Dionica ZABA je u dugoročnom silaznom trendu. Nikakvo čudo jer je na 30 eura bila precjenjena do boli. Uspoređujući je sa ostalim bankama na likvidnijim tržištima (USA, Europa) je i dalje dosta skupa. Dividendni prinos bio je odličanali je već isplaćen. Bit će i druge godine izvrstan ali. Moj savjet je ne ulaziti još bit će prilike treba i vidjeti i rezultate 2Q. Očito imaju dosta likvidnosti i zato već mjesecima nude gotovinske kredite po 5,7% EKS i produžuju akcije. Rekao bih da su prevelika banka za Hrvatsku ali s obzirom da imaju stranog vlasnika to je ograničavajuči faktor jer nemaju tu likvidnost gdje preliti izvan Hrvatske.
ZABA (Zagrebačka banka d.d.)
-
-
-
Može neka prognoza daljnjeg kretanja dionice ako netko slučajno ima kristalnu kuglu pri ruci?
Ja bi rekao da ce lagano nastaviti curiti prema 18 eur, tj. P/E=10 ukoliko ecb ne bude morao dizati bazne kamate...
A ako bude agresivnog dizanja, ide feshta

Nemam zabu, imam maticu.
-
Može neka prognoza daljnjeg kretanja dionice ako netko slučajno ima kristalnu kuglu pri ruci?
Ja bi rekao da ce lagano nastaviti curiti prema 18 eur, tj. P/E=10 ukoliko ecb ne bude morao dizati bazne kamate...

Nemam zabu, imam maticu.
Ovak nes?
Europska središnja banka u lipnju podiže ključne stope. Prvo će udar osjetiti tvrtke, a potom i građani - Portal Dnevnih NovostiEuropska središnja banka u lipnju podiže ključne kamatne stope. Saznajte kako će to utjecati na poslovanje tvrtki i hoće li se povećati rate kredita za građane…portal.braniteljski-forum.com -

Nemam zabu, imam maticu.
PE tu nije toliko bitan koliko je dividendni prinos. a on je TTM odličan. Dizanje kamatnih stopa je dvosjekli mač u ovoj situaciji sa iranom gdje je trump pobjedio već 14 puta ali nafta i dalje ostaje preko 100 dolara. Visoke cijene nafte zakočit će gospodarstvo (transport, turizam i tako dalje), dolazi do sekundarne reakcije /strah običnih ljudi koji počinju rezati na putovanjima, kupovini/ i pada gospodarska aktivnost odnosno ulazimo u recesiju a cijene i dalje divljaju zbog visoke cijene nafte. Scenario kojeg se svi užasavaju STAGFLACIJA.
Dizanjem kamatnih stopa ECB bi u tom slučaju samo još prigušio gospodarstvo i pospješio stagflaciju ja mislim

Nemam zabu, imam maticu.
Ovak nes?
aj jesnašao izvor. u gornjem tekstu sam objasnio zašto ECB je u nezavidnoj situaciji. Dok god je cijena nafte tako visoka europa je najveći gubitnik.
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.3k
- harpun
July 25, 2026 at 1:46 PM