I da probije i 8, jel bi prodali po 8,10 ili 8,50?
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
uskoro bi se mogao pojaviti golden cross sto je dobar znak, ali ne svida mi se kako je par puta propadala i vracala se po liniji trenda
-
I da probije i 8, jel bi prodali po 8,10 ili 8,50?
Zgodno pitanje. Baš za razmisliti.
Moj odgovor: čekati minimalno 14.
-
Ono što upada u oči su dva naloga, ukupno 48 tisuća komada, na 5,22 i 5,20
To se obično radi kada izlaziš, ali ne sa tolikom količinom, i tako visoko. Ovaj baš viće- Upucaj me, upucaj, al' ga nitko izgleda ne misli poklopiti
Time je asku uzeta mjera stvari.
Opte je smiješno crtati sa prometima manjim nego u pakari, al' ipak, meni to u realitetu izgleda kao cup, a u želucu kao scallops.........
6,40
Ne vidim da se itko pohvalio da je kupio papirić, a svi očekuju da cijena raste
Ajde, pare na sunce !!!!!
-
Ne znam zašto ovdje svi misle da je krenulo gore a svi znamo kako će opet dole pa opet gore i tako ko zna kolko još puta.
Predugo čekate a želite zaradu u džep pa ne gledate realno situaciju i kao da ste od jučer na ZSE.
Priča je da je netko htio kupit veću količinu i slijedon toga cijena se podigla ali i taj ima kraja pa će i goriva za daljnji rast presušit.
Meni je drago da se malo veselite ali možda tako navlačite nekoga koji možda već u ponedjeljak može kupit jeftinije...
Proći će tu još koji mjesec do raspetljavanje ove zavrzlame a i upitno po kojoj cijeni.
Nije da je baš u Optimi sve cvijeće na fasadama, budimo realni 😂
-
noiz:
nema vise vremena OPTIMA gori .-doli...u samom finishu..pitanje je trenutka objave prodaje...
-
I to da je pitanje trenutka dakle dana objave zasnivate na svoje uzbuđenje ili?
-
noiz:
na zadanim rokovima..a na cemu vi zasnivate gori doli???
-
Ne znam zašto ovdje svi misle da je krenulo gore a svi znamo kako će opet dole pa opet gore i tako ko zna kolko još puta.
Predugo čekate a želite zaradu u džep pa ne gledate realno situaciju i kao da ste od jučer na ZSE.
Priča je da je netko htio kupit veću količinu i slijedon toga cijena se podigla ali i taj ima kraja pa će i goriva za daljnji rast presušit.
Meni je drago da se malo veselite ali možda tako navlačite nekoga koji možda već u ponedjeljak može kupit jeftinije...
Proći će tu još koji mjesec do raspetljavanje ove zavrzlame a i upitno po kojoj cijeni.
Nije da je baš u Optimi sve cvijeće na fasadama, budimo realni 😂
Da, ići će gore-dole-gore-dole...dok jednom nebude, i kak ces onda odrediti taj trenutak? Kada se oglasi prodaja, ako sve bude ok onda ide raketa. Čekati 6 mjesec? Mozda 4 mjesec?
Mislim neki godinama čekaju pa im ovo nije ni bitno. Tko hoce trejdat, je bude to gore dole al nadam se ne jos dugo.
-
Zadani rokovi ne znače nužno da to tako mora bit, vidili smo više puta to a eto i jučer na Dalekovodu kad se produžilo za 6mj.
Ne kažem da imam pravo ali nije baš Optima tako dobra udavača kako neki tu govore a Zagrebačka banka to ne želi dat po nižoj cijeni pa mislim da ni pregovori ne idu baš bajno jer da je tu sve lijepo odavno bi ta transakcija bila odrađena, valjda se slažete.
Ako ste duže na ZSE i općenito pratite nekakva preuzimanja u hrvatskoj vidjet ćete da rijetko kad su se dioničari dobro oparili od takvih priča.
Eto samo to sam htio reći.
-
-
noiz:
na burzi sam od 2008 god...znam sta pricam...za 2 do max 3 mjeseca se cujemo u svezi Optime...nije mi ovo prva a nadam se ni zadnja dionica di ce se dobro zaradit
-
Optima će se prodati jer da se bas i ne proda za upravljanja HT-a, prodat će se kad HT izgubi upravljačka prava. Danas, u doba Korone, u Hrvatskoj je tesko prodati bilo sto i postići zadovoljavajuću cijenu, a pogotovo premiju. Jos kad se tome doda neizvjesnost oko regulatornih pitanja onda je zaista tesko uprti prstom u firmu i tvrditi bilo sto. Al u svim tim okolnostima koje nisu lake postoji nešto dobro, a to je da HT i Zaba nikad neće napisati ili objaviti stvarno stanje stvari dok god oni kontroliraju informacije.
Tako da je moguce i podjednaka vjerojatnost da se firma proda “sutra” ili za nekoliko mjeseci. Upravo ta neizvjesnost stvara nervozu. U takvim slučajevima pomaze samo jedno. Kvalitetna procjena. Kad imaš vlastitiu procjenu i siguran si u nju, i kad je ona podržana slicnim transakcijama, onda je to najjaci argument i instrument kojim se možeš boriti protiv neinformiranosti. Rizici su naravno prisutni, al kroz kvalitetnu i pouzdanu procjenu oni se minimiziraju. U mjeri kojoj je to moguće postići.
-
https://www.mojedionice.com/trg/IzvPovijes…at=20&perDug=3m
Rasr u 40 dana 9.99 POSTO .
Nekome malo , nwkome dosta .
-
Ako ste duže na ZSE i općenito pratite nekakva preuzimanja u hrvatskoj vidjet ćete da rijetko kad su se dioničari dobro oparili od takvih priča.
A kod kojih to su loše prošli ako su kupili na vrijeme i bili strpljivi?
Evo ja se bavim dionicama od 2007., dakle nije baš od jučer.
Na KORFU sam ostvario +244,94 %
Na HMST +56% u dvije godine i mjesec dana.
Na JDRN sam ostvario samo 10%, ali u vrlo kratko vrijeme. Oni koji su ušli na vrijeme su dobro prošli.
Preuzimanje HIMR cijena od 130kn došla na oko 800 kn u preuzimanju ako me sjećanje dobro služi.
Nisam sudjelovao u preuzimanju Kraša, ali mi se čini da su i tu mali dobro prošli.
Zadani rokovi ne znače nužno da to tako mora bit, vidili smo više puta to a eto i jučer na Dalekovodu kad se produžilo za 6mj.
Vidjeli smo mi tu već svega i svačega, ali jedno je sigurno, a to je da ovaj put nema egzibicija sa rokovima, sve ide u roku, doduše u zadnjim sekundama ili sa malim zakašnjenjem, ali u roku.
Tu je jedino sigurno da više nema produžetaka.
-
Jubito hvala za info
Ja sam sudjelovao u krasu i moglo se ostvariti 150% u jako kratko hehe.tipa mjesec dana plafon max 2
Nažalost na sam ostvario samo 10%.
Prodaja je bliže nego što mislimo.
-
UNITED u velikoj ofanzivi..evo sad kupija najvecu medijsku kompaniju u Bugarskoj
jako zanimljiva recenica:
"akvizicija Nova Broadcasting Grupe u skladu je sa strategijom United Grupe koja u svom vlasništvu želi imati telekomunikacijske i medijske kompanije na tržištima na kojima posluje. Naime, platforma kompanije objedinjuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskoj sadržaja u jugoistočnoj Europi."
-
Prema financijskom izvjescu za 2019. oko 1,3 milijarde kuna je ukupan dug. (oko 173 miliona eura). Tele 2 je prodana za 220 miliona eura.
i oko 2,887 milijardi kuna akumuliranih gubitaka.
Izvjestaj sa sudskog registra ne mogu dodati ovdje jer je vise of 20 MB.
Neka me netko ispravi, ali ako sam dobro izračunao, Tele2 je kupljen za 5,15xEBITDA
Ako bilo koji kupac toliko ponudi za Opte, puna šaka brade.
-
Prema financijskom izvjescu za 2019. oko 1,3 milijarde kuna je ukupan dug. (oko 173 miliona eura). Tele 2 je prodana za 220 miliona eura.
i oko 2,887 milijardi kuna akumuliranih gubitaka.
Izvjestaj sa sudskog registra ne mogu dodati ovdje jer je vise of 20 MB.
Neka me netko ispravi, ali ako sam dobro izračunao, Tele2 je kupljen za 5,15xEBITDA
Ako bilo koji kupac toliko ponudi za Opte, puna šaka brade.
kolega nije mi jasno.. pa u člancima piše 7.2 EBITDA
https://www.index.hr/vijesti/clanak…pi/2089772.aspx
" dogovorena cijena odgovara 7,2 puta
korigiranoj EBITDA-i u posljednjih 12 mjeseci, ne uključujući IFRS 16." -
Prodana je u 2019. pa se vjerojatno gledala EBITDA iz 2018. koja je bila manja nego u 2019.
7,2 EBITDA iz 2018.:
https://www.ictbusiness.info/kolumne/koment…-optimu-telekom
A fiksni operateri postižu još veće multiple, pogotovo ako imaju optičku infrastrukturu. Infrastruktura je jako bitna u preuzimanjima telekoma.
Ali i sa 5,15 EBITDA, bi bih jako zadovoljan.
-
Prodana je u 2019. pa se vjerojatno gledala EBITDA iz 2018. koja je bila manja nego u 2019.
7,2 EBITDA iz 2018.:
Uh da, nisam išao za tim.
Multiplikator 7,2 bi rješio sve moje životne probleme i omogućio bi mi da se grebem za prijevremenu mirovinu.
Lijepo je maštati, ali surova realnost je takva da za sada nema nikakvih vijesti niti o kupcu, niti o cijeni.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun