Svake godine ista priča
ADRS (Adris grupa d.d.)
-
-
-
Svake godine ista priča
Ne pretjerujte kolega 😁ja ove godine nisam slala nikakve podatke, a dividenda stigla na tekući račun na vrijeme .
S obzirom da ne povlače podatke sa SKDD, dostavljeni podaci vrijede dok ih ne promijenite.
-
Jedne godine sam izašao do kraja iz pozicije. Nakon nekog vremena, ponovo se vratio i opet sam ponovo morao poslati podatke. Naravno, prvo sam zujao na dan isplate
-
Jedne godine sam izašao do kraja iz pozicije. Nakon nekog vremena, ponovo se vratio i opet sam ponovo morao poslati podatke. Naravno, prvo sam zujao na dan isplate
Zadržite uvijek makar jednu dionicu tako da vas ne izgube iz baze podataka. Ja sam isto samo prvi put morao dostaviti podatke.
-
Jučer sam poslao podatke putem obrazaca koji se nalazi na internetskim stranicama, i danas je došla uplata dividende, s obzirom da je čista bez poreza ova mala administrativna radnja ipak mi nije teško pala.
-
Jel netko moze obrazlozit pad dionice ove kakti super firme na 389kn?
-
Pada sve, i atgr i ernt su pali po meni previše, kodt pogotovo pa tako i adrs, jednostavno tržište povuče i najbolje. Ok adrs na forumu ne kotira visoko kao ernt, kodt i atgr ali tu je on, pola stepenice ispod njih, po meni vrlo dobra dionica. Sve njih treba skupljati na niskim razinama, šteta što nemam love, sve bih ulupao u te 4 dionice na ovim razinama bez imalo brige (dugoročno gledano), a vrlo vjerojatno će i niže. Što su jeftinije veći im je dividendni povrat, a i veći je potencijalni cjenovni povrat koji će doći kad tad. Adrisu cijena zadnjih godina u principu pada, ali zarade će mu vjerojatno rasti što popravlja p/e. Adrs ne može vječno tonuti ako mu zarade rastu tako da će kad tad dugoročno okrenuti smjer pa nek dođe i na p/e 10, ja se neću buniti, samo ću probati dokupiti. Kad tad će početi rasti, samo neka nastave povećavati prihode i dobit.
-
jel sam ja to nabrzaka nešto krivo vidio ili je sveobuhvatna dobit u velikom minusu?.....zašto je to tako?......
dobit bolja nego prošle god. ali su kratkoročne obveze jako porasle..........
-
da to i meni upada u oko obveze su eksplodirale za skoro 1 milijardu kuna onda ova dobit more biti kao kreativno knjigovodstvo
-
jel sam ja to nabrzaka nešto krivo vidio ili je sveobuhvatna dobit u velikom minusu?.....zašto je to tako?......
Cros gubitak na duznickim papirima kroz sveobuhvatnu isto kako i kod banaka slucaj
-
-
Jako čudno knjigovodstvo definitivno, operativna neto dobit 144 milijuna kuna, onda neka revalorizacija financijske imovine, pa je sveobuhvatna dobit u minusu za 110 milijuna kuna, i kratkoročne obveze porasle za milijardu kuna, a dugoročne se nisu smanjile, doduše vidim da su za pola toga odgovorne tehničke pričuve, to vjerojatno ima veze s CROS-om.
Proučit ću detaljnije izvještaj kroz tjedan, malo mi je toga jasno na prvu, mogli su bar objasniti o čemu se radi, ali Adris nikad nije bio transparentan.
-
Sveobuhvatna dobit je u minusu, jer su cijene obaveznica koje CROS drzi u portfelju puno pale. Ali to ne ide u gubitak u izkazu dobiti jer obaveznice drze na HTML . Hold to maturity. Do zapadlosti, kad budu izplacene po nominali i ne po trznoj cijeni na 30.6. Tako da su to nerealizirani gubitki, koji nikad nece bit realizirani, samo moraju se prikazat po racunovodskim standardima na dan 30.6.
-
Jako čudno knjigovodstvo definitivno, operativna neto dobit 144 milijuna kuna, onda neka revalorizacija financijske imovine, pa je sveobuhvatna dobit u minusu za 110 milijuna kuna, i kratkoročne obveze porasle za milijardu kuna, a dugoročne se nisu smanjile, doduše vidim da su za pola toga odgovorne tehničke pričuve, to vjerojatno ima veze s CROS-om.
Proučit ću detaljnije izvještaj kroz tjedan, malo mi je toga jasno na prvu, mogli su bar objasniti o čemu se radi, ali Adris nikad nije bio transparentan.
Brojke sam vidio i radi se o dužnickim vrijednosnim papirima koje drže.
Ja pak nisam još čitao komentar uprave, a sad iznova vidim da nije potrebno ni čitati jer ionako ništa korisno neću saznati.
Kao da je teško napisati u par rečenica o čemu se radi. Ako možemo mi ovdje pisati disertacije, mogu i oni par rečenica. A što misli silni Vanđelicus o tome?
-
Može li netko ovo protumačiti ?
QuotePredmet: ADRIS GRUPA d. d. - obavijest o zamjeni dionica s nominalnim iznosom
za dionice bez nominalnog iznosa
U skladu s Pravilima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, dioničkog društva, (u daljnjem tekstu SKDD) i Rješenjem br. Tt-22/5301-4 koje je 20. srpnja 2022.godine provedeno u sudskom registru Trgovačkog suda u Pazinu, obavještavamo vas da je SKDD 8. kolovoza 2022. godine za društvo ADRIS GRUPA d.d., Rovinj, OIB 82023167977, u sustavu SKDD-a izvršio upis zamjene dionica oznake ADRS-R-A s nominalnim iznosom i ADRS-P-A s nominalnim iznosom za dionice bez nominalnog iznosa.
-
Može li netko ovo protumačiti ?
QuotePredmet: ADRIS GRUPA d. d. - obavijest o zamjeni dionica s nominalnim iznosom
za dionice bez nominalnog iznosa
U skladu s Pravilima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, dioničkog društva, (u daljnjem tekstu SKDD) i Rješenjem br. Tt-22/5301-4 koje je 20. srpnja 2022.godine provedeno u sudskom registru Trgovačkog suda u Pazinu, obavještavamo vas da je SKDD 8. kolovoza 2022. godine za društvo ADRIS GRUPA d.d., Rovinj, OIB 82023167977, u sustavu SKDD-a izvršio upis zamjene dionica oznake ADRS-R-A s nominalnim iznosom i ADRS-P-A s nominalnim iznosom za dionice bez nominalnog iznosa.
Puno je lakše povlačiti vlastite dionice bez smanjenja temeljnog kapitala ako su bez nominalnog iznosa, nego ako su sa nominalnim iznosom. Ovo mi vuče na to da žele po uzoru na HT, ali to nikad ne znaš...
-
Adris ide u stecaj?
Izvjesce ce biti katastrofa?
Sto je razlog za pad od preko 10 posto u mjesec ipo dana?
-
I mene malo kopka cijena koja nije loša za ulaz, ali. Poskupili su energenti i osoblje i unatoč značajnom rastu cijene usluga pitanje je hoće li dobit od turizma biti značajno veća. Druga još gora stvar je neizvjesnost kakva će biti iduća sezona ako se ostvare katastrofična predviđanja za Njemačku, Austriju, Italiju i ostale koji gravitiraju prema Istri. Ove godine se trošilo kao da nema sutra, vidjet ćemo što će biti u idućim godinama, mnogi možda kalkuliraju da izađu na valu dobrog izvješća.
-
Cromaris bi moga lošije proći…
Skuplji prijevoz,hladnjače i trošak energije za proizvodnju mlađi.
Još im se jahtica usidrila u kavez brancina,osiguranje će odraditi svoje…
Zanimljivo ce biti kako će proći sa višom cijenom ribe…
-
Pola tržišne kapitalizacije im je keš i novčani ekvivalenti, sa ostalom polovicom generiraju preko 400 milijuna ove godine, prilično solidno. Ako ih gledamo kao samo turisticku dionicu na ovoj su razini najpovoljniji na tržištu. A još imaju CROS iza sebe koji ne bi smio osjetiti rast ulaznih troškova u velikoj mjeri. Cromaris ima dobar proizvod prehranbene kategorije gdje se inflacija ne bi trebala osjetiti na visinu prihoda. A ionako su u dodatnoj ekspanziji povecanjem trzista. Meni dovoljno dobro za početak dokupa.
-
Jedna od najgorih dionica koje imam. Nakon 10g usao u minus u odnosu na kupovno cijenu (ne racunajuci dividende.). Toliko o dugorocnom ulaganju. Katastrofa.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner