https://n1info.hr/biznis/n1-dozn…odne-obveznice/
Napokon se oglasio i sve objasnio ministar financija.
Dakle ne treba očekivati nikakav dodatni porez bankama
Jel to rekao?
Jel to rekao?
Ne investirajte tj deinvestirajte se iz ove dionice. Nema veze niti sa burzom, niti sa vrijednosti, niti sa dividendom, koja je za 1 godinu. Ovdje be uoravljate svojim novcem.
ministar je negdje na fakultetu čuo da svi kada im ponestane novca idu u banku, pa veli zašto ne bi i on malo navratio, barem kod njih uvijek ima
Na kojem fakultetu?
U Osijeku, zna se.
Na kojem fakultetu?
U Osijeku, zna se.
Hvala, ja mislio ubosni.
Jel to rekao?
Ne, rekao je da razmatraju situaciju. Dakle sve je moguce
Prema povjerljivim informacijama o raspravama koje se trenutačno vode u nekim od najvećih hrvatskih banaka, hrvatski deponenti uskoro mogu očekivati značajno povećanje kamata. To će hrvatskim bankama biti veliki izazov, ali čim jedna krene s dizanjem kamata na depozite, druge će morati odgovoriti.
HPB je digla kamate od 3.7...pratiti što pišemo na temi...ovo je sada problem ZABA-e (koja još nije digla kamate).
Teme su nam sad baš isprepletene 😀 O ZABA se piše na HPB dijelu foruma a o HPB na ZABA strani, što je i OK, sve je to povezano, pa ćemo tako uskoro i u CROBEX-u imati obje, “veliku banku” i “malu banku”, pa da se taj sektor malo pojača u indeksu (i povoljno mu je to, da u zlatno doba banaka bude toga dovoljno u indeksu).
Ne znam jedno kad ćemo se valuacijski isto tako ispreplesti, izjednačiti, ili barem približiti.
ako je neko čitao članak neka prepriča od čemu se radi https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-banke-15366253
ako je neko čitao članak neka prepriča od čemu se radi https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-banke-15366253
Imate ovdje članak
Glavno je:
"Smatra da bi alternativna, u postojećim okvirima zasigurno puno bolja opcija, bila povećanje stope obvezne pričuve, čime bi se povećala ‘rezerva’ koju banke moraju držati kod središnje banke bez naknade, s ciljem povećanja sigurnosti bankovnog sustava." te "Ministar je kazao i da intenzivno rade na razvoju sustava koji će omogućiti građanima pristup kratkoročnom dugu države (roka dospijeća do godine dana) putem sudjelovanja na aukcijama trezorskih zapisa."
Deutche Bank se vratila na cjenovne razine koje su bile prije vijesti talijanske vlade o uvođenju onog poreza...ne znam što ZABA čeka..
Deutche Bank se vratila na cjenovne razine koje su bile prije vijesti talijanske vlade o uvođenju onog poreza...ne znam što ZABA čeka..
deutsche bank trenutna 12,2eura
nije samo na zabi veliki nalozi na prodaju,slično je na ikba i hpb.
bo on the watch kaže uzrečica
10,2 eura pogreška u pisanju.
PBZ mirovinac prodaje...
Display MoreDeutche Bank se vratila na cjenovne razine koje su bile prije vijesti talijanske vlade o uvođenju onog poreza...ne znam što ZABA čeka..
10,2 eura pogreška u pisanju.
Meni je super što cijena pada mislim da je ovo super situacija odlična prilika za dokup, u sljedećem kvartalu bi dobit trebala biti još veća iz jednostavnog razloga što je kamata na višak likvidnosti što ECB nudi bankama skočila, pa bi zarada time trebala biti veća, kada izađe izvješće cijena bi trebala ići gore kao što je bilo i kod prošlog kvartala, malo sam se pogubio oko ovih tužbi bila je vijest da je nastupila zastara sad oni lik iz udruge Franaka poziva Vrhovni sud da donese presudu kakvu ako je nastupila zastara, ima li neko da se kuži u to imali tu kakvih rizika, inače ovo mi se čini super prilika, jer bi dobit trebala biti veća u ovome kvartalu.
Ukupni depoziti tako su u srpnju u odnosu na lipanj porasli za 1,5 milijardi eura ili 2,8 posto (na osnovi transakcija), istaknuto je u komentaru kretanja kredita i depozita Hrvatske narodne banke (HNB).
Kako su istaknuli iz središnje banke, ukupni krediti nastavili su rasti i u srpnju razmjerno snažnim intenzitetom, kao i proteklih mjeseci, ovaj put za 246 milijuna eura ili 0,7 posto.
Odnosi se za sve banke, višak likvidnosti( rast depozita - rast kredita) otišao u HNB na kamatu od 3.75% ?! A gdje je još kolovoz?!
Nešto što trebamo imat na umu jest da prema novim podacima Eurostat-a, inflacija je počela stagnirati (pad je jako usporio te za zadnji mjesec stao). Ako gledamo zadnja 3 mjeseca, imamo inflaciju od 5.5%, 5.3% i 5.3%, kad će u ECB gledat te podatke, ja bi se prije kladio da će dizat kamatne stope nego da ce stat na loptu. Prema tome možemo očekivat da će dobit na depozite još jače rasti u narednim razdobljima.
Nešto što trebamo imat na umu jest da prema novim podacima Eurostat-a, inflacija je počela stagnirati (pad je jako usporio te za zadnji mjesec stao). Ako gledamo zadnja 3 mjeseca, imamo inflaciju od 5.5%, 5.3% i 5.3%, kad će u ECB gledat te podatke, ja bi se prije kladio da će dizat kamatne stope nego da ce stat na loptu. Prema tome možemo očekivat da će dobit na depozite još jače rasti u narednim razdobljima.
Dok god nezaposleno u eurozoni ne počne rasti, dizati će se kamate stope.
Potrošačke cijene u Hrvatskoj bile su u kolovozu 7,8 posto više u odnosu na isti lanjski mjesec, što znači da je inflacija na godišnjoj razini porasla prvi put nakon osam mjeseci pada, pokazuje prva procjena Državnog zavoda za statistiku (DZS).
S obzirom na oružanu pljačku koja se zadnja dva mjeseca odvijala od Savudrije do Prevlake, bilo je teško očekivati daljnji pad inflacije.
Kroz mjesec dva će opet početi padati, odnosno rasti po sve manjoj stopi.
Simpatično i simptomatično je da je hrana najveći driver inflacije, a istovremeno poljoprivredna proizvodnja pada 10% yoy.
Očekivao sam nekakvu reakciju burze na Kristinu danas, ali ništa.
ECB je digla kamatnu stopu za 0,25%...
1% ?????????
Isprsili su se .