Meni sjela dividenda u iznosu od 5,555kn po dionici...
Porez i prirez se naplaćuje prije isplate...
11,4% ispada
Meni sjela dividenda u iznosu od 5,555kn po dionici...
11,4% ispada
11,4% ispada
Znači skinulo ti je 10% poreza i 14% prireza, sve Ok.
Neće po 64kn pa neće... Promatram ju.. čini mi se da je bolje zgrabit s aska kaj se nudi jer bi mogla proć baka s kolačima. A možda budu i prosipali po niže, tko će ih znati? Prometi su nikakvi..
Kolega yield...
Ak zaista dode do ozbiljnog gospodarskog usporavanja, galopirajuce inflacije, a onda i recesija , onda su banke mjesto gdje ne treba bit.
Banke su zapravo lakmus papir za krize i vec sada bi trebalo smanjiti IMHO izlozenost prema njima.
Ok , ove nase domace i regionalne su dosta specificne pa one ne reagiraju tak snazno na dugotrajne krize, al to ne znaci da su sigurna investicija kak vi to koliko vidim nastojite tumacit ovdje .
Kolega yield...
Ak zaista dode do ozbiljnog gospodarskog usporavanja, galopirajuce inflacije, a onda i recesija , onda su banke mjesto gdje ne treba bit.
Banke su zapravo lakmus papir za krize i vec sada bi trebalo smanjiti IMHO izlozenost prema njima.
Ok , ove nase domace i regionalne su dosta specificne pa one ne reagiraju tak snazno na dugotrajne krize, al to ne znaci da su sigurna investicija kak vi to koliko vidim nastojite tumacit ovdje .
Slažem se donekle. Nema sigurne investicije. Ja ne ulažem u nijednu drugu banku u Hrvatskoj, osim Zagrebačke. Smatram da je dosta podcijenjena. U uvjetima neke jače i dugotrajnije krize stvarno ne bi prošla dobro, ali ja ne vidim takvu krizu pred nama, kao ni neku galopirajuću inflaciju. Vidim umjerenu inflaciju.
Gdje Vi smatrate da treba biti, kolega havi?
Ja ne mislim da je Zaba podcijenjena. Ako gledate regionalne banke slične veličine, onda je Nova Ljubljanska puno vise podcijenena. I ima podjednaku dividendu i regionalno se nastoji konstantno širiti. Ja bih bio u svakoj podcijenjenoj dionici koja ima potencijal rasta ili je značajno podcijenjena iz objektivnih razloga u odnosu na usporedive dionice. Mi imamo 3-4 možda 5 banaka na burzi od kojih većina njih ima maleni freefloat ili su same po sebi te banke male. To nije takodjer poticajno za investiranje u banke. Zaba je dobro kapitalizirana, al gledano s profitne razine ona nije posebno jeftina.
Sama činjenica da se i dalje kupuje, da nije bio veći egzodus daje naslutiti da velika većina očekuje izvanrednu dividendu.
Sama činjenica da se i dalje kupuje, da nije bio veći egzodus daje naslutiti da velika većina očekuje izvanrednu dividendu.
Moram priznati da ja baš i ne očekujem, ali smatram da nije nemoguće.
Koliko očekujete? Do 3 kune? Više?
Ja očekujem ono što nisu isplatiti 2020. god za 2019. godinu, to je onda oko 5 kn brutto.
Mislim da će ići nekoliko godina s jačom redovno dividendom (kao što je i majka najavila) kao što su i ove godine isplatili više nego su zaradili. Nekako mi nema smisla da isplaćuju izvanrednu dividendu jer nisu se okolnosti nešto promijenile, barem ne na bolje, a da su htjeli dati više, dali bi na redovnoj, a zapravo i jesu. Dobit po dionici je bila 5,37 a oni su isplatili 6,27.
Mislim da će ići nekoliko godina s jačom redovno dividendom (kao što je i majka najavila) kao što su i ove godine isplatili više nego su zaradili. Nekako mi nema smisla da isplaćuju izvanrednu dividendu jer nisu se okolnosti nešto promijenile, barem ne na bolje, a da su htjeli dati više, dali bi na redovnoj, a zapravo i jesu. Dobit po dionici je bila 5,37 a oni su isplatili 6,27.
To i ja mislim. To mi ima više smisla. Zadržana dobit jest enormna i zadnji kvartal je bio dosta snažan, ali ne vidim potrebe za izvanrednom divkom.
Vrlo zanimljivo štivo!
https://arhivanalitika.hr/blog/sto-stoji…jetskih-banaka/
UCG.MI se trenutno trži za bagatelu. Na debelo ispod 0,5 BVPSa. A sve zato jer su odustali od akvizicije ruske banke... Kao da je novac ispario iz Unicredita. Puno je manji problem kad imaš tako puno 💵💶 da ne znaš kud ćeš s njim, nego kad nemaš ni za toaletni papir. Budu oni već smislili što će drugo kupiti, ne brinem se ja za njih. Bio bi veći problem da su ušli na rusko tržište pa da gube na tome. Ovako nema novih prihoda, ali nema ni spaljivanja kapitala.
Daleko bolju dobit ima ZABA u odnosu na druge banke.
Solidan članak o puno toga. Pogotovo ovaj dio o konstantno rastućoj potražnji za potražnji za novcem koja se osjeti od početka godine i oslobađanju deviznih pričuva iduće godine.
Ima netko ideju zašto je zaba zaronila na 62?
S obzirom na planiranu dividendu u idućih par godina, mislim da se ovo isplati uzet....
Ima netko ideju zašto je zaba zaronila na 62?
S obzirom na planiranu dividendu u idućih par godina, mislim da se ovo isplati uzet....
I te kako se isplati. I ja gledam uzet.
Kupnja je stala radi toga pada. Treba uci prije nego se kupnja aktivira.
Ići će izvanredna dividenda pa su to sad uračunali na ovu cijenu
Rekorder po dobiti ZABA
Rekorder po dobiti ZABA
Link ili malo više detalja?