Bude li vecih gubitaka to samo moze znacit na duzi rok rast cijene osiguranja pa bi ako bude padova moglo bit i dobrih prilika
ADRS (Adris grupa d.d.)
-
-
-
Adris gdje god je u zadnje vrijeme uložio nastala je pušiona a sad još načet i triglav.
Ja izgleda nešto fulam. Kakve veze ima Triglav sa Adrisom, jel može neko pojašnjenje?
Nešto razmišljam o tom mrtvom Marjanu. Nekretnine u centru Splita vrijede kao suho zlato, to sam saznao zimus iz prve ruke a sad viđam to i u medijima. Kada ga jednom obnove i otvore, pa njegova vrijednost će biti bolesno visoka. Možda to neće utjecati na cijenu dionice ali kad tad, vrijednost će se otključati. Ako ništa drugo bit će prihoda od tog hotela, pa neće tamo noćenje po sadašnjim cijenama biti ispod 400-500 eura...
-
Komercijalne nekretnine se ne vrednuju i ne prodaju po principu xy tisuća eura za kvadrat, već po njihovom NOIu, FCFu i drugim mjerilima.
Ima užasno ružnih nekretnina na periferijama gradova koje koštaju puste stotine milijuna eura, jer su igrom slučaja uspješni trgovački centri, a ima onih u centrima gradova koje se ne mogu prodati ni za vrijednost armature u njima jer ne prihode ništa.
Tako da, treba pričekati i vidjeti kakvo će biti poslovanje tog hotela pa onda donositi zaključke. Ako će i on biti u sklopu Maistre, bez obzira na poslovanje, cijena neće nigdje s 40 eura, kako je već više od 5 godina
-
Komercijalne nekretnine se ne vrednuju i ne prodaju po principu xy tisuća eura za kvadrat, već po njihovom NOIu, FCFu i drugim mjerilima.
Ima užasno ružnih nekretnina na periferijama gradova koje koštaju puste stotine milijuna eura, jer su igrom slučaja uspješni trgovački centri, a ima onih u centrima gradova koje se ne mogu prodati ni za vrijednost armature u njima jer ne prihode ništa.
Tako da, treba pričekati i vidjeti kakvo će biti poslovanje tog hotela pa onda donositi zaključke. Ako će i on biti u sklopu Maistre, bez obzira na poslovanje, cijena neće nigdje s 40 eura, kako je već više od 5 godina
Stoji sve što kažete i to baš i ide u prilogu Marjanu. Vjerujem da će biti hotel sa 4 ili 5 zvjezdica u samom centru Splita, na rivi. Novi moderan hotel na toj lokaciji, takve stvari se teško mogu kupiti i zaista će vrijediti mnogo. Prihodovat će sigurno mnogo a nadam se da će i dobit biti solidna. I da, ako bude u sklopu Maistre onda sigurno hoće.
S gornjih katova ćeš moći pljunuti u more, doslovno. Pa i to ima neku vrijednost, barem intrinzičnu
-
Doznali smo sve o novom ‘Marjanu‘: kako će izgledati, kako će se otvoriti Splićanima, na krovu se sprema nešto posebnoArhitektonski studio 3LHD, uz rovinjski "Adris" odnosno "Maistru" kao investitora, stoji iza projekta novog hotela "Marjan" u Splitu. Na oglednim primjerima…slobodnadalmacija.hr
pet zvjezdica
-
Dakle, sezona 2026. kad Marjan bude gotov je udarna. Sve ove Adrisove udarne turističke nekretnine u Zagrebu, Splitu, Rovinju i Dubrovniku će doći na svoje.
-
Odlično. Investiranje u Marjan započelo je negdje prije 10 tak godina u doba Keruma a velite da će se završiti 2026.
Mašala.uloženi novac se je dobro oplodio.
-
Koji je razlog za ovako veliku razliku u cijeni povlaštene i obične dionice ?
Vidim da je interes za običnu dionicu velik, a za povlaštenu je Bid doista slabašan... Mi kao mali dioničari ne možemo baš previše utjecati na skupštini stoga me čudi tako mali interes za povlaštenu.
-
Što se događa s Adrisom?
-
Što se događa s Adrisom?
I lplh rast od 7,87 % , da ne kupuju lplh ?
-
-
Što se događa s Adrisom?
I lplh rast od 7,87 % , da ne kupuju lplh ?
Možda LPLH kupuje njih?
-
već drugi put blokada
-
Što se događa s Adrisom?
Ne znam, ali ne pada mi napamet dokupiti po ovoj cijeni. +36% skok ADRS, fundamentalno ne može tako skočit, pogotovo čudno što je dionica inače mrtvilo. Da nisu kupili Savu ili nešto, čekamo obavijest...
-
Možda majstor sa dvije dionice diže cijenu na ADRS a prodaje ADRS2? Mislim, kad već nagađamo .
-
Što se događa s Adrisom?
Ne znam, ali ne pada mi napamet dokupiti po ovoj cijeni. +36% skok ADRS, fundamentalno ne može tako skočit, pogotovo čudno što je dionica inače mrtvilo. Da nisu kupili Savu ili nešto, čekamo obavijest...
Čekamo obavijest da se netko napio, a kad se cijena vrati natrag da se otrijeznio .
To su najčešći motivi ovakvog trgovanja na našoj burzi (kad su skok cijene i promet ovakvi). Ostalo bi trebalo bit kažnjivo. -
Smatram da nije neki bitan razlog skoka, volumen je iznimno malen. Vjerojatno se samo radi o plitkoj ponudi na redovnoj dionici. ADRS je skočio 36% na prometu manjem od 80.000 eura, smiješno.
-
Smatram da nije neki bitan razlog skoka, volumen je iznimno malen. Vjerojatno se samo radi o plitkoj ponudi na redovnoj dionici. ADRS je skočio 36% na prometu manjem od 80.000 eura, smiješno.
Nitko nije primijetio da i MAIS-a raste. Nešto se događa...
-
Na MAIS je trenutni promet 17.000 eura, a rast manji od 5%. U nas nažalost insajderske informacije cure na sve strane, ali da je nešto bili bi puno veći prometi.
-
Ja sam primjetio i baš si mislim da potrošim 95,6 eura pa da preskoči MAIS LPLH.
-
Na MAIS je trenutni promet 17.000 eura, a rast manji od 5%. U nas nažalost insajderske informacije cure na sve strane, ali da je nešto bili bi puno veći prometi.
Kako će bit promet kad nema ask-a...ali MAIS-a je 5 godina tavorila na 40€ i nikad nije probila ovu cijenu
-
-