1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 22, 2020 at 2:36 PM
    • #2,921
    Quote from hugh
    Quote from Roki

Netko je neki dan povodom onih tehničkih problema u radu burze jako lijepo zaključio da bi nama bilo najbolje da nam burza radi 2 sata dnevno i to je to. Ovo mrcvarenje nema smisla. Žalim trejdere što moraju cijeli dan buljit u ovaj jad i bijedu. Današnji promet na burzi ko u malo većoj pekari...

Naša je burza ko ribičija.......svi bacimo mamce i onda satima čekamo ulov....i to male ribe što je najgore....

bolje biti i ribič, nego sitna riba pa da nas ulove u mrežu

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • April 22, 2020 at 2:38 PM
    • #2,922
    Quote from my moon

Ne bih se složio, u koroni su se volumeni iznimno povećali, odakle te pare, iz čarapa? Volio bi da jesu.

Danas se trguje oprezno. euforija pobijede nad koronom, jenjava a počelo se raspravljati o ekonomskoj krizi, novom ekonomskom poretku, sugerira se da ćemo iz stanova izaći psihički bolesni.

Danas sa 2500000 kuna tržište su digli hrabri sa viskom novaca, takvih je malo. Ostali čekaju, takvih je puno.

To mi daje puno veću sigurnost da već se para okretati i da ću imati kud i sa cim uletiti nego ono mučenje prije korone.

to je tocno ali postoji i opcija dugorocnog grebnja po dnu sto mi stariji i iskusniji vec dozivjeli nakon onog nekretninskog sloma pa i Sanadera. Mali prometi nit mozes kupiti nit mozes prodati. Veliki spredovi. Optimisti to zovu doba akumulacije:D. Situacija je ponesto drugacija ali Hrvatska je i dalje ostala di je bila sa vlascu kakvom zasluzuje imati, stoga nisam bas optimist.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 22, 2020 at 2:53 PM
    • #2,923
    Quote from george

Mali prometi nit mozes kupiti nit mozes prodati

sjajno :S

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 22, 2020 at 3:11 PM
    • #2,924

trejderi manje gnjave tj. manje fantaziraju u zadnje vrijeme i to je jako dobro.neki dan kada ja njujorška nafta išla u minus padali su zaključci kako će najluksuznija roba, auti, nafta, zlato, rolexi nakit, putovanja biti badava. danas zaključak da se ne može ni kupiti ni prodati na burzi kao da onaj tko je to izjavio vrti barem nekoliko milijuna dnevno, iako burza normalno radi. Da bi kupovao treba imati novac ili dionice da bi prodavao, a da bi pisao samo tipkovnicu.

Sasvim logično da je likvidnost slabija. Većina dionica su u velikom padu Valamar je pao 20% od početka mjeseca sa 28.5 kn kad sam ga prodao, ERNT pada 4% dnevno, KODT 20% Adris pun casha pada. Spustite RIVP niže kunu dvije pa ćete vidjeti likvidnost. Osobno to jamčim.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 22, 2020 at 3:25 PM
    • #2,925
    Quote from Barikb

Spustite RIVP niže kunu dvije pa ćete vidjeti likvidnost. Osobno to jamčim.

ovo je uvertira u moguće trgovanje po narudžbi, ajde stavi toliko i toliko po toliko, pa ću ja kupiti toliko ili ej Jozo, aj ostavi mi malo HTeja po 165 do petka pa ću ja uzeti,

jbt na što se svela burza, još malo ka u mesara:)

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • April 22, 2020 at 3:27 PM
    • #2,926
    Quote from Barikb

trejderi manje gnjave tj. manje fantaziraju u zadnje vrijeme i to je jako dobro.neki dan kada ja njujorška nafta išla u minus padali su zaključci kako će najluksuznija roba, auti, nafta, zlato, rolexi nakit, putovanja biti badava. danas zaključak da se ne može ni kupiti ni prodati na burzi kao da onaj tko je to izjavio vrti barem nekoliko milijuna dnevno, iako burza normalno radi. Da bi kupovao treba imati novac ili dionice da bi prodavao, a da bi pisao samo tipkovnicu.

Sasvim logično da je likvidnost slabija. Većina dionica su u velikom padu Valamar je pao 20% od početka mjeseca sa 28.5 kn kad sam ga prodao, ERNT pada 4% dnevno, KODT 20% Adris pun casha pada. Spustite RIVP niže kunu dvije pa ćete vidjeti likvidnost. Osobno to jamčim.

Zašto bi se trebalo još dodatno spuštati Valamar, nije mi jasno? Zar nije dosta pao?;( To samo da likvidnost povećamo, ma baš me briga za likvidnost... Valamar je najlikvidnija dionica i ne treba još nekome nešto pojašnjavati sa spuštanjem cijene!

• Neo
    Guest
    • April 22, 2020 at 3:29 PM
    • #2,927

Samo strpljenje kolega. Pad tek pocinje uz jedno veliko otrjeznjenje. Ameri samo igraju po pravilima..rastu ma siznom volumenu pa ljosnu na velikom

• Neo
    Guest
    • April 22, 2020 at 3:37 PM
    • #2,928

Bas me zanima hoce li na kraju dana biti istresanje

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 22, 2020 at 5:45 PM
    • #2,929

Burze su žilave

Čitam neki dan na Marketwatchu, upravitelj veeelikog fonda kaže- Burza je pala 15%, a meni se čini da je svijet više screwed up više od 15%

Novaca ko' pljeve, stalo ga ubacuju

Dionice rastu, nafta pada, nafta je simptom poremećaja, .... sve je stalo... cijena zlata raste

Na svim papirima koja sam pogledala na ZSE, sastavnice Crobexa, dno je odrađeno, vidi se blatant.... nisam gledala kada je trebalo, naumila sam ne trgovati dulje vremena.......... nije čovjek pametan.

No , da je na Burzi lako, bogat bi bio svatko!

Stvarno nije čovjek pametan, a ovo još nije viđeno.... sve stoji, a novaca u opticaju je sve više. Prvo bude besplatan, samo da ne bude i bezvrijedan

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • April 22, 2020 at 5:57 PM
    • #2,930

mene od prvog dana mori misao da je sve smišljeno da bi se pare /stvarne, zlatne, virtualne/ koje su zaradili svi, izbavile iz sefova, fondova i računa, upumpale potrebitima i na kraju završile u odabranih.

Nekakakva nakrtožena više manje virtualna dobra, na kraju procesa, u pravim rukama, postati će stvarna.

Dio će i preko burze, zato sam na referendumu koji se ovdje sprovodio "Ugasiti privremeno burzu?" , bio protiv.

Žedan pored tolke vode.

A ista te voda i odnijet može.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 22, 2020 at 6:18 PM
    • #2,931

Poslušajte borisa Vujičića od sinoć na HTV. Novac nece zavrsiti u nekretninama ni u inflaciji nego u dionicama

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • April 22, 2020 at 6:48 PM
    • #2,932

vjerojatno u ovoj emisiji:

https://vijesti.hrt.hr/606960/vujcic-…amatnim-stopama

No naštampano nema o tome...

Ne gledam TV, zapravo ga niti nemam veći dio vremena. Odviko se još ko maturant, možda ću morat počet...

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • April 22, 2020 at 6:57 PM
    • #2,933
    Quote from Barikb

Poslušajte borisa Vujičića od sinoć na HTV. Novac nece zavrsiti u nekretninama ni u inflaciji nego u dionicama

samo da te podsjetim, zagovarao si zatvaranje zse. Vjerujem da i dalje to podrzavas, kako ljudi ne bi gubili novce.

• Lurker458
    Student
    Reakcija primljeno
    64
    • April 22, 2020 at 7:00 PM
    • #2,934
    Quote from george
    Quote from Barikb

samo da te podsjetim, zagovarao si zatvaranje zse. Vjerujem da i dalje to podrzavas, kako ljudi ne bi gubili novce.

Zagovarao je i RIVP rast rast rast, onda je prodao pa mu je sve bilo sumnjivo jako kako će sezona, sad opet kupio pa mu se čini da će ipak bit sezone hahah.

Bez ljutnje kolega Barik, smijesno mi je malo i vjerojatno je dosta kolega primjetilo Vaše ajmo blago reći, navijanje :)

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 22, 2020 at 8:20 PM
    • #2,935
    Quote from zlocesti

Burze su žilave

Čitam neki dan na Marketwatchu, upravitelj veeelikog fonda kaže- Burza je pala 15%, a meni se čini da je svijet više screwed up više od 15%

Novaca ko' pljeve, stalo ga ubacuju

Dionice rastu, nafta pada, nafta je simptom poremećaja, .... sve je stalo... cijena zlata raste

Na svim papirima koja sam pogledala na ZSE, sastavnice Crobexa, dno je odrađeno, vidi se blatant.... nisam gledala kada je trebalo, naumila sam ne trgovati dulje vremena.......... nije čovjek pametan.

No , da je na Burzi lako, bogat bi bio svatko!

Stvarno nije čovjek pametan, a ovo još nije viđeno.... sve stoji, a novaca u opticaju je sve više. Prvo bude besplatan, samo da ne bude i bezvrijedan

Display More

Sva logika govori s informacijama da tek sljedi pad i problemi, medjutim stalno mirise na nekakav drugaciji scenarij mislim na ovi inflatorni koji bi stvari okrenuo u drugu stranu, mislim da nece odjednom nista pobic ali da je sve nekako skewed itekako je.

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • April 22, 2020 at 10:55 PM
    • #2,936
    Quote from Barikb

A hoce od onih koji znaju, sta i kako... i gdje, ovdje ili vani ... ali vecini ce ispariti vrijednost u banci na inflaciji... i nekretninama koje ce se dobro isto ispuhati

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 22, 2020 at 11:34 PM
    • #2,937

Vani danas raslo

S&P 500

2,799.31

+2.29%

Dow 30

23,475.82

+1.99%

Nasdaq

8,495.38

+2.81%

https://www.seebiz.eu/trzista/wall-s…je-nafte/230416

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 23, 2020 at 7:32 AM
    • #2,938
    Quote from Lurker458

Zagovarao je i RIVP rast rast rast, onda je prodao pa mu je sve bilo sumnjivo jako kako će sezona, sad opet kupio pa mu se čini da će ipak bit sezone

Uvijek kažem pazite gdje ulažete....Ako mislite da forum utječe na cijenu onda bolje da se bavite nečim drugim. Na neku nelikvidnu dionicu možda i utječe, ali na RIVP sigurno ne. Imate pravo biti jako zavidni. Kako sam prodao rivp, zaradio odlično na ADPL, odlično kupio ERNT pa i KODT jer je to najbolje u HR po meni danas. I skupljam RIVP opet. Nemate pravo lagati i podmetati.. Zatvaranje burze i privremena obustava su nebo i zemlja. Zse je imala privr.obustavu kratku. Forum je mjesto za razmjenu informacija i mišljenja. Kada sam prodao većinu i iznad 28 kn odmah po otvaranju kada je bilo 28.5 tu info nisam mogao podijeliti još nekoliko dana jer sam bio baniran što je lako razvidno. Da sam mogao, objavio bih i prilično sam se tresao tada kao nikad. Toliko razmišljanja praćenja truda novaca i toga jutra ono zelenilo kao i dan prije ogromno i boooom pa opet boooom i nemam više dionica. Ujutro sam rano prodao, krajem dana je već značajno palo radi se o velikim stvarnim novcima. Zašto je raslo toliko i brzo ne znam ni danas. Sve što sam napisao i danas potpisujem. Sada opet skupljam RIVP. Umjesto da se bavite sa mnom nastavite pisati kao da me nema ili barem "kupio sam po najnižom prodao po najvišoj"....Recimo ja od srca želim svima da zarade na OPTM i nadam se da će čim više jer su napaćeni ulagači itd....Ja optimu nisam kupovao iako sam razmatrao i imao novce pa neću za to optuživati nikoga kao Vi. Zadovoljan sam svojim odlukama oko RIVP vratio sam se sa nekoliko klikova u veliku sigurnost casha. Otkud vam pravo da bavite sa mnom na takav maliciozan način. Kad turizam krene Valamar će biti najbolji vjerujem i pomalo skupljam i skupljat ću. S poštovanjem.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 23, 2020 at 7:53 AM
    • #2,939

3000 milijardi dolara je ubačeno u sustav .

------ Preneseno sa Indexa.

Ulagače je ohrabrila i jednoglasna podrška Senata paketu pomoći malim tvrtkama u ukupnom iznosu od gotovo 500 milijardi dolara. Očekuje se da će Predstavnički dom Kongresa podržati taj paket pomoći u četvrtak.

Bio bi to već četvrti paket poticaja gospodarstvu koji je odobrio Kongres, a ukupan iznos tih poticaja od oko 3000 milijardi dolara trebao bi ublažiti predstojeću recesiju.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 23, 2020 at 8:11 AM
    • #2,940

--------https://www.marketwatch.com/story/why-a-re…2?mod=home-page

It’s hard to deny, although some do, that the stock market, pre-coronavirus, was pushing the limits of what it means to be in a bubble. Of course, bubbles come and go, but as Hofstra University’s Jean-Paul Rodrigue suggests, this one had a particularly fierce tailwind.

“Although manias and bubbles have taken place many times before in history...” he once wrote, “central banks appear to make matters worse by providing too much credit and being unable or unwilling to stop the process with things are getting out of control.”

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago