Imam Adris ,
ali mi se sve više gadi , gledati te mizerne pomake cijena ,
Na prometu od cca 5 000 eura , cjena skoči 0,5-0,7 %
Na prometu od 200 000 eura , ništa , u prošlosti
Teško štopanje cijene
Imam Adris ,
ali mi se sve više gadi , gledati te mizerne pomake cijena ,
Na prometu od cca 5 000 eura , cjena skoči 0,5-0,7 %
Na prometu od 200 000 eura , ništa , u prošlosti
Teško štopanje cijene
bez uvrede, ali mislim da ste otkrili toplu vodu....
Ima li negdje podataka u napretku projekta elektrana, a za one koji nisu blizu gradilišta Hotela Marjan, da se vidi kako gradnja napreduje i da li je sve u relativnom roku?
Hotel Marjan je išao jako dobro. Mislio sam čak da će i prije vremena. Ali nešto su mnogo usporili zadnjih par tjedana. Moguće da ljeti moraju usporiti zbog sezone. Ali vjerujem kako su to uključili u planove.
Možda koja slika, ako ima nekog iz Splita?
Solarke?
Jel i vama danas uplaćen samo dio dividende? Nije mi jasno zašto nam nisu uplatili cjelokupan iznos
Jel i vama danas uplaćen samo dio dividende? Nije mi jasno zašto nam nisu uplatili cjelokupan iznos
Bas sam krenuo provjeravati na forumu... Meni je sjela dividenda u dva dijela- veci dio s opisom uplate NEOPOREZIVA i manji dio koji bi odgovarao porezu od 12% s opisom oporeziva.
Iskreno,potpuno sam zbunjen. Zna li itko o cemu se radi?
Meni isto, samo dio.
Bas sam krenuo provjeravati na forumu... Meni je sjela dividenda u dva dijela- veci dio s opisom uplate NEOPOREZIVA i manji dio koji bi odgovarao porezu od 12% s opisom oporeziva.
Iskreno,potpuno sam zbunjen. Zna li itko o cemu se radi?
Veci dio dividende je iz godina kad nije bilo poreza na dividendu pa je neoporeziv, manji je iz dobiti godina nakon sto je uveden porez na dividendu pa je oporeziv.
Meni nije ništa sjelo. prodao pa ponovo kupio. jel to znaci da moram ponovo slati osobne podatke ADRIS u.
Meni nije ništa sjelo. prodao pa ponovo kupio. jel to znaci da moram ponovo slati osobne podatke ADRIS u.
Trebali ste poslati nove podatke ukoliko ste promijenili tekući račun ili ukoliko ste imali prije dionice na skrbničkom računu ili marginu, jer je u tom slučaju isplata vjerojatno napravljena na prolazni račun banke u kojoj ste imali taj margin.
Ova dionica je za strpljive. Dionica je danas na 83 EUR redovna i 58 povlastena.
Kapital i rezerve su po dionici 96 EUR po knjigovodstvenoj vrijednosti a vjerovatno to vrijedi i puno vise. Dividenda od 2,5 EUR po dionici je cca polovina godisnje dobiti. To je 4,3% od povlastene i samo 3% od vrijednosti redovne dionice.
Novca na racunu ima otprilike za 8 EUR po dionici. Ako gledamo zadrzanu dobit ona je na razini od 70 EUR po dionici.
Drustvo je u investicijama i ne treba ocekivati velike dividende. Zato je od tvrtke kceri (Croatia osiguranje) povucena pozamasna dividenda i tko je to naslutio svaka mu cast, bilo je logicno.
Povlastena dionica je bolja za dividendu ali izgleda da se ovdje vise vrednuje odlucivanje. Redovna je cak 43% skuplja. Vjerovatno je razlog sto ima jako puno povlastene dionice cak 40%. Redovne je 60%. Znaci da s svega 30% dionica (ako su one redovne) imas 50% glasova. Ako netko zna jos detalja bilo bi interesantno.
Sve to stoji osim da se vrednuje odlučivanje. Nema tu odlučivanja već desetljećima, kako Ante odluči, tako je. Ne kažem da je to dobro ili loše, samo da je tako.
Ja se nadam dezinvestiranju hotelskog biznisa kroz godinu ili dvije, teško oni mogu više napraviti s time pod brendom Maistre. Pitanje je vremena kada će neki jaki zapadni hotelski lanac poželjeti ući na Jadran s desetak lokacija, tu se priliku ne smije propustiti.
hmmm. HPB nista nije sjelo. ADRS2.
sto moram poslat podatke za isplatu? odkud sad to? pa svi podaci postoje u SKDD. nikad nikome nisam slao nikakve podatke za isplatu dividende sto bi sad ovima posebno morao slat?
hmmm. HPB nista nije sjelo. ADRS2.
sto moram poslat podatke za isplatu? odkud sad to? pa svi podaci postoje u SKDD. nikad nikome nisam slao nikakve podatke za isplatu dividende sto bi sad ovima posebno morao slat?
niste jedini
koji su to diletanti. pa kako znaju da im se nece javit marko markovic koji nema dividende? pa provjerit ce u SDKK pa kad to provjere nek vide gdje stanujem i koja mi je adresa i koji je broj racuna. idioti . dabog da propali kreteni nesposobni.
ktome sto me nisu obavjestili na kucnu adresu? ko da ja pratim sto kreteni izmisljaju oko isplate dividende?
Hoće li se u Adrisu na osvovi dividende iz CROS povećat neto dobit u ovom kvartalu, to jest posljedično na kraju godine.
Kako se uopće u FI prikaziva dividenda, tj ulazi li to u neto dobit, jeli to neka jednokratna stavka.
Hoće li se u Adrisu na osvovi dividende iz CROS povećat neto dobit u ovom kvartalu, to jest posljedično na kraju godine.
Kako se uopće u FI prikaziva dividenda, tj ulazi li to u neto dobit, jeli to neka jednokratna stavka.
Da. To je nekih 70 mil. EUR nakon oporezivanja.
Sve to stoji osim da se vrednuje odlučivanje. Nema tu odlučivanja već desetljećima, kako Ante odluči, tako je. Ne kažem da je to dobro ili loše, samo da je tako.
Ja se nadam dezinvestiranju hotelskog biznisa kroz godinu ili dvije, teško oni mogu više napraviti s time pod brendom Maistre. Pitanje je vremena kada će neki jaki zapadni hotelski lanac poželjeti ući na Jadran s desetak lokacija, tu se priliku ne smije propustiti.
Da. Ali zasto je onda tako velika razlika u cijeni izmedu redovne i povlastene? Ako bi netko kupio 50% redovne dionice i s time natpolovicnu vecinu pri odlucivanju ( a to bi onda bilo 30% od ukupnog broja dionica Adrisa) da li bi se to smatralo kao preuzimanje? Ako ne bi, tada povlastena dionica ne mora biti isplacena po toj cijeni. Ili?
koji su to diletanti. pa kako znaju da im se nece javit marko markovic koji nema dividende? pa provjerit ce u SDKK pa kad to provjere nek vide gdje stanujem i koja mi je adresa i koji je broj racuna. idioti . dabog da propali kreteni nesposobni.
ktome sto me nisu obavjestili na kucnu adresu? ko da ja pratim sto kreteni izmisljaju oko isplate dividende?
stvarno jesu! eto i meni ništa....došli do toga da i za dividendu koja te pripada treba moliti?
ne bi se čudio da izmisle da svaku godinu moramo ispunjavati "formular" za isplatu dividende...ajde daj..