siguran da ce se ti dogoditi no ne prodajem, ako se otkljuca bit ce kasno za kupovinu...
Pokazatelji za 2021 mogli bi biti još bolji....pojačana prodaja dezinficijensa još bar dvije godine....a tu je i prodaja Maraske koja bi značajno trebala otključati cijenu dionice....uz znatno slabije pokazatelje cijena dionice prije krize s Agrokorom bila je 460 kn...danas su fundamenti i perspektiva puno bolji.
-
Kolega Tin, zašto smatrate da još minimalno dvije godine slijedi pojačana prodaja dezinficijensa?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SNBA (Slatinska Banka d.d.) 266
- calypso