Nije loše? Na milijardu kuna prihoda, dobit 10 mil kn!
Da sami otvarate firmu, da vam je godišnja zarada 0,0001% od prihoda, biste li je ikada otvorili?
Da sami otvarate firmu, da vam je godišnja zarada 0,0001% od prihoda, biste li je ikada otvorili?
Dobro, bez turističkog dijela grupe koji trenutno samo stvara gubitke to je tako.
Što se dobiti tiče, ona je na 10.700.000, a broj dionica je 16.400.000 . Nije baš puno dobiti po dionici
Ali bez dobre sezone ipak sasvim očekivano.
Ja na Adris gledam malo drugačije; smatram da sastavnice pojedinačno vrijede više nego Adris konsolidiran.
Što će se kad-tad i pokazati kad dođe do prodaje postojećih sastavnica, a doći će. Šteta je što nisu CO do sada u potpunosti preuzeli, ta branša je kod nas potpuno nerazvijena, a CO je i dalje, 30 godina nakon liberalizacije tržišta, lider u gotovo svim poljima.
Biti će to sve OK.
Ja na Adris gledam malo drugačije; smatram da sastavnice pojedinačno vrijede više nego Adris konsolidiran.
Što će se kad-tad i pokazati kad dođe do prodaje postojećih sastavnica, a doći će. Šteta je što nisu CO do sada u potpunosti preuzeli, ta branša je kod nas potpuno nerazvijena, a CO je i dalje, 30 godina nakon liberalizacije tržišta, lider u gotovo svim poljima.
Biti će to sve OK.
Misliš da će Adris prodavati pojedine sastavnice ili ako netko hipotetski kupi Adris, onda ti neki novi vlasnici?
Naravno da Maistru u ovoj situaciji ne gledam. Cromaris u 3 mjeseca ima neto dobit 9mil KN, što je za njih odličano s obzirom na prijašnje rezultate (zbog konstantnih velikih ulaganja). CO ide sasvim dobro...
zamolio bi Vas da nabrojite sastavnice
ABILIA d.o.o.
MAISTRA d. d.
CROMARIS d. d.
CROATIA osiguranje d. d.
EXPERTUS d. o. o.
HUP-ZAGREB d. d.
Zadnja dva zajedno čine HUP...
Biti će to sve OK.
Misliš da će Adris prodavati pojedine sastavnice ili ako netko hipotetski kupi Adris, onda ti neki novi vlasnici?
Pojedine sastavnice... Ne vidim Adris da za deset godina i dalje ima Cromaris, a pogotovo ne CO. Za njih (CO) mislim da će postati lovina puno većih igrača iz njemačkog ili talijanskog govornog područja, a iskreno se čudim što već i nisu. Nekako mi se turizam čini kao opcija koja će najduže ostati kod njih, ponajviše zbog lokacijske i sentimentalne vezanosti za Istru, ali ne bi me iznenadilo da se i kod njih sad pojavi netko poput KSL-a...
Puno toga u Adrisu ovisi o tome na koju nogu Ante ustane, ali ne vidim ih u budućnosti kao upravljačku kompaniju, već kao fond. Uđu u firmu, počiste i prodaju.
Teško da bi im tko platio za Cromaris (s ovom dobiti) barem približno koliko su dosad uložili. Možda tek kad počnu ostvarivati neto dobit preko 100mil KN.
Ima li neki fundamentalni razlog zašto Adris klima ?
Tehnički papir stoji dobro, u fazi akumulacije je
Adris je popušio sav duhan kroz promašene investicije. Uloženo pitaj boga kad će se vratiti. Jedino dobrom prodajom
Ako Adris nastavi kako je obećao, isplata dividende od oko 20kn (ili malo manje) uz rast od 4% godišnje to daje skoro 10% povrata godišnje ako dividenda ostane na visokih 4-5% yield (ako yield bude manji, znači da je dionica još više porasla).
Uz silni otkup dionica, rast turizma, rast CROS dobiti (iako tu postoji rizik inflacije) pa i Cromaris... meni sasvim dovoljno.
Cini se da ide dividenda -- > 12,50 kn.
Nadzorni odbor Društva održao je sjednicu 17. svibnja 2021. godine, te su usvojeni prijedlozi odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini Društva.
Ad 7) Uprava i Nadzorni odbor Društva predlažu Glavnoj skupštini donošenje sljedeće odluke:
I. Dioničarima Društva isplatit će se dividenda u iznosu od 12,50 kuna po dionici, iz zadržane dobiti ostvarene poslovanjem Društva u razdoblju od 2005.g. do zaključno 2011.g.
II. Pravo na isplatu dividende iz točke I. ove Odluke pripada svim dioničarima Društva koji su na dan 14.07.2021. godine upisani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. Dividenda će biti isplaćena dana 30.07.2021. godine.
Uprava i Nadzorni odbor Društva predlažu Glavnoj skupštini donošenje sljedeće odluke:
Dioničarima Društva isplatit će se dividenda u iznosu od 12,50 kuna po dionici, iz zadržane dobiti ostvarene poslovanjem Društva u razdoblju od 2005.g. do zaključno 2011.g.
Pravo na isplatu dividende iz točke I. ove Odluke pripada svim dioničarima Društva koji su na dan 14.07.2021. godine upisani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. Dividenda će biti isplaćena dana 30.07.2021. godine.
evo još divke
Neda mi se ići tražiti pa da li netko sigurno zna da u tom razdoblju nije bilo poreza na dividendu ?Ukoliko me sjećanje ne vara porez je ponovno uveden tek od 2012 godine ?
Neda mi se ići tražiti pa da li netko sigurno zna da u tom razdoblju nije bilo poreza na dividendu ?Ukoliko me sjećanje ne vara porez je ponovno uveden tek od 2012 godine ?
Znam ja sigurno, u tom razdoblju nije bilo poreza na dividendu, 100% dividende je naše, ne moramo ništa dati uhljebima.
U fazi akumulacije je određena grupa povlaštenih dioničara i to već godinama unatoč lošem upravljanju adrisom akumuliraju takoreći sve iako nisu vlasnici
Ništa značajno, ni 3%