Adrisu ovo samo malo popravlja statistiku prihoda. Neto dobit Cromarisa je mala, evo recimo 2019. je 6,5 milijuna. Ove godina će biti vjerojatno veća, no i dalje ništa "ozbiljno" da bi Adrisu činilo neku veliku razliku.
ADRS (Adris grupa d.d.)
-
-
-
5. Privredna banka Zagreb d.d. +706kom
-
Lijepo se šamara po asku.
Ekipa ne treba ići protiv trenda a trend je ovdje više nego jasan.
Lp
-
Kakva zadnja dva dana za Adris
Baš me veseli ovo vidjeti
-
Malo sam dvojio jesam li se prenaglio kod kupnje prije 3 tjedna. Izgleda da je trenutno trend moj frend. Ekipa, kaj mislite ima li ovo još prostora za nastavak trenda ili da se ukeširamo i počastimo zubacem za koji mjesec?
-
Malo sam dvojio jesam li se prenaglio kod kupnje prije 3 tjedna. Izgleda da je trenutno trend moj frend. Ekipa, kaj mislite ima li ovo još prostora za nastavak trenda ili da se ukeširamo i počastimo zubacem za koji mjesec?
Zubatac je prilično skup, znači da si dosta uložio.
-
Zubatac je prilično skup, znači da si dosta uložio.
Uložio sam za dosta i to sada iz razloga što mislim da će se i dosta love od Optime ovdje prebaciti, a tada će proći baba sa kolačima za nisku cijenu.
Cijena zube.....ma ja se nadam da ovaj iz uzgoja i omamljen, kako bi mu se smanjila agresivnost neće biti cjenovno u rangu divljaka. Naime, ekipa se dugo time bavila i pokušavala sve kako bi mu se smanjio mortalitet u mrežama ribogojilišta. Jedino me brine kako će ta njegova smanjena i zatomljena agresivnost utjecati na naše zdravlje.
-
Glede Adrisa i ostalih firmi i dionica jedino što je bitno su brojevi. Brojevi im ne idu u prilog, a njhovi povrati ne prate njihove poslove tj investicije. Jedino što im radi to je Cromaris, ali hvaliti se padom od 45 % u turizmu u usporedbi s drugima čiji je pad 60 % je zaista loše. I to u firmi čija je soba u investiciji vrijedila 600 000 eura u usporedbi sa sobom od 200 000 eura. Pa onda ovaj koji ima pad od 60% ima i dalje puno veći povrat na uloženo nego Maistra.
Ne snalaze se oni najbolje niti u osiguravateljskom poslu. Pogledajte izvješća drugih osiguravateljskih kompanija.
Vi ste se ocito probudili iz dugog sna, pa ne znate da se Hrvatska hvali kako je sa 50% prometa prvak u Europi po turizmu i o tome svi vec pricaju mjesecima, pitam se zasto, mozda se nesto nenadano dogodilo 2020, hmmmm, ne znam... Ajmo onda pricati u vakumu informacija ako je to metoda kojom se zelite koristiti. Dakle, Maistra je u relativnom smislu odradila najbolju turisticku sezonu u odnosu na bilo koju drugu kompaniju na ZSE, ukratko 55% prošlogodišjeg rezultata, niti jedna kompanija izlistana na burzi u smislu prihoda u turizmu nije ostvarila takav rezultat. Kad već uspoređujete Maistru s drugim turistickim kompanijama, jasno je da ona cilja na elitniju klijentelu nego Valamar i drugi i u skladu s time su im dotjerani i Hoteli i investicije, meni osobno jedan hotel Lone npr izgleda bolje nego ijedan Hotel Valamara, ali to ovisi o ukusu.
Croatia osiguranje je usla u dosta jaku PR ofenzivu s Laqo platformom, vidjeti cemo koliko ce to poluciti uspjeha, ne mogu suditi o tome jer je ta digitalna transformacija u principu tek krenula, treba cekati rezultate.
Apropo kupovine vlastitih dionica i podjele upravi i zaposlenicima, eto zbilja ste ulovili ADRS, to je zbilja unikatan primjer (osim samog HT-a koji je to radio, to redovno radi ATGR, ADPL, ZABA, ERNT, i ini drugi).
Ponovit cu ono sto sam vec pisao prije, analiticari ERSTEa i Interkapitala predviđaju rast dobiti u ADRS-u od 114,6% iduce godine, vise nego Valamar, vise nego ARNT, vise nego ADPL, vise nego ERNT, vise nego HT, ili bilo koje druge dionice... Meni je to dovoljno, kome nije nek ulaze u nesto drugo, no hard feelings...
Tko je vjerovao, vjerovao je, u manje od mjesec dana na ADRS2 se moglo zaraditi 40 kuna po dionici (cca 12%), očito je da se radilo o odgođenom rastu u odnosu na druge dionice iz PRIME-a zbog velikog prodavaca tijekom rasta svih drugih dionica kao što sam ja, a i nekolicina drugih pisali. Javno sam pisao o ADPL-u dok je bio na 130 da ce ici na minimalno 150-160 do kraja godine, tada su mnogi gledali s čuđenjem, isto se radilo i na ADRS2 iako ovo je bio totalno safe bet koji ste mogli previdjeti samo ako imate neku emocionalnu odbojnost prema managment, a mjesta za emocije ovdje nema. Cromaris razvaljuje kao da nema sutra, Croatia osiguranje bi trebala znažnije povuci u buducnosti zbog rasta premija za osiguranje od potresa - na svom mikroprimjeru vam mogu reci da ce svi u mojoj familija sada osigurati kuce i stanove, radi se o 6 nekretnina i s kim god sam razgovarao u zadnje vrijeme planira isto... Maistra ce se oporaviti u skladu i s drugim turistickim dionicama, stovise kladim se da ce Maistra odraditi ovu sezonu nešto bolje od ARNT i RIVP-a. Kladio sam se javno ovdje na forumu da ce ADRS2 biti na 440 do 10. mj. 2021. Ovim tempom, taj iznos bi mogli vidjeti i znatno ranije.
-
vidi tko kupuje
ADRS2 PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D. 2,124 0.03% 268,194 VLAHOVIĆ ANTE 13,283 0.20% 144,189 ADRS VLAHOVIĆ ANTE 79,700 0.83% 1,730,776 -
vidi tko kupuje
ADRS2 PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D. 2,124 0.03% 268,194 VLAHOVIĆ ANTE 13,283 0.20% 144,189 ADRS VLAHOVIĆ ANTE 79,700 0.83% 1,730,776 Znači, Ante je "poludija" i nabio cijenu u 3 trgovinska dana između 29.12. i 04.01. sa 380 na 400 kn.....tih je dana protrgovano 10-tak tisuča dionica a samo on je kupio 6000......stvarno mi je bilo čudno kako je na 390 i 400 sve postalo jeftino a na 370 nije valjalo.....Ante=market maker.......više mi se sviđala cijena koji je diktirao njegov kolega koji je prodavao.....molim ga lijepo nek nam se vrati....a Ante vjerovatno jaše i dalje pa ga molim da se smiri i omoguči raji da kupuje jeftino......on iovako ima a mi bi još jeftinije......Aaaaante, okani se dionica ti.....puno si lip al onaj tvoj pajdo je bolji....(Severina, Ante)....
-
-
ooooooooooh, nebo odpri se!! pa kaj misli dojti do 25% i dati javnu ponudu!!??
netko je nedavno rekao da se nešto iza brda valja. očito je bio u pravu! ali da ante kupuje dionice!!?? to bi morao biti dobar znak??
-
Ako neki veci ulagac zeli kupiti na ovakvoj burzi mora dignuti cijenu. Problem nastaje kada se taj kupac makne sa bida, a novih nema.
-
dugo sam na zse, ponekad mislim da i predugo. ali ne samo kod adrisa, već mi izgleda da se masa kvalitetnih/kvalitetnijih papira nalazi u čvrstim rukama.
-
Ante je diga bonus na kraju godine pa se može.....još će si i dionica podilit jel stano trezor kupuje......a dioničarima i dalje mršava dividenda kao i do sad......samo trejd jel vjerovatno je iza brda miš.....možda kupuje da pajdi Todi za burek zaradi jel kad če mu ovaj milijardu vratit ak gladan bude i nebude delat mogao......
dugo sam na zse, ponekad mislim da i predugo. ali ne samo kod adrisa, već mi izgleda da se masa kvalitetnih/kvalitetnijih papira nalazi u čvrstim rukama.
Ma je, al puno papira je ovdje izvan top 10.....preko 50%.....tako da....šta reč....na burzi je sve moguće......
-
Vidim da se svi razbacuju sa svojim teorijama, pa će i mali Klinjor. Mislim da naš vrli Ante ima puno tih papira. Vidi on da te papire kolege trže za neke druge papire. Misli sebi Ante da će malo dići cijenu sa tim bonusima i onda ima kod istovara svojih papira malo više prostora za ponor cijene. Nije naš Antiša tako loš vizionar. Procjenjuje on da je mudriji od mudrijaša kolege. Vidi on jako dobro da ode svijet vrlo brzo u mp3, a virtualno ima puno.....pa.......... .
P.S. Imam Adris2 i budem ga prodavao još i Antiši.
-
Jučer su izašle nove prognoze za ADRS. Prema novim projekcijama rast dobiti će biti 120.1% (u prošlim analizama je projekcija bila oko 114%), također se očekuje isplata dividende 2022 i to 17 kn po dionici (u prethodnim projekcijama je bilo očekivano 15kn po dionici). Dakle, prema projekcijama analitičara, po rastu dobiti ADRS će biti dionica sa najsnažnijim oporavkom u odnosu na bilo koju analiziranu dionicu na ZSE tijekom 2021.
-
Ma kakve prognoze? Kojih to analitičara?
-
Ma kakve prognoze? Kojih to analitičara?
Samo sam tebe cekao
Evo ih imenom i prezimenom.
-
Pa sve se raspalo i prepolovilo u prošloj godini, a ti pišeš o rastu dobiti od 120%?
Sto to znaci? Da će se prema njihovoj procjeni vratiti 2022. na Ebitdu i rast iz 2019.?
Ako već komentiras nešto onda to stavi u odgovarajući kontekst. I ako već imaš neku analizu od ovih koje navodis izvadi i napisi temeljne postavke i ocekivanja jer ovi sintetski grafovi nist posebno ne znače niti govore o tome rastu.
Tada bi eventualno mogli i povesti neku raspravu o tome, ovako možemo vjerovati na slijepo.
-
Nisam ja tu da bi s tobom raspravljao, rasprave radi. Prenosim vijesti koje su od interesa za one koje zanima ADRS. Apsolutno sve ti pise na grafu. Uostalom ovo nije bas tesko pronac na netu pa si daj truda. Ovo je estimate analiticara Interkapitala i Erstea, i to su njihove projekcije, ja iskreno mislim da je ovaj estimate, barem u dugom roku jako konzervativan i mislim da ce ADRS rasti brze od njihovih procjena do 2023. A ti i svi ostali koji ste prepotentno prije mjesec dana ovdje pisali kako ADRS raste na malim prometima i mizerno, ne doprinosite kvalitetnoj diskusiji o ovoj dionici nicime, ja svaki post koji sam ovdje stavio sam potkrjepio informacijama koje nisam izmislio - i ako fulam je ok, al pokusavam nekako doprinijeti novim informacijama. Ti i ini drugi na temi Adrisa nicim niste doprinjeli diskusijama oko toga zasto turizam, marikultura i osiguranje nece rasti nego reciklirate price o Agrokoru i Anti Vlahovicu - koga briga... Dok ti shvatis o cemu ja pricam, od kad smo se zadnji put culi, je dionica od 380 kn otisla na 422, a tebi jos uvijek nista nije jasno, nece ti biti jasno ni kad dodje na 500, tako da rasprava s tobom, barem dok ne das barem nekakav input, procjenu ili ozbljniju analizu, je sizifov posao.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun