A to kao prije nisu znali?
Idemo Flight, udari par postova, Ja bi još dokupio po 6 i niže.
A to kao prije nisu znali?
Idemo Flight, udari par postova, Ja bi još dokupio po 6 i niže.
Evo ovog pametnog dosa je
Evo ovog pametnog dosa je
Molim komentar koji doprinosi temi.
Nek si se ti nama potužio, al to ti je za Opte kladionicu pa tamo dalje bacaj jadikovku.
Gosp Flight na vas i vaš stil pisanja sam alergičan i da sam znao da ćete se javit jer nisam znao da i ovdje "uvodite reda" nebi ni slova napisao.
Gosp Flight na vas i vaš stil pisanja sam alergičan i da sam znao da ćete se javit jer nisam znao da i ovdje "uvodite reda" nebi ni slova napisao.
Pa napisi nešto korisno, a ne gluposti. Pišeš o vlastitim osjećajima, za to se učlani na neki forum poezije ili barem proze.
Imaš posebnu temu na kojoj svako piše svoje misljenje oko kretanja cijene Optime, a ti ovdje davis pričom o svojem osjetljivom egu.
Drago mi je da si moj fan. 👍
U
Optima će se prodati jer da se bas i ne proda za upravljanja HT-a, prodat će se kad HT izgubi upravljačka prava. Danas, u doba Korone, u Hrvatskoj je tesko prodati bilo sto i postići zadovoljavajuću cijenu, a pogotovo premiju. Jos kad se tome doda neizvjesnost oko regulatornih pitanja onda je zaista tesko uprti prstom u firmu i tvrditi bilo sto. Al u svim tim okolnostima koje nisu lake postoji nešto dobro, a to je da HT i Zaba nikad neće napisati ili objaviti stvarno stanje stvari dok god oni kontroliraju informacije.
Tako da je moguce i podjednaka vjerojatnost da se firma proda “sutra” ili za nekoliko mjeseci. Upravo ta neizvjesnost stvara nervozu. U takvim slučajevima pomaze samo jedno. Kvalitetna procjena. Kad imaš vlastitiu procjenu i siguran si u nju, i kad je ona podržana slicnim transakcijama, onda je to najjaci argument i instrument kojim se možeš boriti protiv neinformiranosti. Rizici su naravno prisutni, al kroz kvalitetnu i pouzdanu procjenu oni se minimiziraju. U mjeri kojoj je to moguće postići.
Optima će se prodati jer da se bas i ne proda za upravljanja HT-a, prodat će se kad HT izgubi upravljačka prava. Danas, u doba Korone, u Hrvatskoj je tesko prodati bilo sto i postići zadovoljavajuću cijenu, a pogotovo premiju. Jos kad se tome doda neizvjesnost oko regulatornih pitanja onda je zaista tesko uprti prstom u firmu i tvrditi bilo sto. Al u svim tim okolnostima koje nisu lake postoji nešto dobro, a to je da HT i Zaba nikad neće napisati ili objaviti stvarno stanje stvari dok god oni kontroliraju informacije.
Tako da je moguce i podjednaka vjerojatnost da se firma proda “sutra” ili za nekoliko mjeseci. Upravo ta neizvjesnost stvara nervozu. U takvim slučajevima pomaze samo jedno. Kvalitetna procjena. Kad imaš vlastitiu procjenu i siguran si u nju, i kad je ona podržana slicnim transakcijama, onda je to najjaci argument i instrument kojim se možeš boriti protiv neinformiranosti. Rizici su naravno prisutni, al kroz kvalitetnu i pouzdanu procjenu oni se minimiziraju. U mjeri kojoj je to moguće postići.
Zaboravili smo ADRIS , zbog kojeg su se mijenjali uvjeti natječaja .
Display MoreKolega diokidina, recimo da oni svoje stare brodove bez prociscivaca prodaju pa unajme a na kraju ce sa njima u staro zeljezo. A imaju plan kupiti nove. Sa kojim novcima na racunu? I gdje se to vidi da im je to vizija razvoja kompanije?
Razvidno je da oni sklapaju ovakve sell and lease back ugovore da osiguraju likvidnost.
da,ovu raširenu praksu koriste i strani brodari koji su rasli +50% u zadnjih 6mj a ATPL u istom periodu -20%
strani su rasli na rastu potražnje za commoditiesima,vozarina,FFA...
ako to ne vrijedi za atpl tada bi to objašnjavalo ovu razliku samo koliko će ta prilika još trajati?
ili bolje napisano koliko od svih onih koji sljede doturove teze će završiti ukrcani a koliko njih na obali sa čavlericama i kremom za žule? kao posljedica teza iz kategorije:
:"...Dakle, jedino ja kazem da ova godina nece biti po nicemu posebna...."
da samo na atpl neće pozitivno utjecati iz cijelog dry bulka svijeta?
jaaaaaako nategnuta konstrukcija a rezimirat ćemo nekad kako je prošla ta kostrukcija.
zašto opet očekujem da neće profesori biti krivi za posljedice najizglednijeg scenarija već oni koji tvrde suprotno?
nema veze,slobodno se obratite ako će biti potrebe
puno previše se svi ovdje bavite prošlošću a budućnost će vam njezino zanemarivanje naplatiti.
bilo bi puno mudrije se baviti analiziranjem većeg broja ovakvih činjenica koje vrište i ispadaju iz paštete na dnevnoj bazi sa vrlo izgledno posljedicama u kategoriji vrlo pozitivno do jako pozitivno.
https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2021/…hipping-benefit
...The new President has also proposed a new economic stimulus programme worth almost two trillion dollars, which is equivalent of nine percent of the pre-COVID19 GDP and among the largest of any other stimulus package in the past. ...
...it appears more likely that the much-needed infrastructure investments will occur out of necessity. A strong boost in infrastructure spending would be very good news for the shipping industry, with dry bulk likely to be a contender for the top beneficiary spot. Increasing investments in infrastructure and green-energy facilities will fuel the demand for dry bulk materials, such as iron ore, steel and cement....
neka nam bude po vlastitom izboru
Kaj si neurozan? Pricekajmo. I sam kazes da treba vremena. Nemoj se blamirati bezveze. I molim te kao boga da prestanes pisat engleski. Dovoljno se borim s tvojim hrvatskim. Da li si spreman ponuditi svoju investitorsku diplomu ako cijena ATPL-u padne?
Display MoreU
Zaboravili smo ADRIS , zbog kojeg su se mijenjali uvjeti natječaja .
a kako znate da su baš zbog Adrisa ?
Činjenica je da jedan gospodin iz Adrisa ima dionice hehe
Pozdrav, kolega!
Sretno vam bilo u Tpng. Bit ce vam super.
Okanite se topica Atpl koji vam nije dao mirno spavati. Sto se vracate bez veze?
Ma ok, fino se zaradilo kad si bio unutra + dividende... i uredno su sve isplatili.. ali to povlacenje sa ZSE i razmisljanje, sve meni, samo meni da bude dobro.. zasto bi i drugima usput bilo dobro je bolesno razmisljanje nekog kao osobe,
Hahaha opet poslovni dnevnik. Opet njihovi članci. Pa zar nisu pisali da ce u stecaj otici Dlkv. Znači lakrdija i potvrda za buy buy. Idemo dalje i naravno pozdrav svima u režiji poslovnog dnevnika i evo sto reci hvala na info hahhaha.
Čista utrka za novcima i farmaceutska pohlepa. Dok se ovo sve u detalje dugoročno ne ispita neću se cjepiti nijednim cjepivom.
QuoteNjemački dnevni listovi Handelsblatt i Bild su u ponedjeljak odvojeno izvijestili da cjepivo koje je kompanija AstraZeneca razvila u suradnji s Oxfordskim sveučilištem ima učinkovitost manju od 10 posto kod starijih od 65 godina te da se njemačka vlada pribojava da EMA, Europska agencija za lijekove, neće odobriti AstraZenecino cjepivo za tu dobnu skupinu.
Pasti će nebo. Jer se nećeš cjepiti.
Primjetio sam na onom drugom forumu da se ekipa pljuvaca nesto utisala. Valjda su uspjeli skupiti po targetu pa sad malo miruju, hehe. Nejasno je doista zasto netko ima potrebu drugima tumaciti da nesto ne valja.
Migra, evo jedna od Severine&Co za Generala, mislim da mu neće biti krivo .
A ni nama ostalima
Kako volim ovakve doprinose temi "objektivan pristup" mozete si zaboraviti te razine koje ste si postavili. Brojke ne lazu. Vec prije su kolege navele sve cinjenice, dok imate vremena piskarati ovdje u ovom trenutku namjere vam nisu ciste...
može pojašnjenje kolega?
zapamtite koji forum koja stranica ovo je eskluziva
nagodinu u ovo vrijem bićemo MILIJUNAŠI
to si rekao i prošle godine
to si rekao i prošle godine
Jel znate onaj vic kako napraviti milijunaša.
Tako da se sponzoruša uda za milijardera