1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

PVCM (Pevex)

• malovitra
  • February 20, 2020 at 2:05 PM
  • migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • March 28, 2022 at 10:03 AM
    Je li ovo moguće, sve im je propalo, a sada opet grade ‘carstvo‘: Višnja i Zdravko Pevec ponovno otvaraju trgovine i to pod imenom - Pevec! Pogledajte fotografije novog dućana. No, što će na sve reći - Pevex?
    slobodnadalmacija.hr

stize konkurencija i još jedan razlog za prodaju?

kladim se da bi zdravku bilo bolje da je lovu uložio u dionice pevexa ali razumijeg ga ali i ne opravdavam

jer on je glavni krivac za predstecaj peveca ,sam si je sve oduzeo,carstvo najvecim dijelom stvoreno na nevidenom izrabljivanju radne snage pa tu ima dosta kozmicke pravde.

zna li se dali je zdravko isplatio dug 4 milkn prema pevexu?

uskoro i prijedlozi za skupštinu pevexa :/

koji nam je konsenzus za divku?

10-15k?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• tenchi0110
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    993
    • March 28, 2022 at 10:07 AM

10k mi izgleda vrlo realno.

Sve više bi bilo sjajno al ne neočekivano. Ispod 10k bih bio malo razočaran al opet...

Sve u svemu očekujem dobit od 230-250 mil kn

aaaaaaaaaaaaaaaaand it's gone

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • March 28, 2022 at 10:32 AM
    Quote from tenchi0110

10k mi izgleda vrlo realno.

Sve više bi bilo sjajno al ne neočekivano. Ispod 10k bih bio malo razočaran al opet...

Sve u svemu očekujem dobit od 230-250 mil kn

sa tih 10k to bi bilo po mojoj računici u 5 godina >360 kn po dionici izlistanoj(kupljenoj) na >180kn

+ kapitalni dobitak po zadnjoj cijeni (120k) u 5 godina oko +550%

na svojoj koži nisam iskusio bolje u zadnjih 19g.

jesam prevedeno na anualizirane prinose u većim postocima ali kada se sve uzme u obzir i tih 5 godina...

naravno nije jos kapitalizirano pa...

zato i navijam za prodaju pevexa da sadašnji večinski vlasnici ne opale d.eku pljusku kao prethodni.

moglo bi se se sada opet intezivirati zamrlo trgovanje dionicama pred isplatu dividende?

interesa za kupnju dionica nema,svima razumljivo skupo (vjerojatno bi bilo i meni) a mi dioničari sretni da prodajom ne ostajemo bez velikih dividendi.

ovakav win-win nije odrziv,netko ce tu biti razočaran svojom odlukom.

do sada su to redovito bili oni kojima je bilo skupo a dalje....

sa postojanim bivsim i izglednim većim ili manjim buducim divkama lakše je podnjeti i neki cijenovni korak nazad.

ako bi kojim slučajem zavrsilo po crnom scenariju ostat će nam vječno sjećanje na divke iz snova.

sada smo u nekom srednjem scenariju,tko je dovoljno strpljiv može u životu ponekad dočekati i najbolji scenarij.

svima nama po našem izboru,poštenije ne može.

time will tell

p.s.

ako netko kapitalizira neka se pohvali da mozemo u buducnosti rezimirati tko je bolje procjenio,izabrao prosao,....

mene je još prošle godine u ovo vrijeme kopkalo,srećom pa nije bilo zainteresinih.

opet me kopka :) ^^

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • March 28, 2022 at 11:14 AM

pevex je ustvari jedan jako dobar primjer kako politika dividende utjeće na cijenu dionice koja bi bila po meni značajno nize da nije bilo tih redovitih i močnih dividendnih isplata.

to je jaki kontraargument onima koji drže da je bolje za kompanija zadrži cash na računu za neku namjenu.

nema veće stimulacije za rast cijene dionice od isplate močnih dividendi,vjerujem da je dominantna vecina nas ovdje da zaradi na rastu cijene dionice.

kultura isplate dividende je nešto na ćemu treba raditi,vršiti pritisak kako bi se više populariziralo ulaganje u dionice.

svjedočimo nikad viđenim razinama stednje koja to nije jer radi inflacije realno ostvaruje negativne prinose.

uvjeren sam da bi dio njih ipak bio skloniji burzovnom ulaganju kada bi bilo više ovakvih primjera,

DA paradoks je da pevex službeno nije na burzi ali ima onih koji su iskoristili alternativne kanale da bi se dočepali dionica na puno nižim razinama od današnjih.

što bi bilo da je pevex izlistan?koja bi bila cijena?

velika večina nas dioničara to i želi ali smo taoci osobnih interesa dvojice največih dioničara.

veliko je pitanje dali oni od toga imaju više koristi ili će imati više štete u budućnosti.

vidim tu neke naznake pevec sindroma,balkanske korporativne kulture upravljanja,nadajmo se za dobrobit svih pa i največih dioničara da neće biti pogubnih posljedica.

ta dvojica nebi možda najteže podnjela hipotetski gubitak ali će on biti daleko najveći pa bi on bio izgledno jako bolan kao što vidimo iz prethodnog iskustva.

zašto ne pustiti da oni koji žele mogu svoje unovčiti barem preko burze ako ne kroz prodaju pevexa.

nema u tome nikakve štete niti izgledno neke bitne koristi ako se to onemogućava.

ovo nije fer ako je i po zakonu.

večinski dvojac svoj dio ne mora prodavati i uvijek im ostaje puna kontrola.

izlistanjem če se podići vrijednost pevexa pa će i njihov dio vrijediti više i biti lakše unovčiv po većoj cijeni.

ukoro skupština i nova prilika.

• Aldricus
    Početnik
    Reakcija primljeno
    41
    • March 28, 2022 at 12:45 PM

Dobit 300 milijuna kuna. Dividenda minimalno 10 k kn, iako se nadam da će se vlasnici htjeti utješiti sa većom dividendom zbog nemogućnosti kupnje Fortenove i ostalog pripadajućeg što ide uz te igrice.

Bonus track: listanje, iz istih razloga plus pokazivanje ku... , neka svi vide koliko vrijedi firma sa takvim prihodima, dobiti i redovitom dividendom..

• Cold
    Student
    Reakcija primljeno
    62
    • March 30, 2022 at 11:48 AM

Izasao poziv za GS.

Dobit bomba od 288 milijuna kuna, ali nije predlozena dividenda.

Ali cisto sumnjam da nece uskoro doci i protuprijedlog za isplatu.

• jack_zg
    Student
    Reakcija primljeno
    95
    • March 30, 2022 at 12:17 PM
    Quote from Cold

Izasao poziv za GS.

To ispada 21,812.64 kn zarade po dionici (ukupan broj dionica 13201). Prošle godine je zarada bila 199,416,094.10 (15,106.14 po dionici)...

Iznos dividende? Hm

• tenchi0110
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    993
    • March 30, 2022 at 12:23 PM

Ono, tipkala teta Kata na mašini.

Bubalo će nas baš uvest u budućnost...

EDIT: hahhah isprike štovanoj članici Teta Kata , nisam na Vas mislio

Files

02_Poziv_za_Glavnu_skupstinu_2022.pdf 127.52 kB – 20 Downloads

aaaaaaaaaaaaaaaaand it's gone

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    913
    • March 30, 2022 at 12:28 PM

Nemoj tako, i prijašnja Uprava imala je istu mašinu.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • March 30, 2022 at 12:35 PM
    Quote from Cold

Izasao poziv za GS.

to se zove i tako izgleda keš mašina.¸

22k po dionici

i sa 50% za dividendu to je 11k

da je pvcm izlistan >200k kn

odlična prilika za prodaju večinskog paketa.

neznam kako će se ova priča zavrsiti ali pvcm će u oba slučaja biti materijal za dokumentarac ako ne i film.

jedna od nezaobilaznih tema u budučnosti kada je povijest zse investiranja u pitanju.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • March 31, 2022 at 9:28 AM

Ta priča je baš potvrda one stare uzrečice da treba kupovati kad su svi u strahu. I ja sam malo u strahu bio, zato i nisam jače ušao, a nisam imao ni slobodnog keša. Imao sam neke prodajne naloge na medici, adrisu i adpl koji se nisu realizirali pa sam rekao sam sebi da je valjda tako suđeno iako mi je kursor već bio u poziciji da prospem po bidu ove tri nabrojane Bilo mi je žao adrisa u kojeg sam tada vjerovao i adpl. Pevec se pokazao svemirski brod za pušioničarski adris, a i adpl je stjecajem okolnosti tu gdje je. Neodlučnost me koštala. Mislim da sam davno pročitao kod Kostolanya da je poželjno kod trgovanja biti umjereno pijan.

I mali ispravak prethodnog posta, EPS je 23 000 kn, a ne 22 000 kn. Treba odbiti trezorske kod izračuna. Strašno dobro rade. Kako će priča završiti? Ne možemo pouzdano znati, čini mi se da puno bolje od ovog ne može zbog ograničenog tržišta. Vidjet ćemo koji su planovi uprave kud s tim novcima, u svašta se može investirati. Možda ćemo u budućnosti imati Pevex holding.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 31, 2022 at 9:52 AM

@ komot

Dobro ste procitali kod Kostolanya da je dobro kod trgovanja bit umjereno pijan, samo mi nekak rano ujutro pocet :)

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • March 31, 2022 at 10:19 AM

Pit ćemo na silu. :)

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    913
    • March 31, 2022 at 10:30 AM

Lako je za alkohol.

Šteta što nemamo čime trgovati što se tiče PVCM-a.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • March 31, 2022 at 11:47 AM
    Quote from komot

Ta priča je baš potvrda one stare uzrečice da treba kupovati kad su svi u strahu. I ja sam malo u strahu bio, zato i nisam jače ušao, a nisam imao ni slobodnog keša. Imao sam neke prodajne naloge na medici, adrisu i adpl koji se nisu realizirali pa sam rekao sam sebi da je valjda tako suđeno iako mi je kursor već bio u poziciji da prospem po bidu ove tri nabrojane Bilo mi je žao adrisa u kojeg sam tada vjerovao i adpl. Pevec se pokazao svemirski brod za pušioničarski adris, a i adpl je stjecajem okolnosti tu gdje je. Neodlučnost me koštala. Mislim da sam davno pročitao kod Kostolanya da je poželjno kod trgovanja biti umjereno pijan.

I mali ispravak prethodnog posta, EPS je 23 000 kn, a ne 22 000 kn. Treba odbiti trezorske kod izračuna. Strašno dobro rade. Kako će priča završiti? Ne možemo pouzdano znati, čini mi se da puno bolje od ovog ne može zbog ograničenog tržišta. Vidjet ćemo koji su planovi uprave kud s tim novcima, u svašta se može investirati. Možda ćemo u budućnosti imati Pevex holding.

23 k je tocno :thumbup:

a ja sam imao i cash i prst na okidaču ali kada sam vidio da gotovo svi prodaju u općoj histeriji i meni se duplo skratio prst od prvotno planiranog. :(

i tako mi godinama jedni drugima utjerujemo strah u kosti i propuštamo max kapitalizirati prilike iz once in a lifetime opportunity.

za još bolje rezultate svi moramo dodatno evoluirati i cvršće vjerovati u fundamente i u svoje znanje,instinkte.....

moglo nas je biti dosta više i mogli bi bez problema prije godinu dana biti u poziciji da izglasamo povratak na burzu.

bio sam među malobrojnima koji je javno pozivao da mi se pridruži u kupovini i neignoriranju fundamenata iz snova.

burza nije dobro mjesto za nestrpljive i one koji se daju zaplašiti usprkos odličnim fundamentima.

šteta da nismo zajednički sačuvali paket dionica koji bi imao puno veću težinu.

kakva bi to tek tada priča bila? :/

još jedna škola za zalog bolje budućnosti,ovako nešto će se opet ponoviti pa cemo biti iskusniji i ostalo ;)  :)

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • March 31, 2022 at 11:51 AM
    Quote from migra
    Quote from komot

a ja sam imao i cash i prst na okidaču ali kada sam vidio da gotovo svi prodaju u općoj histeriji i meni se duplo skratila ruka od prvotno planiranog. :(

i tako mi jedni drugima utjerujemo strah u kosti i propuštamo max kapitalizirati prilike iz once in a lifetime opportunity.

za još bolje rezultate svi moramo dodatno evoluirati i cvršće vjerovati u fundamente i u svoje znanje,instinkte.....

moglo nas je biti dosta više i mogli bi bez problema prije godinu dana biti u poziciji da izglasamo povratak na burzu.

bio sam među malobrojnima koji je javno pozivao da mi se pridruži u kupovini i neignoriranju fundamenata iz snova.

burza nije dobro mjesto za nestrpljive i one koji se daju zaplašiti usprkos odličnim fundamentima.

još jedna škola za zalog bolje budućnosti,ovako nešto će se opet ponoviti pa cemo biti iskuniji i ostalo ;)  :)

Display More

A jel može za nas neupućene u kratkim crtama opis kako se to sve odvijalo uključujući i cijene. Koliko je narasla cijena u odnosu na sadašnju? Znam da se na Hiti nedavno vrtilo valjda oko 120-150 po komadu?

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • March 31, 2022 at 12:14 PM
    Quote from Roki
    Quote from migra

a ja sam imao i cash i prst na okidaču ali kada sam vidio da gotovo svi prodaju u općoj histeriji i meni se duplo skratila ruka od prvotno planiranog. :(

i tako mi jedni drugima utjerujemo strah u kosti i propuštamo max kapitalizirati prilike iz once in a lifetime opportunity.

još jedna škola za zalog bolje budućnosti,ovako nešto će se opet ponoviti pa cemo biti iskuniji i ostalo ;)  :)

Display More

A jel može za nas neupućene u kratkim crtama opis kako se to sve odvijalo uključujući i cijene. Koliko je narasla cijena u odnosu na sadašnju? Znam da se na Hiti nedavno vrtilo valjda oko 120-150 po komadu?

Display More

iz predstecaja pvcm izasao na ispod 100.

u borbi za vecinski paket rast do 300 i palo na 170-190 u delistiranju.

poslije su spojene dionice 100 u 1.

u 2021 u 5 godina isplaćene 4 divke u nizu, ukupno 270 kn po staroj dionici izlistanoj na 170-190kn. (27k po danasnjem komadu)

ovo su brojevi ugrubo.

svake godine je bila dividenda,ove godine rekordna dobit,za mjesec dana odgovor.

bilo je svakakvih igrica "ispod pojasa" sa ciljem "nagovaranja" na prodaju,uključujući i igre sa prijedlozima i izglasavanjima isplate dividende.

i ovo najnovije nepredlaganje dividende pri rekordnoj dobiti je samo jedna u nizu tih igrica?time will tell

ostali su najtvrdokorniji mali dionicari,ako nece sada moze i naknadna odluka o dividendi.

• jack_zg
    Student
    Reakcija primljeno
    95
    • March 31, 2022 at 1:00 PM
    Quote from migra
    Quote from Roki

u 2021 u 5 godina isplaćene 4 divke u nizu, ukupno 270 kn po staroj dionici izlistanoj na 170-190kn. (27k po danasnjem komadu)

ovo su brojevi ugrubo.

svake godine je bila dividenda,ove godine rekordna dobit,za mjesec dana odgovor.

bilo je svakakvih igrica "ispod pojasa" sa ciljem "nagovaranja" na prodaju,uključujući i igre sa prijedlozima i izglasavanjima isplate dividende.

i ovo najnovije nepredlaganje dividende pri rekordnoj dobiti je samo jedna u nizu tih igrica?time will tell

ostali su najtvrdokorniji mali dionicari,ako nece sada moze i naknadna odluka o dividendi.

Display More

A tek ona priča o dokapitalizaciji iliti "razvodnjavanju imovine postojećih dioničara"....

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • March 31, 2022 at 1:09 PM
    Quote from jack_zg
    Quote from migra

ovo su brojevi ugrubo.

Display More

A tek ona priča o dokapitalizaciji iliti "razvodnjavanju imovine postojećih dioničara"....

Display More

to sam svrstao u kategoriju "ispod pojasa"

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • April 2, 2022 at 9:38 AM
    Quote from komot

Ovo je sveta istina.

Na vlastitom primjeru isprobano.

Najjaci potezi su mi dosli kad sam bio lagano popustenih kocnica, blago receno... :D

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 4, 2025 at 8:41 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      913k
      2k
    3. KitoLovac

June 4, 2025 at 8:41 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 4, 2025 at 7:36 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      842k
      1.9k
    3. misterno

June 4, 2025 at 7:36 PM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 32

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 4, 2025 at 4:38 PM
    2. Odgovora
      32
      Pregleda
      17k
      32
    3. bluelionZG

June 4, 2025 at 4:38 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 4, 2025 at 4:34 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. All

June 4, 2025 at 4:34 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 4, 2025 at 1:50 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

June 4, 2025 at 1:50 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

KitoLovac June 4, 2025 at 8:41 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant June 4, 2025 at 1:50 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM
  • LKPC (Luka Ploče d.d.)

umalo June 3, 2025 at 1:53 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,570 Replies, 4 years ago