I danas otišlo 4 komada po 120k kn na hita otc.. U ovo blagdansko doba, treba para za šoping.. Kad već pišem, stavit ću i svoja očekivanja za 2021.. Prihod 3 milijarde kn, dobit 300 milijuna a dividenda 20000 kn.. Šta ja mogu kad volim okruglo
PVCM (Pevex)
-
-
-
Jos 4 otisle po 120k.
Lijepo se trguje.
Vrijedi to suhog zlata.
-
I danas otišlo 4 komada po 120k kn na hita otc.. U ovo blagdansko doba, treba para za šoping.. Kad već pišem, stavit ću i svoja očekivanja za 2021.. Prihod 3 milijarde kn, dobit 300 milijuna a dividenda 20000 kn.. Šta ja mogu kad volim okruglo
Dao bog da ti se predviđanja za dividendu ostvare! 😁Biti ću 5 puta sretniji od tebe 👍😁
-
Dao bog da ti se predviđanja za dividendu ostvare! 😁Biti ću 5 puta sretniji od tebe 👍😁
Zašto samo pet puta? 🙄
-
Prošle godine su pola dobiti zadržali. Osobno nisam primijetio da su imali neke velike investicije ove godine (griješim li?)
Imaju oni materijala za 20k po dionici, samo sumnjam u to. Očekujem 10 do maks 15k
-
Otvara se Pevec u Križevcima, kupuju zemljište u Splitu. Investira se pomalo, ali da je bilanca brutalna, to je nepobitno. I ja očekujem okruglih 10 000.
-
Zašto samo pet puta? 🙄
Ok 100 puta😁
-
kod zadnjih mojih komentara ovdje cijena je bila 80K a ja sam nudio svoj paketić na akciji po 100k/komad
sreća da se nije nitko javio
sada računam sa dividendom 10k a nebi me iznenadilo ni 15k
nisam nikad ostavio dionicu za penziju.
s obzirom da je već i prije zadnje divke isplaćena nabavna cijena mislite da bi ova dionica mogla biti dobar kandidat?
čovjek se navuće na te masne divke koje sjednu prije ljeta kao as na desetku.
ima li kakvih tračeva na temu prodaje večinskih vlasnika?
očekivao sam da će JL biti aktivniji nakon skupštine?
možda i sprema nešto,možda su se i dogovorili,ubacili i njegov paket u ponudu?
puno je tih starih ili novih možda,samo je divka postojana konstanta.
nedaj bože većeg zla.
-
Prošle godine su pola dobiti zadržali. Osobno nisam primijetio da su imali neke velike investicije ove godine (griješim li?)
Imaju oni materijala za 20k po dionici, samo sumnjam u to. Očekujem 10 do maks 15k
Možda je vrijeme da revidiram ovu prognozu.
Mogli bi gazdi zbog novonastale situacije zatrebati para ove godine....
-
Ne da bi mu mogle zatrebati pare nego bi mogao i nas povući pod vodu i to ne samo u Pevecu.
Vrijeme je za kupnju jačeg šlaufa i vezati se za ječe drvo na obali
-
-
Ne da bi mu mogle zatrebati pare nego bi mogao i nas povući pod vodu i to ne samo u Pevecu.
Vrijeme je za kupnju jačeg šlaufa i vezati se za ječe drvo na obali
Da, prodati će svoje dionice Peveca za 10000 kn po dionici da si kupac vrati uloženo za pola godine,jer je svakom vlasniku jedini cilj da dobije što manje za svoje vlasništvo..
-
moze li se sada ubrzati prodaja?
dobit ce biti rekordna u 2021. i opet rekordna u 2022,vrlo izgledno.
može li bolji tajming?
moze li bolji tajming za rekordnu dividendu,pojacanu?
bacuskama i prijateljima ce dobro doci svaka likvidnost,nebi sada trebali traziti dlaku u jajetu?
-
A zašto bi Pavo morao prodavati Pevex? Pa ima Pavo vrednije imovine u RH i sire. Pavo je vlasnik 26% Fortenove i zajedno sa ruskom VTB i SBER bankom drži 75% koncerna.
Situacija oko Fortenove bi mogla postati zanimljiva. Pevex nije niti izbliza toliko zanimljiv, a i da se proda firma potencijalni kupac nije u nikakvoj obvezi da otkupi i dionice manjinskih dionicara. Naravno, pod uvjetom da dionica ostane u postojećem režimu trgovine.
-
A zašto bi Pavo morao prodavati Pevex? Pa ima Pavo vrednije imovine u RH i sire. Pavo je vlasnik 26% Fortenove i zajedno sa ruskom VTB i SBER bankom drži 75% koncerna.
Situacija oko Fortenove bi mogla postati zanimljiva. Pevex nije niti izbliza toliko zanimljiv, a i da se proda firma potencijalni kupac nije u nikakvoj obvezi da otkupi i dionice manjinskih dionicara. Naravno, pod uvjetom da dionica ostane u postojećem režimu trgovine.
Da, Petrokemija sad vrijedi ko Amazon a 25% u Fortenovi sa ruskim bankama kao vlasnicima vrijedi ko Apple..
-
Mislim da se nismo razumjeli 26% Fortenove vrijedi daleko vise od Pevexa. A vrijedit će i vise kad dodje prodaja na red.
Pevex ne bi pobudio ni 5% interesa kojeg bi pobudila Fortenova ili njezini dijelovi kad bi se nekim slucajem nasli u prodaji.
-
Mislim da se nismo razumjeli 26% Fortenove vrijedi daleko vise od Pevexa. A vrijedit će i vise kad dodje prodaja na red.
Pevex ne bi pobudio ni 5% interesa kojeg bi pobudila Fortenova ili njezini dijelovi kad bi se nekim slucajem nasli u prodaji.
🤔Hm, hm, a ja bi rađe kupio Pevex nego Fortenovu.
-
Pevex nije niti izbliza toliko zanimljiv, a i da se proda firma potencijalni kupac nije u nikakvoj obvezi da otkupi i dionice manjinskih dionicara. Naravno, pod uvjetom da dionica ostane u postojećem režimu trgovine.
Ovaj boldani dio, jel to možda zato što dionica nije izlistana na burzi?
Znači li to da onaj zakon koji nalaže da u trenutku kada pređeš 25% vlasništva dužan si dati ponudu ostalim dioničarima vrijedi samo za izlistana d.d?
-
Mislim da da
Zakon o preuzimanju dioničkih društava - Zakon.hr
članak 2
Pevex nije niti izbliza toliko zanimljiv, a i da se proda firma potencijalni kupac nije u nikakvoj obvezi da otkupi i dionice manjinskih dionicara. Naravno, pod uvjetom da dionica ostane u postojećem režimu trgovine.
Ovaj boldani dio, jel to možda zato što dionica nije izlistana na burzi?
Znači li to da onaj zakon koji nalaže da u trenutku kada pređeš 25% vlasništva dužan si dati ponudu ostalim dioničarima vrijedi samo za izlistana d.d?
-
Naravno, listanje je nužan preduvjet, kao i odgovarajuća kotacija koja se zove - uređeno tržište (u smislu odredbi Zakona o trzistu kapitala).
Ponuditelj može dati i dobrovoljnu ponudu, a mislim da takva ponuda ne ovisi o uvrstenosti vrijednosnih papira, no nisam potpuno siguran. Valjalo bi provjeriti.
-
Da sumiram...
Obvezna ponuda za preuzimanje ide samo u slučaju da je ciljno društvo uvršteno, dobrovoljna ne ovisi o uvrštenju.
Firma koja ima 3 mlrd kn prihoda i 300 milijuna kuna dobiti nebi privukla pažnju za kupnju? Da želi sad odmah, strani private equity fondovi kupe bez provedbe due dilligence 😁 a mirovinci ukoliko se uvrste kupuju ko da je badava.. Pogledajte samo kupovine i jednih i drugih u hrvatskoj u zadnjih par godina.. Ako kupe stranci, žele 100%, ako kupe mirovinci, mora biti listano i obvezna ponuda za preuzimanje..
Po meni jedino je pitanje želi li (netko) više imati Fortenovu i dio ppd-a ili cijeli ppd i Pevex (da pojednostavim stvari).
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner