ZABA (Zagrebačka banka d.d.)
-
-
-
Ma sve ispod 460 mil eur bi bilo iznenađenje.
Depoziti kod centralne banke su zasigurno rasli, a zadnji kvartal je nosio najvišu kamatu. -
Evo još vijesti kolege
Rast dobiti UniCredita iznenadio tržišta, dionica skočila 10 posto: Ukupni prihodi lani su iznosili 23,8 milijardi euraDoprinos Zabe rezultatima vlasnika lani je bio veći od 400 milijuna euranovac.jutarnji.hr -
P/B Zabe je 2,24. P/B Nove ljubljanske banke je 0,67.
P/E ZABA 13,9. PE NLB 4,1.
Gledajući zadnje isplaćene dividende, ZABA DY 9,5 posto. NLB DY 5,6 posto.
Koliko bi trebala biti očekivana dividenda Nove ljubljanske da pristanete platiti Zabin PE i PB?
-
Zašto uspoređuješ neusporedivo?
-
Meni već neko vrijeme ova trgovina gdje se stavljaju skromni nalozi na bid a sve se skida sa aska sve više smrdi na squeeze-out a i s obzirom da je matica najavila samo 3 milijarde € za dividendu a 5.6 milijardi za otkup vlastitih dionica. Uz pretpostavku da neće samo matica otkupljivati već će to radit i po ekspoziturama. Moja pretpostavka je 1€ dividende a ostatak ide za squeeze.
-
Pa možda se ne bi puno dioničara bunilo da bude squeeze out na ovim prosjecima od 17-18eura. Dobiješ sad dividendu i nakon toga te isplate za dionice po prosjeku zadnja 3 mjeseca.
Jer sumnjam da će ovo rasti u nedogled.
Jel se treba platiti porez ako držiš dionice kraće od 2 godine, a oni te istisnu?
-
Meni miriše na masnu dividendu a da to već netko zna.Možda opet sa dodatkom iz zadržane dobiti?
Moto mi je ne poduzimati ništa.
-
meni ni dalje nije jasno zasto se stalno prica o squeezu? koji je razlog toga?
jel ima kakvih legitimnih informacija , ili su samo teorije zavjere? -
meni ni dalje nije jasno zasto se stalno prica o squeezu? koji je razlog toga?
jel ima kakvih legitimnih informacija , ili su samo teorije zavjere?Teorije koje se svako malo perpetuiraju, ali i dalje smo tu👍
-
-
Nisam dioničar ovdje ali čitam što se piše. I meni su to kad god vidim neke neobične priče za čuti. Ovo je jedna od temeljnih (najstarijih) dionica na ZSE, najboljih, koja je kroz svako dugačko razdoblje ostvarila jedan od najvećih ukupnih dioničkih povrata, i dosta jedinstveno za banku, jer one inače sve što zarade kasnije izgube, nisu dobre dionice.
Budući da su tako dobra banka i da tržište to može valorizirati, zašto ne bi htjeli uživati u tome…
Što većinskom vlasniku smeta imati jako vrijednu imovinu koja će kao biti i uvijek real-time tržišno priznata kao takva?
A uz to je onda uz određenu likvidnost koju to nudi lako odrađivati i one male operativne stvari koje idu kroz taj mehanizam (nagrađivanje zaposlenika u dionicama itd.)
Nekako mi je skroz bezveze da bi oni sad nakon 30 godina odlučili da više ne žele biti na burzi. Matica im je isto na burzi. Zašto ne bi onda i tvrtka kćer pa makar s tim malim free floatom.
Dapače, banka je ipak banka, može se dogoditi da će nekad u nepredvidljivoj budućnosti ipak trebati nešto svježeg kapitala i možda tada i burza bude jedan od potencijalnih opcija za financiranje pa se free float malo i poveća..
Biti na burzi nudi određene prednosti, opcionalnosti, pa ako ima i nekih nedostataka, valjda su se kroz dosadašnji razvoj naučili s njima nositi. Sasvim dobro im ide. Ne vidim što drugačije i bolje mogu raditi kad bi bili van burze. -
Ako bi se odlučili u dogledno vrijeme na squeeze-out, ne kužim što bi značajno s tim dobili. Prema podacima od 29.01.2024. godine, broj 1 iz top10 drži 308.046.625 dionica od 320.241.955 ukupno uvrštenih dionica (to je 96,20%). Da squeez-aju po npr. 17 EUR, dobili bi još tih preostalih 12.195.330 dionica što bi ih pak olakšalo za 207.320.610 EUR. Mislim da taj iznos od cca. 200 milijuna EUR mogu plasirati uz puno veći prinos nego što bi im bio dividendni prinos na ime to malo dionica koje nemaju. Odluke ovako i onako donose bez ikakvog utjecaja manjinskih dioničara pa im te dionice ni tu ne igraju.
-
Meni već neko vrijeme ova trgovina gdje se stavljaju skromni nalozi na bid a sve se skida sa aska sve više smrdi na squeeze-out a i s obzirom da je matica najavila samo 3 milijarde € za dividendu a 5.6 milijardi za otkup vlastitih dionica. Uz pretpostavku da neće samo matica otkupljivati već će to radit i po ekspoziturama. Moja pretpostavka je 1€ dividende a ostatak ide za squeeze.
Nažalost ima logike 😢, ali nadam se da niste u pravu
Pa možda se ne bi puno dioničara bunilo da bude squeeze out na ovim prosjecima od 17-18eura. Dobiješ sad dividendu i nakon toga te isplate za dionice po prosjeku zadnja 3 mjeseca.
Jer sumnjam da će ovo rasti u nedogled.
Jel se treba platiti porez ako držiš dionice kraće od 2 godine, a oni te istisnu?
Da trebate platit porez! Ali mislim da su vam sa dionicama ZABA-e to slatke brige😁. Barem meni jesu🤷♂️
-
Sve super ali i blagi oprez za dalje.
"Ako promatramo razdoblje od početka lipnja 2022. godine (podizanje kamatnih stopa započelo je na sjednici ECB-a u tom mjesecu), pa do današnjih dana, sve vlasnice naših banaka ostvarile su porast vrijednosti koji je bitno viši od rasta cijelog tržišta izraženog lokalnim dioničkim indeksima. Najveći skok cijene dionice ostvario je UniCredit čija dionica danas vrijedi 169 posto više nego početkom lipnja..."
Dionice ‘majki‘ hrvatskih banaka rasle i 170 posto, može li se trend zadržati i 2024.?Rast kamatnih stopa udahnuo je ‘novu mladost‘ poslovanju banaka koje redom objavljuju, ako već ne rekordne, onda vrlo zadovoljavajuće rezultate. To se,…lidermedia.hr -
Sve si nekako mislim da će nas nadolazeći izvještaj i popratna objava divke sve izbit iz stolice kad ju vidimo
Zadržane dobiti imaju 21+ eura po dionici
EPS za 2023 ce bit oko 1.5 eura, lagano bi mogli sve isplatit i još na to ubacit extra euro i po da zaokruže na 3 eura
-
EPS za 2023 ce bit oko 1.5 eura, lagano bi mogli sve isplatit i još na to ubacit extra euro i po da zaokruže na 3 eura
Odakle si iskopao ovoliku zadržanu dobit po dionici?
-
Odakle si iskopao ovoliku zadržanu dobit po dionici?
Pratim
-
Isprike kolege, izgleda da sam ukucao neku krivu brojku u excelicu Stoji 5.30 eura zadržane ipak
Mislio sam da zvuci predobro da bi bilo istinito haha -
Isprike kolege, izgleda da sam ukucao neku krivu brojku u excelicu Stoji 5.30 eura zadržane ipak
Mislio sam da zvuci predobro da bi bilo istinito hahaOpet mi je i to malo previše i ne znam gdje to iščitavaš. Ako se ne varam mislim da su isplatili svu zadržanu dobit iz 2019. i 2020. u onih dodatnih 0,96€ po dionici u listopadu 2023. (dobit koja je zadržana tih godina zbog odluke HNB-a).
U Q3 za 2023. imamo cca 3,5€ po dionici za sada, ako ja dobro iščitavam objavljene rezultate.
-
Grupa Zagrebačke banke ostvarila je 509 milijuna eura dobiti nakon oporezivanja u 2023. godini. Dobit je
za 261 milijuna eura (+105,2%) veća u odnosu na 2022. godinu. -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun