1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • greenhorn
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • April 18, 2020 at 6:36 PM
    Quote from greenhorn
    Quote from KultLicnosti

https://zse.hr/userdocsimages…s79hdAt8g==.pdf

Skupština je otkazana do daljnjega. O divki ni riječ.

Seljačka logika, bez gledanja u cash flow i odnos duga i budućeg duga kaže: željeli bi isplatiti dividendu jer to jako paše i DT, ali s obzirom na situaciju (evenutalno dugoročn ...

evo od prije post....

Nda kolega Mugabe, treba ipak imati osjećaj za filing zar ne?

To ide i one koji dociraju s visina o cash flowu i educiranju.

Voli vas sve vaš seljo-beljo.

• greenhorn
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • April 18, 2020 at 7:05 PM
    Quote from greenhorn
    Quote from greenhorn

Seljačka logika, bez gledanja u cash flow i odnos duga i budućeg duga kaže: željeli bi isplatiti dividendu jer to jako paše i DT, ali s obzirom na situaciju (evenutalno dugoročn ...

evo od prije post....

Nda kolega Mugabe, treba ipak imati osjećaj za filing zar ne?

To ide i one koji dociraju s visina o cash flowu i educiranju.

Voli vas sve vaš seljo-beljo.

S obzirom da sam odgovarao na "protuargumente" na moj post na HT koji se pokazao točnim - i u međuvremenu je maknut tu zbog tko zna kojih razloga (a ja dobio upozorenje???) eto napominjem da se radi o HT temi i da sam bio u pravu a vrsni stručnjaci koji sve kuže i razbacuju se floskulama o cash flowu, bilanci, dugu i blagajni - nisu.

Hvala i doviđenja :)

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • April 18, 2020 at 8:41 PM

Za sve kupoprodajnike: Većina ljudi na neugodnu situaciju reagira standarno: nerviranjem, agresijom i negativnošću.

Čovjek počinje da se bori sa situacijom, osjećajući unutar sebe protivljenje. Zabluda je: vjerovati da nerviranje može poboljšati situaciju.

Koja je svrha negativnosti? Nema u njoj nikakvog cilja. Naprotiv, nerviranje i agresija stvaraju još više negativnosti.

Vjerojatno cu u TRASH ali i burza živi od emocija a ne samo matematike...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 18, 2020 at 9:22 PM

Tamo nitko ne gleda. A ovdje svi.

A TA je i tako ezoterija:)

Edited once, last by zlocesti (April 18, 2020 at 9:29 PM).

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 18, 2020 at 9:28 PM
    Quote from zlocesti

Tamo nitko ne glrda. A ovdje svi.

A TA je i tako ezoterija:)

II. (7) Očekivanja u vezi kretanja cijene vrijednosnih papira potkrijepiti dokazima i elaborirati. Ovo se posebno odnosi na pod-forum Dionice.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • April 18, 2020 at 9:53 PM
    Quote from nemo

Za sve kupoprodajnike: Većina ljudi na neugodnu situaciju reagira standarno: nerviranjem, agresijom i negativnošću.

Čovjek počinje da se bori sa situacijom, osjećajući unutar sebe protivljenje. Zabluda je: vjerovati da nerviranje može poboljšati situaciju.

Koja je svrha negativnosti? Nema u njoj nikakvog cilja. Naprotiv, nerviranje i agresija stvaraju još više negativnosti.

Vjerojatno cu u TRASH ali i burza živi od emocija a ne samo matematike...

Ponajmanje zivi od matematike. Jer da zivi od nje nema teorije da bi firmama koje ne rade i ne zna se sto ce biti i kad prorade cijena narasla 30-50%.

Negativnost? Pa sto je pozitivno u lozenju beskonacnih para da bi na kraju opet shvatili da je virus i dalje tu i da nema druge nego da zivis s njim? I zar nije izrazavanje neslaganja uopce sama ideja ljudskosti? Ma kakve god. Vi ako ste tako sjajni u prihvacanju svega sto vam dodje pa vi ste ili hindus ili tako sjajno programirani da vam zavidim. Ili ipak ne...

Nema zablude da ista sam mogu poboljsati. Budaletina i zlikovaca je previse i prejaki su.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 18, 2020 at 10:52 PM
    Quote from greenhorn

Nevjerojatno što se ovdje može sve pročitati. Dionica je nisko zato što Neo i drugi traderi trejdaju. Ma da treba ih prijaviti Hanfi, a ne one koji otvoreno pozivaju na kupnju jel to eto vrijedi 70 kuna.

Tri puta sam čitao da vidim jesam li ispravno shvatio što je gore napisano. :(

Vi ste već promašili ceo futbal s procjenama prošli tjedan oko kretanja vozarina tako da bolje šutite.....ta procjena na "efikesnim" tržištima koštala bi Vas cca 20% u tjedan dana.......budući da se ovdje radi o Tpng i Zse još uvijek stignete na 20-30%........ili bar promatrati.....to je besplatno......

PS

ima li ovdje netko svježu knjigu dioničara jel možda bi nam nešto barem malo mogle reči, jel i dalje mi nešto ovdje "smrdi" ili je samo previše drhtavaca jel iz aviona se vidi da netko skuplja i čestitam na strpljenju jel izgleda vrhunski s tim da bi rado htjeo ili htjeli da je toga još više po bidu......

• greenhorn
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • April 19, 2020 at 10:05 AM

Dragi kolega,

Kao prvo nemate me pravo ušutkavati - što ste vi, neka internet milicija pa da govori ljudima što smiju, što ne smiju?

Drugo, floskulizam vas neće daleko dovesti - ispadate smiješni sa tim floskulama o efikasnom tržištu. Evo pogledajte kako je sve u USA raslo pa i naftaši koji su najteže pogođeni bili. Da sam uložio u PROIZVODNJU nafte , plivao bi u novcima. Zato nemojte molim vas više sa analizama.

https://www.google.com/search?q=NYSE:…iw=1366&bih=657

Ne bih se sada htio prisjećati slavodobitnih objava i procjena rasta zbog kupnje trezora o rastu na 70 kn, nego samo da spomenem floskulu o drhtavim ručicama - top 10 drži cca 90 % SVIH dionica od 8,7 mil. Znači oko 900.000 dionica je u FF (odoka sam to sve ocijenio). Ako to toliko vrijedi, pa dajte pokupite to sve i imate fantastičnu zaradu.

Eeeeee, ali onda se nema kome prodati :)

Tko zna, možda sam i već ušao, tako da nagovaranja nisu potrebna.

• tovarish
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • April 19, 2020 at 10:35 AM
    Quote from greenhorn

Nevjerojatno što se ovdje može sve pročitati. Dionica je nisko zato što Neo i drugi traderi trejdaju. Ma da treba ih prijaviti Hanfi, a ne one koji otvoreno pozivaju na kupnju jel to eto vrijedi 70 kuna.

Tri puta sam čitao da vidim jesam li ispravno shvatio što je gore napisano. :(

A sto je problem ako pozivaju i pritom imaju za to i argumente?

Za razliku od tebe koji stalno crnjačis i grintas nešto. Da te ne zanima, ne bi ti pratio.

Quote from greenhorn

Dragi kolega,

Kao prvo nemate me pravo ušutkavati - što ste vi, neka internet milicija pa da govori ljudima što smiju, što ne smiju?

Drugo, floskulizam vas neće daleko dovesti - ispadate smiješni sa tim floskulama o efikasnom tržištu. Evo pogledajte kako je sve u USA raslo pa i naftaši koji su najteže pogođeni bili. Da sam uložio u PROIZVODNJU nafte , plivao bi u novcima. Zato nemojte molim vas više sa analizama.

https://www.google.com/search?q=NYSE:…iw=1366&bih=657

Ne bih se sada htio prisjećati slavodobitnih objava i procjena rasta zbog kupnje trezora o rastu na 70 kn, nego samo da spomenem floskulu o drhtavim ručicama - top 10 drži cca 90 % SVIH dionica od 8,7 mil. Znači oko 900.000 dionica je u FF (odoka sam to sve ocijenio). Ako to toliko vrijedi, pa dajte pokupite to sve i imate fantastičnu zaradu.

Eeeeee, ali onda se nema kome prodati :)

Tko zna, možda sam i već ušao, tako da nagovaranja nisu potrebna.

Display More

A tko si ti da se stalno baviš drugim korisnicima mjesto da se baviš temom i dionicom? Sto tebe briga sto je tko i kad izjavljivao. Onaj tko vjeruje u vrijednost i oporavak će kupovati, a tko ne vjeruje neće. Ne trebaju nam apologeti poput tebe da nas stalno upozoravaju na pravdu i pravičnost. Za to se učlani u neku vjersku zajednicu ili sektu barem.

A za mir u kući i konstruktivnu raspravu, ako nemaš sto pametno i vrijedno dodati, najbolje produži dalje...

Edited once, last by tovarish: Merged a post created by tovarish into this post. (April 19, 2020 at 10:37 AM).

• tovarish
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • April 19, 2020 at 10:58 AM

Ja se ispričavam sto sam ovako reagirao. Al postoji nekoliocna korisnika, koji stalno grintaju al ne iznose nikakve vrijednosne ili neke druge korisne i vjerodostojne argumente. I obicno se uključe u raspravu na osnovu osobnih animoziteta prema nekome ili iz nekih vlastitih interesa. Nebitno. Ima i “crtača” sa TA koji ništa ne crtaju (ili crtaju uglavnom gluposti) i konstantno spamaju višestruko i danomice različite teme. Mislim da bi za kvalitetu rasprave te trebalo još strože kažnjavati ukoliko naravno ne promjene ponašanje i krenu uobičajenim putem davanja logičnih i argumentiranih staviva, pritom jasno i s argumentima odgovarajući na univerzalna pitanja: sto, gdje, zašto, kada i koliko.

• greenhorn
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • April 19, 2020 at 1:34 PM

Malo smiriti živce gospon dragi. Vi izgleda u ovo vrijeme kad vam ništa ne ide od ruke imate malo većih problema sa sobom. Ja vam uistinu nisam kriv što zbog vlastitog ega i nemogućnosti čitanja s razumijevanjem imate takve ispade.

Opustite se i uživajte u sunčanoj nedjelji.

• mmili
    Početnik
    Reakcija primljeno
    3
    • April 19, 2020 at 10:31 PM
    Quote from Neo

Netko je u prethodnim komentarima sugerirao kako je dvojbeno cash ili dionice. Navodno postoje tiskare koje rade non stop. E pa to mogu samo Ameri jer je prirodno da njihov deficit bude 1200%. Nama je i 80% veliko jer je nemoguce servisirati ga. Kad vec ima love na bacanje onda zasto nitko nije kupio Optimu?!

Ako nemozes nista pametno napisati bolje ti je da ne pises 8)

Quote from Neo

Netko je u prethodnim komentarima sugerirao kako je dvojbeno cash ili dionice. Navodno postoje tiskare koje rade non stop. E pa to mogu samo Ameri jer je prirodno da njihov deficit bude 1200%. Nama je i 80% veliko jer je nemoguce servisirati ga. Kad vec ima love na bacanje onda zasto nitko nije kupio Optimu?!

• Kajnak
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • April 19, 2020 at 10:49 PM

Admini, dajte nas poštedi pacijenata koji svoje dionice uvijek prodaju na najvišoj cijeni i kupuju na najnižoj. Svi znamo da na vrhu i dnu prolazi vrlo, vrlo mali broj dionica pogotovo na saponiji i tankerskoj gde je mali free float. Za takve izmislite temu "psihološka potpora", ili nešto slično.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • April 20, 2020 at 8:48 AM

Tovarish, kolega

vidim da me tovariš sa 'palac dolje'... evo najnovija vijest, rano ste se poveselili: Predsjednik poručuje česima da uzivaju u domovini

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • April 20, 2020 at 9:23 AM
    Quote from accountant

Tovarish, kolega

vidim da me tovariš sa 'palac dolje'... evo najnovija vijest, rano ste se poveselili: Predsjednik poručuje česima da uzivaju u domovini

To je bilo jasno svakome s dva grama mozga u glavi. Kakvi Cesi, kakve gluposti. Tko vjeruje vlastima pa taj je stvarno izgubljen skroz.

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • April 20, 2020 at 9:57 AM
    Quote from accountant

Tovarish, kolega

Ja sam već toliko okošto da kad vidim tako što u novinama prvo si postavim pitanje " bavi li se Predsjednik dionicama?".

• tovarish
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • April 20, 2020 at 10:35 AM

Kad si se već dotaknuo mene (nadam se da će moderator ostaviti post cisto da se vidi čime se pojedini korisnici vode)... cim počneš trabunjati o Bakicu i idejama koje je ukrao konkretno od mene (barem sam ja prije o tome pisao i pričao u javnosti), odmah mi zlo dođe. A ti inače voliš crnjaciti i praviti se pretjerano pametan. I pišeš dosta bezvezarija pa te ne bih uzimao kao referencu za bilo sto. No hard feelings.

Još kad vidim da si svoja ulaganja sazidao oko Lenca koji je jedna totalno efemerna priča nemam ti sto drugo reci niti pokazati nego palac dolje.

Edited 2 times, last by tovarish (April 20, 2020 at 10:45 AM).

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 21, 2020 at 2:37 PM

hahahaha.....koliko "dobronamjernika" kojima dionica nije "baš nešto".......kako takvih dobronamjernika nema prije rasta da ukažu kako se isti očekuje?.......

dajte još malo......;(......zabavljejte narod......:saint:......kakvi brižni anđeli na ovom forumu.......:/

još jednom vas pitam, di ste bili na 40 da javite kako ide rast?.......

• naim
    Guest
    • April 21, 2020 at 5:17 PM
    Quote from hugh

jel to mene obrisalo ili?

uglavnom upitao sam kolegu niama (ali i ostale dobronamjernike) gdje je bio sa dobronamjernim savjetima kada je dionica bila na 40 kn neki dan da savjetuje narod da kupi kako bi zaradio u ovom rastu?

A gdje si vidio da sam ja ikoga savjetovao?

Ako si već uvjeren u rast onda kupuj preko bare: NAT, FRO, TNP ili STNG. Likivdnosti radi.

Kao sto ćeš i sam primjetiti iz njihovih grafova, dosta je to volatilan sektor i dugorocan oporavak na prilično krhkim nogama.

Edited once, last by naim (April 21, 2020 at 5:24 PM).

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 23, 2020 at 7:02 AM
    Quote from george
    Quote from Barikb

Poslušajte borisa Vujičića od sinoć na HTV. Novac nece zavrsiti u nekretninama ni u inflaciji nego u dionicama

samo da te podsjetim, zagovarao si zatvaranje zse.

Zlonamjerno i pokvareno lažete lažljivče.

Dobro jutro svima, prekrasno, predivno jutro.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice