Čuva ZABA Plenkoviću tlo pod nogama.
Koliko treba imat dionica za postavit pitanje na skupštni brijem da je ovaj kupio 10 dionica za sto eura i tija bi vidit nagodbu
Koliko treba imat dionica za postavit pitanje na skupštni brijem da je ovaj kupio 10 dionica za sto eura i tija bi vidit nagodbu
Mozete imat jednu dionicu i postavit pitanje.
I zakonski ima potpuno pravo na to. Ovo što se u Hrvatskoj radi je kriminal, kao dioničar mora imati uvid u sve dokumente koji su bitni za poslovanje firme.
Neovisno o toj nagodbi sto mislite koliki je daljnji potencijal rasta dionice? Relativno bezbolno smo dotaknuli 10€ kroz trgovanje u petak, sto je po nekadasnjim cijenama bilo tesko dostizno. Ako je ovo godina u kojoj ce se isplacivati zaostala dividenda iz prethodnih godina, mogla bi dividenda ukupna iznositi i 2€. Po mojim ocekivanjima to bi gurnulo cijenu prema 11€ prije isplate dividende gotovo sigurno. Pitanje je samo da li ce to biti sve odradeno u 1H ili ce se rastegnuti na q3/4 kao neka izvanredna dividenda.
Moj zakljucak na temelju skrivanja teksta nagodbe je da vise ne prijeti realna opasnost od sudskih odsteta za Franak kakve su bile svojedobno najavljivanje i samim time rizici na ovoj dionici su bitno manji.
Neovisno o toj nagodbi sto mislite koliki je daljnji potencijal rasta dionice? Relativno bezbolno smo dotaknuli 10€ kroz trgovanje u petak, sto je po nekadasnjim cijenama bilo tesko dostizno. Ako je ovo godina u kojoj ce se isplacivati zaostala dividenda iz prethodnih godina, mogla bi dividenda ukupna iznositi i 2€. Po mojim ocekivanjima to bi gurnulo cijenu prema 11€ prije isplate dividende gotovo sigurno. Pitanje je samo da li ce to biti sve odradeno u 1H ili ce se rastegnuti na q3/4 kao neka izvanredna dividenda.
Moj zakljucak na temelju skrivanja teksta nagodbe je da vise ne prijeti realna opasnost od sudskih odsteta za Franak kakve su bile svojedobno najavljivanje i samim time rizici na ovoj dionici su bitno manji.
Zaista vrlo teško pitanje. Međutim sredinom druge sedmice znat će mo ipak dosta više. Tada će Uprava i Nadzorni odbor Zabe predložiti Glavnoj skupštini donošenje odluke o isplati dividende. Do sada je tako bilo, a kako će ove godine neznam. E sad, ako predložu dividendu recimo €1,oo ,koliko će se to odraziti na sadašnju cijene. Jedino neznam dali je do danas Zaba kupila i koliko svojih dionica u trezor, jer su odlučili kupiti 60000 komada po cijeni od - do €10,45.
Nadam se da će sve biti jasnije iza 23.veljače.
OK nadam se da ce biti jasnije nakon 23.2.! Ali mislim da nas cekaju dobre vijesti s obzirom na ponasanje cijene zadnjih tjedana!
Zaista vrlo teško pitanje. Međutim sredinom druge sedmice znat će mo ipak dosta više. Tada će Uprava i Nadzorni odbor Zabe predložiti Glavnoj skupštini donošenje odluke o isplati dividende. Do sada je tako bilo, a kako će ove godine neznam. E sad, ako predložu dividendu recimo €1,oo ,koliko će se to odraziti na sadašnju cijene. Jedino neznam dali je do danas Zaba kupila i koliko svojih dionica u trezor, jer su odlučili kupiti 60000 komada po cijeni od - do €10,45.
E ova obavijest mi je zaista promakla. Zahvaljujem kolega. Pošto ovo info. nisam imao, mislio sam da se zato cijena zaustavlja ( drži ) oko €10,30 , međutim sada je put otvoren. Znači pametniji će mo biti poslije 23.o2.
Nije mi kolega jasan vas komentar mozete li ga pojasniti?
Iz obavijesti ispada da je Zaba stekla navedene dionice (60000kom) do 31.1. Zasto bi ta obavijest utjecala na cijenu 17.2. i dalje zasto je "sada put otvoren"?
Zaba je u obavijesti o kupnji dionica u trezor napisala ,"kupujemo 60 000 dionica po cijeni od - do €10,45 u razdoblju do 31.03.23. Normalno,to znači da će kupovati po toj cijeni koje su oni zacrtali. Oni imaju instrumente da bi cijenu prilagodili tj. stopirali rast cijene ) dok ne kupe onoliku količinu koju su zacrtali.
Mislim da je to jasno ,jer se na žalost ,tako radi na svim dionicama na ZSE .
Znači nema stopiranja cijene do €10,45 , te je put slobodan za daljnji rast.
Mislim da sam bio jasan.
Zaba je u obavijesti o kupnji dionica u trezoru napisala ,"kupujemo 60 000 dionica po cijeni od - do €10,45 u razdoblju do 31.03.23. Normalno, to znači da će se kupovati po toj cijeni koju su oni zacrtali. Oni imaju instrumente da bi cijenu prilagodili tj. stopirali rast cijene ) dok ne kupe onoliku količinu koju su zacrtali.
Mislim da je to jasno ,jer se na žalost ,tako radi na svim dionicama na ZSE .
Znači nema stopiranja cijene do €10,45 , te je put slobodan za daljnji rast.
Mislim da sam bio jasan.
Sve u svemu,oni su poslali obavijest 31.01. da su izvršili kupnju.Od onda više ne kupuju.
Objavljen FI za 2022
i? misljenja? kratak report ? ne stignem citat na poslu sam pa molim ukratko usporedba od kolega.
Zarada po dionici (u kn) je manja. 2021 - 6,27kn / 2022 - 5,59 kn
Kako je prošle godine divka bila jednaka zaradi po dionici, ove bi onda mogla bit 5,59 kn, u slučaju da ju ne napumpaju sa zadržanim dobitima iz korona ere
cca 10% manje.
"Grupa Zagrebačke banke ostvarila je 1.871 milijuna kuna dobiti nakon oporezivanja u 2022. godini.
Dobit je za 372 milijuna kuna (+24,8%) veća u odnosu na 2021. godine."
Ali q4 je dosta slabiji
Ukratko, grupa ZB +24,8%, ZABA d.d. -10,8% (pridružnice iz grupe nisu platile masne divke pa zato matica bilježi pad prihoda)
Čini mi se da se samo radi o kemijanju zbog ekstraporeza. Drugi pokazatelji su fenomenalni. Pogotovo stanje na računu.
"Grupa Zagrebačke banke ostvarila je 1.871 milijuna kuna dobiti nakon oporezivanja u 2022. godini.
Dobit je za 372 milijuna kuna (+24,8%) veća u odnosu na 2021. godine."Ali q4 je dosta slabiji
Čini mi se da se samo radi o kemijanju zbog ekstraporeza. Drugi pokazatelji su fenomenalni. Pogotovo stanje na računu.
Dobit je za 372 milijuna kuna (+24,8%) veća u odnosu na 2021. godine."Ali q4 je dosta slabiji
po meni je ovo sjajno posebno novac na računu, u kasici prasici imaju oko 15 kn po dionici, kako je inflacija velika trebali bi dobar dio toga isplati dioničarima jer novac na računu propada
1,7e divka vaaaau