1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Prijedlozi za forum

• Admin
  • February 12, 2020 at 7:50 PM
  • tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • September 8, 2020 at 11:22 PM

Bok svima,

admine kako svakodnevno pratim forum, postoji li mogućnost , naravno ako se složi većina forumaša da po otvaranju neke teme se otvori zadnji post. Otvaranje prvog posta, prebacivanje na zadnji, njegovo otvaranje , gubi se vrijeme bespotrebno, posebno nas koji svakodnevno pratimo forum i upućeni smo u ranije postove od sat, dan, nekoliko dana.

• Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • September 9, 2020 at 10:24 AM
    • Official Post

Pozdrav kolega,

klik na naslov teme vas vodi na prvi ne pročitani post u toj temi. Ako ste ih sve pročitali vodi vas na prvi post.

Da biste otvorili zadnji post, na listi tema možete kliknuti na ikonicu avatara autora zadnjeg posta ili na datum tog zadnjeg odgovora.

lp

• Previous Official Post
    • Next Official Post
  • harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • October 29, 2020 at 10:54 PM

mislim da bi se broj tema trebao smanjiti i obrisati one koje nisu aktivne

bez ocjena molim

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • December 14, 2020 at 2:16 PM

predlazem da se sve teme nevezane za ulaganje brišu.

ovo je ipak forum o dionicama i ulaganjima a ne o igranju šaha-receptima za kruh-covidu ili izborima u poljskoj.

neke teme ka ocovid i izbori stvaraju bespotrebno tenzije i tabore i na kraju se rasprava svede na inacenje jedno drugima i umjesto da na forumu nesto naucimo dodjemo se svadjat . zato je bolje da takvih tema ni nema. postoje opci forumi za takve teme . ovo je ipak specijaliziran forum za ulaganje pa bi sve teme morale bit povezane s ulaganjem. znam da indirektno i covid utjece na to al mislim da ta tema radi vise stete i podjela medju sudionicima nego sto doprinosi nekom opcem dobru na ovom forumu.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • December 15, 2020 at 9:09 PM
    • Official Post

Svrha ovog foruma je slobodna razmjena znanja i iskustava. S obzirom da članovi samostalno otvaraju teme koje ih zanimaju, zatvaranje tih tema bez osnove, a neslaganje nije valjana osnova, bi bila cenzura. Dokle god se slijede pravila pristojnog ponašanja i pravila foruma, smije se pisati o čemu god se želi.

• Previous Official Post
    • Next Official Post
  • LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • January 8, 2021 at 7:30 PM

Nisam siguran da sam na pravom mjestu, ali volio bi znati kako se iskljucuju padavine na oblacnom forum-u? Izuzetno je neugodno citati forum na Firefox-u jerbo scrollbar stalno mijenja velicinu i poziciju u odnosu na jacinu mecave. A da uopce ne spominjem distrakciju. Na starijoj inacici FFa je scrollbar stabilan ali pada li ga pada po cijeli dan.

Zanimljivo da na mobilnom Chrome-u mecave nema. Znaci oni u Google-ovom ekosustavu su na toplome, a nas ostale tko ...

Hvala.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • January 8, 2021 at 10:26 PM
    • Official Post

Ocito se neka bugovita ciklona dogodila na firefoxu. Evo rastjerani su oblaci

• Previous Official Post
    • Next Official Post
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 1, 2021 at 1:26 PM

Admine, molim Vas za kratku uputu

Kako korisnika staviti - na ignore ?

Zaboravila sam proceduru, nisam to dugo činila. Nije bilo potrebe :)

Hvala.

• Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • February 1, 2021 at 1:29 PM
    • Official Post

Kako blokirati korisnika

• Previous Official Post
    • Next Official Post
    Pecarosh
    Početnik
    Reakcija primljeno
    52
    • December 28, 2021 at 8:19 AM

Dobra ideja, podržavam

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • December 28, 2021 at 9:54 AM

Chat podrazumijeva da se ima o čemu pričati, idejno je OK :)

Predlažem da klonite predvorje, tko je prisutan prisutan je, tko nije bez njega se mora, a opterećuje pogled

Obzirom da kod nas već dulje vremena nema trgovanja teško da će chat zaživjeti, nemamo o čemu razovarati

Nema onoga- flushpoint je na 37, ili ATPL je na liniji suporta, ili neuobičajen volumen na Podravci

Da li smo mi osuđeni na izumiranje :/

Chat je dakle super, samo... niti ima tema, niti ima sudionika

• Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • December 28, 2021 at 10:16 AM
    • Official Post

Ima za vas koji trgujete vani :)

Za domaće tržište možda je više naglasak na neformalnom dopisivanju i druženju forumaša u malo drugačijem okruženju.

Evo predvorje sam uklonio.

Zaživjeti će, treba malo vremena, kao i s forumom na početku..

• Previous Official Post
    • Next Official Post
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • December 28, 2021 at 10:53 AM

Oce li zazivit ili nece ne znam, ali ovo tko se otisao tko se pridruzio na ovakav nacin je glupo, trebalo bi sastrane samo pisati tko je u sobi i to je to

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 28, 2021 at 12:05 PM

evo i moj kratki ( p.s. :) ) osvrt na ovaj novitet,

uvijek sam za poboljšanje i unaprjeđivanje, ali ovo mislim da neće imati taj efekt, a može djelovati kao kritika moderatoru, jer se neće moći svrstati ni pod komentar ni prijedlog, ali dobro

znači ovako, vi (moderator) ste sada otvaranjem nekakvog "pomoćnog igrališta", bez obzira što na glavnom "stadionu" ima sasvim dovoljno alata i prostora za komunikaciju, dali mogućnost da se igra nastavi bez ulaska igrača u "kazneni prostor"

( zaključavanje) , koji ste po mom mišljenju na glavnom stadionu, toliko smanjili da to nije više ni na razini finfera, a kamoli šesnaest metara, te vam zato većina korisnika odustaje od pisanja i javljanja, pomalo zbunjeni gdje je u stvari početak tog nekog prostora i vrijedi li svaki dan na svim temama jednako za sve igrače ili samo ovisi o trenutnom stanju i poziciji čovjeka u crnom (sudac) kojega vi ovdje simbolično predstavljate te imate i takve ovlasti,

sada imate situaciju da pokušavate novim igračkama, odobrovoljiti "djecu" pokušavajući im starom prokušanom, pogrešnom, logikom roditelja gurati u ruke nove igračke bez obzira što je soba već pretrpana igračkama(temama, kavana, birtija, svaštara, itd, itd, koje su već neformalne) sakupljenim u ovih dvije godine postojanja foruma

obzirom da svaki forum ima svoje nedostatke, tako mislim da niti mi ne možemo idealizirati ovaj naš i očekivati da svaki dan besprijekorno funkcionira bez greške, kao švicarski sat prema pravilima i temama, dogodi se ponekad od toliko korisnika malih nespretnosti ( promašenih tema, svađa, namjernih drukova) i svega drugoga što nas u stvari i čini ljudima ( nismo još pri prijavi uveli ono nisam Robot :)),

ali se ne bi trebalo dogoditi da sve toliko zamre (možda je u pitanju pandemija ili blagdansko razdoblje) pa da od 150-160 prijavljenih korisnika nemate glasa od nikoga na pojedinim temama,

po mome mišljenju forum bi trebao služiti za razmjenu informacija, saznanja, te obzirom da se radi o financijskim temama, nadam se da je svatko svjestan da sve izneseno i pročitano mora prevrtjeti u svojoj glavi nekoliko puta i tek tada posegnuti u svoj džep ili prema svojim dionicama, što mi se čini da smo prilično i uspjeli postići, jer ne vidim baš da ovdje dolaze ljudi, koji sve što piše uzimaju zdravo za gotovo i prema tome postupaju,

mislim da smo na temi Corona virus najviše pali u vašu nemilost, možda nam uopće nije niti potrebna, ali ako već postoji, smatram da mogu izreći svoje mišljenje i stav o svemu, jer ako to već sada nije moguće, moram priznati da me je strah za budućnost naše djece, koja će prema tom kriteriju očito morati cijeli svoj život živjeti pogrbljeni, a to valjda nije cilj čovječanstva, da neki tzv. autoriteti

( ograničio bih se ovdje za sada samo na domaće, bez belosvjestskih) imaju nekim slučajem nad vama moć, a svjedoci smo svakodnevno svih njihovih nebuloznih izjava i što vrijeme više odmiče, oni se jednostavno sve više pletu kao pile u kučine, a pravi znanstvenici mislim da nemaju vremena ni glavu podići iz svojih laboratorija i posla, a ovi naši dušebrižnici zauzeli trećinu svih televizija i termina za naslikavanje i isprazne priče, sjetimo se samo u tim političkim vodama negdašnjih veličina tipa DrIvo, Nadan i ostali, njihovog djelovanja i brige za građane, neće li možda jednoga dana i naš Vili ili netko drugi završiti kao oni,

stava sam da smo kao forum, malo zalutali određenim temama na nama nedovoljno poznata područja i oko toga imamo problem, pa bi neke teme možda valjalo ukloniti, objediniti i dr.

mislim da mi trebamo služiti za prezentaciju(naravno da će se tu pronaći i pokoji druk post) naših tvrtki i ulaganje u njih, jer ako se nastavimo prepucavati na nebitnim temama, onda se nemojmo iznenaditi ako nam 7SLO bude na 180, a 7CRO na 125, a mi ćemo i dalje pisati kako eto nema promete na našoj burzi, a da pisanje i trud određenih bolje upućenih kolega na forumu nema baš apsolutno nikakve veze s tim

u tom slučaju onda smo spremni za REDIZAJNIRANJE, a nadam se da je to nešto što ipak nije želja većine forumaša.

na kraju prihvatimo da se radi o trgovanju i živom novcu svakoga od nas i da ulaskom na tržište s ničim i s nikim nismo zaštićeni, pa tako niti jedim formom, ma koliko on bio iskren, vjerodostojan i težio idealnom

u suprotnom, za one koji toga još nisu svjesni predlažem otvaranje molitvene zajednice za rast i pad dionica, može i u sklopu već postojećih tema

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • December 28, 2021 at 1:04 PM

Slažem se sa Mollerom, pogledao, i nemam šta vidjeti da bi me privuklo, niti chatati, tako da mi se čini uzaludan trud admine za to....

Komentari trgovanja ili svaštara su sasvim dovoljni i da se tamo bacaju komentari koji nemaju vezu sa nekom temom. A ne zaključavati profil jer eto post nema veze sa temom, to samo odbija korisnike i sa vremennom će se rasipati korisnici. Vidim po sebi da sam sve manje i manje na forumu kad se bezveze zaključa.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • February 17, 2022 at 2:13 PM
    Quote from Admin

To nije isto. Svi članovi foruma sudjeluju u raspravama anonimno, dakle nitko nema uvid u identitet (email) članova foruma. Svrha traženja potvrde emaila je sprječavanje duplih (lažnih) računa, a traži se samo kada se u registraciji navede anonimna adresa ili kada je član bio više puta isključen, tada je potrebno potvrditi identitet za nastavak sudjelovanja u raspravama s ostalim članovima. To je jedan od načina osiguranja kvalitete.

Jednom kada popuste covid mjere i organiziramo druženje forumaša, imat ćemo priliku za upoznavanje.

Uz duzno postovanje , ja ipak smatram da ako clanovi foruma vec daju na uvid administratoru forumu vlastite podatke zasto administrator i osnivaci foruma na naprave korak u smjeru javnosti i obznane o kojim se osobama tocno radi.

Ovako nitko ne zna kome se tocno podaci dostavljaju, na koji nacin se ti podaci tretiraju i cuvaju i opcenito ostaje dojam sakrivanja iz nepoznatih razloga, za kaj zaista nema potrebe.

Vjerujem da bi transparentnost administratora i pokretaca foruma pomogla da se poveca broj korisnika na forumu i otvorenije raspravlja o razlicitim temama od interesa.

A ovako uvijek ostaje sumnja da se forum i podaci forumasa mogu iskoristiti bez ikakve odgovornosti jer nitko ili vecina uopce ne zna kome je dala svoje podatke .

• Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • February 17, 2022 at 2:43 PM
    • Official Post

Kolega hvala, razmislit ću o vašem prijedlogu.

• Previous Official Post
    • Next Official Post
  • emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 21, 2022 at 12:36 PM

samo info adminu

Gore 2 gumb FORUM- pise na engleskom

Unresolved Threads

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • March 21, 2022 at 1:51 PM

evo jedan prijedlog... ako netko komentira kao recimo Zločesta na temi Komentari trgovanja da je kupila Viro a ja na to odgovorim da sam ga malo prodao i ako se zbog toga mene isključi na par dana a kolegica koja je inicirala post ne bude isključena onda je moj prijedlog da se hitno malo prouče pravila i da bude jednako za sve jer ovo nema veze s mozgom :)

• Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • March 21, 2022 at 2:19 PM
    • Official Post
    Quote from NaBiduAsku

evo jedan prijedlog... ako netko komentira kao recimo Zločesta na temi Komentari trgovanja da je kupila Viro a ja na to odgovorim da sam ga malo prodao i ako se zbog toga mene isključi na par dana a kolegica koja je inicirala post ne bude isključena onda je moj prijedlog da se hitno malo prouče pravila i da bude jednako za sve jer ovo nema veze s mozgom :)

Kolega, vi ste komentirali na temi tehničke analize, bez da ste objavili vašu tehničku analizu. Kao rezultat toga dobili ste upozorenje da sadržaj ne odgovara temi, a objava je premještena. Sama isključenja dodijeljuje forumski softvare automatski, na način definiran u pravilima foruma.

• Previous Official Post
    • Next Official Post

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 2:13 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 2:13 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,258 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 1 gost
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt